Nové image VTI 11.0.0

Všetko o prijímači VU+ SOLO 4K - diskusia
Odpovědět
karel28

Re: Nové image VTI 11.0.0

Příspěvek od karel28 »

Když zapnu box, tak se mi správně zapne receiver i televize a když vypnu tak se mi i vše vypne. Takže potud vše super. Jen mi z receiveru nejde zvuk. Když ale následně vypnu a zapnu samotný receiver, tak mi zvuk najednou jede. Někde v nastavení VTI musí být něco co jsem přehlédl a nebo udělal špatně a už jsem vyzkoušel myslím úplně všechno..
VU+Solo4K, VTI 11.0.0
henry33
Odborník
Odborník

Příspěvek od henry33 »

karel28 píše:Funguje někomu pod tímto image LCD4Linux?
Ano funguje.
henry33
Odborník
Odborník

Příspěvek od henry33 »

Cakal som,ze konecne doriesia Kodi,aby slapalo ako v BlackHole
emilsat
Odborník
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilsat »

Dnes jsem nahodil vti-11 s duvodu funkce HDR a byl jsem míle překvapen . I když se opět nezobrazuje bitrate . Škoda !
Pokud my měl někdo zájem k testovat zde je odkaz : http://jell.yfish.us/
ULTIMO-HD @ Vu+ ULTIMO 4K/DVB-S2X/DVB-S2_ZIDOO-X9S_ LCD SPF-107H
PARABOLY 2xT_90 / motor SuperTack-II-středoavá 180+140 + 16 LBN q
LG 75UH855v / yamaha rx‑a2060 / 7.1.2
Jijirka
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jijirka »

Po letech používání OpenATV jsem si řekl, že tak nějak na pár dní zkusím VTI 11.0.0.

Tak nějak jsem se prokousal různými drobnými problémy spojenými s přechodem z ATV na VTI

- chybějící CZ znaky ve skinu ( u originál skinu po instalaci je nějaký nedomrlý font? to jako vážně?)
- celkově bídná čeština (velmi mnoho nepřeložených frází)
- konfiguráky Oscam jsou někde jinde než u ATV (to by až tak nevadilo, ale proč proboha je tam adresář usr/keys a prázdný - možná aby zmátli nepřítele?)
- EPG oproti EPG ATV není žádný zázrak, je zajímavé ale hůře použitelné (a navíc není k dispozici COOL TV Guide v pluginech - musí se instalovat manuálně)
- .......
- .......
- kromě toho tam přebývá pár německých a u nás obtížně využitelných pluginů, ale dělají to Němci takže to je asi to nejmenší co by mi mělo vadit.
Celkově je to krapet jiné než ATV. Ale budiž.

S čím si nevím rady je chybějící AutoTimer. Lze jej doinstalovat z pluginů, ovšem nezadařilo se mi jej zprovoznit. A i když mu do paměti nastavím seriály o které mám zájem, tak nikdy neprohledal EPG a dané díly seriálu nepřidal do seznamu Časovačů. Skoro jako by byl deaktivovaný? (a to určitě nebyl - v OpenATV toto fungovalo bez problémů)
Ví někdo kde by mohl být problém a co s tím?
VU+ ULTIMO4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery FBC 2 x 4 SAT + 2 x DVB-T2/C
Dříve také a VU+ SOLO4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200, Showbox 300/700, Openbox 820/810,...
P.S.: Šíleně se nudím, a tak tady prudím!!!
chocholousek
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chocholousek »

Ano, nechapu proc je autotimer upraven ve VTI tak ze je vlastne fukcni jen ze sadou znaku UTF8 a jina sada mu nic nerika a nelze jej ani upravit. Vzal jsem autotimer s dmm, vymenil a ten jede dobre. Samozrejme nutno upravit pro "iso6937" sadu znaku.

Kód: Vybrat vše

http://www.dreamboxupdate.com/opendreambox/2.0.3/mips32el/enigma2-plugin-extensions-autotimer_3.999+git5225+cc94994-r2_mips32el.ipk
Foolproof
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Foolproof »

Jijirka píše:Po letech používání OpenATV jsem si řekl, že tak nějak na pár dní zkusím VTI 11.0.0.
Sice vytýkám VTI 11 nějaké věci, ale:

- mám skin HDGlass16, nezpozoroval jsem žádnou chybu ve znacích
- v němčině tam nemám nic, v pluginech jsou některé anglicky, ani mě nenapadlo, že by bylo nutno to překládat, výstižnost jde většinou stejně v češtině do háje
- vzhledem k tomu, že jsem začátečník, tak by mě ani nenapadlo konfigurovat Oscam pomocí DO, když je tam super vynikající webinterface
- Cool TV Guide je normálně v pluginech ve feedu, asi jsi si toho nevšiml (ovšem není to přeloženo :D )
- autotimer (proč ne autočasovač, když se tak lpí na češtině :D ) nevím, nenapadlo mě co bych si mohl nahrát, zatím.

Nemám žádné nutkání zkoušet něco jiného......Je potřeba polepšit Kodi a ChromeOS, satelitní funkce jsou jakžtakž.
VU+ Solo4K a VTI 14, parabola Nokia Sathunter 146x120, rotátor ze Sovětského Svazu na 36 V z roku 1992, pozicioner Nokia, Dune BDPrime, Yamaha media receiver, Evolveo H8+LibreElec, plasma Panasonic 165 cm a spousta dalšího bordelu 8)
Jijirka
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jijirka »

To chocholousek: (Vrchní velitel pro boj ve vysoké trávě) :Yahoo!:

Díky za radu, AutoTimer pro Dreambox sice tak nějak více méně funguje/nefunguje. Prostě jsem mu manuálně přidal 3-4 položky Autotimeru ke zpracování, a měl najít cca 20-30 možných nahrávek. Bohužel našel jen asi 3-4. A to i přesto, že informace o nahrávkách byly v EPG viditelné. Hrál jsem si s tím několik hodin a to opakovaně a nerobí co má.
Něco tam prostě nefunguje.

To Foolproof: :Yahoo!:

- Samozřejmě když se dá extra skin tak to nemá problém s češtinou, a nemusí to být jen skin HDGlass16. Jen to prostě nechápu, proč problém s češtinou není odstraněn hned u základního skinu při výrobě VTI!.
- Oscam - nemám na mysli samozřejmě konfiguraci pomocí DO, ale prostě to tam chci jen přes FTP frknout, jenže kam? OpenATV to má jinde a je na to připraven adresář. Tady to je bin/tuxbox/config jenže /config tam chybí, a usr/keys tam je. Proč? To ho nemohli alespoň smazat? Jen mě to zdrželo.
- CoolTVGuide - už jsem VTI smazal a tak jsem ho v pluginech doopravdy mohl přehlédnout, čeština není problém tu mám exta.

- Podstatný je pro mě ale ten Autotimer, ostatní věci jsou maličkosti a dají se víceméně lehko opravit. Autotimer je pro mě důležitý, nahrávám seriály např. Hawaii Five-0, Castle, 12 opic,.. a řídit nahrávání manuálně? To bych si raději skočil s vojákem Švejkem za dr. Grünsteinem na klystýr!! ](*,)

Díky pánové za snahu, ale i když VTI není špatná image, tak bez funkčního Autotimeru je to pro mě těžko skousnutelné.
VU+ ULTIMO4K, PurE2, parabola MBeam 85 a LCD Panasonic TV TX-L39E6E. Karta T-Mobile ICE, Tunery FBC 2 x 4 SAT + 2 x DVB-T2/C
Dříve také a VU+ SOLO4K, Xtrend ET8000, Clarke Tech ET9000, HDBOX9200, Showbox 300/700, Openbox 820/810,...
chocholousek
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

nekdy je treba nastavit UTF8 nekdy iso6937 prijde nato, ale vzdy je treba udelat upravu atutotimeru zde
fipo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fipo »

Zdravím Vás. Nestretli ste sa náhodou s tým, že nekorekntne fungujú tlačítka na ovládači? Napr. chcem v zozname programov stláčať šípku dole (listovať medzi programami), prípadne sa pohybovať v MENU a funguje len prvé stlačenie. Druhé nie. Ak stlačím ktorékoľvek iné tlačítko, opäť funguje šípka dole. Ak držím dlho šípku dole, všetko funguje (len je ťažko zastaviť na tom programe, ktorý som si vybral :) ).

Na 9.0.2 mi to nerobilo, včera som z pokusných dôvodov skúsil čistú inštaláciu 9.0.2 a robilo to aj tam :( nedá sa to niekde nastaviť? Čo sa mi pokazil ovládač???

Viete mi, prosím, poradiť, čo robiť?

Ďakujem pekne za odpovede.

F.
Jijirka
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jijirka »

Mě se něco podobného děje u ovladače OneforAll Essence 4 verze R01. Dělá to asi u tří tlačítek. Např. u tl. 1 podobně jako vy nemohu opakovaně stisknout toto tl., takže mohu zadat 101 ale nikoliv 11 nebo 211,....

Originál DO stejně jako Essence 4 verze R02 mi fungují bez problémů. Problém dělá jen verze R01. Problémy s tl. nejsou závislé na značce image, ale jsou všude (OpenATV, PLI, VTI,..).
Pokud jde o mě tak to přičítám značce a verzi DO nikoliv softwaru satelitu.

Používáte originální ovladač, kopii originálu či nějaké univerzální DO?

P.S.: To chocholousek: díky za odkaz na úpravu UTF8 AutoTimeru. Zkusím, ale někdy později.
henry33
Odborník
Odborník

Příspěvek od henry33 »

Chcel som vediet,ci bolo odstranene problemove prepinanie kanalov pri VTI 11.Prepnem panal a mam iba zvuk a ziaden obraz.
xerius
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ SOLO 4K

Příspěvek od xerius »

Nerobí to tak často.Už som si myslel,že je problem odstránený,ale dnes ráno mi to 1x urobilo-bola tma a zvuk šiel.
VU+ SOLO 4K
Prismcube RubyCryptoBox650HD IPbox9900 HDD-SAMSUNG HM160HI ,oscam_ymodv18
brkulin

Příspěvek od brkulin »

Ale už dlouhodobě to "nerobí"!
Stačí nepoužívat FCC a naopak používat oscam do verze 11246 a nebo nejnovější verzi 11289 (ta už je opět v pořádku)!
xerius
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ SOLO 4K

Příspěvek od xerius »

Ja mám OSCam r11233 a FCC zapnuté a ako som už písal-čierna obrazovka iba 1x. VTI mám poslednu aktuálnu verziu.
VU+ SOLO 4K
Prismcube RubyCryptoBox650HD IPbox9900 HDD-SAMSUNG HM160HI ,oscam_ymodv18
chocholousek
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

podle meho skromeho nazoru toto dela pokud je oscam kompilovan toolchanem armv7, pouzivam jiny, cotex_a9 a stim to nedela a oscam jede dobre, problem je ze oscam kompilovany cortex_a9 ve vychozim nejde ve VTI spustit a je treba jej upravit, tak aby fungoval i ve VTI.
dedajan
satelitni prijimac: VU+solo4K - Formuler F4 Turbo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedajan »

Jijirka-dálkáč "One For All Essence 4" mám přes dva roky, používal jsem ho na Xtrendu, ale na VU+solo4K jsem to vzdal, třeba posun šipkami při dotyku skáče o několi pozic atd. Jak píšeš o té verzi R02, tak jsem to hledal na netu a to je typ Essence 4 Comfort ? Kde jsi ho koupil ?
Jinak to občasné vynechání obrazu mě dělá taky a je zajímavé, že při přechodu na VTI 11.0 nemám v pluginech FCC a některé jiné, třeba Archiv CZ/SK.
fipo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fipo »

Jijirka píše: Používáte originální ovladač, kopii originálu či nějaké univerzální DO?
Praveze pouzivam original ovladac ... nechapem to. Teraz som zistil, ze vlastne neviem vo vyhladavani zadat "b", lebo neviem dva krat za sebou stlacit to iste tlacidlo.

Povedzte, co Vam napadne, budem testovat, co poradite ...

Dik
Jijirka
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Jijirka »

To dedajan:
Také jsem ho původně kupoval pro Clarke Tech(xtrend( ET9000) a u něj byl problém, že nešel vůbec manuálně naprogramovat. Musel jsem ho poslat na servis, kde doplnili kód pro ET9000.
Podobně tomu bylo i u VU+SOLO4K - manuální programování bylo podstatě nepoužitelné. Naprogramovat to šlo, ale žádné tl. neumělo opakovat stisk. Opět jsem to poslal do servisu a vrátilo se i s předrogramovaným VU+ přijímačem. Jenže asi 3 tl. nebyly vůbec naprogramovány a tak jsem využil učící funkci a dodělal tl. manuálně. Ale ty samozřejmě neumějí opakovat.

Takže dodatečná oprava textu: Podařilo se mi pomocí změny kódu nikoliv celého přístroje, ale jen kódu jednotlivého tl. na DO (Ne učení, ale číselného kodu tl,) tento problém u ovládání Essence 4 opravit. Už jdou všechna tl. u verze R01 OK. Verze R02 tento problém nikdy neměla.

DO OFA Essence 4 Verze R01 a R02 - je to napsané pouze na malé samolepce uvnitř pod baterií. Z venku to nejde nijak zjistit. Jinak poslední DO jsem kupoval ve firmě Emos.cz. (539Kč) s tím, že by měli mít skladem jen verzi R02.
Stále používám staré DO R01 s tím že novou verzi R02 mám v záloze. Při testování nového DO (R02) se zdál, že je vše na 100% OK.

To fipo:
Doopravdy netuším v čem konkrétně je tento problém s opakováním tl., ale pokud je to u orig. DO tak bych to tipnul na závadu DO. Jediná možnost jak to otestovat je zkusit jiné orig. ovládání. A pokud budete kupovat nové DO tak rozhodně můžete zkusit OFA Essence 4 (verzi R02). Už nikdy nebudete chtít použít ten originál.
Naposledy upravil(a) Jijirka dne 14.prosinec 2016 - 12:52, celkem upraveno 1 x.
dedajan
satelitni prijimac: VU+solo4K - Formuler F4 Turbo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dedajan »

To Jijirka
Aha už si vzpomínám, kdysi jsi o tomto DO psal na fóru a já ho taky poslal nastavit na ET9000. Jenže jsem ten servis zapomněl a nemohu teď najít, chci si ho koupit a dát nastavit. Pošli prosím kontakt, můžeš na SZ.
Dlouho jsem si na orig. DO k VU+ nemohl zvyknout, je málo směrové, váží sice 129g oproti 153g Essence4. To, že je R01 pod víčkem vím, ale jak jsi přišel na to, že je další verze R02? Nebo si ho objednám s dotazem na servis.

Ještě k tomu výpadku obrazu, dal jsem oscam 11289 a občas černá obrazovka, pokud přepnu na jiný program a zpět, obraz naskočí, teď mám 11233 a zatím se to nestalo.

Dotaz, když otevřu Open Webif chci otevřít OSCam Webinterface, http://192.168.0.105:8888, je vyžadováno uživ. heslo a jméno : co mám zadat? Hledal jsem na fóru, mám zadat root/dreambox a jiné kombinace, ale to nejde.
Odpovědět

Zpět na „Diskusia VU+ SOLO 4K“