ASUS WL 500 gp

Diskusia k oscamu platformy mips-wrt54g
Odpovědět
mamanek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Dreambox,IpBox atd..

Re: ASUS WL 500 gp

Příspěvek od mamanek »

Flavius: Dík za reakci,už to bude skoro rok.Našel jsem to na starém disku i tak dík.
DM 500,800 origo i klon, MgCamd/NewCS,Oscam ,IpBox 200...bejvávalo
mamanek
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Dreambox,IpBox atd..

Příspěvek od mamanek »

Dobrý den,NTP server 0.openwrt.pool.ntp.org je asi nefunkční?Máte něco co jede?Co zkouším,je marné,nebo spíše já..

Vyřešeno, clock.isc.org třeba tento funkční.
DM 500,800 origo i klon, MgCamd/NewCS,Oscam ,IpBox 200...bejvávalo
DuoCore
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuoCore »

Zdravím Vás přátelé. Koukám, že tady už dlouho nikdo nebyl :-)

Používám pro Oscam server ještě zatím starý Asus WL500gp V2, v něm instalovaný OpenWrt Kamikaze - With X-Wrt Extensions 8.09 na jádře 2.4. Oscam binárku ještě jednu z prvních verzí 1.20-unstable_svn Rev. 5709

Bohužel jsem nenašel novější, a poslední dobou to občas i zamrzne. Tak Vás chci požádat, zda-li máte někdo pro tento stroj novější a stabilnější firmware i s nějakou novou binárkou. Kamikaze už se dávno nevyvíjí a koukal, jsem, že jedině Openwrt je poslední od chaos_calmer/15.05.1 z 2016.

https://downloads.openwrt.org/chaos_cal ... xx/legacy/

Ale nejsem si jistý, jestli můžu udělat jen upgrade, nebo komlet celou reinstalaci :-( , jestli jsou součástí fw i ovladače pro čtečku smartGO, atp.

Nebo i jiný firmware, potřebuju, jen, jako server. Ne router, ne wifi. Jen malou spotřebu a stabilitu.

Díky moc
DuoCore
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Oscam na wl500gp

Příspěvek od DuoCore »

Zdravím Vás přátelé. Koukám, že tady už dlouho nikdo nebyl :-)

Používám pro Oscam server ještě zatím starý Asus WL500gp V2, v něm instalovaný OpenWrt Kamikaze - With X-Wrt Extensions 8.09 na jádře 2.4. Oscam binárku ještě jednu z prvních verzí 1.20-unstable_svn Rev. 5709

Bohužel jsem nenašel novější, a poslední dobou to občas i zamrzne. Tak Vás chci požádat, zda-li máte někdo pro tento stroj novější a stabilnější firmware i s nějakou novou binárkou. Kamikaze už se dávno nevyvíjí a koukal, jsem, že jedině Openwrt je poslední od chaos_calmer/15.05.1 z 2016.

Ale nejsem si jistý, jestli můžu udělat jen upgrade, nebo komlet celou reinstalaci :-( , jestli jsou součástí fw i ovladače pro čtečku smartGO, atp.

Nebo i jiný firmware, potřebuju, jen, jako server. Ne router, ne wifi. Jen malou spotřebu a stabilitu.

Díky moc
peter54
Veterán fóra
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele:

Re: Oscam na wl500gp

Příspěvek od peter54 »

Vykasli sa na stary kram. Kup orange pi zero od aliexpressu a oscamujes jedna radost za pol wattu
DuoCore
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuoCore »

Díky kamaráde za rychlou odpověď. Můžeš mi poskytnout bližší info, kde a jak najdu náplň fw a vše potřebné pro rozchození Oscamu ? Děkuju
11chloe
Expert fóra
Expert fóra

Příspěvek od 11chloe »

A neni lepší si projít dokumentaci kolem instalace a chvíli tady zkusit hledat ?
peter54
Veterán fóra
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peter54 »

https://www.armbian.com/orange-pi-one/
http://tekreaders.com/blog/2012/10/06/r ... and-oscam/
https://www.google.sk
http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=165&t=68434

Prajem vela stastia. Za 12 eur za comp a ktomu 7 za sd kartu a zdroj mozno najdes doma, ja idem na samsung 0,7a a staci a pripadne nejaka citacka ale tu uz zrejme mas.

Duocore podakoval! To sa kazdy den na tomto fore nevidi :)
Inak je to celkom zabava.
gusto1
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od gusto1 »

DuoCore píše:Zdravím Vás přátelé. Koukám, že tady už dlouho nikdo nebyl :-)

Díky moc
Ta chlopi s openwrt uz asi odisli, lebo sa tam nejak nepohodli a vzniklo lede.
Tu mas zoznam zariadeni v ktorych je podpora https://lede-project.org/toh/views/toh_fwdownload
mjozef
Odborník
Odborník

Příspěvek od mjozef »

DuoCore píše:Zdravím Vás přátelé. Koukám, že tady už dlouho nikdo nebyl :-)

Díky moc
pozivam stale asus s kamikadze a slape bez problemov a ani nerozmyslam menit
je to stabilne
a tu mas aj oscam
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
DM920 exp.+GP4.2 Samsung 860 EVO 500GB, DVB-S2 FBC Twin BCM45308X, DVB-S2 FBC Twin BSM45208
DM TWO exp.+GP4.2
DM TWO exp.+GP4.2
motor Stab HH 100, 100cm parabola s Inverto Unicable IDLB-QUDL42-UNI2L-1PP a druhá parabola Visiosat / Cahors G3B s Inverto Unicable II IDLU-32UL40-UNBOO-OPP
peter54
Veterán fóra
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peter54 »

Pohlad do historie moze byt zabavny mame par rokov nez si pan zase spomenie ze ma WL-500 atd ...
Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp Odeslal: 06.Květen 2011 - 22:26

Odpovědi: 1742
Zobrazení: 181288

Už jsem v koncích. Mám WL-500gpV2, OpenWrt Kamikaze 8.09, Kernel Linux 2.4.35.4, Newcs a Oscam. Nejde mi zprovoznit karta ICE ???
Můžete někdo hodit konfiguraci na na kartu Skylink ICE 0D96 ? Zkoušel jsem ruzné kombinace, ovladače na Smargo mám ok. Díky
Téma: ASUS WL 500 gp
DuoCore
Předmět příspěvku: Re: ASUS WL 500 gp Odeslal: 08.Květen 2013 - 19:53

Odpovědi: 1742
Zobrazení: 181288

Mám ASUS WL-500g Premium V2 s OpenWrt Kamikaze 8.09 a nainstalovaný Oscam OSCAM 1.20-unstable_svn build #5709 zkoušel jsem nový Oscam svn8577-ASUSWL-WEBIF-NOIPv6 , ale ten se ani nespustí. Používáte někdo tuto kombinaci a máte nový Oscam, který mi tam bude fungovat ? Nemají novější verze umístěny ji...
davidas
Odborník
Odborník

Příspěvek od davidas »

....pi muzes koupit i na aukru, stejna cena+zaruka...

peter54 píše:Vykasli sa na stary kram. Kup orange pi zero od aliexpressu a oscamujes jedna radost za pol wattu
skype = davidas-cz
Zgemma H7s, Octagon SF8008, Extrend ET8000
local - 0624 full cz-sk, 0B01 (NC+), 0650 (Orf), 1830 (HD+)
hop - 0653
peter54
Veterán fóra
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peter54 »

U orange pi one na aukre 19,23 s postovnym pri kurze 26 za euro, na aliexpress 12,73. Pri mimo eu nakupoch pozor na magicku hranicu 22 eur. Potom do toho vstupia colnici a mas 22% clo a 3,60 poplatok za colne riadenie a zdrzanie dodavky priblizne o tyzden.
Pi zero s 512MB je za 11,80 a s 256MB za 10,57. Pre oscam sice staci 256MB ale to euro navyse za dvojnasobnu pamat snad stoji.
Este je zaujimavy orange pi pc za 17,46.
Vyssie modely prekracuju hranicu 22 eur :-). Ali uvadza cenu na obale, tak to neukecas.

Orange pi zero na aukre nenajdes vobec a ten je najvhodnejsi pre oscam vdaka absencii hdmi a teda pravdepodobne najnizsej spotrebe.
Wifi modul na orange pi zero je haraburda, oproti kablu mi oscam daval vyrazne horsie odozvy takze ten som vypol.

Zaruku nepotrebujes, tie masiny funguju.
gusto1
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od gusto1 »

Ked sa dohodnes s predajcom, tak na obal ti napise kludne aj19,9€
peter54
Veterán fóra
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peter54 »

Vyskusam, ked kupujes nieco vykonnejsie, pripadne chces kombo tak to moze zachranit den.
gusto1
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od gusto1 »

peter54 píše:Vyskusam, ked kupujes nieco vykonnejsie, pripadne chces kombo tak to moze zachranit den.
Neviem ako to funguje na colnici, ale tam to vsetko skenuju, vidia co tam je, ale mozno nevedia posudit co kolko stoji.
Ked sa im nieco nepaci, tak ti poslu list aby si im poslal fakturu aby ti vedeli vyrubit dan a clo.
Napr. zoberme si taky telefon, elektronika ako elektronika, telefony su na skenery rovnake, ale jeden stoji 800€ a druhy 90€.
Mali by sa ti colnici na to vysrat :)
DuoCore
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DuoCore »

Tak Orange Pi zero koupený za 726,-kč včetně dph, to mi vrátí, jsem plátce, takže 600,-kč i s box krabičkou a expanzní deskou.
To asi není špatný. Podařilo se mi nahrát
Armbian_5.20_Orangepiplus_Debian_jessie_3.4.112

Teď ještě ten Oscam. Rád bych, jestli se tam podaří nahrát nadstavba od Lede, máte zkušenosti ?
peter54
Veterán fóra
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peter54 »

Nezabudni doinstalovat libusb pripadne libpsc

sudo apt-get install pcscd libusb-dev libpcsclite1 libpcsclite-dev dh-autoreconf
sudo apt-get install subversion cmake build-essential libssl-dev libpcsclite1 libpcsclite-dev dialog

Oscam potom skompilujes lahko

Kód: Vybrat vše

svn checkout http://www.streamboard.tv/svn/oscam/trunk oscam-svn
sudo apt-get install subversion
svn
 svn checkout http://www.streamboard.tv/svn/oscam/trunk oscam-svn
 cd oscam-svn/
mkdir build
  cd build/
   cmake ..
make
cd ../Distribution/doc/example/
   vi oscam.conf
      vi oscam.server
  oscam  
peter54
Veterán fóra
Veterán fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peter54 »

Lede to prvykrat pocujem. Že je to nejaka nadstavba pre openwrt. Naco to chces? V armbiane je asi vsetko co mozes potrebovat.
Este by ma zaujemalo kde si tu zostavu kupil. Expansion nemam, som tam hodil usb hub za 1,25 od aliho. Citacka berie do 100 ma tak dve citacky a zero idu na 700 ma samsung zdroj. Napatie privadzam na piny na doske.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
gusto1
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od gusto1 »

DuoCore píše:Tak Orange Pi zero koupený za 726,-kč včetně dph, to mi vrátí, jsem plátce, takže 600,-kč i s box krabičkou a expanzní deskou.
To asi není špatný. Podařilo se mi nahrát
Armbian_5.20_Orangepiplus_Debian_jessie_3.4.112

Teď ještě ten Oscam. Rád bych, jestli se tam podaří nahrát nadstavba od Lede, máte zkušenosti ?
LEDE je fork od openwrt a je to linux urceny skor pre routery, ale je aj pre arm, x86 atd ...
https://lede-project.org/toh/views/toh_fwdownload
alebo download https://downloads.lede-project.org/rele ... 1/targets/
Odpovědět

Zpět na „mips-wrt54g - diskusia“