Optibox Aligator/Panthera FW

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
virus008

Re: Optibox Aligator/Panthera FW

Příspěvek od virus008 »

Rád bych se Vás zkušenějších zeptal:
- Jaká je v rámci možností nejlepší SW pro Pantheru? ...21.28, 20.04, případně jiné
- Můžete mi někdo doporučit externí HDD s eSATA pro nahrávání na Panthera (četl jsem zatím pouze o špatných zkušenostech s Verbatim).

Díky moc za rady, nový uživatel
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

kontakt.spy píše:CHtěl bych se tímto omluvit Zapovi a Pistokovi,že jsem
Kde jste objevili sw 21.39-děkuji !
liquere dal odkaz na soft 21.39 tady: http://www.ab-forum.info/viewtopic.php? ... 9&start=20
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

mzahalka píše:
Zapa píše:... Hlavní problém na tomto SW je, že nejde uložit MAC adresa. Po každém restartu nebo vypnutí boxu je potřeba změnit IP adresu boxu,protože se nejde připojit k síti a proto je nefunkční sdílení. Po změně IP adresy je to vždy OK až do restartu nebo vypnutí boxu zadním vypínačem. ....
Problémy se změnou MAC adresy jsou již známé. Sám mám box v záruční opravě, ale dříve jsem tyto problémy řešil na routeru. Totiž po nahrání nového FW se mění MAC adresa. Poté jsem, vše nastavil na routeru. Tam mám nastavenou novou statickou DHCP adresu, která se mi již neměn. Tyto parametry jsem samozřejmě zadal i do druhého boxu proto, aby mi fungovalo sdílení ICE karty. Poté vše fungovalo. Tedy problém měnící se IP adresy není v boxu, ale v routeru.
Mac adresu na SW 21.39 nejde uložit ,a tak jsem si myslel, že problém, kdy je síť nefunkční po restartu nebo po vypnutí zadním vypínačem má souvislost s Mac adresou.(Mac adresa je i na SW 21.39 stejná jako od SW 21.29) V záloze jsem v PC změnil Mac adresu a nahrál jsem ji přes PC do boxu. Nahraná Mac adresa byla jako na SW 20.04. Po nainstalování upravené zálohy se starou Mac adresou je to úplně stejné – pokud se box restartuje,nebo se vypne zadním tlačítkem,tak se musí změnit IP adresa boxu.Potom je to OK až do příštího restartu nebo vypnutí boxu zadním vypínačem.Vrátil jsem tedy box na originální Mac adresu SW 21.39 a bez továrního nastavení jsem ho ponížil na SW 21.33 Problém se po restartu,nebo vypnutí boxu se sítí není žádný.(Mac adresa je stejná jako byla na SW 21.39.)
Myslím si,že se jedná o chybu SW- po povýšení na SW 21.39 je stejný problém se sítí. Zřejmě boot po restartu nenačte správné IP adresu boxu.Chyba SW to určitě je,ale stačí v nastavení sítě změnit jedno číslo IP adresy a až do příštího restartu je vždy OK.Když se ví,že stačí změnit jedno číslo IP adresy boxu a po dalším restartu ho vrátit zpět,( i při home share se po druhém restartu na druhém boxu nic měnit nemusí), tak je to určitě menší problém jako zamrznutí boxu při teletextu nebo vypadávání zvuku. Na SW 21.39 jsem zatím kromě problému po restartu se sítí, ještě zatím na další problém nenarazil.Přehrávání MKV,MP4 i po síti přes CIFS je také OK.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

To Zapa - ještě jednou popíšu, jak jsem to prováděl:
Nahrál jsem FW 2128, poté jsem zjistil, že mi alligátor nesdílí kartu. Podíval jsem se do routeru a zjistil jsem, že Alligator se zobrazuje jako nový přístroj na síti v položce dynamic DHCP clients s novou MAC adresou - viz obrázek. Tento nový přístroj jsem si uložil do pod jménem Alligator 2128 v položce static DHCP clients a přiřadil jsem mu novou adresu např. 192.168.0.109. Restartoval jsem Alligatora a v nastavení sítě jsem dal DHCP a okamžitě se mi načetl nový Alligatgor s výše uvedenou IP a novou MAC adresou. V žádném případě nelze měnit MAC adresu v Alligatorovi ani v routeru. Potom jsem nastavil potřebné nové parametry v obou STB, které mám v síti na sdílení a vše fungovalo. Poprvé jsem toto zjištění popisoval na str. 63
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Díky za podrobný popis , vyzkouším.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Bohužel ani postup na uložení do routeru na sv 21.39 nezabral a po restartu je nutno změnit IP adresu.(zřejmě se jedná o chybu SW).Nebo tvůrce SW nechtěl aby připojení k síti bylo stálé,ale pouze,když to chce majitel boxu a nemusel vypínat síť, tak jednoduše restartuje box a síť neběží.
Na SW 21.28 a 21.33 je tento postup OK.Druhý -trochu složitější postup pro ty které to zajímá je změna Mac adresy boxu:
(pokud nejde v boxu uložit Mac adresa, na některých starších SW uložit jde) Přes Telnet nebo RCC nahrát kompletní zálohu.Rozbalit zálohu v PC např. v programu RAR a po rozbalení je složka data. Ve složce data je možno změnit Mac adresu v souboru mac_addr např. v programu PsPad.Po změně a uložení složku data dát do archivu zaloha s příponou tgz. Nahrát soubor zaloha.tgz přes Telnet nebo přes RCC do boxu.Po nahrání je Mac adresa v boxu taková jako jste si ji napsali do souboru mac_addr .
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Tak mi přišel ze záruční opravy Alligator. Původně jsem tam nahrál originální SW 15.03, aby nebyly problémy s přeflešováním neoficiálního FW.
Důvod poruchy, který byl uveden, byl v tom, že jsem měl starý FW a nahráli mi tam FW 21.33X ??!! :?: . Takže žádná oprava HW a nic jsem si nepomohl na to, že byl STB přes měsíc pryč. Nicméně jsem jej dnes zapojil do sítě. Karta je v Optiboxu 8750 a Alligator je klient a zatím vše funguje. Čekám na výpadky zvuku a poté posílám přístroj s tímto FW zpět. Pro ilustraci a hlavně Zapovi posílám obrázek z routeru. IP adresa se nemění, tu přiděluje router!!!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

To nestoji ani za to postovne,aky vysledok ocakavas?Dotiahnes to pred sud ak nie podla mna nic nevyriesis....
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Teď to budu testovat. Pokud bude vypadávat zvuk, pošlu zpět. Mám doma 2 právníky, dotáhnu to do konce.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Neviem ako si chces vynutit aby conax citacka citala inu kartu?Pokial bude blbnut certifikovany modul to je ine KAFE,ale drzim ti palce!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c

Příspěvek od kontakt.spy »

Hoši s tou 21.39 jste mě pěkně vystrašili,stáhnul jsem to z daného v ruštině,aligátor se hryznul a ani bohovi to rozjet,naštěstí se mi podařilo tam narvat 21.33 zpět-a ejhle Smit ci+ se uklidnil-vše jede/cslink 1r/ bez kostek-komplet nový seting-nevíte kde dělám chybu ?/loader/-děkuji !!! :)
Samsung 55nu8002 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Nazdar no asi nieco zblbo ja som to nahral bez problemov a dnes som presiel na toho SAB-a mne vyhovuje ze tam je priame tlacitko do TXT a audio stopy a nemusim ist cez AV+ tlacitko.Ak ti to pomohlo s modulom bud rad.....Loader je stale posledny 4.42.
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c

Příspěvek od kontakt.spy »

Tady bude asi ten renonc,to co jsem stáhnul jsem hned nahrál,bez loaderu-ten mám nahraný zvlášť/4.42/,holt komu není rady ..... !!! :x
Samsung 55nu8002 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Dobre ja aj robit si pri aktualizacii zalohy dat suborov z /data cez telnet alebo ftp na disk alebo inde,okrem klasickej zalohy settingu.Hlavne ak sa hras aj zo softami klonov,to neviem ci skusas obcas.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

liquere píše:Neviem ako si chces vynutit aby conax citacka citala inu kartu?Pokial bude blbnut certifikovany modul to je ine KAFE,ale drzim ti palce!
Oni mi v záruční opravě nahráli FW 21.33X, tedy conax čtečka je již universální. Ale zatím zběžně nepozoruju výpadky zvuku. Zajímavé je, že tam nechali boot loader 4.19.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Tak ten boot loader ze nechali je zaujimave.Otazka je ci schvalne alebo nahoda?Neviem kde si pozoroval vypadky predtym ale najcastejsie boli na markize ked si dal na spravy o 19:00 tak okolo stvrt na osem bol prvy .Skus to odsladovat ak ta doma neprizabiju.... :D
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

Presne ako píše liquere -najviac markíza a medzi 19 :15.
Posledne som zaznamenal výpadok zvuku aj na Astre1 . Je to k jedu -nepomáha nič , ani modul.
Podobne ako mzahalka posielam na reklamáciu. Ja mám sice Pantheru -no už nemám chuti na laborovanie. Najlepšie šlape ako klient na zdielačke.
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

No ako som uz pisal markiza sem tam stv1.Nakolko inde nemam problem az tak mi to nevadi.Ani inde na Skylink karte ICE nemam problem,ci doku alebo sport kanal nazaznamenal som vypadok......No a fta z roznych druzic uz vobec nic bez problemov!
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

liquere píše:Nazdar no asi nieco zblbo ja som to nahral bez problemov a dnes som presiel na toho SAB-a mne vyhovuje ze tam je priame tlacitko do TXT a audio stopy a nemusim ist cez AV+ tlacitko.Ak ti to pomohlo s modulom bud rad.....Loader je stale posledny 4.42.
Ja ešte stale bežim na tvojom SAB_Ultimedia_8000_21.28 :ROFL: :good:
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Ved aj ja ho mam v zalohe .... :P

Tak zrovna dnes nebol okolo stvrt na osem vypadok ako u vas?
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“