Telekom VDSL a router ADB VV3212 = katastrofa :(

Pokud má někdo touhu napsat něco na toto fórum a přitom to svým obsahem sem napatří, tak tady je to vhodné místo.
Odpovědět
Steiner
Moderátor
Moderátor

Re: Telekom VDSL a router ADB VV3212 = katastrofa :(

Příspěvek od Steiner »

Než tú linku v prehliadači od-entruješ tak musíš byť samozrejme v routery prihlásený ako admin, bez zavretia tej prihlásenej záložky prehliadača samozrejme.
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

Nenechávaj ma v tom samého, zapni Agent TR-069 :D
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
vaanja
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Ultimo4k

Příspěvek od vaanja »

Steiner píše:Než tú linku v prehliadači od-entruješ tak musíš byť samozrejme v routery prihlásený ako admin, bez zavretia tej prihlásenej záložky prehliadača samozrejme.
ano, presne takto som to robil.
skusim novsi prehliadac, uvidime.
ak to nepojde, tak opacim Telekom, nech mi spojazdnia FTP t.j. asi novy FW?!
Vu+ Ultimo4k VTI 15.0.0, Vu+ Solo2 VTI 15.0.0, XPEED LX3 OpenATV 6.4, Vu+ Zero4k OpenATV 6.4
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

Steiner píše:Nenechávaj ma v tom samého, zapni Agent TR-069 :D
Klidek, mam aj ja novy FW. Okrem toho ze zatial nejde FTP sa nic nezmenilo.
Ale to mi nechyba, co som potreboval / SIP udaje / mam ak by som potreboval
vymenit zelezo za ine. Zatial slape vsetko ako ma, ale ak sa mi dostane do ruky
vhodny router urcite neodolam poskusat.
vaanja
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od vaanja »

tak som skusal pomoc od telekom. po pol hodine na jednej linke, kde mi chlapik odporucal novy firmware, ale nevedel ho nikde najst, potom zistil, ze to je ich vlastny firmware a nikde ho nenajdem, ale ze mam aktualny firmware, tak to nebude problem... potom som ho musel presvedcit, ze ano, naozaj som skusal rozne USB kluce, rozne suborove systemy a ze vsetky chodia...
tak mi dal cislo na spoplatnenu linku, kde sa na mne vysantil iny mladik, ktory to ukoncil tak, ze si mam skontrolvat nastavenia a ked mi to nepojde, mam si za 9,90 objednat nejakeho guru z telekomu...
seriem na to. kupim si iny router.
len ma zaujima, ze ci to FTP niekomu chodi, alebo chodilo a prestalo teraz chodit?
firmware mam taky isty ako vy.
vdaka.
Vu+ Ultimo4k VTI 15.0.0, Vu+ Solo2 VTI 15.0.0, XPEED LX3 OpenATV 6.4, Vu+ Zero4k OpenATV 6.4
samulo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od samulo »

alfsvk píše:Klidek, mam aj ja novy FW. Okrem toho ze zatial nejde FTP sa nic nezmenilo.
Ale to mi nechyba, co som potreboval / SIP udaje / mam ak by som potreboval
vymenit zelezo za ine. Zatial slape vsetko ako ma, ale ak sa mi dostane do ruky
vhodny router urcite neodolam poskusat.
Ja somsi tiez vytiahol SIP udaje na pevnu linku a vlozil do Zyxel routra,no zatial sa mi to nepodarilo rozchodit :( . Ja by som najradsej vyhodil to adb.

Ked mate niekto navod ako rozchodit pevnu linku na inom vdsl routry bol by som rad.
gusto1
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od gusto1 »

Co sa mysli pod pojmom pevna linka.
Podla mna pevna linka znamena/la to, ze este davno pred vznikom internetu nam ceskoslovenske spoje a radiokomunikacie (alebo ako sa to volalo) zaviedli do domu/bytu metalicky kabel (stvorlinku) kvoli telefonu.
Preto sa to vola "pevna linka"
Dnes pomocou pevnej linky moze operator poskytovat viac sluzieb. Okrem bezneho telefonovania je mozne ponuknut sirokopasmovy internet, voip, IPTV a pod....
Ak chces na pevnej linke "rozchodit" internet, tak by ti mal postacit akykolvek VDSL/2 modem.

Ja napr. od vzniku ( zavedenia v nasej lokalite) VDSL pouzivam zyxel vmg1312-b30b, ale providera mam orange a zatial bez problemov
samulo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od samulo »

Nerozpravas s prvacikmki! pevna linka v dnesnej dobe znamena anologove volanie (metalicky kabel) cez digitalny prenos! cize ja mam vdsl internet a aj pevnu linku ktora je ale cez adb router prepojena cez "vobb" nie cez voip aj ked koniec koncov je to voip. Keby si cital diskusiu pred tym tak ti bude jasne o com sa tu hovori!
gusto1
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od gusto1 »

No neviem, ja nie som na to odbornik, ale podla mna, pevna linka su draty (kabel) ktory pride od ustredne k tebe do bytu (priznavam, mozem sa aj mylit).
Ci voip, alebo vobb, vzdy to je prenos pomocou tcp/ip a ty mozes ten telefon pychnut kdekolvek v LAN (dokonca aj WAN na opacnom konci sveta (a budes mat lokalne cislo(ak si s Giraltoviec a budes v honkongu, tak cislo budes mat 054 xxxxxx))) o to sa uz stara software.
Na mensie voip sa pouziva napr. asterisk, kludne aj na RaPI
samulo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od samulo »

Diskusia sa strhla uplne niekde inde ako som ja povodne pisal, tí ktorí maju vdsl s pevnu linku vedia o com pisem. Momentalne jediny router ktory sa da napojit na telefonovanie a mat prito vdsl je ten sit adb router. Vytiahol som udaje z routra SIP a vlozil do zyxelu 2812hnu-f3 a ? NIC neprihlasil sa. Nieje to az take jednoduche ako ty pises. Aj nastavenia boli rovnake adb ako aj v zyxel a nic. Preto som pisal kto na to pride ako to urobit nehc napise. Budem rad.

PS: a ci je to metalicky prenos, digitalny, anologovy a aky software sa o to stara je mi jedno.
Devastat0r

Příspěvek od Devastat0r »

Mozno Telekom pri prihlasovani tel. linky cez SIP overuje napr. MAC adresu routra. Skus naspoofovat MAC adresu ADBcka na Zyxeli.
samulo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od samulo »

Dobry napat :good: Dakujem vyskusam. KEd maju zariadenia sparovane tak by to mohlo byt.

Ci sa to nejak v zyxely bude dat neviem.
alfsvk

Příspěvek od alfsvk »

MAC nebude mat s VoIP nic, ta ak sa kontroluje voci accountu tak pri nadvazovani VDSL spojenia.
Hruby nacrt:
V ADB je SIP klient, ten sa na registracny server pripojuje nielen nazvom accountu, menom, heslom
a je potrebne mat nastavene viacere parametre, pristup je kontrolovany cez ich proxy.
Takze ja by som zadat nielen "SIP server" ale aj "Outbound Proxy".
Nie vsetky parametre v ADB su viditelne aj cez advanced WEB rozhranie.!!
Podobnym sposobom sa zabezpecuju VoIP ustredne aby sa predislo utokom zo sveta.
A na proxy sa da lahko nastavit ake IP bude akceptovat a posuvat dalej na registraciu.

PS:
Poskytovatel moze napr. pri zriadovani VoIP spojenia komparovat IP registracie
s aktualnou IP routra na ktorom to je u neho zaevidovane, atd.
igi_bat

Příspěvek od igi_bat »

Chlapi, viete mi poradit, ako ziskam SIP heslo?
Toto je v subore, bodky su samozrejme tiez znaky "AuthPassword"><value>004803081006a21..........43694d2f554ee91</value>a na stranke su hviezdicky.

EDIT: Sorry, uz som asi nasiel vo 1.line.conf
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
2 x DM800HD original s Visiosat Multisat 1W, 13E, 19.2E, 23,5E 4 MS, na chalupe 4 x Samsung s DVB-S2 a CI+ a VU+ UNO 4K a Toroidal 90, 1W, 13E, 19.2E, 23,5E a 6 Skylink kariet.
nf590

Příspěvek od nf590 »

Pred pár mesiacom sme zmenili program, a vtedy nám bol vymeneny router kvoli IPTV. Dostali sme katastroficky ADB VV3212. Odvtedy ked nieco uploadujem neide mi download. Napr. ked fotky chcem nahrat na Flickr/Google photos, vtedy nedá sa internetovat, neotvori ziadne stranky. Co sa da v takomto pripade robit?
lamarr3008

Příspěvek od lamarr3008 »

mullah píše:Hmm... akurat ze mne neponuka v Starting Folder ROOT :( Mam tam iba adresare z pripojeneho USB kluca.
mam ten isty problem na web rozhrani neviem dat folder /root
mullah

Příspěvek od mullah »

lamarr3008 píše:
mullah píše:Hmm... akurat ze mne neponuka v Starting Folder ROOT :( Mam tam iba adresare z pripojeneho USB kluca.
mam ten isty problem na web rozhrani neviem dat folder /root
Ja som na to medzicasom prisiel - treba ten kluc vybrat :)
vaanja
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od vaanja »

Steiner píše:Kdepak udělali zase soudruzi z Italy asi chybu.?? :unknown:
tu som skoncil ja.
telekom mi ponuka odbornika za 9.90, co mi vraj FTP nastavi.
ak nahodou nenastavi, tak mi vymenia router a nebudu mi 9.90 uctovat.

funguje niekomu z vas pristup na FTP bez tejto libcap.so missing chyby?
Steiner
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Steiner »

Ak myslíš prístup do routra cez FTP tak nie, a ak sa jedná o to, tak ho objednaj a som zvedavý ako to dopadne, tých 10 € ti potom pošlem. :D
„Cross of Iron“
lamarr3008

Příspěvek od lamarr3008 »

Ja som na to medzicasom prisiel - treba ten kluc vybrat :)[/quote]

ked ho vynerem neprihlasim sa cez ftp bodol by neaky podrobnejsi navod pre nas menej chapavych :P
Odpovědět

Zpět na „Mimo mísu“