AB Cryptobox 650HD neladí Fast Scan

Diskusia a download pre ABCryptobox 600HD , 600HD mini, 650 HD, 650 HDC ,652 HD Combo
Odpovědět
rakato11
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: AB Cryptobox 650HD
Kontaktovat uživatele:

AB Cryptobox 650HD neladí Fast Scan

Příspěvek od rakato11 »

Zdravím všechny přítomné. Kamarádka mi volala že její mámě nejdou některé programy ač je má předplacené na kartě. Já jim kdysi instaloval dva přijímače pro zdílení karty pomocí LAN, naposled jsem jim do přijímačů nahrával nový software 1.14.20433_patch*(0 25). Vše fungovalo až nyní mámě kamarádky přestaly jít některé programy ale jí normálně jdou všechny. Jako první že vyzkouším přeladit a zde nastal problém. Při spuštění Fast Scan se začalo lagění ale děsně nesměle a najednou naskočil nápis "Frekvencia pre fast Scan bola zmenená. Prijímač znovu spustil Fast Scan prehladávanie. Čakajte prosím...". Ladění pomaloučku došlo až na 10% a pak skočilo na 6%, mohl jsem čekat do soudného dne ale stále to tak přeskakovalo. Zkusil jsem přijímač nanovo nainstalovat, nepomohlo.
Může mi to někdo prosím vysvětlit co se vlastně děje a poradit co s tím udělat? Předem všem děkuji za odpověď.
1776876125490.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Na Aliexpressu ale i v jiných obchodech (které jsou zaregistrovány) objednávám výhradně přes tento"Systém vratných peněz" kde mi vrátí Cashback(vrácení části peněz z nákupu). Nezapomenout nakupovat přes tuto aplikaci aby byla připsána odměna.
kumsat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: AB Cryptobox 650HD neladí Fast Scan

Příspěvek od kumsat »

Krátky súhrn z popisu. Na serveri AB650 idú všetky predplatené programy OK, ale na klientovi AB650 nie aj po aktualizácii SW. Asi by som postupoval následovne:
1. U klienta overiť, či je OK signál z paraboly. Môže byť problem s LNB, s zvetralým koaxialom, F-koncovkami. Môžeš to vidieť aj podľa signálu na infobare programov, ktoré Ti nejdu a mali by ísť.
2. Najrýchlejšie to zistíš, ked zoberieš AB650-server a odskúšaš ho na mieste klienta. Ak sa bude chyba opakovať, máš problem zo signálom z paraboly. Ak nie, HW chyba AB650-klienta.
3. Ak je HW chyba AB650, buď oprava-najčastejšie el.kondenzátori v zdroji, alebo nový AB crb.
Nech sa darí. :salute:
Dreambox 900 HD+HDD 1 TB 2,5", ....., parabola Emme Esse AL 100, LNB GI 201, motor DG 380
rakato11
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rakato11 »

Opraveno, vše funguje jak má. :) Nakonec to byla přece jenom ta HW závada. Po odkrytování přijímače mi hned padnul do oka nafoukly kondenzátor ve zdroji pro 12V s kapacitou 1500µF/16V. Doma po ruce jsem s takovou kapacitou neměl pouze 1000µF/16V tak jsem jej tam osadil, nějakou dobu vydrží. Pro jistotu jsem zkontroloval, proměřil i zbytek kondenzátorů a ty byly v normě.
Na Aliexpressu ale i v jiných obchodech (které jsou zaregistrovány) objednávám výhradně přes tento"Systém vratných peněz" kde mi vrátí Cashback(vrácení části peněz z nákupu). Nezapomenout nakupovat přes tuto aplikaci aby byla připsána odměna.
jopo33
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od jopo33 »

ak nemaš 1500uf dal by som odspodu paralerne ešte 470uf kondenzator.
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to .
rakato11
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rakato11 »

Také mě to napadlo ale je tam celkem málo místa pod plošným spojem tak jsem zůstal při tom 1000µF/16V. Když se to časem začne zase kazit tak tam již dám ten 1500µF/16V a třebas na 25V a 105°C.
Odpovědět

Zpět na „AB Cryptobox 600HD , 600HD mini, 650 HD, 650 HDC, 652 HD Combo“