Orange port forwarding (Zyxel VMG3927)

Pokud má někdo touhu napsat něco na toto fórum a přitom to svým obsahem sem napatří, tak tady je to vhodné místo.
Odpovědět
mfpman
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Dreamplex 8000

Orange port forwarding (Zyxel VMG3927)

Příspěvek od mfpman »

Pokial ma niekto pripojenie od orange cez tento "skvely" :bad: router Zyxel VMG3927-T50K alebo podobny a mate uz IPv6 pripojenie tak asi ste zaznamenal ze PortForwarding vam nepomoze kedze pre IPv6 nefunguje.
Riesenim je bud si zaplatit jednorazovo 99eur za zmenu na IPv4 alebo existuje jedna moznost ako sa da dostat na lokalnu siet aj cez IPv6. Pre tento router je to v Nastavenia-->Network Settings-->NAT-->PCP co je Port Control Protocol ktory vam vytvori spojenie do vasej lokalnej siete z vonku. Este je dolezite asi spomenut ze externy port si treba volit v rozmedzi 1025 - 2047 (zdroj internet).
Hlavny problem je ale v tom ze ked router restartujete tak PCP ip-cky sa vam pomenia a moze sa ist past ](*,) pokial si ich opat nezistite.

Takze tu je python skript (nutne mat python3+ a napriklad si ho spustat na win PC ktory je v lokalnej siete po prihlasenie pouzivatela cez TaskScheduler) ktory sa prihlasi na router vytiahne konfiguraciu PCP a posle vam sumar na nejake vase FTP/SFTP. Je nutne si ho upravit podla vlastnych potrieb (zadat IP, login, heslo, ftp udaje ...).

Takze pokial sa vam nechce platit 99eur ako mne tak hura do toho (po vypytani dali zlavu na 70eur). Je to skor pre skusenejsich uzivatelov a ked uz si to viete dostat na nejaky vas server kde mate FTP tak si to uz jednoducho viete aj naparovat na nejaku DDNS sluzbu ako napriklad dynv6 cez nejaky ssh script co spravi par curl requestov podla toho co mate v subore.

Praci cest. :thankyou:

PS (python): python3 download

Kód: Vybrat vše

pip install requests
pip install pycryptodome
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) mfpman dne 04.prosinec 2023 - 15:54, celkem upraveno 2 x.
Dreamplex 8000
gchevalier
Pokročilý
Pokročilý

Re: Orange port forwarding (Zyxel VMG3927)

Příspěvek od gchevalier »

asi sa predpokladá, že aj vzdialená sieť musí podporovať IPv6, tzn. napr. z firemnej siete len s IPv4 pripojenie dovnútra nepôjde ....bez nejakej IPv4 -- IPv6 brány
mfpman
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mfpman »

bola tam este drobna chybka krasy a to ta ze po urcitom pocte opakovani vas router zablokuje ze ste vycerpali povoleny pocet prihlaseni a vtedy pomoze len restart routru. Verzia v2 tuto chybu uz nema kedze si celu session odlozi a vzdy pouzije len tu jednu
Dreamplex 8000
VendeTTa77

Příspěvek od VendeTTa77 »

Dobry den mam tento routher Zyxel VMG3927 potreboval by som sa dostat na ip boxu ale bohuzial po zmene z VDSL na Optiku to nejde kedze islo skusal som nastavit nat pcp no bohuzial nefunguje alebo robim nieco zle jedna sa o port 8888 dakujem za radu
mfpman
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mfpman »

Pokial sa chces dostat na box s portom 8080 alebo inym tak si musis nastavit pcp host v routry on ti tam prideli iny port povedzme 1300 a to nasmerujes na staticku ip boxu a port 8080 potom ides z vonku na box cez tu ipcku a port co ti automaticky prideli v pcp hostoch tam mozu skakat uplne rozne ip aj porty a na to je ten skript aby si si vytiahol tie ipcky a port aby si vedel co zadat. Da sa to potom este skriptom mapovat na dns zaznam napr u dyndns ale to uz je vyssi divci nech si kazdy spravi uz ako vie.
Dreamplex 8000
mfpman
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mfpman »

Vonkajsia siet nemusi byt ipv6 kedze ten pcp host ti to interne prelozi na ipv4 v orange sieti inac sa ani na ipv6 routru nedostanes teda mne sa to nepodarilo aj ked masina z ktorej som sa tam snazil dostat mala ipv6 cize to maju asi zablokovane
Dreamplex 8000
Dysmas

Příspěvek od Dysmas »

mfpman:
Vyborna rada, upozornenie a usmernenie.
Funguje to dobre na lokalnom pc, pri restarte (zmene ext ip adres cez PCP) to po uprave posle e-mail s novou.

Zjednodusilo by mi situaciu, keby dany skript mohol byt spustany na mikrotiku (routerOS) - idealne prepisat do mikrotik script (ale neviem, ci je to mozne) alebo spustat v pythoon containeri. Nemas s tym skusenosti?
Musim sa zbavit aktivne beziaceho servera (pc)... Nepotrebujem riesenie, len mozno usmernenie - ci je to vobec mozne s mikrotikom.

Pred Zyxelom (orange) som mal telekom (huawei, na ktory je dodnes ten zyxel napojeny), tam sa ipv4 adresa dala zistit cez myip a na mikrotiku som mal skript, ktory pri zisteni zmeny ext ip zaslal ip s novou ip. N

Vdaka.
mfpman píše: 21.listopad 2023 - 15:45 Pokial ma niekto pripojenie od orange cez tento "skvely" :bad: router Zyxel VMG3927-T50K alebo podobny a mate uz IPv6 pripojenie tak asi ste zaznamenal ze PortForwarding vam nepomoze kedze pre IPv6 nefunguje.
Riesenim je bud si zaplatit jednorazovo 99eur za zmenu na IPv4 alebo existuje jedna moznost ako sa da dostat na lokalnu siet aj cez IPv6. Pre tento router je to v Nastavenia-->Network Settings-->NAT-->PCP ...
mfpman
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mfpman »

Tak mikrotik nemam a ani netusim co podporuje mikrotik script. Ak to vies dat do python containeru mal by si to asi najjednoduchsie ovsem poslat mail je uz druha vec tam to chce viac zavyslosti ak teda to chces posielat povedzme cez gmail. Ak mas nejaky mail smtp server tak to by asi mohlo ist normalne. Pripadne si sprav ftp u seba a cez dyndns nech ti to uploaduje subor s ip.
Pripadne ak mas hentam nejaky enigma2 box tak by sa dal ten script naplanovat tam na spustanie. Len to si asi budes musiet poradit sam a skusat.
Dreamplex 8000
Dysmas

Příspěvek od Dysmas »

Ano, mam vlastny smtp server, to nie je problem - je to funkcne. Script na mikrotik napisat viem, aj posle mail, - nie je vlastne problem vysledok dostat niekam, ale vobec sa dostat k vysledku - stale sa dopatram len k nejakej ipv4 adrese, ktora nie je ta, co je na PCP... Skoda, ze nema Zyxel (potvrdzujem toho grcajuceho smajlika) nejaku moznost cez api zistit pcp adresu, ani cez oid, podla vsetkeho.
Tvoj pythoon script to celkom dobre obchadza (aj ked nebavme sa o bezpecnosti...), ale zakomponovat to do mikrotiku sa mi nedari (ani cez snmp oid, ssh...), - cize v kazdom pripade aj tak vdaka.
Ak by niekto vedel poradit, budem rad...
mfpman
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mfpman »

Daj sem ten tvoj mikrotik script nemusis sa hanbit co si to vytvoril a asi ti poviem co robis zle
Boh ta chran ak to tu das ako text (samozrejme subor)
Dreamplex 8000
Dysmas

Příspěvek od Dysmas »

V pythone si sa nalogoval do routera a skontroloval pcp adresu. Toto cez mikrotik urobit neviem, takze nemam realne co poslat. Ak chces tu cast, ako posle mail so zlou adresou, ktoru ziskam cez /tool fetch url=http://api.ipify.org/ as-value output=user , tak mozem :D
mfpman
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mfpman »

To znamena ze ty to nevies urobit ci ten mikrotik to nevie? A skusal si aspon nieco?
Dreamplex 8000
Dysmas

Příspěvek od Dysmas »

Ja to neviem urcite, a podla mna ani mikrotik... jasne, skusal som vselico mozne, ale neviem sa dostat k PCP adrese (celkovo ten zyxel nie je prilis zdokumentovany, takze sa napr cez ssh pripojim, ale nic uzitocne neviem zistit), len k externej adrese (cez rozne api). To co robi ten python scrip, teda ze otvori session a zisti pcp adresu sa mi spravit nedari. Chcel som sa vyhnut "beziacemu pc", ale asi to bude nutne...
mfpman
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mfpman »

Tak ja to mam u rodicov ked sa pusti PC automaticky sa pusti python script a hotovo nic ti nemusi bezat stale.
Adresy sa same od seba nezmenia teda pokial to oni neresetnu alebo ty neresetnes router takze podla mna to takto uplne postacuje.
Dreamplex 8000
Odpovědět

Zpět na „Mimo mísu“