[vyriešené] copy obmedzenia usb hdd

Odpovědět
vauvauvau
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 112
Registrován: 17.duben 2017 - 11:35

[vyriešené] copy obmedzenia usb hdd

Příspěvek od vauvauvau »

Zdravim, ak napojim na vu uno 4k se kluc alebo usb hdd tak je tam obmedzenie ze cez siet cez pc tam mozem poslat napr film iba napr 3GB, vsetko vacsie ukaze hlasku ze nedostatok pamate, pamate na hdd je kvantum, ide o ntfs, nepomaha ani format do ext a tak ma napadlo ze to asi funguje tak ze to je obmedzene velkostou internej ROM v boxe?, je to tak ci blbost, cez siet samozrejme do sata hdd v boxe ide vsetko, usb hdd je aj v sambe, o co ide?
Uživatelský avatar
mmiriboy
Veterán fóra
Veterán fóra
Příspěvky: 1812
Registrován: 30.srpen 2009 - 21:02
Bydliště: okr. Nitra

Re: copy obmedzenia usb hdd

Příspěvek od mmiriboy »

Pri usb kľúči by som to chápal, v prípade, že je formátovaný na FAT32, alebo VFAT. Ale pri HDD, ktorý je naformatovaný trebárs na ext3, alebo ext4. Tak na takomto HDD to musí fungovať. Bežne doma kopírujem video súbory po sieti s veľkosťou viac než 3GB a všetko v pohode funguje. A je úplne jedno, či ten HDD je zapojený ako interný HDD cez SATA, alebo je pripojený, ako externý cez USB.
:)
Skús ten HDD pripojiť k stb cez USB a naformátovať cez menu stb!?
VU+ DUO 4K SE
Dreambox One UHD Combo
Gigablue UHD Trio 4K
Qviart Lunix CO & 4K
Formuler F4 Turbo Combo 2ks
Paraboly: E-85+120
28,2°+19,2°+13°+9°+4,8°E+0,8°W & 16°+23,5°E
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB
vauvauvau
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 112
Registrován: 17.duben 2017 - 11:35

Re: copy obmedzenia usb hdd

Příspěvek od vauvauvau »

ved preto mam v tom taky gulas, dokonca som vybral z boxu ssd ktory je ext3 a dal ho cez sata usb redukciu do vucka a chovalo sa to tak isto, nema to hlavu ani patu, mam tam openpli tak neviem kde je pruser
ide o 5TB seagate plny dat ale vem to cert, mam zalohu, ok idem a dam vediet
Uživatelský avatar
mmiriboy
Veterán fóra
Veterán fóra
Příspěvky: 1812
Registrován: 30.srpen 2009 - 21:02
Bydliště: okr. Nitra

Re: copy obmedzenia usb hdd

Příspěvek od mmiriboy »

5TB???
:)
Pokiaľ viem, tak pri VU+ Duo 4k SE výrobca odporúča použiť max.kapacitu HDD do 4TB. A nemyslím, že pri VU+ Uno to bude iné!
VU+ DUO 4K SE
Dreambox One UHD Combo
Gigablue UHD Trio 4K
Qviart Lunix CO & 4K
Formuler F4 Turbo Combo 2ks
Paraboly: E-85+120
28,2°+19,2°+13°+9°+4,8°E+0,8°W & 16°+23,5°E
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB
vauvauvau
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 112
Registrován: 17.duben 2017 - 11:35

Re: copy obmedzenia usb hdd

Příspěvek od vauvauvau »

normalne ho akceptuje, aj napajanie staci, pockat - ze4GB to plati aj pri internej sata?, myslel som ze tam je to daleko viac, kazdopadne sa tak choval aj kluc 128GB

ok takze jeden usb port ho ani nechcel formatnut, druhy hej, kopiroval som teraz nan z pc 15GB film a to iste, hlaska - na disku root nie je dostatok miesta

ja uz neviem, mozno driver alebo bordel v image
sanchez13
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 113
Registrován: 27.červenec 2011 - 16:35

Re: copy obmedzenia usb hdd

Příspěvek od sanchez13 »

" na disku root nie je dostatok miesta " ?
Daj sem presnu hlasku, lebo to vyzera, ze sa snazis kopirovat na internu flash, ktora nema dostatok miesta, nie na ten HDD :-)
3x DM525 HD Combo, 1x DM900, 1x DM920, openATV 6.4
Uživatelský avatar
mmiriboy
Veterán fóra
Veterán fóra
Příspěvky: 1812
Registrován: 30.srpen 2009 - 21:02
Bydliště: okr. Nitra

Re: copy obmedzenia usb hdd

Příspěvek od mmiriboy »

Ešte by som skúsil na skúšku iný HDD s menšou kapacitou.

Čo sa týka tých 4TB, na stránkach Ellano píšu toto (pri VU+ Duo 4k se):

Aký interný HDD môžem použiť?

Použiť môžete 2,5“ SATA HDD, a kedže tento model podporuje už aj disky až do výšky 15mm, vdaka väčšiemu zásuvnému modulu pre uchytenie HDD, je možné použiť aj velkokapacitné HDD. Odporúčame však použiť max. kapacitu do veľkosti 4TB.
VU+ DUO 4K SE
Dreambox One UHD Combo
Gigablue UHD Trio 4K
Qviart Lunix CO & 4K
Formuler F4 Turbo Combo 2ks
Paraboly: E-85+120
28,2°+19,2°+13°+9°+4,8°E+0,8°W & 16°+23,5°E
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB
vauvauvau
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 112
Registrován: 17.duben 2017 - 11:35

Re: copy obmedzenia usb hdd

Příspěvek od vauvauvau »

sanchez13 píše: 08.červenec 2024 - 9:19 " na disku root nie je dostatok miesta " ?
Daj sem presnu hlasku, lebo to vyzera, ze sa snazis kopirovat na internu flash, ktora nema dostatok miesta, nie na ten HDD :-)
nie copy to na usb cez cestu root media usb, presna hlaska je - na disku root nie je dostatok miesta

ono to akceptuje iba taku velkost kolko miesta je na ROM
vauvauvau
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 112
Registrován: 17.duben 2017 - 11:35

Re: copy obmedzenia usb hdd

Příspěvek od vauvauvau »

mmiriboy píše: 08.červenec 2024 - 9:23 Ešte by som skúsil na skúšku iný HDD s menšou kapacitou.

Čo sa týka tých 4TB, na stránkach Ellano píšu toto (pri VU+ Duo 4k se):

Aký interný HDD môžem použiť?

Použiť môžete 2,5“ SATA HDD, a kedže tento model podporuje už aj disky až do výšky 15mm, vdaka väčšiemu zásuvnému modulu pre uchytenie HDD, je možné použiť aj velkokapacitné HDD. Odporúčame však použiť max. kapacitu do veľkosti 4TB.
s internym problem nemam, tam mam ssd 4TB a vsetko ide ako ma, problem je s usb, je fuk aku velkost usb hdd pouzijem, chova sa to rovnako

to s tym 4TB obmedzenim do sata je divne, cital som ze linux akceptuje daleko viac
sanchez13
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 113
Registrován: 27.červenec 2011 - 16:35

Re: copy obmedzenia usb hdd

Příspěvek od sanchez13 »

vauvauvau píše: 08.červenec 2024 - 9:34 nie copy to na usb cez cestu root media usb, presna hlaska je - na disku root nie je dostatok miesta

ono to akceptuje iba taku velkost kolko miesta je na ROM
prihlas sa cez terminal (ssh, alebo telnet) a daj sem co ti vypise prikaz:
df -h
3x DM525 HD Combo, 1x DM900, 1x DM920, openATV 6.4
vauvauvau
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 112
Registrován: 17.duben 2017 - 11:35

Re: copy obmedzenia usb hdd

Příspěvek od vauvauvau »

screenshot.1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) EnoSat dne 08.červenec 2024 - 20:32, celkem upraveno 1 x.
Důvod: fix QUOTE
sanchez13
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 113
Registrován: 27.červenec 2011 - 16:35

Re: copy obmedzenia usb hdd

Příspěvek od sanchez13 »

OK, este pre istotu vypis prikazov:
mount
blkid

Podla tohoto to vyzera, ze ak naozaj kopirujes do /media/usb nemal by byt problem. Pozor, nie do /root/media/usb ...
3x DM525 HD Combo, 1x DM900, 1x DM920, openATV 6.4
vauvauvau
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 112
Registrován: 17.duben 2017 - 11:35

Re: copy obmedzenia usb hdd

Příspěvek od vauvauvau »

sanchez13 píše: 08.červenec 2024 - 10:05 OK, este pre istotu vypis prikazov:
mount
blkid

Podla tohoto to vyzera, ze ak naozaj kopirujes do /media/usb nemal by byt problem. Pozor, nie do /root/media/usb ...
ach jaj, ok, napisem to natvrdo, som k...t, mal si pravdu, v priecinku v pc som mal zle zadanu cestu, ja som to copy cez root, dakujem ti za pomoc, idem sa hanbit, heh, este raz dik, tu cestu tam mam roky a blbo pomenovanu a toto ma nenapadlo...
Odpovědět

Zpět na „Diskusia VU+ Uno 4K SE“