Problém VU+Duo2

Moderátoři: kratke_pole, Pr0metheUs, tommix, chocholousek

Odpovědět
mirapre
Registrovaný
Registrovaný
Příspěvky: 9
Registrován: 16.říjen 2012 - 15:57

Problém VU+Duo2

Příspěvek od mirapre »

Mám problém se spouštěním satelitního přijímače. Dříve bylo vše ok. Nyní čím dál více trvá než se kanál spustí. Čím dál víc to trvá déle. SNR je 0%, AGC je taky 0%.
Odchází přijímač?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Uživatelský avatar
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra
Příspěvky: 1027
Registrován: 21.srpen 2012 - 20:12

Re: Problém VU+Duo2

Příspěvek od VTronik »

Nejdříve zkontrolovat kabeláž (koax) včetně konektorů, chyba může být i v LNB na parabole. Pokud je možné na místo VU vyzkoušet jiný přijímač. Případně VU vyzkoušet jinde na funkční parabole.
Pokud je vše OK, jako nejčastější příčina těchto potíží jsou vady v napájení. To způsobují vysychající kondenzátory. Výměna není náročná a finančně se určitě vyplatí. VU+Duo2 je stále i na dnešní poměry velmi dobrý přijímač. Jediná vada, kterou bych mu dnes vytkl je, že neumí kodek H265. Jeho nasazování se rozšiřuje.
VU+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Samsung 870 2TB
VU+ Duo2, 2x DVB-S2, SSD Patriot 1TB
MAX T90, Skylink
Uživatelský avatar
9000peter
Veterán fóra
Veterán fóra
Příspěvky: 1819
Registrován: 15.listopad 2008 - 11:35
satelitni prijimac: v podpise
Bydliště: Lednicke Rovne

Re: Problém VU+Duo2

Příspěvek od 9000peter »

No ja tam vidím SNR 99% , AGC 79% BER 0% , to že nefungujú teplomery môže byť vada skinu.
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H
TV Panasonic TX-58GX810E
AU Yamaha + Magnat + Koda

KukajseM
mirapre
Registrovaný
Registrovaný
Příspěvky: 9
Registrován: 16.říjen 2012 - 15:57

Re: Problém VU+Duo2

Příspěvek od mirapre »

VTronik píše: 01.duben 2024 - 13:55 Nejdříve zkontrolovat kabeláž (koax) včetně konektorů, chyba může být i v LNB na parabole. Pokud je možné na místo VU vyzkoušet jiný přijímač. Případně VU vyzkoušet jinde na funkční parabole.
Pokud je vše OK, jako nejčastější příčina těchto potíží jsou vady v napájení. To způsobují vysychající kondenzátory. Výměna není náročná a finančně se určitě vyplatí. VU+Duo2 je stále i na dnešní poměry velmi dobrý přijímač. Jediná vada, kterou bych mu dnes vytkl je, že neumí kodek H265. Jeho nasazování se rozšiřuje.

Taky to vidím na závadu ve Vucku. Je to stále stejné. Za začátku 0 % a po pár minutách signál ok a vše běží. Přijde mi jako když se přijímač zahřeje tak vše jde. Když ho pustím druhý den, je to stále stejný problém 0% a bez signálu.
mirapre
Registrovaný
Registrovaný
Příspěvky: 9
Registrován: 16.říjen 2012 - 15:57

Re: Problém VU+Duo2

Příspěvek od mirapre »

9000peter píše: 01.duben 2024 - 15:17 No ja tam vidím SNR 99% , AGC 79% BER 0% , to že nefungujú teplomery môže byť vada skinu.
To jsem vyfotil, když se přijímač už rozběhl a vše fungovalo. Jinak na začátku cca 5minut je 0% a bez signálu. Po čase vše rozběhne jak má. Pak už to funguje pořád dobře dokud se přijímač nevypne a nevychladne. Pak znova bez signálu.
Uživatelský avatar
VTronik
Veterán fóra
Veterán fóra
Příspěvky: 1027
Registrován: 21.srpen 2012 - 20:12

Re: Problém VU+Duo2

Příspěvek od VTronik »

Problém může být zrovna tak ve VU, ale i v LNB. Já osobně bych tipoval spíše to LNB, že ujiždí frekvence a když je chvíli napájené, tak se posun zmenší a přijímač (tuner) se nakonec zachytí.
Používáš příjem z jedné satelitní pozice nebo z více pozic. Například Astra23,5E a Astra19,2E?
VU+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Samsung 870 2TB
VU+ Duo2, 2x DVB-S2, SSD Patriot 1TB
MAX T90, Skylink
Uživatelský avatar
Wozi
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 216
Registrován: 24.únor 2014 - 19:16
Bydliště: Droužkovice
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém VU+Duo2

Příspěvek od Wozi »

Zkus vučko zapojit jinde, jestli máš tu možnost, zda se závada přenese, nebo zkusit jiný box u Tebe. Zjistíš čím to je a pak pokračovat dál.
Vu+UNO4KSE (S2X FBC) + Vu+ext.USB tuner (T2)...VTi, Zgemma4K H9 combo….OpenATV, Ariva 203HD, Raspberry Pi 3, Skylink KOMPLET,
mirapre
Registrovaný
Registrovaný
Příspěvky: 9
Registrován: 16.říjen 2012 - 15:57

Re: Problém VU+Duo2

Příspěvek od mirapre »

Děkuji všem za ochotu a pomoc. Vu+ DUO2 je už v satelitním nebi. Nahradím ho Vu+ UNO 4K SE (1x dual DVB-S2X FBC).
Odpovědět

Zpět na „VU+ Duo 4K“