I když už jsem DUO4K vyměnil za DM920 (taky má mušky, ale z funkčního hlediska jsem spokojen), až takhle černě bych to s DUO4K zase neviděl.chocholousek píše:Mel jsem doma VU DUO 4k, pan to chtel nastavit. Prodejce mu tento pristroj doporucil hlavne pro budouci DVB-T2, zde lze chytit tri MPX v DVB-T2 dalsi MPX v T2 je ze Slovenska a Rakouska.
Zkousel jsem dve image, prvni VTI pak originalni.
Pozemni tuner je naprosto nefungujici, nalezene sluzby se deli na tri skupiny
1 - zde nefunguje zvuk vubec - Parizkuv mpx v T2 projevuje se i u SAT-u naprklad u Antik-u v aac-he nefunguje zvuk taky.
2 - Zasekava se obraz i zvuk, tezko rici proc na mem VU solo vse jede bez zaseku, MPX CT je diky tomu nesledovatelny trhani lze sledovat kazdou 1 az 2 minuty.
3 - Po nejake dobe - nahodne ostatni sluzby ale i ty ktetre "jen" trhaji zacnou divne kunkat, to lze odstranit tak ze prepnete "nekam" a na z5, tohle se vsak projevuje jen u VTI na originalni image toto neni.
Tuner DVB-T2 má horsi citlivost, ve srovnani s tuneren ve vu solo, a tam kde mam plnou vychylku na teplomeru je zde asi "jen" 56% tezko rici jestli to vadi ale sluzby se sekaji.
U VTI nelze vypnout animace ktere nesnasím, pokus konci chybou v panelu kde se tak da ucinit. Dale nelze zapnout AVL ac jsem jej v ovladacich videl nelze jej v audio panelu navolit, je to dalsi neprijemnost. NEFUNGUJE FBC, pokus o nahrati TRI casovacu soucasne VZDY zarucene skoncil vytuhnutim celeho boxu. Jeden nebo dva casovace prosly dobre. Stalo se ze v boxu divne "luplo" ve zvuku a bylo dal uz jen ticho bez restartu nelylo pak mozne zvuk ozivit, nutny hard reset jen gui nestacilo. Nefunguje PiP s H265, box nezvlada program s hevc v PiP.
Hledal jsem neco co jede lepe nez u meho VU a nasel jsem jednu vec a tu povazuji za drobnost a to ze okno s PiG je tak rychle ze program v PiG startuje prakticky okamzite u meho Vu to trva asi 1s nez obraz nastartuje.
A muj zaver? tento box bych nedoporucil NIKOMU.
ad 1) Nefunkčnost zvuku s AUDIO PID pod 800H je strašný průser, fatální softwarový bug, který jistě bude brzy odstraněn. Sice (pro zachování dobré pověsti VU+) pozdě, ale přece.
ad 2) Žádné trhání jsem nepozoroval. Zkoušel jsem 5 různých imagí (orig, VTI, BH, OpenATV, OpenPLI) a nakonec jsem zakotvil na BH.
ad 3) Na BH jsem nic takového nezaznamenal. Asi jsi měl horší signál (což neznamená, že u nás taky někdy nemůže být horší a pak se to bude chovat stejně).
ad citlivost) Mám průměrně kvalitní signál a žádný nedostatek/výpadky/BER>0 jsem nepozoroval.
ad souběh nahrávání) Z DVB-T/T2 jsem běžně nahrával 4 i víc programů současně. Všechno se nahrálo, žádný problém.
ad PiP) Žádný proplém s PiP jsem nezaznamenal. Fungoval mi pěkně i QUAD PiP.
Jinak ale jsem byl zklamaný, kromě toho nešťastného zvuku, z pomalosti bootu, nedostatků softwaru (třeba chybějící podpora externích DVD u některých imagí). Příjemně mě překvapilo, že strašně málo topí. Ono se to nezdá, ale je to docela zásadní, hlavně z hlediska budoucí poruchovosti. Pěkné jsou i vychytávky typu Quad PiP a live obraz na OLED, ale bez toho se člověk obejde. Preferuji spolehlivou a svižnou funkčnost.