AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od trgtrhty2 »

Vcera som na aliena nainstaloval openatv5.1 a bol som velmi prijemne prekvapeny. Je to prva enigma, ktora na mojom alienovi nema problem so sucasnym sledovanim 2 HD kanalov. Nechal som to bezat niekolko hodin tak, ze jeden HD kanal isiel na TV a iny HD kanal z ineho transpondera sa sucasne nahraval alebo streamoval. Ani raz nedoslo k stvorcekovaniu, vypadnutiu obrazu, zaseknutiu oscamu, ani sa neobjavilo "Transponder not found in PAT" apod. Spominany problem mali uplne vsetky enigmy, ktore som za 2 roky vyskusal, v tom bolo niekolko verzii HDMU a hyperiona, aj openatv4.2 a 5.0. Teraz je konecne definitivne jasne, ze neslo o hardwarovy problem aliena, ale problem bol v samotnych enigmach. Maly nedostatok je pomalsie bootovanie, trva to cca 1 min a 45 s, predchadzajuce enigmy to stihali za cca 1 min a 15 s. Okrem toho som spozoroval maly problem, ze pri skinoch, ktore pocas zobrazenia Channel selection zobrazuju v rohu zmenseny obraz (napr. skin PLI), po zvoleni kanala niekedy nenaskoci obraz normalnej velkosti, ale ostane len ten zmenseny. Normalny obraz naskoci az potom, ked stlacim tlacitko info a potom exit. Ak niekto vie, co sposobuje ten zmenseny obraz, budem rad, ak poradi. Da sa to obist pouzitim skinov, v ktorych aj pocas Channel selection ostane na obrazovke obraz povodnej velkosti (napr. Elgato), tam ten problem nie je. Inac to funguje vyborne a aj kvalita obrazu je velmi dobra. Zda sa teda, ze openatv5.1 je dobra a velmi stabilna distribucia, ktora stoji za vyskusanie.
mihu84
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mihu84 »

Vu+ Uno 4k, Skylink 23.5, Motor Stab HH90, Parabola 90cm
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

A v com je verzia 5.2 este lepsia?
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Dreambox DM920UHD, TBS5925

Příspěvek od Radovan111 »

Mě ta open ATV5.1 taky dobře vyhovuje- neseklo se to ani jednou při nahrávání, a ten zmenšený obraz mě to taky dělá, mám skin HD Glass16, ale to začalo dělat až po jedné aktualizaci- já to furt aktualizuji a drbu do toho, mám to na hraní- ale zkusím tu openATV5.2, děkuji mihu84 :thankyou:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+-úplně k ničemu , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

Ten zmenseny obraz vyzera rovnako aj u mna. Ak vyskusas 5.2, prosim Ta, daj vediet, ci to riesi tie 2 problemy, pomale bootovanie
a zmenseny obraz. Ja sa s tym uz nechcem hrat, 2 roky hrania mi stacili, chcem len, aby alien normalne fungoval ako dvojtunerovy HD prijimac. Zda sa, ze s verziou 5.1 k tomu konecne chyba len velmi malo. Ak 5.2 spominane problemy riesi, tak to vyskusam, ak nie, tak ostanem pri 5.1.
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Tak jsem to tam nainstaloval tu OpenATV 5.2 a teda asi nic moc, ta zmenšená obrazovka- takže to zase dělá, a z hlubokého vypnutí to načítá bootuje měřil jsem to stopkami přes dvě minuty a 5 sekund, takže nevím no :x :wink:
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+-úplně k ničemu , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

Dakujem, cize 5.2 neriesi nic. Zda sa, ze to bootovanie dlhsie o cca 30 s je sposobene nejakym timeoutom pri starte.
Ked dam pocas startu

tail -f /var/volatile/log/messages

tak vidim nasledovne

Feb 23 21:24:36 amikoalien user.warn kernel: Found mode to set 1080i50 at 19
Feb 23 21:25:09 amikoalien user.warn kernel: power_standbyled_write(2, ononERROR:LinuxDvb:DvbDisplayDelete: Failed to close audio surface
Feb 23 21:25:11 amikoalien user.warn kernel: ERROR:LinuxDvb:DvbDisplayDelete: Failed to close audio surface

a ten interval 33 s je presne ten cas, kedy sa na obrazovke toci koliesko a nic sa nedeje. Nemam ponatia, na co pocas tych 33 s caka.
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Nevím to je úplně stejné jak 5.1, a ten zmenšený obraz to dělá možná i ten skin HD Glass- nevím no, a někdy se mě stane že když zapnu box z hlubokého vypnutí tak se vůbec obraz neobjeví- černá obrazovka, jenom zvuk :(
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

U mna v 5.1 ten zmenseny obraz robili vsetky skiny, ktore zmensuju obraz pocas vyberu kanala. Aj ta cierna obrazovka len so zvukom sa objavuje pri starte z deep standby, ked je ako prvy kanal nastaveny kodovany kanal. Po prepnuti na iny kanal obraz normalne naskoci. Pomoze, ked si nastavis ako prvy kanal nekodovany kanal (ja mam napr. TA3), vtedy obraz po starte naskoci normalne. Takto som to mal nastavene aj predtym, ked som mal hyperion.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Ten 'zmenseny' obraz se zda byt nemoc nejen jedne enigmy, nedavno jsem tu resil stejnou vec s enigmou Eurosat
vinov píše:
tras píše:Stáva sa mi v skyne Kraven hd že mám nekedy po prepnutí menší obraz ako by som zapol PIP, pomôže vojst a výjst z menu.
...Me se to taky stava po prepnuti na jiny kanal z menu kanalu zustane povetsinou 'viset' ten maly nahled, coz je tzv PiG (obraz v grafice), mimochodem ten modry deaultni skin to nedelal.

Edit: nasel jsem reseni - V Menu=>Setup-System-Channel selection settings-> v polozce 'Channel list preview' jsem zvolil 'Yes' a ted kdyz najedu na jiny kanal a zmacknu OK tak zustanu v tom menu a v tom malem obrazu je preview toho kanalu, po druhem zmacknuti OK se ten program prepne na celou obrazovku, cimz je ta moucha vyresena.
Ted ovsem pouzivam skin ve kterem v tom programovem menu zustava obraz na pozadi menu na cele obrazovce, ale i tak me prijde prakticke mit 'preview' na prvni zmacknuti a 'vejit' do programu az na druhe zmacknuti.
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Takže to je ono, už to nedělá, děkujem :thankyou:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

Vypada to na vseobecnou nemoc enigmy, pri urcitem nastaveni. Jsem rad, ze jsem mohl pomoci :good:

Jinak ty dalsi nektere potize s ruznymi enigmami, tam bych zkusil pouzit nejaky jiny skin, jestli je to treba nevyresi. Skin neni 'operacne neutralni' z ruznych duvodu, tedy neni to ciste jen vec vzhledu, prakticnosti ovladani.
fanatix
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od fanatix »

Po roku užívania OpenATV od 4.2 až po 5.2, som sa rozhodol vyskúšať Hyperion 5.1, čisto kvôli tomu, že pod OpenATV som nevedel rozbehať nové karty RTVS. Nie len že sa to pod týmto image a oscamu stiahnutého priamo z doplnkov tohto image podarilo, ale som sa rozhodol ostať na Hyperione. Je omnoho svižnejší ako OATV, nemrzne ako OATV a zatiaľ všetky veci, ktoré nefungovali v OATV korektne, tu fungujú bez problémov. Určite ho odporúčam pre všetkých majiteľov Alien2 a SHD-8900.
Illusion M2S, Showbox S300 Platrinum, Opticum 4050CX, Ferguson Ariva 100, Ferguson Ariva 100E, Amiko Mini HD SE, Amiko Alien2 Hyperion 5.1
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

Mne sa nezda, ze by openatv 5.1 bolo pomale, az na ten otravny 30 s timeout pri boote, o ktorom som pisal. V com je hyperion 5.1
sviznejsi? A urcite nema ten problem so sucasnym sledovanim 2 HD kanalov atd.? Tento mali vsetky enigmy, ktore som skusal, okrem openatv 5.1. Aka je kvalita obrazu? U mna je obraz na openatv 5.1 vyrazne lepsi, nez mal hyperion 3,4 a 4.5.
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Atv má obraz na SD lepší ako Hyperion a HD je rovnaké na oboch, Rtvs karta ide samozrejme v každom image čo je iba o správnej binárke a konfigoch oscamu.
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
mihu84
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mihu84 »

Hyperion v5.2 pouzivam, odkedy vysiel. relativne som s nim spokojny. No v poslednej dobe mi dost blbne. Dal som si casovac na nejaky program, v pohode nahralo, dal som druhy krat a nic. PRoste to odignoroval. Dalsia chyba, niekedy ho zapnem a nabehne hned, alebo ostane vysiet na hodinkach. Musim ho vypnut/zapnut zadnym vypinacom. Alebo, stb je zapnuty, TV je vypnuta, pozeram cez webinterface nejaky program a na displeji stboxu mam znaky ako pri nahravani. Kontrolujem, ci nahrava, alebo ma casovac a nic, tvari sa ze nieco nahrava, pricom mi hned zablokuje niektore stanice mimo aktualneho transpondera.
Tieto veci ma dost rozculuju, premyslam nad inym imagom.
Vu+ Uno 4k, Skylink 23.5, Motor Stab HH90, Parabola 90cm
adam_vent

Příspěvek od adam_vent »

Ahoj,
Marně jsem zde zkoušel hledat tak se zeptám. Máte někdo zkušenost s Amiko Alien 2 u UPC (DVB-C)? Koukal jsem že má integrovaný conax. A nevím jak docílit toho aby mi stačila pouze karta (protože UPC si potrpí na spárování (karta + conax))? Pokud by to nešlo nebo víte o lepší alternativě, tak prosím také odpovězte.
Mé požadavky:
- FullHD 1080p
- Hybrid - 3 tunery (S2+S2+T2/C)
- Nahrávky ukládané ve formátu TS (přenosový tok) včetně všech zvuků a titulků.
- USB - Přenesení nahrávek na externí disk (nebo přímo nahrávání na něj), či jiné přenesení do PC.
- *Plánování nahrávek skrze webové rozhraní výhodou.

Děkuji předem za rychlou reakci :)
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

mihu84 píše:...Dal som si casovac na nejaky program, v pohode nahralo, dal som druhy krat a nic. PRoste to odignoroval.

... pozeram cez webinterface nejaky program a na displeji stboxu mam znaky ako pri nahravani. Kontrolujem, ci nahrava, alebo ma casovac a nic, tvari sa ze nieco nahrava, pricom mi hned zablokuje niektore stanice mimo aktualneho transpondera.
mihu, kdyz streamujes do PC, pocita se to a tedy osetruje se to v prijimaci jako nahravani a pochybuji hodne ze by to nejaka enigma videla jinak. Krome streamovani, i PiP funkce se pocita jako 'nahravani', tedy jako pri streamovani se 'uzamknou' nektere kanaly. A kdyz se nad tim zamyslis, uvidis ze je to logicke. Z pohledu prijimace je PiP, streamovani, nebo nahravani vec rezervovani toho ktereho transponderu (frekvence, polarita).

Proto je vdzycky dobre mit prijimac s vice tunery, aby PiP nebo streamovani mohlo mit 'svuj' tuner, ktery si to pro tu kterou funkci bude rezervovat.

Ohledne toho casovace nahravani, je treba dat pozor na takovu vec - onehdy jsem na CT Sportu mel problem ze se nic nenahralo (zadal jsem rucne 'nahravat' behem sledovani ziveho prenosu) a vystopoval jsem to k necemu, za co prijimac nemuze - CT sport improvizuje kdyz se vysila prenos nazivo a Alien si proste myslel, ze dany program uz skoncil, tedy ze cas pro ten prenos uz vyprsel, ale ten stale bezel, ovsem ale 'prescas'. Mel jsem zadat nahravani porad bez konce s tim, ze na to budu muset pamatovat a nezapomenout to vypnout rucne na konci vysilani, nebo stanovit pevnou dobu nahravani. Ovsem to nemusi byt ty tvoje potize s nahravanim, zminuji to jen ze me to dost zmatlo, stalo se me to uz nekolikrat pri zivem vysilani nejakeho sportu.
x-ray

Příspěvek od x-ray »

mihu84 píše:Hyperion v5.2 pouzivam, odkedy vysiel. relativne som s nim spokojny. No v poslednej dobe mi dost blbne. Dal som si casovac na nejaky program, v pohode nahralo, dal som druhy krat a nic. PRoste to odignoroval. Dalsia chyba, niekedy ho zapnem a nabehne hned, alebo ostane vysiet na hodinkach. Musim ho vypnut/zapnut zadnym vypinacom. Alebo, stb je zapnuty, TV je vypnuta, pozeram cez webinterface nejaky program a na displeji stboxu mam znaky ako pri nahravani. Kontrolujem, ci nahrava, alebo ma casovac a nic, tvari sa ze nieco nahrava, pricom mi hned zablokuje niektore stanice mimo aktualneho transpondera.
Tieto veci ma dost rozculuju, premyslam nad inym imagom.

Suhlasim s tebou, u mna to tiez blbne ako to popisujes...
VU + UNO 4k, NAS ZYXEL NAS520, USB Tuner T2/C, VTi 13.0.9
AMIKO ALIEN 8900, SW-SPARK , ENIGMA 2 Hyperiom V3, HD USB 500GB - A-DATA, Skylink ICE
AMIKO ALIEN 2+ Triplex, spark 1.2.72, Enigma V5.1 ??
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

Nejde len o to, aby mal prijimac 2 tunery (pokial viem, vsetky alieny2 maju 2 alebo aj 3 tunery), ale ak chces mat zapnute sucasne 2 kanaly z uplne lubovolnych a roznych transponderov (napr. jeden pozerat a druhy nahravat alebo streamovat), tak musis mat v parabole dvojity LNB a od neho 2 separatne kable, do kazdeho tunera jeden. Na tom nemoze zo samotneho principu nijaky image nic zmenit a pokial mas len 1 kabel, tak spravanie hyperionu je uplne normalne. Inac z toho, co pisete, sa zda, ze openatv 5.1 asi bude vyrazne stabilnejsi ako hyperion 5.2. Mam to openatv5.1 vyse 2 tyzdne, pouzivame ho kazdy den a ani raz mi nezamrzlo.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“