Amiko Alien2 Triplex+ Pkt Hyperion v3

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
mihu84
Pokročilý
Pokročilý

Re: Amiko Alien2 Triplex+ Pkt Hyperion v3

Příspěvek od mihu84 »

Pochybujem ze tu niekoho najdes, kto to bude vediet opravit.
Osobne si myslim, ze to skus poziadat na fore, kde si nasiel pomoc, ako to nastavit :)
Vu+ Uno 4k, Skylink 23.5, Motor Stab HH90, Parabola 90cm
cucerak

Příspěvek od cucerak »

...ahoj potřeboval bych pordit,po zel .smrti,jsem nainstaloval znovu hyperion 4 všechno chodí jak má ,jen mi to zobrazuje furt na displeji , hodiny a boot. (v STAND-BY režimu)Původně bylo nastaveno ,hodiny + datum. I při bootování to psalo PKT- SVN 2860 - TRIPLEX -Load 00-99 ,tak jak má. Ted jen pouze boot a najede to normálně...při provozu svítí na displeji hodiny + boot. Předtím tam bylo hodiny+ název stanice....21.9. už to dávno jede,jepotřeba stáhnout plugin VFD....
Naposledy upravil(a) cucerak dne 21.září 2014 - 18:18, celkem upraveno 1 x.
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Dreambox DM920UHD, TBS5925

Příspěvek od Radovan111 »

vbor píše:Já si v H3 i v H4 udělal to samé a tam to funguje. Pak jsem si ale udělal ještě další, abych rychleji dohledal pořady, o které mám zájem t.j. udělal jsem si tam složku Filmové, Sportovní, Erotické, Hudební apod. a zde pikony nejdou a nepodařilo se mi to ani v DreamboxEditoru. Potřeboval bych zjistit, jak zrealizovat odkazy, díky kterým by se pikony přiřadili i k takto roztříděným pořadům.
Tak tady čtu že Vám ty pikony taktéž nejdou v dremboxeditu stáhnout nebo jak to mám napsat.
Chtěl bych se jenom z dovolením promiňte ujistit zda to mám dobře nastavené

Možnosti dremboxEDIT Profily

Local file path:
Local data directory:
C:/Program Files/dreamboxEDIT/settings

Local Path for picons:

C:/Program Files/VideoLAN/VLC

Název nastavení IP (volitelné)
usb/share/enigma2/picons

Možnosti dremboxEDIT Všeobecné

Global data directory:

C:/program Files/dreamboxEDIT/settings

Možnosti dreamboxEDIT Barevné schéma

Local png directory

C:/program Files/dreamboxEDIT/settings

VLC installation directory

C:/program Files/VideoLAN/VLC

jedná se mě prosím o to že já mám vytvořenou vlastní složku C:/program Files/dreamboxEDIT/settings

a další složku z programem VLC player

C:/program Files/VideoLAN/VLC

a zda ty vytvořené složky mám dobře přiřazené do patřičných kolonek, v tom programu dreambox edit, protože myslím si postupoval jsem podle toho návodu a už to že mě to asi neuložilo a nejde mě otevřít ta vlevo nahoře druhá modrá jakobi disketa- je pořád bílá, a mělaq by se zaktivovat do modra.
A že mě pořád nejdou zobrazit ty pikony.

Nevím jak to mám napsat snad mě budete rozumět, kdyžtak se moc omlouvám :thankyou:
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+-úplně k ničemu , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Nevím Radovane co tu pořád řešíš? Chceš aby se ti ukazovaly u programů pikony? Je to velice snadné.Nakopíruj pikony do usr/local/share/enigma2/picon a máš to. :Yahoo!: Jestli chceš tak ti je pošlu.Možná některé budeš muset přejmenovat.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Inuita píše:Nevím Radovane co tu pořád řešíš? Chceš aby se ti ukazovaly u programů pikony? Je to velice snadné.Nakopíruj pikony do usr/local/share/enigma2/picon a máš to. :Yahoo!: Jestli chceš tak ti je pošlu.Možná některé budeš muset přejmenovat.
Promiň , děkuji jsem asi blbý, víš ja jsem ty picony chtěl nainstalovat přes ten program dreamboxedit, a nejde mě to- to by přece mělo jít?

Tak budu muset přes total commander, ale tam jsem to taky zkoušel je nakopírovat do složky usr/local/share/enigma2/picon a nezobrazili se mě v boxu a přitom když rozbalím tu složku tak tam jsou.

A to samé mám i ze satelitníma družicema- vygeneruji je přes sattelites.xml- teď nevím zda to píši dobře, ale to je teď jedno- no a nakopíroval jsem je přes etc/tuxbox/sattelites- no a mám je tam , ale v příjmači nejsou. zobrazeny :cry: :cry:

Ano tak dělám někde chybu- ale já nevím kde, tak jsem si myslel když to nejde přes total commander tak že to půjde přes dreamboxedit a ani tam mě to nejde
Boxy - DREAMBOX DM920 UHD, Amiko Alien2 Triple+-úplně k ničemu , DR HD F16 , Motor Strong, satelitní parabola Fuba 100cm, satelitní karta TBS 5925, Humax DV 1100S- úplně ale úplně k ničemu :) :) :) :)
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

ak nepoužívaš usb flesh tak daj piconi do : usr/share/enigma2 a tam si vytvor adresár picon a tam ich aj cez ftp nahraj a samozrejme v menu nastaviť aj príslušný adresár aby sa ti zobrazovali . pre istotu daj reštart gui ,alebo aj tvrdý reštart . neublíži mu to . v hyperione sa dávajú piconi do :usr/ locale / share /enigma2 ??? nie náhodou do usr/share/ enigma2/picon ???
Všetko 4K
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

efendy55 píše:ak nepoužívaš usb flesh tak daj piconi do : usr/share/enigma2 a tam si vytvor adresár picon a tam ich aj cez ftp nahraj a samozrejme v menu nastaviť aj príslušný adresár aby sa ti zobrazovali . pre istotu daj reštart gui ,alebo aj tvrdý reštart . neublíži mu to . v hyperione sa dávajú piconi do :usr/ locale / share /enigma2 ??? nie náhodou do usr/share/ enigma2/picon ???
Takže promiň já jsem blb- já je mám teď jsem to ověřil ve složce usr/local/share/enigma2/picon**

takže jich mám z té složky vymazat? :?: A nebo jich nějak překopírovat?
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Radovane,bordel v pikonách se ti udělal po aktualizaci H3.Ta jak jsem tě už dvakrát psal je pro Poláky a taky se tam natáhly pikony různých polských kanálů.Ja jsem to řešil tak,že jsem všechny pikony v usr/local/share/enigma2/picon vymazal a dal jsem si tam jen pikony kanálů co sleduji,to znamená Skylink tv ,skylink radio ,DVB-T tv a DVB-T radio a šlape to jak fík.
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Radovan111 píše:
Inuita píše:Nevím Radovane co tu pořád řešíš? Chceš aby se ti ukazovaly u programů pikony? Je to velice snadné.Nakopíruj pikony do usr/local/share/enigma2/picon a máš to. :Yahoo!: Jestli chceš tak ti je pošlu.Možná některé budeš muset přejmenovat.
Promiň , děkuji jsem asi blbý, víš ja jsem ty picony chtěl nainstalovat přes ten program dreamboxedit, a nejde mě to- to by přece mělo jít?

Tak budu muset přes total commander, ale tam jsem to taky zkoušel je nakopírovat do složky usr/local/share/enigma2/picon a nezobrazili se mě v boxu a přitom když rozbalím tu složku tak tam jsou.

A to samé mám i ze satelitníma družicema- vygeneruji je přes sattelites.xml- teď nevím zda to píši dobře, ale to je teď jedno- no a nakopíroval jsem je přes etc/tuxbox/sattelites- no a mám je tam , ale v příjmači nejsou. zobrazeny :cry: :cry:

Ano tak dělám někde chybu- ale já nevím kde, tak jsem si myslel když to nejde přes total commander tak že to půjde přes dreamboxedit a ani tam mě to nejde
Prosím tě kolik chytáš těch družic,že jsi musel dělat to co píšeš nahoře? Já jsem nic takového nedělal a měl jsem tam satelitů až mě mrzely a vymazal jsem je.Nechal jsem tam jen astru 23.5.A mimochodem podle mojich zkušeností dreamboxedit je nejblbější program na editaci.O mnoho lepší je Dreamset nebo DogSettings.
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Já tam mám zatím Astru Eurobird 28,2 E
Astru 23,5 E
Astru 19,2E
Hotbird 13,0E
Intelsat 707 0,9 W

Já vím to stačí- jen jsem chtěl zkusit si nějaké družice nahrát do příjmače no a asi nebo určitě to neumím - chtěl jsem to jenom zkusit :)
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Už si zkoušel něco nahrávat? Tím zjistíš jak ti funguje oscam. Měl by ti s přehledem dekódovat alespoň 4 kanály současně.obraz by se neměl trhat.
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Inuita píše:Už si zkoušel něco nahrávat? Tím zjistíš jak ti funguje oscam. Měl by ti s přehledem dekódovat alespoň 4 kanály současně.obraz by se neměl trhat.
No tak daleko ještě promiň bohužel nejsem právě že nezkoušel, mě totiž i když připojím HDD externí do USB portu tak box ho ani nedetekuje- nemám to prostě asi ještě nastavené asi ani možnosti toho HDD aby ho box detekoval- no nemám to prostě ještě :(
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Velice jednoduché.Je to linux,tak HDD,nebo flešku musíš v PC naformátovat na formát EXT3 a pak zastrčit do usb a v modrém panelu mountnout.Pak nastavit kam se nahrávky mají ukládat a je to.
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Inuita píše:Velice jednoduché.Je to linux,tak HDD,nebo flešku musíš v PC naformátovat na formát EXT3 a pak zastrčit do usb a v modrém panelu mountnout.Pak nastavit kam se nahrávky mají ukládat a je to.
No tak zase jsem vůl přiznávám HDD nemám bohužel naformátovaný na EXT3 ale na FAT32 takže jsem blb :( - první chyba ](*,)
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Radovan111 píše:
Inuita píše:Velice jednoduché.Je to linux,tak HDD,nebo flešku musíš v PC naformátovat na formát EXT3 a pak zastrčit do usb a v modrém panelu mountnout.Pak nastavit kam se nahrávky mají ukládat a je to.
No tak zase jsem vůl přiznávám HDD nemám bohužel naformátovaný na EXT3 ale na FAT32 takže jsem blb :( - první chyba ](*,)
Tož jsem opravdu takový blb nebo nevím už :cry: :cry: promiň já totiž ani v PC nemám možnost ten HDD naformátovat na EXT3- já tam mám možnost jenom NTSF výchozí a nebo exFAT :cry: omlouvám se nesmějte se mě
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Tady je na to program. http://www.partition-tool.com/easeus-pa ... anager.htm a nebo to jde také formátovat na EXT3 ve Sparku.
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

Inuita píše:Tady je na to program. http://www.partition-tool.com/easeus-pa ... anager.htm a nebo to jde také formátovat na EXT3 ve Sparku.
Děkuji Ti, to je pro mě ten partition manager hrozně složité, a nebo aspoň mě se to zdá, a nevím nechcu ten box přepnout do Sparku, aby mě to nezdechlo ta Enigma :(
trgtrhty2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od trgtrhty2 »

V principe k tomu netreba nic, na urovni command line ma enigma vsetky potrebne
programy. Netreba vychadzat z enigmy, treba sa len pripojit cez telnet a pripojit disk.

Potom vyrobit na disku jednu linuxovu particiu

fdisk /dev/sda
potom sa zadavaju jednopismenove prikazy
d vymaze jednu existujucu particiu, ak ich tam bolo viac, zadat d opakovane
n vytvori jednu novu particiu
p ju definuje ako primarnu
1 jej priradi cislo 1
potom, ked sa pyta na prvy a posledny cylinder, davat default (stlacit ENTER)
nakoniec zadat w cim sa particia zapise na disk a fdisk sa ukonci
potom skontrolovat

fdisk -l /dev/sda

malo by vypisat cca nasledovne (zalezi od velkosti disku samozrejme)

Disk /dev/sda: 1000.2 GB, 1000204886016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 121601 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 1 121601 976760001 83 Linux

Ked je vytvorena jedna linuxova particia, treba ju sformatovat na ext3 prikazom

mkfs.ext3 -L RECORD /dev/sda1

To je vsetko, len dodavam, ze samozrejme sa pri tejto procedure stratia vsetky data, ktore boli predtym na disku.

Pouzivanie fdisk je podrobne popisane napr. na
http://tldp.org/HOWTO/Partition/fdisk_partitioning.html
Radovan111
Znalec fóra
Znalec fóra

trgtrhty2 píše:V principe k tomu netreba nic, na urovni command line ma enigma vsetky potrebne
programy. Netreba vychadzat z enigmy, treba sa len pripojit cez telnet a pripojit disk.

Potom vyrobit na disku jednu linuxovu particiu

fdisk /dev/sda
potom sa zadavaju jednopismenove prikazy
d vymaze jednu existujucu particiu, ak ich tam bolo viac, zadat d opakovane
n vytvori jednu novu particiu
p ju definuje ako primarnu
1 jej priradi cislo 1
potom, ked sa pyta na prvy a posledny cylinder, davat default (stlacit ENTER)
nakoniec zadat w cim sa particia zapise na disk a fdisk sa ukonci
potom skontrolovat

fdisk -l /dev/sda

malo by vypisat cca nasledovne (zalezi od velkosti disku samozrejme)

Disk /dev/sda: 1000.2 GB, 1000204886016 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 121601 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 1 121601 976760001 83 Linux

Ked je vytvorena jedna linuxova particia, treba ju sformatovat na ext3 prikazom

mkfs.ext3 -L RECORD /dev/sda1

To je vsetko, len dodavam, ze samozrejme sa pri tejto procedure stratia vsetky data, ktore boli predtym na disku.

Pouzivanie fdisk je podrobne popisane napr. na
http://tldp.org/HOWTO/Partition/fdisk_partitioning.html
Ano, to je jasné že se ztratí na HDD všechny data, já tam nic nemám, a toto prosím promiňte musím udělat abych sformátoval HDD na EXT3 a mohl nahrávat-? to vypadá strašně, to nemám šanci zvládnout, už jsem si i ten návod vytisknul :cry: :(
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Radovane proč se tak bojiš přepnout do Sparku? Ty si myslis že by ses potom už nevrátil do E2? S tím programem co jsem ti dal link není až tak těžké pracovat.Nastavis si velikost oddílu a vyberes formát ext3 a ok
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“