AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od dipol100 »

dipol100 píše:Tak jsem tam nahrál HYPERION V3 a oscam z tvého odkazu, nicméně jsem tam měl v podstatě stejný a stejně nastavený, pro jistotu jsem koupil i nový HDD. Pokud se to bude sekat i potom, pak už fakt nevím. Ještě bych prosil pokud možno polopatický postup, jak správně mountnou a naformátovat HDD na ext3, nebo 4. Myslím si, že to dělám správně, ale když mi blbne vlastně hlavně HDD, chtěl bych mít jistotu, že ve způsobu formátování, mountnutí a nastavení cest pro nahrávání nedělám chybu. Pak bych ještě od někoho uvítal info, v jakém pluginu dekódujete pod Sparkem, mcas mi občas najede, ale většinou spíš ne, jako by ani nepovolil zápis na kartu...

Předem moc dík

Tak jsem naprogramoval nahrávání asi 10 pořadů ze včerejška na dnešek, mezi pořady byl odstup cca 30 až 45 minut a vždycky jsem dal přechod do hlubokého spánku. Výsledek je, že s novým HDD se přístroj "nesekl", ale dva pořady nahrál s nulovou velikostí a jeden místo 70 minut asi 16, takže spolehnout se na nahrávání moc nedá. Netuším, jestli je to bohužel standardní, že to občas nenahraje to co má, nebo je to problém jen můj. Mohla by nějaká dobrá duše vyzkoušet naprogramovat také cca 10 pořadů přes noc převážně z ČT HD a nějaké z Nova HD, jestli mu to nahraje všechno bez problémů. Mě to takto funguje prakticky s jakoukoliv image PKT. Mám pár otázek a byl bych moc rád, kdyby mi na ně někdo dokáal odpovědět, nemusíte na všechny, stačí jen ty co kdo víte a snad to dám nějak dohromady.

1) je v přístroji někde crash log? Kde?
2) jaký plugin používáte pro katu Irdeto CAID 0624 ve Spark, případně jakou verzi?
3) jaký je rozdíl ve zformátování disku mezi ext3 a ext4
4) jaký je rozdíl mezi nahrávání normálním, nebo použít descramble a nahrávat ecm, nebo nepouží descramble a nahrávat ecm?
5) ve fstab mám řádek pro mount HDD (/dev/sda1 /media/hdd auto defaults 0 0) je to takto OK?
6) dá se někde stáhnout pro Amiko Alien 2 nějaká čistá verze Enigma bez úprav PKT, HDMU...
7) Jaké "nepřeplácaná" verze PKT je nejstabilnější a osvědčená

Bylo by úplně super, pokud by někdo, komu nahrávání funguje a stejně jako já používá kartu od T-Mobile, kdyby mi nahrál jeho Image na ulož.to, takového jedince bych nějak odměnil.
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Mě se crash logy ukládají do HDD ale podle mne to jde někde nastavit.
Rozdíl mezi formáty máš tady.

ext3 ext4
Max. velikost oddílu 16 TiB-1 EiB
Max. velikost souboru 2 TiB-16 TiB
Max. počet souborů 4 miliardy-4 miliardy (232)
Max. počet podadresářů 32 768-neomezeno

Pro nahrávání stačí bohatě Ext3
Pokud se týče timer nahrávání,tak je hyperion3 pro mne absolutní jednička.Nahrává mi 3 HD kanály současně a je na to spolehnutí,že se mi po každém nahrávání vypne do deep standby. Nahrál by mi i 4 kanály,ale nechci moc zatěžovat procesor.Ještě vyzkouším,zda si Hyperion bude pamatovat timery i když vypnou proud. Spark to zapomněl. :cry: Zatím Hyperion3 splňuje všechna moje přání. \:D/
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Marek_marek »

Zdravim,
po delší době jsem se dostal si pohrát s Alienem a chtěl jsem si z ext. disku převect nahrané pořady do NASky. Ale zjistil jsem že některé nahrívky nejsou ve win vidět (při přihlášení přez ftp ano) a to nejen ve win, ale i v multimediálním centru. Prostě to co neni vidět ve win tak nikde. Tak jsem se rozhodl že to celý stáhnu (zkonvertuju) třeba do .avi, ale ejhle. Cokoli se mě převede tak mám jen půlku. Zkoušel jsem už kdeco, ale celej film prostě nepřevedu, protože i .ts soubor má poloviční velikost. Amiko vše ale přehraje v pořádku.
Můžete mě někdo poradit, jakým prográmkem upravujete (mazat reklamy atd.), popřípadě převádíte nahrané pořady?

Ještě dodám, že používám Spark

Předem děkuji.
AMIKO Alien 2 Triple Tuner

Strong SRT DM2100 75° E - 30° W
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Marek_marek píše:Zdravim,
po delší době jsem se dostal si pohrát s Alienem a chtěl jsem si z ext. disku převect nahrané pořady do NASky. Ale zjistil jsem že některé nahrívky nejsou ve win vidět (při přihlášení přez ftp ano) a to nejen ve win, ale i v multimediálním centru. Prostě to co neni vidět ve win tak nikde. Tak jsem se rozhodl že to celý stáhnu (zkonvertuju) třeba do .avi, ale ejhle. Cokoli se mě převede tak mám jen půlku. Zkoušel jsem už kdeco, ale celej film prostě nepřevedu, protože i .ts soubor má poloviční velikost. Amiko vše ale přehraje v pořádku.
Můžete mě někdo poradit, jakým prográmkem upravujete (mazat reklamy atd.), popřípadě převádíte nahrané pořady?

Ještě dodám, že používám Spark

Předem děkuji.
To byla záhada i pro mne,a proto jse přešel na E2 hyperion v3. Zkus někdy vyndat klíč,nebo to na co natáčíš a píchni to do PC. Prohlédni si ty nahrané složky a uvidíš,že některé programy mají ve složce 2 ts soubory. Stáhni do kompu a v TC dej sloučit a máš celej film. :book:
Amiko Alien2 Triple Plus S2/S2/DVB-T2< > Spark 1.2.74< >PKT Hyperion v.4 SVN-2874 < > Oscam v.9991< >skylink ICE
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Jenže právě ty dva .ts tam nejsou. Je tam jeden .ts, který má poloviční velikost a pak .001 a .002. Ten .001 má druhou polovinu a .002 nějakej zbytek.

Skusim to ještě přepsat na .ts, ale nevim co to udělá.

Odborník
Odborník

Příspěvek od avatar99 »

Přečísluj to na 1.ts 2.ts 3.ts pak to hraje v pc OK
Denys H.265 PRO Combo EU+/Amiko 8265+
AmikoAlienTriplex/AmikoAlien8900/Unibox 2/Opticum 9500/Optimum 800
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

JJ díky. Teď ještě vychytat do čeho a čím to bude nejlepší převect na to (nejspíš) .avi.

Zatim jsem to pevedl jednou a ta kvalita nebyla nic moc.

Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Marek_marek píše:JJ díky. Teď ještě vychytat do čeho a čím to bude nejlepší převect na to (nejspíš) .avi.

Zatim jsem to pevedl jednou a ta kvalita nebyla nic moc.
Total Video Converter HD ti to převede na co chceš. Serial klíč snad víš kde hledat,abys to nemusel kupovat. Teď jsem konvertoval TS na MKV rozlišení 1920-1080. Pěknej obraz. \:D/
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Neví prosím někdo z vás, jaký je rozdíl mezi nahrávání normálním, nebo použít descramble a nahrávat ecm, nebo nepouží descramble a nahrávat ecm?
Odborník
Odborník

Příspěvek od avatar99 »

dekódování-descramble/cz-en
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

Vím co to znamená v češtině a nepotřebuji k tomu slovník, ale nevím, k čemu to slouží v SW Enigma. Každá nahrávka se mi nahrává nezakódovaná, tak k čemu jsou tam ty možnosti
jaký je rozdíl mezi nahrávání normálním, nebo použít descramble a nahrávat ecm, nebo nepouží descramble a nahrávat ecm?
Odborník
Odborník

Příspěvek od avatar99 »

Tak když výš že ta funkce nefunguje a zkoušel jsi jí tak se neptej na co je , programátoři pkt jsem nechodí musíš za nimi.
http://www.pkteam.pl/
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Záhada. V Hyperione3 jsem pomocí blue panelu odinstaloval pluginy Samba server a Cross Epg a hle stratil se mi blue panel!!! :o Nevím který plugin to udělal,ale po znovu instalaci obou dvou se blue panel zase vrátil. :wink: Vůbec jsem nepostřehl k čemu vlastně plugin Cross Epg slouží,neboť epg na 7 dní šlo i bez něj. Samba server zase neumím nastavit vůbec. Má snad sloužit ke spojení s PC? Něco jako síťový disk? Dále nepochopím plugin History ZAP selektor. Myslel jsem,že slouží k přehledu kanálů,které jsem sledoval,ale jakým tlačítkem na DO to vyvolat? :cry: Jestli někdo víte na co tyto pluginy slouží,prosím o vysvětlení. :thankyou:
L0th4r
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od L0th4r »

Dočetl jsem se, že Amiko alien 2 nepodporuje nový typ dekódovací karty Skylink Standard HD M7 není kompatibilní s UNI čtečkou karet.
Co je na tom pravdy? Jakou skylink kartu tam muzu dat?
video: PANASONIC TX-P65ST50, MEDE8ER MED600 X3D/WP, VU+ Uno 4k VTI 13.0.9
audio: Ceeroy 8090, h/k hkts 60, Marantz 2220b, h/k 171, Pioneer n-50
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

Nevíte prosím někdo jak vrátit full_image_backup_201311081336.tar.gz zpět do Hyperionu? Když dám v blue panelu recover backup,tak mi to hlásí,že žádná záloha full_image_backup_201311081336.tar.gz není na usb nalezena. Přitom tam je!
wanthom
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: VU+ Duo 4K
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wanthom »

V tom archive to ako vyzera? Nie je tam len e2jffs2.img a uImage?
Lebo ak áno, tak by to malo ísť cez plugin e2upgrade cez Spark. Ja vlastne tak robim zalohu aj obnovu, cez plugin Sparku. Je to jednoduché a bezproblémové...
VU+ Duo 4K, VU+ Uno 4K SE
AB Pulse 4K, dvojtuner
Maximum E-85 multifocus - 0,8W° + 13°E + 19,2°E + 23,5°E + 28,2°E
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

wanthom píše:V tom archive to ako vyzera? Nie je tam len e2jffs2.img a uImage?
Lebo ak áno, tak by to malo ísť cez plugin e2upgrade cez Spark. Ja vlastne tak robim zalohu aj obnovu, cez plugin Sparku. Je to jednoduché a bezproblémové...
No právě,že to tak není. Tam je to přesně tak jako když si fleš prohlédneš přes ftp v TC.Tedy všechny složky.
dipol100
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od dipol100 »

avatar99 píše:Tak když výš že ta funkce nefunguje a zkoušel jsi jí tak se neptej na co je , programátoři pkt jsem nechodí musíš za nimi.
http://www.pkteam.pl/
Kde píšu, že ta funkce nefunguje? Nepodsouvej mi něco, co nepíšu a když už se obtěžuješ psát, tak prosím odpověz proč tam ta funkce je, případně co dělá a když to nevíš, tak raději nepiš nic, tím co jsi napsal nikomu nepomůžeš.
tras
Odborník
Odborník

Příspěvek od tras »

Inuita píše:
No právě,že to tak není. Tam je to přesně tak jako když si fleš prohlédneš přes ftp v TC.Tedy všechny složky.
Inuita neviem či som to pochopil,chceš vrátiť komplet zálohu? Prejdite do Sparku plugin upgrade .s otvor, vyhľadaj súbor čo chceš nainštalovať, klikaj ok až dôjdeš na back up, zatlač červený gombík pre označenie zas červený pre inštaláciu.
Bežný užívateľ
~*uClan USTYM 4K PRO TWIN *Openbox AS4K CI*Amiko Alien A3 Combo*~
***Emme Esse 100cm - 85°E~30°W, Maximum e85***
Inuita
Odborník
Odborník

Příspěvek od Inuita »

tras píše:
Inuita píše:
Inuita neviem či som to pochopil,chceš vrátiť komplet zálohu? Prejdite do Sparku plugin upgrade .s otvor, vyhľadaj súbor čo chceš nainštalovať, klikaj ok až dôjdeš na back up, zatlač červený gombík pre označenie zas červený pre inštaláciu.
To asi nepůjde,protože tam nejsou ty dva soubory jako při nové instalaci.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“