AMIKO ALIEN 2

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
richie_sk

Re: SPARK 1.2.58

Příspěvek od richie_sk »

mejlo píše:
DocasnyBlb píše: Aktualizacia spark a prihlasovanie to iste.... kolecko sa toci a toci a toci :) ale zbehlo to ok.
Inak celkovo sa my zda byt spark 58 "sviznejsi" nez 54.
Vdaka, to iste aj u mna, uz som si myslel, ze som ja nieco pohnojil ;-). Je to svizne, suhlas. Mne sa to nezobudza zo standbay, ale s MCAS 12-ou zatial ziadne zamrznutie obrazu s Skylink ICE kartou, vela som toho zatial nenahraval, ale zatial sa to javi byt OK.
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Re: AMIKO ALIEN 2

Příspěvek od Marek_marek »

Tak jsem tam nahrál E2 PKT Nebula V3 s UPDATE SVN 1843 a bohužel jsem zkončil na tom, že mi na scart nejde zvuk. Nebo lépe řečeno jde ale hoooodně potichu. Dá se to nějak řešit?
Jinak vzhledově se mě to docela líbilo, ale první dojem, že přepínání programů je dost pomalý. Zatim jsem ale naladil pouze DVB-t, Jelikož byl ale problém s tim zvukem, tak jsem opět přecvakl na spark.

Díky za případné info.
AMIKO Alien 2 Triple Tuner

Strong SRT DM2100 75° E - 30° W
richie_sk

Re: SPARK 1.2.58

Příspěvek od richie_sk »

richie_sk píše:
mejlo píše:
DocasnyBlb píše: ... Mne sa to nezobudza zo standbay, ale s MCAS 12-ou zatial ziadne zamrznutie obrazu s Skylink ICE kartou, vela som toho zatial nenahraval, ale zatial sa to javi byt OK.
Tak mi v noci zjavne nenahralo naplanovany program. Dnes vecer pri niektorych programoch chybalo EPG a ked som sa na jeden z nich nastavil, tak bola cierna obrazovka, skusil som iny bez EPG a po chvili naskocil obraz a potom siel aj na tom prvom a postupne sa dotiahlo EPG, ako keby sa pri necinnosti=neprepinani programov (ale stale zapnutom box-e, SW 58) nestahovali desifrovacie kluce (alebo co to moze byt?). Len hadam, kedze v tejto problematike naozaj nie som doma a rad by som bol len spokojny pouzivatel, ale to by to muselo spolahlivo fungovat sledovania a nahravania programov :-(. Stretol sa s tym niekto? Viete poradit? Mam skocit spat na nejaku starsiu verziu SW? Ktoru odporucate? Vdaka.
MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Příspěvek od MartinNR »

tak nikto mi nekontroluje ten PIP? v enigme myslim.
a este by ma zaujimala moznost vyhladavania v epg s moznostou aktivacie nahravania/pozerania najdenej relacie. pripadne vyhladavanie cez web interface.
inak, ma to vobec web interface? ci uz enigma, alebo spark...? ak ano, ako vyzera? co vsetko tam je? a ako je rychly (na mojej koale je mega pomaly)?
diky.

inak, keby sa chcel niekto zbavit tejto skatulky, tak asi by som ju skusil.
;-)
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
DocasnyBlb
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od DocasnyBlb »

Marek_marek píše:Tak jsem tam nahrál E2 PKT Nebula V3 s UPDATE SVN 1843 a bohužel jsem zkončil na tom, že mi na scart nejde zvuk. Nebo lépe řečeno jde ale hoooodně potichu. Dá se to nějak řešit?
Jinak vzhledově se mě to docela líbilo, ale první dojem, že přepínání programů je dost pomalý. Zatim jsem ale naladil pouze DVB-t, Jelikož byl ale problém s tim zvukem, tak jsem opět přecvakl na spark.

Díky za případné info.
Problem s analogovym audio vystupom E2 je uz od zaciatku a tykal sa aj SPDIF vystupu. Este to nie je doprogramovane/odladene. Prave uvedena skutocnost ma motivovala vymenit TV, pretoze doteraz som pouzival COMPONENT. Co sa tyka pomalosti prepinania, nezvolil si zrovna najlepsi test, pretoze na DVB-T tuneri to je naozaj pomalsie (zase doladit software).

Este k SPARK: Problem audio urovne je neprijemny aj vo velmi tichych pasazach, kde sa z nejakeho dovodu objavilo neprijemne cvrlikanie/praskanie a zda sa mi ze aj male posunutie zvuku od obrazu...

Mimochodom, nema niekto nahranu Americku verziu SPARK? Ako to vyzera tam? Europska distribucia ma niekolko neprijemnych regionalnych obmezdeni, napr. oficialnu registraciu na Support ci pristup na FTP. Niekto, komu to funguje by mohol "snifnut" prihlasovacie udaje ;-)
DocasnyBlb
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

AMIKO ALIEN 2 - PIP

Příspěvek od DocasnyBlb »

V E2 je to stale v plienkach, podivne fungujuce a nestabilne. Doporucil by som vyvojarom (aj SPARK-u) povenovat sa viac lepsiemu vyuzitiu 2nd-STAGE grafickej jednotky v STi. Ovela zmysluplnejsie vyuzitie by bolo v moznosti pouzitia SCART-u/Compositu na nezavisle sledovanie ineho programu (na druhej TV), cim by sa vlastne vyriesilo aj oprogramovanie PIP na hlavnej jednotke (presmerovanie do okna). V konecnom dosledku mnoho sucasnych aj jednotunerovych TV vie zobrazit PIP z dvoch nezavislych zdrojov, takze by sa vyvojari nemuseli babrat s vklucovanim obrazu do obrazu i s OSD na hlavnom vystupe STB ...
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Díky za odpověď.
Já tu E2 chtěl zkusit vůbec jak to vypadá a td. Když jsem Amiko koupil, tak prakticky první den se mi nepodařilo jí tam nalákat .... a tak jsem studoval a studoval a zjistil, že to bylo mojí nevědomostí.

nicméně jak píšeš. jinou TV už mám vybranou (teď jen čekám na příhodnější cenu :) ) a do tý doby se třeba E2 pohne dál (i když už ten scart nebudu potřebovcat) Dal jsem to tam na studie. Chtěl bych nějak na tom (i teda bez zvuku) se naučit nainstalovat MCAS, Oscam? aby mě šla ICE karta, rozběhnout motor atd. Prostě zatim na hraní, když v telce nic nedávaj a pak (bohužel) zpět k Sparku. A propo když už jsem u něj, tak se mi taky zdá že je zvuk rozhozenej oproti obrazu. Nějakou zálohu vytvořenou mám, tak se nejspíš k tý 1.2.54 vrátim a oželim nějaký youtube. Jelikož nový opravený fw asi zase jen tak nebude a na tohle se dívat třeba měsíc??? Nevim, ale myslim si že jen tak to nebude.. :(

oso

Příspěvek od oso »

Mne ta 58 prepinala programy strasne pomali tak som sa vratil na tu 154.za ten you tube mi to nestalo.este radsej by som skusil tu enigmu,ale tam sa nechytam.aj som sa tam dostal ale islo mi len par volnych programov.kartu mi to otvorit nevedelo.
Panasonic TX-42V10E Amiko alien2triple toroid90 19,2e 23,5e 13e 9e 4,8e 0,8/0,1w 28,2e
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

Vono ti to samo tu kartu číst nebude. Musíš tam nainstalovat Oscam a nastavit ho.

richie_sk

Příspěvek od richie_sk »

Viete mi prosim hodit linku na miesto, kde je popisany postup ako nainstalovat E2 na A2? By som to skusil, Oscam by som mal zvladnut nakonfigurovat (hlavne po tom, ako sem kadko zavesil odskusany oscam s konfigurakmi, vdaka) + ako sa prepinat medzi Sparkom a E2?
Kadko, nevies, ten Oscam, co si zavesil (p31) vie chodit aj s ICE od Skylin-ku? Vdaka.
Gembll
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Gembll »

instalace je stejna jako u Aliena 1 viz. http://ab-forum.info/viewtopic.php?f=14&t=41348 pokud ti to nepujde kvuli nekompatibilni flashce tak jde enigma nainstalovat jeste primo ze sparku pres plugin e2upgrade
kadko
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF8008,Vu+ Uno 4K se

Příspěvek od kadko »

richie_sk píše:Viete mi prosim hodit linku na miesto, kde je popisany postup ako nainstalovat E2 na A2? By som to skusil, Oscam by som mal zvladnut nakonfigurovat (hlavne po tom, ako sem kadko zavesil odskusany oscam s konfigurakmi, vdaka) + ako sa prepinat medzi Sparkom a E2?
Kadko, nevies, ten Oscam, co si zavesil (p31) vie chodit aj s ICE od Skylin-ku? Vdaka.
Ja som skúšal práve Ice a išla bez problémov...
Marek_marek
Pokročilý
Pokročilý

richie_sk píše:Viete mi prosim hodit linku na miesto, kde je popisany postup ako nainstalovat E2 na A2? By som to skusil, Oscam by som mal zvladnut nakonfigurovat (hlavne po tom, ako sem kadko zavesil odskusany oscam s konfigurakmi, vdaka) + ako sa prepinat medzi Sparkom a E2?

Dělal jsem to přesně jak je návod viz.
http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=14&t=41348
a šlo to bez problému. Včera jsem to tam nalákal. Problém jsem měl jen ten, že nejde zvuk na scart. Zatím nemám telku na HDMI :(. Nicméně víc jsem si s tim dál nehrál. Až budu mít chvilku čas a prostor tak tam zkusim nalákat ten Oscam a nastavit. Zatim ale přesně nevim jak. :( Musim to někde pohledat a nastudovat.

MartinNR
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: VU+ SOLO 2

Příspěvek od MartinNR »

ked nejde zvuk cez scart, tak nejde ani cez tie cinch-e?
VU+ Solo 2 - BH 2.x img + E-85 multifocus - 0.8W/13E/19.2E/23.5E ... AB Cryptobox 550HD ...
richie_sk

Příspěvek od richie_sk »

Dakujem za promptne odpovede. Dnesa k tomu uz nedostanem, ale dam vediet, ked sa tak stane.
dr.x
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Alien2,DM800,TeVii-S660

Příspěvek od dr.x »

GIGaBLUe Quad HD , 2x 100cm Aluminium, Alien2, DM800hd, TeVii660
MILDA62
satelitni prijimac: PULSE 4K MINI

Příspěvek od MILDA62 »

dr.x píše:http://images.hdmedia-universe.com/spark7162/ testujte ...HDMU BETA enigma se opet pohla dopredu

CHANGES:

http://images.hdmedia-universe.com/changelog.txt

Zdravím, dnes jsem to k večeru zkusil, ale problém je v tuneru . Použil jsem " HDMU_1239_E2_spark7162_211_git_4781_nodebug_nolcd_Diff3_ffm_Flash" . Při ruční volbě satelitu mi to nabízí pouze pozici 13st. a 19st. Možna dělám něco špatně. Nejsem schopný nastavit ASTRU 23st. - tím pádem nic nenaladím.
MILDA62

Příspěvek od MILDA62 »

Abych to upřesnil, tak na verzi "HDMU_1229_E2_spark7162_211_git_4769_nodebug_nolcd_Diff3_ffm_Flash" mi to tuner fungoval OK - jeno zlobil SCART a zvuk na HDMI 1080p
vinov
Odborník
Odborník

Příspěvek od vinov »

MILDA62 píše: Použil jsem "HDMU_1239_E2_spark7162_211_git_4781_nodebug_nolcd_Diff3_ffm_Flash" .
Nejposlednejsi verze na tom odkazu je 1261, mas nejaky duvod proc jsi ji nepouzil?

Mam jen klasickou tv se skartem a tohle me zajima, vypada to jako by obe enigmy mely potize se skartem, zvukem. Mam teda asi smulu, novou tv kvuli tomu kupovat nebudu, tu co mam je docela decentni a jsem s ni jinak spokojeny.
MILDA62

Příspěvek od MILDA62 »

vinov píše:
MILDA62 píše: Použil jsem "HDMU_1239_E2_spark7162_211_git_4781_nodebug_nolcd_Diff3_ffm_Flash" .
Nejposlednejsi verze na tom odkazu je 1261, mas nejaky duvod proc jsi ji nepouzil?

Mam jen klasickou tv se skartem a tohle me zajima, vypada to jako by obe enigmy mely potize se skartem, zvukem. Mam teda asi smulu, novou tv kvuli tomu kupovat nebudu, tu co mam je docela decentni a jsem s ni jinak spokojeny.
Díky nějak jsem to přehlédl. Už to zkouším. Jaký je rozdíl s image ***md5?
Nemůžu taky nikde najít heslo pro přípojení přes TC. Už jsem zkusil co jsem vyhledal na foru a pořád špatně. Díky za radu.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“