ENIGMA 2 / AMIKO SHD 8900 ALIEN+ARGUS PINGULUS+GM990

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
drto
Pokročilý
Pokročilý

Re: ENIGMA 2 / AMIKO SHD 8900 ALIEN+ARGUS PINGULUS+GM990

Příspěvek od drto »

kispicer píše: pro DRTO
síťový HDD se tady řešilo pěkně dlouho,a ja sám jsem si to zkusil párkrát zprovoznit na PKT image,ale bohužel se mi to nepovedlo :(
Mohl by si nám teda hodit tady nejaký krátky popis k tomu jak to zfunkčnit? Ostatních kolegů tady na foru bys taky potěšíl určitě :)
postup na zosietovanie je jednoduchy:
v E2 musite upravit subor cifs.conf ktory je vo var/config nasledovne:

cifs_login=amiko - meno ake je na pristup do PC
cifs_pass=alien - heslo ake je na pristup do PC
cifs_address=ip adresa PC
cifs_directory=nazov zdielaneho priecinku alebo disku v PC
cifs_local_directory=cifs

Potom chodte do blue panel (modre tlacitko) - mount manager - modré tlačítko (mount)

potom restartnite E2 a zdielane priecinky a subory najdete v prehravac medii/internal flash/mnt/cifs

keby aj pri otvoreni suboru cifs.conf v total comanderi nebolo vsetko usporiadane takto pekne pod sebou ale v riadku za sebou. NEDAVAJTE TO POD SEBA!! NECHAJTE TO V RIADKU ZA SEBOU LEN ZMENTE POTREBNE UDAJE.
ja som pred tym robil asi chybu ze som to dal pekne pod seba a potom mi preto nechcelo asi nacitat udaje o pripojeni na vzdialeny HDD :wink:
Naposledy upravil(a) drto dne 24.leden 2012 - 20:55, celkem upraveno 2 x.
DM800HD klon - Image OpenPLI
13E + 19,2E + 23,5E + 28,2E
Amiko Alien SHD 8900 (uz je posunuty svokrovi) - PKT GM990 E2 NEBULA v3 - Skin: Silver HD
Oscam 6241
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

kispicer píše:
drto píše:takze zostavam pri image "PKT GM990 E2 HAARP v3c Image" uz mi tam funguje vsetko ako ma a dokonca sa mi podarilo rozbehat sietovy HDD takze uz pekne mozem spustit vsetky filmy co mam na HDD v PC...
pro DRTO

síťový HDD se tady řešilo pěkně dlouho,a ja sám jsem si to zkusil párkrát zprovoznit na PKT image,ale bohužel se mi to nepovedlo :(
Mohl by si nám teda hodit tady nejaký krátky popis k tomu jak to zfunkčnit? Ostatních kolegů tady na foru bys taky potěšíl určitě :)
Já jsem to udělal takto:
V PC má nasdílený adresář "film", na který jsem se ve sparku připojoval protokolem CIFS, kde bylo udáno jméno (kterým se přihlašuji na PC) a heslo (já nemám žádné)
Pře ftp se připojím do aliena a v souboru var/config/cifs.conf mám toto:

cifs_login=jméno, kterým se přihlašuji do PC
cifs_pass=(nechávám prázdné, protože heslo v pc nemám)
cifs_address=192.168.0.106 (ip PC)
cifs_directory=film (sdílený adresář v PC)

Poté jdu do blue panel - mount man - modré tlačítko (montuj)
Poté jdu do menu-media center-my videos-mnt-cifs (a objeví se soubory ve sdíleném adresáři film)
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

to mzahalka:
ano na blue panel som zabudol. uz som to doplnil do navodu :D
ten nazov suboru ani ip adresu som tam nedal schvalne aby to niekoho nemylilo a nedaval tam to co tam nepatri. preto som dal len popisky co kde napisat :)
Amiko Alien SHD 8900 (uz je posunuty svokrovi) - PKT GM990 E2 NEBULA v3 - Skin: Silver HD
Oscam 6241
fikocx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fikocx »

chtěl bych dodat že můžete sdílet celý hdd - a tento řádek cifs_local_directory=cifs
(cifs)bude složka která se vytvoří po mount pokud zmeníte cifs třeba na movie cesta bude mnt-movie.
kispicer
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko SHD-8900 Alien, Vu+ Duo

Příspěvek od kispicer »

drto píše:
kispicer píše: pro DRTO
postup na zosietovanie je jednoduchy:
v E2 musite upravit subor cifs.conf ktory je vo var/config nasledovne:

cifs_login=amiko - meno ake je na pristup do PC
cifs_pass=alien - heslo ake je na pristup do PC
cifs_address=ip adresa PC
cifs_directory=nazov zdielaneho priecinku alebo disku v PC

Potom chodte do blue panel (modre tlacitko) - mount manager - modré tlačítko (mount)

potom restartnite E2 a zdielane priecinky a subory najdete v prehravac medii/internal flash/mnt/cifs

keby aj pri otvoreni suboru cifs.conf v total comanderi nebolo vsetko usporiadane takto pekne pod sebou ale v riadku za sebou. NEDAVAJTE TO POD SEBA!! NECHAJTE TO V RIADKU ZA SEBOU LEN ZMENTE POTREBNE UDAJE.
ja som pred tym robil asi chybu ze som to dal pekne pod seba a potom mi preto nechcelo asi nacitat udaje o pripojeni na vzdialeny HDD :wink:
tak už to konečně funguje .Velký dík všem za pomoc :thankyou:
Vu+ DUO PVR Twin
OpenATV-3.0-vuduo
MOTOR Optibox DM 2400
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

drto píše:momentalne testuje E2 tuto verziu:
http://depositfiles.com/files/r9hwytp9s
a msim povedat ze som absolutne spokojny :wink: :wink: vsetko slape ako ma a box reaguje okamzite na povely. urobil som par uprav na kofiguracii tlacitiek na ovladaci a teraz som v nadseni. citacka ide ako ma, oscam slape ako hodinky a box funguje ako server a zaroven ako klient bezchybne. budem par dni testit a uvidim co to bude robit :wink: zatial to vyzera super.
Prosím Tě, jak a jaké změny na tlačítkách DO jsi provedl? Dá se nastavit tlačítko fav, recool atd?
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

mzahalka píše: Prosím Tě, jak a jaké změny na tlačítkách DO jsi provedl? Dá se nastavit tlačítko fav, recool atd?
hlasitost som opravil tak ako ma byt lebo boli tlacitka definovane opacne a potom som si este upravil tlacitka pageUP a pageDOWN kde v listovani v kanaloch mi to preskoci o stranku hore - dole ako v sparku. viac som nemal potrebu upravovat.
este mozno by som chcel zadefinovat tlacitka hore - dole pri sledovani nejakeho kanalu a to tak ze ked pozeram a aby som nemusel cez programlist prehadzovat o kanal hore alebo dole. cize tlacitko hore mi prehodi o kanal hore a tlacitko dolu mi prehodi o kanal dolu. teraz je to opacne a ani za ten svet neviem prist na to ktore by som mal upravit v zlozke keymap :(
Oscam 6241
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

skusal ste niekto image AAF Team Final Image for GM990?? ako slape? ide tam citacka kariet v pohode cez oscam?? oplati sa ho vobec skusat??
dik za info :wink:
Oscam 6241
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

drto píše:skusal ste niekto image AAF Team Final Image for GM990?? ako slape? ide tam citacka kariet v pohode cez oscam?? oplati sa ho vobec skusat??
dik za info :wink:
Tady
http://gsmobil.net/forum/viewtopic.php? ... e9307ecfc1
na předposledním příspěvku píše admin o podobné verzi, prý nefunguje čtečka v oscamu.
Dá se na verzi PKT_GM990_E2_HAARP_v3c_Image zprovoznit teletext?
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

mzahalka píše: Tady
http://gsmobil.net/forum/viewtopic.php? ... e9307ecfc1
na předposledním příspěvku píše admin o podobné verzi, prý nefunguje čtečka v oscamu.
Dá se na verzi PKT_GM990_E2_HAARP_v3c_Image zprovoznit teletext?
dik za odkaz. ten txt som pozeral ale neviem ako ho spustit :(
Oscam 6241
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

ja by som mal este jeden dotaz. ako mozem posuvat v info o prebiehajucom programe? myslim tym ked pri sledovani programu stalicte 2 x info a objavi sa vam popis o prebiehajucom programe. a ked je popis dlhsi neda sa ho posunut hore alebo dolu aby som si popis mohol precitat cely. ktore keys by sa mali nakonfigurovat v keymap subore??
je to len taka blbost ale stve ma to ked na to nemozem prist :D
Oscam 6241
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

drto píše:ja by som mal este jeden dotaz. ako mozem posuvat v info o prebiehajucom programe? myslim tym ked pri sledovani programu stalicte 2 x info a objavi sa vam popis o prebiehajucom programe. a ked je popis dlhsi neda sa ho posunut hore alebo dolu aby som si popis mohol precitat cely. ktore keys by sa mali nakonfigurovat v keymap subore??
je to len taka blbost ale stve ma to ked na to nemozem prist :D
Tak mě to posouvat jde, podle mého si hrajeme se souborem usr/local/share/enigma2/keymap.xml
Do přílohy dám svůj. Vyzkoušíš jej tak, že ten svůj přepíšeš, dáš restart GUI. Pro jistotu si ten svůj zazálohuj.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
fikocx
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fikocx »

TITULKY!! TITULKY!! TITULKY!!
Zdarec tak jsem trochu pátral,je pro mně dost důležité přehrávání filmů s titulky. vše v jednom jako HTPC problém však nastal při kodování titulků(správné zobrazování )
Vyzkoušel jsem spoustu image.Ale v jednoduchosti je krása.
Stačí stáhnout textový editor PSPad a překodovat titulky ve vindows.Práce s timto programem velmi jednoduchá překodování celkem 10 sek,a funguje odzkoušeno 2x a jede budu dále testovat.
Podrobný návod na změnu kodováni zde:http://www.radirna.cz/filmy/jak-opravit ... tulku.html
Asi pojedou i ve sparku musím vyzkoušet.
Ve sparku jedou nutno přepnout na utf-8.
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

mzahalka píše: Do přílohy dám svůj. Vyzkoušíš jej tak, že ten svůj přepíšeš, dáš restart GUI. Pro jistotu si ten svůj zazálohuj.
dik skusim ten tvoj subor. ja som to skusal v nom pozerat ale nikde som nenasiel co by som mal upravit :wink:
Oscam 6241
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra
satelitni prijimac: Všetko-4K

Příspěvek od efendy55 »

ako si aktivujem time shift v enigme -2 ? v sparku mi to ide , ale v enigme som na to neprišiel . prečítal som celý článok ale nič s toho nepomáha . mám tam externý hdd 500 gb , filmy mi nájde ale len polovicu s toho a tak isto aj v sparku aj v enigme , proste polovicu filmov si v aliene nespustím . skúšal som to napojiť do dreamboxa vu+uno aj ab-cryptobox 450 a všetky satelity mi bez problémov všetky filmy prehraju len alien zvládne len dačo ,ostatné ani nenájde ako keby to soft nezvládal ani v enigme ani v sparku . nemáte dakdo skúsenosť s tým time shiftom v enigme ?
Všetko 4K
mirecko2
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Amiko Alien 8900 SHD

Příspěvek od mirecko2 »

Mám otázku: Prehrávač záznamov enigma2 - funguje vám pretáčanie pomocou šípiek? Mne vypíše že funkcia ešte nie je dostupná a môžem pretáčať pomocou čísel to je všetko?

Timeshift - skúšal niekto permanent timeshift?

http://upload.sat-elita.net.pl/content.php?id=4117

lebo ja normálne nainštalujem ipk a na konci vypíše že nemôže vytvoriť extension folder on hdd....

Ďakujem.
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

chlapi , nik nevie poradiť ako aktivovať timeshift v enigme ? nahrávanie sa mi podarilo , neviem síce ani ako , ale ide mi to ,ale nepodarilo sa mi to ani ked som to skúšal ,, tak trochu politicky " . v sparku mi to ide ,ale v enigme ani za boha .
Všetko 4K
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Mně nahrávání jde také, ale nahrává se to do stb nikoliv na disk a samozřejmě se brzy vyčerpá paměť a nahrávka nestojí za nic. Tedy nepodařilo se mi instalovat disk, přestože je připojen. Tím pádem nefunguje ani timeshift. Hrál jsem si s tím dnes celý den. V ARP enigmě disk připojím i naformátuju, ale nefunguje mi oscam, v HAARP enigmě sice funguje oscam, ale nenapojím HDD. Takže jsem u sparku a doufám, že už mě tady nikdo nevyprovokuje abych zkoušel enigmu
efendy55
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Příspěvek od efendy55 »

mne ten pako pyskuje že ,, natýchto filmoch nie sú nastavené žiadne štítky " pri tom som mu zadal cestu k filmom na usb tam mi to nahrá ale ten timeshift ani bohovi už ma pekne serie . ak stlačíš na d. o . play tak sa ti otvorí cesta k filmom a tam zadáš kde to chceš nahrať .
Všetko 4K
drto
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od drto »

nemate uz niekto spraveny novy setting pre E2 so zmenami na skylinku od 1.2. ?? bol by som zan vdacny :wink:
Oscam 6241
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“