Optibox Aligator/Panthera FW

Diskuse o satelitních příjímačích Globo / Opticum / Yumatu / OptiboX/Amiko/Ineos
Odpovědět
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Re: Optibox Aligator/Panthera FW

Příspěvek od liquere »

Urcite nie,ak nemas pokazeny box po HW stranke.Aky mas loader?Posledne softy potrebuju 4.30,ak mas starsi aktualizuj aj loader aj soft na 20.04.Ale budes musiet znova naladit vsetko od verzie softu 20.04.
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Hypnos píše:
Skylink, dela to hlavne na vsech HD programech (od Skylinku) (tam je to nejvice viditelne). Mam to propojene scartem na TV sony. Znamy ma LCD led Samsung a pres HDMI mu to delalo taky. Ted jsem vypnul v nastaveni zobrazeni scartu YUV a nastavil cvbs a zda se, ze na me sonce je to OK. Uvidim co na to rekne Samsung. Jestli muzes, zkus si zapnout YUV a dej treba NovaSport HD, nebo HBO HD.

Dekuji.
Tak co zkousel jste to nekdo? U me to delaji 3 kusy, asi je tedy budu muset reklamovat. Nepomaha nic. Ani vypnuti YUV. Myslel jsem ze ano, ale je to stejne.
Na sw 20.04 jako výchozí sw, při propojení přes scart je obraz naprosto bezproblémový i NovaSport HD, nebo HBO HD.
Vypnuto YUV a v závislosti od vstupu TV RGB nebo CVBS.(oba funkční)
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

kovala píše:Prosím vás, mal niekto taký problém s Alligátorom, že hociaký soft do neho dám (orig, alebo X - od 19.xy do 20.11) tak mi zmrzne pri LOADING... ? Ešte mám taký poznatok, že ak je studený, tak nabehne, dá sa niečo urobiť, ale po chvíli (asi keď sa zahreje), tak zamrzne.
Poraďte, čo s tým??
Jaké číslo softu máš momentálně v Alligátorovi (menu,informace o systému)
PC1
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF4008 UHD 4K

Příspěvek od PC1 »

kovala píše:Prosím vás, mal niekto taký problém s Alligátorom, že hociaký soft do neho dám (orig, alebo X - od 19.xy do 20.11) tak mi zmrzne pri LOADING... ? Ešte mám taký poznatok, že ak je studený, tak nabehne, dá sa niečo urobiť, ale po chvíli (asi keď sa zahreje), tak zamrzne.
Poraďte, čo s tým??

Možná je to chyba konkrétního kusu a pokud je v záruce , jak předpokládám, tak bych jej reklamoval. Možná nějaká vadná součástka, zdroj...možností je hodně. O tomhle jsem u Aligátora a Panthery zatím neslyšel. Takže kontaktuj prodejce a a reklamuj to.
28, 2°E/23, 5°E/19, 2°E/13, 0°E
Hypnos
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hypnos »

Zapa píše:
Hypnos píše:
Skylink, dela to hlavne na vsech HD programech (od Skylinku) (tam je to nejvice viditelne). Mam to propojene scartem na TV sony. Znamy ma LCD led Samsung a pres HDMI mu to delalo taky. Ted jsem vypnul v nastaveni zobrazeni scartu YUV a nastavil cvbs a zda se, ze na me sonce je to OK. Uvidim co na to rekne Samsung. Jestli muzes, zkus si zapnout YUV a dej treba NovaSport HD, nebo HBO HD.

Dekuji.
Tak co zkousel jste to nekdo? U me to delaji 3 kusy, asi je tedy budu muset reklamovat. Nepomaha nic. Ani vypnuti YUV. Myslel jsem ze ano, ale je to stejne.
Na sw 20.04 jako výchozí sw, při propojení přes scart je obraz naprosto bezproblémový i NovaSport HD, nebo HBO HD.
Vypnuto YUV a v závislosti od vstupu TV RGB nebo CVBS.(oba funkční)

Zjistil jsem ze porizene nahravky na HDD jsou v poradku, tj tyka se to jen primeho sledovani. Pokud si dam info panel tak poskakuje taky. Vam To drzi jako pribity? Zadne klepani? HD skacou i na 19.2.

THX
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

Info panel jako přibitý.(SW 20.04) Žádné klepání na žádém HD programu.
Hypnos
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hypnos »

Tak poslano na reklamaci, uvidime. Zatim diky za info.
kovala

Příspěvek od kovala »

Dík za reakcie, ohľadom toho mrznutia:
bootloader samozrejme 4.30, soft bol rôzny - 19.63, 19.76, 19.93, 20.04, 20.11.
Ale mám nový poznatok :-( s orig softom zo stránky Opticum 20.04 mi to od včera nezamrzlo, ale keď som nahodil 20.04X (potrebujem mať cam-share) tak hneď pri LOADING... zamrzol. Nechal som ho "vychladnúť" takých 15 min vypnutý a po zapnutí aspoň nabehol, niečo som stihol ponastavovať, napr. jazyk, scan DVB-T kanálov a pri scanovaní satelitu zas zamrzol - teda keď chvíľu bežal, asi sa zohrial - hoci na pohmat nič neobvykle teplého na ňom necítiť.
Tak isto sa správa aj s ...VVPL020.11_X... Tak neviem, budem ho ešte chvíľu testovať, prehadzovať FW, zapínať vypínať a uvidím.
jkmusic

Příspěvek od jkmusic »

Zdravím , nemohu na Optibox ALLIGATOR rozchodit ITV HD na 28,2st , jmenovitě zvuk , obraz pomocí PIDů bez problémů naladím , zvuk bohužel nejede. Na Koscomu 7400 jsem to pomocí PCeditoru rozjel , zde jsem bezradný . Rozchodil to někdo na ALLIGATORU ? Je nějaký SetEditor kromě STBLink Editor 3.0 který neumí ani uložit upravený setting ? Díky
dydaj1
Odborník
Odborník
satelitni prijimac: Optibox aligator, anakonda

Příspěvek od dydaj1 »

kovala píše:Dík za reakcie, ohľadom toho mrznutia:
Ale mám nový poznatok :-( s orig softom zo stránky Opticum 20.04 mi to od včera nezamrzlo, ale keď som nahodil 20.04X (potrebujem mať cam-share) tak hneď pri LOADING... zamrzol. Nechal som ho "vychladnúť" takých 15 min vypnutý a po zapnutí aspoň nabehol, niečo som stihol ponastavovať, napr. jazyk, scan DVB-T kanálov a pri scanovaní satelitu zas zamrzol - teda keď chvíľu bežal, asi sa zohrial - hoci na pohmat nič neobvykle teplého na ňom necítiť.
Tak isto sa správa aj s ...VVPL020.11_X... Tak neviem, budem ho ešte chvíľu testovať, prehadzovať FW, zapínať vypínať a uvidím.

Vyskušaj napaliť 20.04soft cez RS232 pomocov pc softu STBLink....
romannitra
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od romannitra »

jkmusic píše:Zdravím , nemohu na Optibox ALLIGATOR rozchodit ITV HD na 28,2st , jmenovitě zvuk , obraz pomocí PIDů bez problémů naladím , zvuk bohužel nejede. Na Koscomu 7400 jsem to pomocí PCeditoru rozjel , zde jsem bezradný . Rozchodil to někdo na ALLIGATORU ? Je nějaký SetEditor kromě STBLink Editor 3.0 který neumí ani uložit upravený setting ? Díky
Ja som sa s tým tiež trápil, jediné, na čo som došiel, je ísť v menu rádio na predvoľbu označenú tuším 10510, tam je zvuk itv hd a keď sa táto predvoľba upraví spôsobom, že sa pridá v pid, tak obraz nabehne aj so zvukom, ale je tam ten nepríjemný banner, ktorý označuje rádio.Ten sa dá pomocou menu spriehľadniť, že nie je skoro vidieť.
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM 525hd dvb-t2/c

Příspěvek od kontakt.spy »

Schválně jsem to teď vyzkoušel,najel obraz i se zvukem,ale stačilo přepnout na jiný kanál a zvuk zmiznul,nepomohlo nové přeladění i s pidy,vyzkouším to rádio,vyhledání nebyl problém, :x
Samsung 55nu8002 ,42px80,DM525hd dvb-t2/c,mini pc diway m9
jkmusic

Příspěvek od jkmusic »

Víte někdo o nějakém Seteditoru pro Optibox Alligator , ve kterém bych si mohl upravit a uložit setting ? kromě STBLink Editor 3.0 který neumí ani uložit upravený setting . Díky
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý

Vážení,měl bych dotaz,pokoušel se už někdo v 20.04 nebo 20.11 uložit na fleš svůj seting a následně jej přehrát zpět/včetně dvb-t/,rád bych se pustil do něho aspoň na ty nejpouživanější sat.pozice +dvb-t pro aligátor,za každou radu budu vděčný-děkuji.
liquere
Veterán fóra
Veterán fóra

Příspěvek od liquere »

Ahoj,pouzivam 20.04 a bez problemov zaloha settingu a spat.Problem bol ze nezoberie starsi setting 19.xy.Tiez som cele prerobil ked som presiel na 20.04 ale stalo to zato,teraz slape v pohode aj dvb-t aj zalohovanie aj cifs.
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!
Niektore mimovladky a OZ by mali byt zakazane zo zakona, lebo sluzia len na rozvracanie statov.
kontakt.spy
Pokročilý
Pokročilý

Výborně,takže mě čeká několik noci u aligátoru,Děkuji !!!
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

kovala píše:Dík za reakcie, ohľadom toho mrznutia:
Poslal bych ho na záruční opravu .Podle toho co píšeš je to určitě chyba boxu.
Projevuje se ti po vlastně až zahřátí boxu.(větčinou se takhle chová studený spoj) Taky mám sw 20.04X a žádné zamrzání při scanovaní satelitu nikdy nebylo, ani při mnoha hodinovém provozu .Na sw 20.04X a novém scanu mi zatím nikdy nezamrzl.
Naposledy upravil(a) Zapa dne 04.září 2010 - 22:14, celkem upraveno 2 x.
Zapa
Odborník
Odborník

Příspěvek od Zapa »

kontakt.spy píše:Výborně,takže mě čeká několik noci u aligátoru,Děkuji !!!
Určitě se ti to vyplatí.
PC1
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon SF4008 UHD 4K

Příspěvek od PC1 »

kontakt.spy píše:Výborně,takže mě čeká několik noci u aligátoru,Děkuji !!!
Já to tak taky musel udělat a nelituji toho. Člověk si v tom aspoň udělá zase pořádek.
joe75
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od joe75 »

Zdravím majiteľov Panthery.
Mal som do teraz Arivu 200 a bol som s ňou celkom spokojný. Včera som prešiel na Pantheru. Hneď som do nej naladoval VVPL020.11_X no zatiaľ som sklamaný. Funguje OK, nebadám žiadne tu spomínané problémy so zvukom a obrazom. Sice ju testujem len 2 dni, no ani raz mi to nevypadlo. Zdieľanie sa mi zda stabilnejšie ako u Arivy, no niečo mi chýba.
A to: Nenačíta TT kartu. Nedá sa vytvoriť server. Nedokáže prehrať upravený *.mpg v PC. Len to čo ňou nahrám. Nahrávka z digital free je chybná a nedokáže ju prehrať. U Arivy fungoval timeshift s nahrávaním, tu je len timeshift. Na Arive sa HDD vypínal úplne vstandby režime tu mi kontrolka svieti stále. HDMI výstup štrajkuje, na Arive som to nepostrehol snáď ani raz. To som stihol za ten krátky čas spozorovať.
Vie mi niekto pomôcť aspoň s editáciou mpg ak sa to vôbec dá! Ďakujem.
Naposledy upravil(a) joe75 dne 08.září 2010 - 16:14, celkem upraveno 2 x.
Odpovědět

Zpět na „Přijímače Globo / Opticum / OptiboX / Amiko“