Setting - upozornenie!

fuzak
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: DM800 HD

Setting - upozornenie!

Příspěvek od fuzak »

Momentálne mažem postupne všetky TP, na ktorých nesledujem vysielanie a včera som skúsil odmazať 3 satelity cez SET EDIT...
Tento upravený seting som bez problémov nahral cez USB Flash...
...lenže...
Po reštarte sa objavilo nepopulárne - boot, nabehnutie loga na obrazovke a viac nič...
...opäť boot, logo a stále takto dokola...
Po 3 hodinách rôznych experimentov som to rozbehol nakoniec nahratím originál SW cez RS232...
Takže páni, nepokúšajte sa vymazávať satelit ani v boxe, ani cez PC, lebo ohrozíte svoj Octagon...
Pri mazaní v boxe síce niektorý satelit vymaže, ale naskočí duplicitne iný, alebo nevymaže vôbec...

Pri mazaní nepotrebných TP na nesledovanom satelite treba predmetný satelit označiť fajkou, vymazať všetky TP a nechať označený, lebo ak sa fajka zruší, všetky vymazané TP sa vrátia do pamäti...
Takto som už uvolnil cca 40% pamäti a je to poznať na chode môjho Octagona... :wink:
Inak všetky satelity mám označené fajkou, čiže činné...
DM800 HD - Fritzbox server CCcam 2.1.1 - SG 2100 A - Mascom 90 AL - GI-201 PLATINUM X 0,2dB - LCD SONY KDL40W4000K
havana
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat

Re: Setting - upozornenie!

Příspěvek od havana »

fuzak píše: Pri mazaní nepotrebných TP na nesledovanom satelite treba predmetný satelit označiť fajkou, vymazať všetky TP a nechať označený, lebo ak sa fajka zruší, všetky vymazané TP sa vrátia do pamäti...
Takto som už uvolnil cca 40% pamäti a je to poznať na chode môjho Octagona... :wink:
Inak všetky satelity mám označené fajkou, čiže činné...

Jak je to prosím poznat na chodu Octagona :?: :?: :?:
:poklona:
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA
EmbreOnyx
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od EmbreOnyx »

Jestli ono to spis nebude tim, ze ten cracknuty SetEdit opravdu poskozuje data, sice to tu nikdo moc nekomentoval, ale na nekolika neceskych forech jsem to cetl a na zazil na vlastni kuzi kdyz jsem ho jak vysel vyzkousel. Sice to nemelo tak fatalni dusledky, ale kazdopadne nedelal to co jsem od nej chtel. Jinak ja temer od pocatku mam smazane vsech satelity mimo tech ktere pouzivam a nemam zadny problem. Potvrzuju ovsem chybu s nahradou smazanych satelitu primo v pristroji, to me tenkrat celkem prekvapilo :-)
HD-BOX 9200 FW 1.11.57, Octagon 918 HD @ NEXT YE-2000 FW 109.53, Multibeam E-85, 3xLNB Chess Edition III 0.1dB, 1xQuad LNB Edision QSL-6 0,2dB, 1xLNB Head Digital 0.1dB, P.168-W V1, TV Samsung LE46B650, 1.0°W, 13.0°E, 19.2°E, 23.5°E, 28.2°E
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Není to chyba cracknutého seteditu, dělá to stejně i necracknutý, který změní pouze 20 položek. Takže dnes už vím, že setedit je velký omyl.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

Neviem či máte v prijímači cracnutý setting,ale zdá sa,že ako píše Fuzák,môžu byť s tým problémy a dávam mu za pravdu.Jeden čas som si stiahol setting do Octagona a keďže mi vadili nejaké naskenované satelty a transpordéry,tak som ich chcel vymazať,ale to som nemal robiť.Tak ako píše Fuzák,nekonečné bootovanie,reštart atď.do zblbnutia,nepomohlo vypnutie zo siete,mohol som robiť čokoľvek,prijímač neposlúchal.Od tej doby mám v zálohe vlastný setting a svätý pokoj,lebo môžem mazať,pridávať transpordéry,satelity do ľubovôle a prístroj poslúcha,ako švajčiarske hodinky.Je síce pravda, že na 8 satelitov vytvoriť vlastný setting, trvá niekoľko hodín,ale stojí za námahu.Ešte dodám že tento setting používam od FW.10647 na všetky novšie verzie FW.bez problémov.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
misut
Pokročilý
Pokročilý
satelitni prijimac: Octagon,918HD

Příspěvek od misut »

re Vlado - já si to nemyslím,mám Octagon úplně z první serie,a seting původní ,to zmanená ,bez úprav,pouze vždy co půl roku doplním co je nové,když je plná paměť ,odmažu frekvence z pozic,které nechytám,nebo nejde chytat-třeba nilesat pro parabolu nad 140 cm-třeba /mám asi 5700 programů a přístroj jede bez problémů- a když jede tak do něho nevrtám-pro sebe mám jen oblíbené :good: :book:
a když chci něco najít - použiju funkci abecedně ,nebo dle frekvencí a klídek :smoke:
Octagon918 HD,CCCAm 2.0.11,Newcamd 5.25,95x100 Al Emme Motor BigSat SG2100BS,Diavolo 0,1 dB singl LNB,Přepínač EMP E112E 12V,95x100 Al Emme ,Multifeed Emme Esse 4,4xGolden Interstar GI 201 Singl LNB,DiSEqC Maximum 1216,
knawi
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od knawi »

Mám Octagon 918 nedlouho, ale praxe misuta se mě líbí a je blízká tomu, jak resívr využívám. Mám tak m.j. možnost testovat nově a zajímavě se ukazujícíí TP, aniž bych musel znovu editovat jejich parametry. A přijímač funguje velmi dobře, přestože má v paměti mnoho transpondérů a kanálů. Rád bych se také dozvěděl to, na co se dobře zeptal havana: jak se popsané omezení projevuje na kvalitě chodu přijímače?
DM920uHD Triple Tuner, BA; DM800Se A8p, BA; Gib.1245/1335mm Motorized SG2100A
fuzak
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od fuzak »

Zlepšenie nastalo v rýchlosti prepínania kanálov, stabilnejší cccam, proste rýchlejšie reaguje...
DM800 HD - Fritzbox server CCcam 2.1.1 - SG 2100 A - Mascom 90 AL - GI-201 PLATINUM X 0,2dB - LCD SONY KDL40W4000K
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

dotaz na fuzak :

Když pomažu všechny tp a nechám ty satelity odfajfknuté, tak pokud se nepletu, můžu je všechny získaz zpět při továrním nastavení :?: Nebudu je muset v případě potřeby opet ručně vkládat :!:

Nevýhodu v tomto mazání vidím v tom, že při zmáčknití tl. výběr sat, se zobrazí všechny sat( protože všechny budu mít odfajkované). Trochu nepřijemné :(
:thankyou:
:poklona:
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

Protože mám multibeam pouze na 4 satelity, tak jsem kdysi všechny ostatní satelity a prázdné TP přes setedit vymazal v domnění, že přepínání kanálů bude rychlejší, ale nestalo se tak. Takže této úprtavě tak trochu nerozumím.
To havana: Jasně, pokud dáš tovární nastavení, máš tam všechny satelity i tp, ty jsou součástí každého FW.
VU+ Solo2, Gigablue quad plus, Formuler F4 turbo combo - vše doscam 0.25, OpenATV 6.3, Optibox 8750 HDCICX-newcamd, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE 0624
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

:( Tak jsem cca jeden a půl hodiny odmazával TP.Smazat 1 TP trvá asi 6 sekund- třeba zmáčknout 3 tl. a čekat na uložení. Nějaké zrychlení přepínání jsem nepostřehl. Až jsem si omylem smazal půl astry na 23,5 tak jsem pokusy přerušil. Než bych pomazal 158 mně nyní nepotřebných satelitů, tak bych měl dlouhé šedivé fousy. Takže končím s experimenty v tuto stranu ](*,) ](*,) ](*,)
:poklona: :smoke: :poklona:
zzaner
Odborník
Odborník

Příspěvek od zzaner »

:lol: Ježišmária,vždyť to ma smysl,pokud už máš paměť plnou a nejdou Ti přidat TR.Jelikož mám některé pozice zdvojeny,tak to využívám pro doplněnění TR.Toto jsem dělal i u jiných sat.přijmačů,není to nic nového,se divím,že by se znovu oběvila Amerika!! :ROFL: :poklona:
fuzak
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od fuzak »

Tu vôbec nešlo o najaké objavovanie, alebo experimentovanie, ale o UPOZORNENIE... [-o<

To havana : pri prepínaní medzi satelitmi sa Ti objavia len tie, na ktorých máš aspoň 1TP zoskenovaný, inak nie, aj keď máš všetky fajknuté...
havana
Znalec fóra
Znalec fóra

Příspěvek od havana »

To fuzak
:) Tak to je přijemná informace, přece to ještě jednou zkusím 8)
kaon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od kaon »

V príspevku 19 júla 2009 som tento problém popísal -bolo to na 2 Octagonoch /v sed edite som vymazal družicu /,no mne vtedy nahranie origo softu cez RS nepomohlo. Odvtedy si robím seting výhradne SÁM.
Mám prázdny seting len s TP čo pozerám z rôznych družíc--čiže naladenie je za chvíľu - prípadne doplním nový ,resp. zmažem nepotrebný TP. Poukladám stanice ako treba a všetko funguje ako má.
Takže - treba to brať ako dobrú radu čo tu Fúzak písal.
OPTIBOX ANACONDA , AMIKO SHD 8900 ALIEN, OPTIBOX Gekko ,Anysee E7 S2 CI+CR ,Gibertini 80Al ,motor ,LCD Sony KDL-40S5600
hard333

Příspěvek od hard333 »

Prosim vas, vedel by mi niekto poradit postup, ako je mozne zalohovat seting na USB z 918-tky? Dakujem moc
vlado.ucho
Znalec fóra
Znalec fóra
satelitni prijimac: rôzne šunty

Příspěvek od vlado.ucho »

Nič jednoduchšie sa neopítaš?Zasuň USB do zapnutého prijímača,zobrazí sa ti celý obsah nahratého na USB,alebo ak je nový tak čistý,potom stačí stlačiť tlačítko-Info-počkať kým nahrá a máš urobenú zálohu.
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.
mzahalka
Znalec fóra
Znalec fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mzahalka »

To hard: Nejdří bys měl tady něco prostudovat, potom se ptát. Fuzak si dal takové práce, aby to bylo zřetelné, už nevím, jak to dát všem pod nos:
FAQ http://www.ab-forum.info/viewtopic.php?f=96&t=15011
Piller
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
satelitni prijimac: Optibox Koala

Příspěvek od Piller »

konečně došlo i na vás chlapci! Dřív jste se tu do mně pouštěli (někteří), že jsem uplně blbý ,když mi dělá přijímač to co fuzakovi nyní,,a hle:i Fuzak má problémy...bootuje a bootuje a bootuje...a nič.Ne že bych z toho měl radost,ale určité zadostiučinění to je.Takže závěr je:měl jsem stejné problémy a zřejmě jsem si to v podstatě po*** sám,neodborným mazáním v settingu.
Jedna otázka mně přece jen napadla? nejsem tak sběhlý,abych si vytvářel programy pro upravu settingu v PC,jak si tedy sami děláte setting? Nahraju setting na USB a jen si ho zálohuju.Dá se tím pracovat nějak v počítači-kromě toho výše zmíněného nefunkčního programu na úpravu 20 pozic v settingu?
EmbreOnyx
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od EmbreOnyx »

Osobne od pocatku pouzivam Polareditor a funguje bez nejakych potizi.
HD-BOX 9200 FW 1.11.57, Octagon 918 HD @ NEXT YE-2000 FW 109.53, Multibeam E-85, 3xLNB Chess Edition III 0.1dB, 1xQuad LNB Edision QSL-6 0,2dB, 1xLNB Head Digital 0.1dB, P.168-W V1, TV Samsung LE46B650, 1.0°W, 13.0°E, 19.2°E, 23.5°E, 28.2°E
Odpovědět

Zpět na „Octagon HD SF 918, SF 1008, ...“