e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Listopad 2019 - 10:08

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 7 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 09.Listopad 2019 - 21:38 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 16.Listopad 2006 - 22:34
Příspěvky: 50
Místo/Bydliště: okr. Prievidza
Ahojte
Mam doma Cryptobox 600HD a knemu som si kupil DiSEqC prepínač AB 1-4 (astra 23 je na A vstupe, astra 19 na D vstupe)
Prepinac mi blbne ked prepnem na astru 19 a chcem sa vratit na astra 23 konkretne na program JOJ, JOJ+1, Joj plus, Dajto hd tak pise SLABY SIGNAL. STV, Markiza, TA3,

Nejako nespolupracuje tak ako ma. Vcom moze byt problem??
Co mam stym spravit

_________________
hdBox 9105+, Cryptobox 600HD, Stab hh90, LNB Golden Interstar GI204S Quad, FTE 80 Al, Skylink, DiSEqC prepínač AB 1-4


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Listopad 2019 - 6:40 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4877
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
A to na parabole máš iba 2 sat pozície, čiže len 2 ks LNB?
Môj názor:
Pripoj fyzicky tie LNB na 1. a 2. vstup toho DiSEqC prepínača a v stb si nastav pre protokol 1.0 vstup A a vstup B pre jednotlivé pozície.
Pri poradí zapojenia jednotlivých pozícií je dôležité len to, aby si dodržal poradie povelov v menu stb (A, B, C, D) podľa tvojho fyzického-reálneho pripojenia koaxov z jednotlivých sat pozícií ku vstupom DiSEqC prepínača (každý DiSEqC prepínač by mal mať označenie, kde je 1., 2., 3. atď... vstup.)

Poznámka:
Nič nepíšeš o type použitých LNB - dúfam, že tam nemáš monoblok?!
Alebo quatro LNB?

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Listopad 2019 - 8:42 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 16.Listopad 2006 - 22:34
Příspěvky: 50
Místo/Bydliště: okr. Prievidza
LNB jeden je singl a druhy LNB je twin. Teraz ale neviem ktory je na ktoru astru .
Zapojene mam tak ako som pisal A ,D vstup a v prijimaci mam navoleny diseqc 1.0.
Zeby to robilo to ze to nieje v poradi A,B??

_________________
hdBox 9105+, Cryptobox 600HD, Stab hh90, LNB Golden Interstar GI204S Quad, FTE 80 Al, Skylink, DiSEqC prepínač AB 1-4


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Listopad 2019 - 8:56 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4877
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
No za vyskúšanie nic nedáš!
:)
A ak to nepomôže, tak potom si asi nejak "nesadla dokopy" tá tvoja kombinácia LNB, DiSEqC prepínač a stb. V takom prípade sa zvyčajne odporúča vyskúšať vymeniť DiSEqC prepínač za iný od iného výrobcu.
:)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Listopad 2019 - 9:16 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4877
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
A ešte ma napadá jedna vec, t.j. máš tam twin LNB, že?
Ten druhý výstup z toho LNB je zapojený tiež?
Ak áno, tak občas sa stáva, chyba je zvyčajne v elektroinštalácii domu, bytu, že máš tam tzv. rozdielny nulový potenciál na elek. zásuvkách. To spôsobí rôzne rušenia, povedal by som aj úbytky napätia na koaxi, čo má za následok nekorektné správanie sa DiSEqC prepínača pri prepínaní medzi sat pozíciami. Ak je to toto, overiť sa to dá tak, že ten vstup z twin LNB do druhého stb (tv) odpojíš a potom vyskúšaš prepínanie DiSEqC prepínača na tomto stb.
Samozrejme chyba môže byť aj v tom twin LNB!
:)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Listopad 2019 - 14:35 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 16.Listopad 2006 - 22:34
Příspěvky: 50
Místo/Bydliště: okr. Prievidza
Diseqc prepinac som mal stary (cca 12tocny) kupil som novy z dielne ABcom-u, satelit mam tiez z dielne AB-comu.
LNB su pouzivane neviem znacku (starsie zariadenia)
Pri starom aj novom Diseqc prepinaci sa prejavuje rovnaka chyba.
Na twin LNB je pripojeny len jeden vstup.
Nezalezi hlavne na komunikacii medzi STB a Diseqc prepinacom?

Nechal som pusteny STB na JOJ-ke a po dlhsom case mi to preplo. Teraz to funguje OK. Raz to ide a raz nie.

_________________
hdBox 9105+, Cryptobox 600HD, Stab hh90, LNB Golden Interstar GI204S Quad, FTE 80 Al, Skylink, DiSEqC prepínač AB 1-4


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Listopad 2019 - 16:32 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4877
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
Rabbit napsal:
Teraz to funguje OK. Raz to ide a raz nie.

Tak tomuto nerozumiem, že o čom píšeš :?: :!:
Bola by tu ešte jedna možnosť, t.j. vyskúšať DiSEqC prepínač fungujúci v protokole 1.1 - samozrejme v menu stb tiež je potrebné diseqc povely nastaviť v 1.1 protokole.
Ale ja by som aj vyskúšal výmenu LNB za iný. A to hlavne na tej sat pozícii, pri ktorej je dlhý čas nábehu na spustenie, prípadne skontroloval aj kabeláž!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 7 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
cron
ellano.sk