e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 24.Březen 2019 - 18:56

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Pravidla fóra


Sekcia určená na diskusiu k prijímačom VU+ . Nevkladať prílohy - maximálne obrázky !



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 29 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2019 - 18:49 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 06.Květen 2007 - 21:32
Příspěvky: 272
satelitni prijimac: VU+ DUO2, VU+DUO
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 5 krát
@mtester270

nemyslim, ze tu varim z vody, preco si to myslis ?

Tu mas vypis zo syslogu, ktory som tu uz pastol. Velmi rad Ti podakujem za Tvoj navod, ako mam dalej postupovat.

Feb 25 21:19:39 vuduo4k user.warn kernel: [ 3522.549771] FE tune fe_handle=c67ad800
Feb 25 21:19:41 vuduo4k user.warn kernel: [ 3524.878768] FE tune fe_handle=c67ad800
Feb 25 21:19:43 vuduo4k user.warn kernel: [ 3527.117764] FE tune fe_handle=c67ad800

---------------------------------------------------
Problem vyzera byt v nizsej citlivoti tunerov - neschopnosti sa nasynchronizovat na dany kanal - VU+4k.

Doladil som polohu paraboly vo V aj H smere, polohu LNB, vymenil som F-konektory.
Prepinanie programov sa zrychlilo, ale v porovnani so starym VU+ DUO je to stale nepostacujuce.

Moj osobny nazor je, ze citlivost (mozno len toho konkretneho kusa tuneroveho modulu, ktory mam ja) je ovela nizsia, ako citlivost tunera v starom VU+ DUO, alebo to z nejakeho (neviem akeho) duovodu trva dlho, pokial tuner dokaze "nasynchronizovat" na prave spracovavany signal.

vado

_________________
VU+ DUO 4k s najnovsou BH (vaecsinou) + OSCAM
VU+ DUO 2 s najnovsou BH (vaecsinou) + CCCam + Oscam
VU+ DUO - Nema o prijimac niekto zaujem za symbolicku cenu a odvoz ?
KSC570CX 12.C1.A5 BM-8400CI_STA2 - fyzicky uz neexistuje.
Parabola 90 cm
SG2100
68E az 30W


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2019 - 19:23 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2307
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 16 krát
Poděkováno: 119 krát
FrontEnd naladil a spracovava c67ad800
chod za predajcom alebo do servisu vymen tuner

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 02.Březen 2019 - 20:08 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 06.Květen 2007 - 21:32
Příspěvky: 272
satelitni prijimac: VU+ DUO2, VU+DUO
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 5 krát
@enosat

Dakujem za radu.

Vado

_________________
VU+ DUO 4k s najnovsou BH (vaecsinou) + OSCAM
VU+ DUO 2 s najnovsou BH (vaecsinou) + CCCam + Oscam
VU+ DUO - Nema o prijimac niekto zaujem za symbolicku cenu a odvoz ?
KSC570CX 12.C1.A5 BM-8400CI_STA2 - fyzicky uz neexistuje.
Parabola 90 cm
SG2100
68E az 30W


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Březen 2019 - 0:55 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 06.Květen 2007 - 21:32
Příspěvky: 272
satelitni prijimac: VU+ DUO2, VU+DUO
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 5 krát
Vyriesene.

Je nutne nastavit pre kazdy transponder DVB-S2 parameter PILOT na OFF, alebo ON. Pokial je tento parameter nastaveny na AUTO, tak to robi prave tieto mnou popisovane problemy.
Aktualne: prepinanie kryptovanych programov 1-2 sekundy. Nekodovane pod 1 sekundu.

vado

_________________
VU+ DUO 4k s najnovsou BH (vaecsinou) + OSCAM
VU+ DUO 2 s najnovsou BH (vaecsinou) + CCCam + Oscam
VU+ DUO - Nema o prijimac niekto zaujem za symbolicku cenu a odvoz ?
KSC570CX 12.C1.A5 BM-8400CI_STA2 - fyzicky uz neexistuje.
Parabola 90 cm
SG2100
68E az 30W


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Březen 2019 - 19:50 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 27.Květen 2008 - 12:00
Příspěvky: 510
Poděkováno: 5 krát
...... každý transpondér DVB-S2 parameter PILOT nastavený na AUTO a nie sú žiadne problémy s prepínaním programov, prepnutie trvá 1-2 sec, mám VU SOLO-2, a fw BH...... :poklona:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Březen 2019 - 20:03 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1690
Poděkoval: 113 krát
Poděkováno: 288 krát
Že to chodí dobře na Solu2 ještě neznamená, že to stejně dobře chodí na Duo 4K...

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Březen 2019 - 16:53 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 03.Listopad 2007 - 12:36
Příspěvky: 39
mne to blbne na zero 4k, prejavuje sa to tak, ze ked prepinam, tak par programov za sebou prepne rychlo a potom dalsi kanal trva dlho kym sa zobrazi obraz, prepnem naspat na ten predchadzajuci a znova dam dopredu na ten isty kanal a uz to ide ako ma. Takze robi to nahodne. Nepomohlo ani nastavit pilot na ine ako auto. Ja upodozrievam oscam, kde mam home share skylink irdeto karty, ze tam je pes zakopany. Ze to robi newcamd klient. To sa da najst aj na inych forach.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Březen 2019 - 17:38 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 06.Květen 2007 - 21:32
Příspěvky: 272
satelitni prijimac: VU+ DUO2, VU+DUO
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 5 krát
Ahoj,

mne to robilo spozdenie aj pri prepinani medzi FTA, napriklad CT24 a TA3. OSCAM v tom asi nebude.

Je mozne, ze za to moze stary (12+ rokov) LNB + tiez rovnako stara kabelaz. Alebo problem s tunerom (HW ?). VU+ DUO2 na tej istej kabelazi problem nema.

Zaujimave je, ze na vsetkych programoch, ked uz sa tam VU prepne (nezalezi na tom, ci hned, alebo az o 5 sekund), mam hodnoty signalu na urovni 85 a viac %. Ale tie sa ukazu az prave po tych 5 sekundach. Akokeby tuner skusal kazde nastavenie PILOT az do momentu, ked sa trafi (len nahlas rozmyslam).

V kazdom pripade, odkedy som nastavil PILOT rucne, nemam problem.

_________________
VU+ DUO 4k s najnovsou BH (vaecsinou) + OSCAM
VU+ DUO 2 s najnovsou BH (vaecsinou) + CCCam + Oscam
VU+ DUO - Nema o prijimac niekto zaujem za symbolicku cenu a odvoz ?
KSC570CX 12.C1.A5 BM-8400CI_STA2 - fyzicky uz neexistuje.
Parabola 90 cm
SG2100
68E az 30W


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Březen 2019 - 19:20 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 16.Červenec 2007 - 7:26
Příspěvky: 26
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
Mne to robilo rovnako problém, niektoré stanice po prepnutí na ne ukazovali pár sekúnd úroveň signálu 0% a až potom naskočil signál . dnes som cez DreamboxEdit stiahol do PC setting, nastavil som na jednom transponderi Pilot ON namiesto AUTO odoslal na VU+ a odvtedy všetko prepína ako má bez akéhokoľvek oneskorenia. Neviem prečo je to tak, ale funguje to.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 29 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: PUSTO2 a 0 hostů


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk