e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 24.Březen 2019 - 18:14

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Pravidla fóra


Sekcia určená na diskusiu k prijímačom VU+ . Nevkladať prílohy - maximálne obrázky !



Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VU+ Solo SE V2 Tuner
PříspěvekOdeslal: 04.Únor 2019 - 9:45 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Květen 2011 - 20:54
Příspěvky: 19
Poděkoval: 2 krát
Dobrý deň.
Chcel by som sa spýtať či existuje nejaká rozdvojka alebo rozbočovač, z jedného koaxu na dvojtuner.
Ide o to že mám na dome novú fasádu a koaxial kábel už je pod omietkou. A po fasáde už nechcem ťahať druhý kábel. Mám dovedený iba jeden kábel k príjmaču a chcel by som kúpiť twin tuner do VU+ SOLO SE V2.(ak by to šlo) aby som mohol po sieti pozerať TV aj na poschodí v TV boxe cez KODI. Teraz môžem pozerať len programy na rovnakej frekvencii. Ďakujem za info.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Solo SE V2 Tuner
PříspěvekOdeslal: 04.Únor 2019 - 10:40 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1690
Poděkoval: 113 krát
Poděkováno: 288 krát
Nejdříve je nutné si ujasnit, jak nezávislý příjem na dvoutuneru má být. Protože pokud má být opravdu nezávislý, potom je nutné ke každému tuneru dostat signál přímo od LNB. Důvody:
1. LNB je již součástí řetězce ladění. Satelitní tuner ho napájí a řídí přepínání polarizace a pásma. Vznikají z toho 4 kombinace nastavení.
2. Z výše uvedeného plyne důvod použití samostatného koaxu ke každému tuneru.
3. Pokud lze použít mezi LNB a tunerem pouze jeden koax, lze se spokojit s omezením příjmu na druhém tuneru podle volby prvního tuneru (stejná polarizace, stejné pásmo).
4. Pokud se nespokojíte s omezením v bodu 3, lze použít systém unicable, který zajistí přenos předvolených TP jedním kabelem a tudíž příjem těchto TP více tunery současně. Omezení je dáno systémem Unicable, který musí podporovat všechny články řetězce.
5. Pokud chcete zachovat nezávislost příjmu jedním kabelem pro dva tunery, lze to řešit systémem umožňujícím přenos pomocí transpozice na jiné frekvenční pásmo přes kabel. Opět to musí umožnit prvky v řetězci, což nemusí být pro domek problém. Nutný je ale kvalitní kabel umožňující přenos do frekvencí cca 3,5GHz.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Solo SE V2 Tuner
PříspěvekOdeslal: 04.Únor 2019 - 11:05 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Květen 2011 - 20:54
Příspěvky: 19
Poděkoval: 2 krát
Ďakujem veľmi pekne za odbornú odpoveď. Pomohol ste mi.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Solo SE V2 Tuner
PříspěvekOdeslal: 04.Únor 2019 - 11:10 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2425
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 51 krát
https://www.dmtrade.pl/p1587,multi-band ... -kit.html#
to je multiband konvertor, kterým je možno problém vyřešit, nicméně není to levná záležitost s většími nároky na stávající kabel (kvalita, neporušenost)

_________________
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Solo SE V2 Tuner
PříspěvekOdeslal: 04.Únor 2019 - 11:29 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Květen 2011 - 20:54
Příspěvky: 19
Poděkoval: 2 krát
Tak to je úplne super ten Muli Band. Len neviete či nevadí tomu že signál ide z motora? Mám SG 2100.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Solo SE V2 Tuner
PříspěvekOdeslal: 04.Únor 2019 - 12:22 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Únor 2010 - 18:39
Příspěvky: 2425
Místo/Bydliště: Ostravsko
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 51 krát
support@unitrongroup.com
tu by to měli vědět na 100%

_________________
zgemma h7s, Vu+solo2, t-90 4°W-39°E


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Solo SE V2 Tuner
PříspěvekOdeslal: 11.Březen 2019 - 15:20 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Říjen 2011 - 12:53
Příspěvky: 163
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 4 krát
Dobrý deň,
prosím o radu s týmto prijímačom. Mám image VTi 14.0.1 a v menu zoznamu kanálov nie je možnosť "povoliť presunovací mód" V druhom VU+ Duo2 pri rovnakej konfigurácii táto možnosť je. Ďakujem za rady. Skin HdGlass17


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VU+ Solo SE V2 Tuner
PříspěvekOdeslal: 11.Březen 2019 - 23:10 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 02.Červenec 2009 - 16:19
Příspěvky: 577
Místo/Bydliště: Pod strechou
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 23 krát
Aktualizuj na 14.0.2,potom pojde :poklona:

_________________
BOX1 : VU+Duo 4K...Twin FBC DVBS2X Tuner...VTI 14...2TB HDD...Oscam r114XX
BOX2 : AB600 HD


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 8 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk