e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 18.Duben 2019 - 16:44

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VTI oscam
PříspěvekOdeslal: 27.Říjen 2018 - 18:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Listopad 2013 - 17:18
Příspěvky: 60
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 2 krát
Čago, jsem ve VTI začátečník zkopíroval jsem oscam do složky usr/script, ale v CAM centru ho nevidim, abych ho spustil.
Se nusí ještě někde instalovat nebo zkopírovat jiné složky?

_________________
video: PANASONIC TX-P65ST50, MEDE8ER MED600 X3D/WP, VU+ Uno 4k VTI 13.0.9
audio: Ceeroy 8090, h/k hkts 60, Marantz 2220b, h/k 171, Pioneer n-50


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VTI oscam
PříspěvekOdeslal: 27.Říjen 2018 - 18:27 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5484
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 58 krát
Poděkováno: 122 krát
áno ... treba .... [-o< ...si to naštudovať , nastaviť všetko podla potreby a potom stačí si to len zapnúť ... :poklona:
tiež som začiatočník.... ](*,)

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VTI oscam
PříspěvekOdeslal: 27.Říjen 2018 - 18:33 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Listopad 2013 - 17:18
Příspěvky: 60
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 2 krát
Napr. v hyperioně stačilo zkopírovat a emu manager ho hned viděl.
Ale ve VTI CAM centru oscam nevidim

_________________
video: PANASONIC TX-P65ST50, MEDE8ER MED600 X3D/WP, VU+ Uno 4k VTI 13.0.9
audio: Ceeroy 8090, h/k hkts 60, Marantz 2220b, h/k 171, Pioneer n-50


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VTI oscam
PříspěvekOdeslal: 27.Říjen 2018 - 18:35 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 03.Prosinec 2015 - 16:34
Příspěvky: 86
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 28 krát
A naco stvaras capiny ?
Ved si stiahni cam cez dialkove a potom si prepis konfigy.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VTI oscam
PříspěvekOdeslal: 27.Říjen 2018 - 18:50 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 31.Srpen 2007 - 12:37
Příspěvky: 49
Poděkováno: 4 krát
L0th4r napsal:
Čago, jsem ve VTI začátečník zkopíroval jsem oscam do složky usr/script, ale v CAM centru ho nevidim, abych ho spustil.
Se nusí ještě někde instalovat nebo zkopírovat jiné složky?


Stiahni si oscam vo vti cam centre a do zložky etc/tuxbox/config daj správnu náplň oscamu. Respektíve keď tam nebude daná položka config tak si ju vytvor a potom spusť a reštart.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VTI oscam
PříspěvekOdeslal: 27.Říjen 2018 - 18:58 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 3004
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 401 krát
Poděkováno: 621 krát
L0th4r napsal:
Čago, jsem ve VTI začátečník zkopíroval jsem oscam do složky usr/script, ale v CAM centru ho nevidim, abych ho spustil.
Se nusí ještě někde instalovat nebo zkopírovat jiné složky?

Tak předně není vůbec jisté, co jsi do složky usr/script zkopíroval!!!
Mimo oscamové configyn , které umístíš do erc/tuxbox potřebuješ k oscamu dva soubory - tzv. binárku - tedy samotný oscam, kterou umístíš do usr/bin (atributy 755!) do usr/script patří tzv. startovací skript pod názvem jménocamu_cam.sh (pro Vti - tvar názvu se liší dle image), který vlastně zajístí spouštění oscamu, případně odkazuje na umístění configů a klíčů:
Kód:
#!/bin/sh
#### "*******************************************"
#### "*          ..:: A U T H O R ::..          *"
#### "*             << Audi06_19 >>             *"
#### "*  ..:: https://dreamosat-forum.com ::..  *"
#### "*******************************************"

CAMNAME="OSCam² 11434"
BINARY="oscam"

remove_tmp () {
   rm -rf /tmp/cainfo.* /tmp/camd.* /tmp/sc.* /tmp/*.info* /tmp/*.tmp* /tmp/oscam*
   [ -e /tmp/.oscam ] && rm -rf /tmp/.oscam
   [ -e /tmp/.emu.info ] && rm -rf /tmp/.emu.info
   [ -e /tmp/oscam.mem ] && rm -rf /tmp/oscam.mem
}

case "$1" in
   start)
      echo "[SCRIPT] $1: $CAMNAME"
      remove_tmp
      touch /tmp/.emu.info
      echo $BINARY > /tmp/.emu.info
      /usr/bin/$BINARY -b -r 2 -c /etc/tuxbox/config
   ;;
   stop)
      echo "[SCRIPT] $1: $CAMNAME"
      kill `pidof $BINARY`
      remove_tmp
   ;;
   restart)
      $0 stop
      sleep 2
      $0 start
      exit
   ;;
   *)
      $0 stop
      exit 0
   ;;
esac

exit 0


osobně doporučím , stáhni si oscam přímo z imaGE Vti - momentálně je tam nejnovější 11.431, vlož si své configy do etc/tuxbox a pokud chceš jiný oscam (nejnovější dostupný je 11.434) či oscam s EMU, tak ho jen přidáš do usr/bin - pojmenuješ ho stejně jako opůvodní (u mne jen "oscam"), samozřejmě atributy 755 a ve spouštěcím skriptu si můžeš změnit název na aktuální (u mne "CAMNAME="OSCam² 11434"")

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VTI oscam
PříspěvekOdeslal: 27.Říjen 2018 - 19:02 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Listopad 2013 - 17:18
Příspěvky: 60
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 2 krát
digitman napsal:
L0th4r napsal:
Čago, jsem ve VTI začátečník zkopíroval jsem oscam do složky usr/script, ale v CAM centru ho nevidim, abych ho spustil.
Se nusí ještě někde instalovat nebo zkopírovat jiné složky?


Stiahni si oscam vo vti cam centre a do zložky etc/tuxbox/config daj správnu náplň oscamu. Respektíve keď tam nebude daná položka config tak si ju vytvor a potom spusť a reštart.


Ano to jsem udělal, i změnil atributy - s instalací oscam přímo z VTI problém není,ale chtěl jsem si tam dát oscam tenhle viewtopic.php?f=378&t=67956
Našel jsem, že se má zkopírovat do usr/script

_________________
video: PANASONIC TX-P65ST50, MEDE8ER MED600 X3D/WP, VU+ Uno 4k VTI 13.0.9
audio: Ceeroy 8090, h/k hkts 60, Marantz 2220b, h/k 171, Pioneer n-50


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VTI oscam
PříspěvekOdeslal: 27.Říjen 2018 - 19:30 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 11.Leden 2011 - 16:57
Příspěvky: 1433
satelitni prijimac: Dreambox 7080,TBS 5925
Poděkoval: 11 krát
Poděkováno: 103 krát
tak to si špatne našiel v usr/script je štartovaci script v tom odkaze sú binarky ktoré patria do usr/bin

_________________
Dreambox 920 / 7080
Oscam EMU r11503
TBS 5925
Parabola:150cm 76,5E-34,5W,90cm Fe 28,2E+23,5E+19,2E+13,0E
Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VTI oscam
PříspěvekOdeslal: 27.Říjen 2018 - 19:33 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 3004
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 401 krát
Poděkováno: 621 krát
Nevím, kde jsi našel, že to patří do usr/script!! Stáhnul jsem ten poslední RAR a a obsahuje pouze a jen binárku oscamu, která patřá do usr/bin!! Potřebuješ k ní startovací script - a ten patří do usr/script..
AAAA vidím, že mne kolega pele1 předběhl

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VTI oscam
PříspěvekOdeslal: 28.Říjen 2018 - 12:50 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 10.Listopad 2013 - 17:18
Příspěvky: 60
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 2 krát
Díky za info, chci prejit na jiny image, protoze v hyperione mi nejde nahravat vice poradu, vzdy jen jeden a na ostatnich tma, pak jedine pomuze restart. Nebo zda je chyba v nastaveni nekde v oscamu...Kdyz jsem mel amiko alien 2 tak v hyperion 5.1 vse slapalo bez problemu, ale na vu+uno4k verze 5.1 neni a vsechny ostatni je stejny problem s nahravanim.

Každopádně mi pomohl nejvíce oscambutler ve VTI, podle něho se vytvořili soubory etc/tuxbox/config a do oscam.server si už doplnil co bylo potřeba. Díky všem za nasměrování :thankyou:

_________________
video: PANASONIC TX-P65ST50, MEDE8ER MED600 X3D/WP, VU+ Uno 4k VTI 13.0.9
audio: Ceeroy 8090, h/k hkts 60, Marantz 2220b, h/k 171, Pioneer n-50


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VTI oscam
PříspěvekOdeslal: 06.Březen 2019 - 21:47 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 22.Červen 2010 - 15:18
Příspěvky: 73
satelitni prijimac: Vu+UNO 4K, VTI image 2.6
Prosim vas do Vu+uno som dal VTI 14 a poslednu aktuaizaciu cez OTA.. Oscam fungoval ok.
Po restarte uz newcamd pod oscamom vymaze citacku takze musim nanovo zadavat vsetko..Kym nedam restart prijimaca citacka ide ok.
Neviete ci je to chyba vo VTI?
Oscam 11039


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VTI oscam
PříspěvekOdeslal: 06.Březen 2019 - 21:55 
Online
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 874
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 13 krát
Poděkováno: 65 krát
Image si pred update zálohoval? Ak áno máš po probléme.

_________________
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD & LCD4Linux Samsung SPF-107H


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: VTI oscam
PříspěvekOdeslal: 07.Březen 2019 - 19:28 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 22.Červen 2010 - 15:18
Příspěvky: 73
satelitni prijimac: Vu+UNO 4K, VTI image 2.6
Nezalohoval som ho


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 13 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk