e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 26.Březen 2019 - 8:58

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 5 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Quad LNB ovplyvnuje iny tuner
PříspěvekOdeslal: 22.Říjen 2018 - 21:23 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1125
Poděkováno: 25 krát
Obrazok napovie viac
Příloha:
diseqc.png
diseqc.png [ 33.5 KiB | Zobrazeno 476 x ]

LNB -GOLDEN MEDIA GI204+ 0,1DB QUAD (uplne novy)
Ak idu boxy aj PC, tak je vsetko OK. Ak sa jeden box vypne, tak vypadne signal na PC (xbmc zatuhne (niekedy je potrebny aj restart PC)).
Nie som si teraz na 100% isty, ale ked bezi tuner v PC a zapne sa niektori z boxov, tak tuner na PC tak isto strati signal (xbmc zamrzne).
Zatial si to neviem vysvetlit.

Dalsi problem (nesuvisi s prvou otazkou). Formuler je zapojeny podla obrazka. V openatv som nastavil Tuner A na motor a tuner B na eutelsat 16E.
Malo byto fungovat tak (aspon podla mna), ze ked prepnem na hocijaku inu druzicu okrem 13, tak zacne tocit motor a pretoci na pozadovanu druzicu. Ono to aj tak funguje (otestovane (28.2E, 16E, 19.2E, 0.8W), ale nefunguje nic z 23.5E a ked prepinam kanaly na 23.5E, tak vidim, ze to chce ladit na tunery B (ktory je vyhradeny pre 13E).
Ak prepnema na kanal z 13E, tak sa pouzije tuner B (toto je v poriadku).

Nevie niekto ako to treba nastavit ?? (prip. mozem poslat nastavenia tunerov).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Quad LNB ovplyvnuje iny tuner
PříspěvekOdeslal: 22.Říjen 2018 - 21:39 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4409
satelitni prijimac: formuler f4 turbo combo
Místo/Bydliště: KE
Poděkoval: 225 krát
Poděkováno: 291 krát
Preco nedas 23,5 na svoju vlastnu parabolu? Ked otocis motorom, tak to lnb na 23 sa tiez otoci a bude pozerat asi tak do neba. A je potom uplne jedno, co chce ariva a headend.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, 0624, citacky TBS3102


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Quad LNB ovplyvnuje iny tuner
PříspěvekOdeslal: 22.Říjen 2018 - 22:07 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1125
Poděkováno: 25 krát
Teraz uz pleties prvu otazku z druhou.
Mam to preto tak preto, lebo len na formulery sa vyuziva 13E a 23.5E. Na ostatnych sa vyuziva len 23.5E. Ak som formulerom otocil na 13E, tak ariva a pc mohli ist do p***. Ak mam teraz dalsi LNB na 13E, tak mozem vyuzit na formulery 13E a Ariva + PC maju stale 23.5E (len mi to trocha nefunguje (myslim to nastavenie v boxe (LNB a motor su nastavene OK)).
Ak mi niekto bude chciet poradit aby som zhodil motor, tak neurobim to, lebo obcas (ale minimalne) potrebujem aj 28.2E, 19.2E a 0.8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Quad LNB ovplyvnuje iny tuner
PříspěvekOdeslal: 23.Říjen 2018 - 4:57 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4739
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 93 krát
K prvému problému:
Môj predpoklad je, že máš problém z elektroinštaláciou v dome - skús všetky tri zariadenia zapojiť na jednu spoločnú zásuvku, vrátane tv a monitora PC - proste všetko, čo súvisí z pripojením na tvoju parabolu! Ak bude problém pretrvávať, tak skús iné Quad LNB.
K druhému problému:
Pošli foto tvojich tuner nastavení z toho Formulera, pravdepodobne nás to navedie na správnu odpoveď?!
:)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Quad LNB ovplyvnuje iny tuner
PříspěvekOdeslal: 23.Říjen 2018 - 10:20 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1125
Poděkováno: 25 krát
tunery su nastavene nasledovne
Příloha:
tunery.jpg
tunery.jpg [ 13.2 KiB | Zobrazeno 417 x ]

Příloha:
tuner_a.jpg
tuner_a.jpg [ 13.74 KiB | Zobrazeno 417 x ]

Příloha:
tuner_b.jpg
tuner_b.jpg [ 132.92 KiB | Zobrazeno 416 x ]


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 5 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk