e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 18.Listopad 2018 - 13:23

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Nesprávne fungovanie MgCamd
PříspěvekOdeslal: 28.Červen 2018 - 12:37 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 09.Květen 2006 - 23:47
Příspěvky: 369
satelitni prijimac: AB Prismcube Ruby
Místo/Bydliště: Spišská Nová Ves
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 3 krát
Doteraz som pri zmene v obsahu cccamd.list / mg_cfg postrehol zmeny vo výpisoch behu i v obraze. Súbor(y) som nakopiroval cez FTP do /var/keys - hned po Reštart v BH/blue pane sa ukázala zmena.
Teraz som zmenil obsah, ale či po Reštarte BH/bl.panel alebo reštarte celého prijímača zostáva bežať pôvodné nastavenie. Pre mna divné, nepochopiteľné.
Kto mi pomôže v nájdení príčiny?
Kde všade ešte majú byť tieto súbory? Mám v /var/keys = /mnt/hdd0/program/keys
a /mnt/hdd0/program/bin server.
Vdaka za pomoc.

_________________
AB Prismcube Ruby
motor DG 240 / parab 105 /42E - 30W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nesprávne fungovanie MgCamd
PříspěvekOdeslal: 28.Červen 2018 - 13:39 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3178
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkováno: 1 krát
pietro napsal:
Doteraz som pri zmene v obsahu cccamd.list / mg_cfg postrehol zmeny vo výpisoch behu i v obraze. Súbor(y) som nakopiroval cez FTP do /var/keys - hned po Reštart v BH/blue pane sa ukázala zmena.
Teraz som zmenil obsah, ale či po Reštarte BH/bl.panel alebo reštarte celého prijímača zostáva bežať pôvodné nastavenie. Pre mna divné, nepochopiteľné.
Kto mi pomôže v nájdení príčiny?
Kde všade ešte majú byť tieto súbory? Mám v /var/keys = /mnt/hdd0/program/keys
a /mnt/hdd0/program/bin server.
Vdaka za pomoc.


tak to by ma teda tuze zaujimalo ake behy si mal, alebo postrehol, bo tato formulacia mi pripada ako ked hotentot narazi po 10 rokoch existencie mgcamdu na mgcamd jakosto novinku: v obsahu cccamd.list / mg_cfg postrehol zmeny vo výpisoch behu i v obraze."


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nesprávne fungovanie MgCamd
PříspěvekOdeslal: 28.Červen 2018 - 17:35 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 09.Květen 2006 - 23:47
Příspěvky: 369
satelitni prijimac: AB Prismcube Ruby
Místo/Bydliště: Spišská Nová Ves
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 3 krát
pre -dlhe_pole-
Jednoducho napisané - zmenil som parametre v týchto súboroch (ešte aj Softcam.key), vidim to v cez FTP /var/keys, ale v /tmp mám súbory práce s pôvodným zadaním, teda nie s tým, čo je skutočne v /var/keys.
Ešte pre počudovanie - v minulosti pri vypnutom (standby) prijimači som sa cez FTP dostal do /var/keys kde boli súbory cccamd,mg_cfg,softcam,priority,ignore,replace a na začiatku folder KEYS.
Ak som sa pripojil v zapnutom, KEYS tam nebol.
A v KEYS boli súbory oscamu s mgcamd.

Toto sú tie zvláštnosti - možno niečo zažili majitelia Prismcube, preto by som radšej od nich očakával prakticke ťahy.

_________________
AB Prismcube Ruby
motor DG 240 / parab 105 /42E - 30W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nesprávne fungovanie MgCamd
PříspěvekOdeslal: 29.Červen 2018 - 9:57 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 09.Květen 2006 - 23:47
Příspěvky: 369
satelitni prijimac: AB Prismcube Ruby
Místo/Bydliště: Spišská Nová Ves
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 3 krát
A dnes som k tomu zo /var/keys vymazal KEYS položku, reštartoval celý prijímač - program 13E Mezzo HD, ktorý používa emulátor prov 007400 Viaccess funguje.
Odkiaľ berie Softcam.key, ked som celé KEYS vymazal?
Predtým som v Softcam zmenil kľúč a program nešiel, teraz chýba celý KEYS.

_________________
AB Prismcube Ruby
motor DG 240 / parab 105 /42E - 30W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nesprávne fungovanie MgCamd
PříspěvekOdeslal: 29.Červen 2018 - 12:36 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 3178
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkováno: 1 krát
pietro napsal:
A dnes som k tomu zo /var/keys vymazal KEYS položku, reštartoval celý prijímač - program 13E Mezzo HD, ktorý používa emulátor prov 007400 Viaccess funguje.
Odkiaľ berie Softcam.key, ked som celé KEYS vymazal?
Predtým som v Softcam zmenil kľúč a program nešiel, teraz chýba celý KEYS.


No hold mas abcomacky shit kde mgcamd nie je od autora ale nejaka ťaň ťon tin patlanina.
Tak preto tie problemy


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nesprávne fungovanie MgCamd
PříspěvekOdeslal: 30.Červen 2018 - 8:01 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2113
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 99 krát
pietro napsal:
A dnes som k tomu zo /var/keys vymazal KEYS položku, reštartoval celý prijímač - program 13E Mezzo HD, ktorý používa emulátor prov 007400 Viaccess funguje.
Odkiaľ berie Softcam.key, ked som celé KEYS vymazal?
Predtým som v Softcam zmenil kľúč a program nešiel, teraz chýba celý KEYS.


na to sa pouziva LOG aby si videl co a kde mgcam robi :book:

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dr.HD F16 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD/7020S/500S , Nokia 9600S , dBox C , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nesprávne fungovanie MgCamd
PříspěvekOdeslal: 30.Červen 2018 - 11:12 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 09.Květen 2006 - 23:47
Příspěvky: 369
satelitni prijimac: AB Prismcube Ruby
Místo/Bydliště: Spišská Nová Ves
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 3 krát
všimol som si Tvoj príspevok : ako zapnut LOG na mgcamd client
Toto je teraz môj skopirovaný príkaz L:
# Možnosti pripojenia, sumár z 01-04
# 00 off - nepripojiť (implicitne)
# 01 na sieťový protokol UDP
# 02 na konzolu
# 04 do súboru, ktorý je udaný! odstráni ho sám, pred tým, ako budú vaše hdd pripojené
# + IP UDP-Port meno_súboru
L: { 02 } 127.0.0.1 28007 /tmp/mgcamd.log

Neviem presne, čo myslíš - prosím Ta, vysvetli o čo má isť.
Vdaka

A ešte podotykám, čo riešim a je to v predch. prispevkoch, že neviem, čo by som tam mal pozmenovať, ked aj pri vymazaných súboroch to chodí, ako ON (prijímač) to chce.

_________________
AB Prismcube Ruby
motor DG 240 / parab 105 /42E - 30W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nesprávne fungovanie MgCamd
PříspěvekOdeslal: 30.Červen 2018 - 13:11 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2113
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 14 krát
Poděkováno: 99 krát
pietro napsal:
všimol som si Tvoj príspevok : ako zapnut LOG na mgcamd client
Toto je teraz môj skopirovaný príkaz L:
# Možnosti pripojenia, sumár z 01-04
# 00 off - nepripojiť (implicitne)
# 01 na sieťový protokol UDP
# 02 na konzolu
# 04 do súboru, ktorý je udaný! odstráni ho sám, pred tým, ako budú vaše hdd pripojené
# + IP UDP-Port meno_súboru
L: { 02 } 127.0.0.1 28007 /tmp/mgcamd.log

Neviem presne, čo myslíš - prosím Ta, vysvetli o čo má isť.
Vdaka

A ešte podotykám, čo riešim a je to v predch. prispevkoch, že neviem, čo by som tam mal pozmenovať, ked aj pri vymazaných súboroch to chodí, ako ON (prijímač) to chce.


ved to tam mas napisane - 02 - log ti teraz posiela do konzoly
ja osobne by som to docasne nastavil do suboru (predsa len subor sa studuje lepsie ako aktualny vypis v konzole) kym nezisis co sa deje

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dr.HD F16 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD/7020S/500S , Nokia 9600S , dBox C , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 8 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk