e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 18.Listopad 2018 - 13:34

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 24 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 07.Únor 2018 - 13:45 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 15.Březen 2008 - 7:27
Příspěvky: 319
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 12 krát
Aky zlucovac pouzit ak by som chcel zlucit dve anteny ,,SITO,,
Teraz pouzivam antenu ,,SITO,,je otocena na vertikal SK-DVBT a chcem este jedno ,,sito,,pouzit na horizontal pre prijem madarskej DVBT,,signal som skusal na prvej antene ked som ju dal na prijem horizontalu tak bez problemov cele Madarske DVBT fungovalo ,ale prestali ist STV1-STV2 HD vo vertikale...
nech som antenu doladoval ako som chcel tak STV boli bez signalu,zase ked islo STV tak nefungovali vsetky madarske stanice,preto som chcel skusit dat dve ,,sita,,aby som mal cez jeden kabel obe DVBT...

momentalne mam sito na SK-DVBT na dve telky cez rozbocovac..ako na obrazku...
je vobec taky zlucovac kde by som pouzil dve ,,SITA,,kde obe maju zosilovac ,,trafko,,?? Alebo fungovali by dve sita na jedno trafko,?

som z vychod SK...lokalita Dlhe Klcovo okres Vranov


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
90cm+DM3800:50W-95E
120cm-23,5E AB quad
200 cm Supral.:85E-47,5W.:QARL 3636+ G-BOX 2000 ,dekl.:HARL 3612+ Pace MSP995
KU+C-lnb-WSI ESX241,Zinwell 15K, Supermax California 13K
iNEOS ZX4 T2MI,ClarkeTech 4100 HDplus


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Únor 2018 - 16:25 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 15.Březen 2008 - 7:27
Příspěvky: 319
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 12 krát
a co tak vyskusat na tu druhu antenu kde bude DVBT HU tento rozdelovac.:mal by byt rovnaky ako pouzivam teraz,len -1vystup
http://iobchod.urbanek-svt.cz/amiwell/i ... emno=FVS2L
a potom uz len prepojit tieto dve anteny cez tento zlucovac,,
https://www.gme.sk/antenni-slucovac-teroz-t-204-x
len trafko od jednej anteny by som musel mat pri svojej telke a trafko od druhej anteny pri inej telke..
ale ci by mohlo to byt tak cez tento zlucovac ,ked od jednej anteny pojdem cez vystup ,,OUT,,a od druhej anteny cez vystup ,,POWER PASS,, ci by to nerobilo problem??
napajat to chcem len na jednu telku....

jopo33..signal nieje problem z madarska..uz som to skusal..signal ..je OK..

_________________
90cm+DM3800:50W-95E
120cm-23,5E AB quad
200 cm Supral.:85E-47,5W.:QARL 3636+ G-BOX 2000 ,dekl.:HARL 3612+ Pace MSP995
KU+C-lnb-WSI ESX241,Zinwell 15K, Supermax California 13K
iNEOS ZX4 T2MI,ClarkeTech 4100 HDplus


Naposledy upravil(a) janoslama dne 07.Únor 2018 - 16:30, celkem upraveno 2 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Únor 2018 - 16:26 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1856
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 6 krát
V tjej lokalite by sa mali dať prijimať vysielače slovenske dubnik kanali 22,25,57,59,kralovsky chlmec 25,57,59 a madarske tokaj kanali 26,31,35,43,60 kanal.Zlučenie tychto kanalou nebude jednoduche minimalne by si musel previesť madarske kanali26,60 na ini kanal a potom použiť zlučovač na uvedene kanali ktory si daš vyrobyť na mieru napr http://www.rtv.sk čo však neni lacne A v antenach by si musel použiť kanalove zosilovače na madarsky vysielač ak by bol signal slaby.Bez meracieho pristroja by som sa do toho nepuštal.Vnudzi to možeš skusiť zlučiť barziakym zlučovačom na skušku širokopasmovym ale či sa ti to nebude ovplivnovať tak to ti neviem povedať napr takimto https://www.gme.sk/antenni-slucovac-teroz-t-226-x Ak by si to chcel mať zlučene len pre jednu telku tak napr. timto prepinačom by sa to dalo zlučiť http://www.avelmak.sk/index.php?lm=666& ... icle=47479

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to http://jopo166.webovastranka.sk/


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Únor 2018 - 17:09 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1856
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 6 krát
Len pre inšpiraciu sem pridam fotky ako jeden pan realizoval prijem madarskych programou gerece a slovenskych zobor v nitre .V antenach predzosilovače nepoužil lebo signal mal dostatočny a použil len prepuste na uvedene kanali pre obe vysielače a zosilovač alcad ktory mu pokryl straty vkabloch a zasuvkach.Uneho však nevysielali madarske kanali na vedlajšom kanali.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to http://jopo166.webovastranka.sk/


Naposledy upravil(a) jopo33 dne 07.Únor 2018 - 17:45, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Únor 2018 - 17:29 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 15.Březen 2008 - 7:27
Příspěvky: 319
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 12 krát
takze tak by to mohlo teoreticky fungovat ako som pisal ze AJ na tu druhu antenu dam rozdelovac a potom ich spojim zlucovacom TEROZ T226X ..a nebude tam problem s tym ze z jednej anteny bude ist cez vystup ..OUT,,a z druhej anteny cez vystup ,,POWER PASS,, ???
TEORETICKY BY TO PROBLEM ASI NEMAL BYT,,PRAKTICKY TREBA VYSKUSAT..

a co tento rozbocovac.: https://www.gme.sk/antenni-a-satelitni- ... c-ar23-2xf
podla tych dvoch vstupov s ,,POWER PAS,,by sa mohli napojit dve anteny a pouzit iba jedno trafko,s vystupom na 1 telku???

_________________
90cm+DM3800:50W-95E
120cm-23,5E AB quad
200 cm Supral.:85E-47,5W.:QARL 3636+ G-BOX 2000 ,dekl.:HARL 3612+ Pace MSP995
KU+C-lnb-WSI ESX241,Zinwell 15K, Supermax California 13K
iNEOS ZX4 T2MI,ClarkeTech 4100 HDplus


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Únor 2018 - 20:46 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 15.Listopad 2008 - 19:05
Příspěvky: 348
satelitni prijimac: každý mesiac iný
Poděkováno: 2 krát
Jednoznačne poradiť na dialku ti nik neporadí. Predpokladám , že záujmové programy z Maďarska sú z nekódovaných multiplexov Tokaj ( 31,43,60). Zmeraj signál sk ( Dubník ? , Bardejov ?) , daj vyrobiť priepuste na HU a Sk kanály , kúpiť 2 x UHF zosilovač , vyrovnať úrovne... Bez meráku to moc nepôjde. Vzhľadom na blízkosť 59 a 60k to vypadá náročné zlučovanie , ale zato z hladiska zlučovania je sito vertikál + horiz dobrá volba . A susedné kanály s rozdielnou polarizáciou ti skúsený antenár vie zlúčiť bez problémov. Nezabudni že sito pre vertikálnej orientácii musí byť velmi presne nastavené. Je to skôr ale robota pre šikovného antenára so skúsenostami. Tých možností zlučovania je viacej , záleží od konkrétneho stavu .


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Únor 2018 - 21:43 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1856
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 6 krát
Pokial viem tak pri zlučovani vedlajšich kanalou je velmi doležite aby boli urovne oboch kanalou presne vyrovnane v tvojom pripade 59k a 60k to sa da dosiahnuť napr takym zosilovačom ako je alcad pripadne použitim ladiacich utlmovych člankou.A to bez merača len tak nedaš.

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to http://jopo166.webovastranka.sk/


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Únor 2018 - 23:20 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 27.Květen 2008 - 12:00
Příspěvky: 504
Poděkováno: 5 krát
... zlučovať dve širokopásmové antény sito v celom frekvenčnom pásme je somarina, dá sa to urobiť jedine kanálovo, tak ako ti tu už poradili- napr. jopo33..... :poklona:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2018 - 15:03 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Červenec 2011 - 14:49
Příspěvky: 14
Poděkoval: 1 krát
Mal by som obdobny problem ako autor danej temy s tym rozdielom, ze by som potreboval zlucit DVB-T SR signal v Nitry (Zobor) kanaly 21,48,50 s vysielacom HU z Gyoru (Szombathely) kanaly 22,35,42,46.
Mam taktiez dve samostatne anteny (sita) nasmerovane na tieto vysielace.
Kabel z anteny z NT je zapojeny do napajacej vyhybky adapter do siete, Kabel z druhej anteny Gyor je zapojeny do druhej napajacej vyhybky, adapter do siete. Obe tieto vyhybky - kable z anten mam zlucene zlucovacom Hama. 1 Vystup zo zlucovaca ide do TV.

Ak mam zapojeny do siete len adapter pre antenu NT (adapter HU nie je zapojeny) intenzita a kvalita signalu je nasledovna:
na
21k intenzita 96%- kvalita 100%
48k 96%-100%
50k 96%-100%

Ak mam zapojeny do siete len adapter pre antenu Gyor (adapter NT nie je zapojeny) intenzita a kvalita signalu je nasledovna:
na
22k intenzita 92%- kvalita 100%
35k 90%-51%
42k 82%-83%
46k 86%-62%

A ak zapojim sucasne oba adaptery do siete intenzita a kvalita sa meni len na kanaloch z Gyoru, kanaly z NT ostatvaju nezmenene:
NT
21k 96-100
48k 96-100
50k 96-100
Gyor
22k 92-24
35k 100-1
42k 0-0
46k 46-1

Rad by som poziadal o radu, da sa to nejako zapojit tak, aby som nemusel zakazdym behat k telke resp. vytahovat adapter NT zo zasuvky aby som mohol pozerat aj kanaly z Gyoru??? Aky zlucovac alebo priepust ........ si kupit aby som to rozbehal?

Dakujem krasne za kazdu radu, reakciu


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2018 - 15:30 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3835
Poděkoval: 81 krát
Poděkováno: 316 krát
ahoj paloo
sloučit dvě síta jen tak širokopásmově prostě jak jsi zjistil sa nedá !
On je to problém i selektivními slučovači a obzvláště pro sousední kanály !!!!

No vše se dá ale cena za ten komfort nebude malá !!!!
Navíc v blízké budoucnosti bude vše jinak neb fenomén LTE způsobil omezení spektra kanálů použitelných pro TV tak že nemalá investice bude do dvou let ztracena !

Pokud jsi bastlíř nebo máš kamoša co si rád hraje dá se udělat mnoho variant , například přepínání
napajení pro antény pomocí relé ovládaného zvukem či , napětím či číslem předvolby v TV ,
či IR za použítí DO k TV na základě dlouhého stisku atd. atd ., nebo s ručním ovládáním z křesla drátovým či bezdrátovým třeba pomocí aplikace přez WIFI mobilem .... vše rozhodně levnější než filtry či nejlépe programovatelný zesilovač . A navic si zadarmo pohraješ ...

8)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2018 - 16:08 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 29.Březen 2013 - 13:58
Příspěvky: 2939
Poděkoval: 679 krát
Poděkováno: 68 krát
základnou chybou je zlučovať tvoje antény so zosilovačmi

vybrať zosilnovače
zlúčiť antény

a potom môžeš podľa výsledku uvažovať dalej napr.použiť iba jednu anténu ale bez sita,sito s nej odmontuješ

_________________
VŠETCI SME SI PRED BOHOM ROVNÍ,IBAŽE NEPLATÍ TO PRED BANKOMATOM

Spoločenská váženosť DEMOKRATA stúpa úmerne jeho kontám v danových rajoch


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2018 - 18:40 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3835
Poděkoval: 81 krát
Poděkováno: 316 krát
pak už móžeš použiť aj PÉRO z DIVANU

:lol:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2018 - 19:24 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Červenec 2011 - 14:49
Příspěvky: 14
Poděkoval: 1 krát
Zabudol som napisat ze v antenach (sitach) nemam zosilovace -predzosilovac, v oboch je len symetricky clen.
Nepomohlo by ak by som dal vyrobiť konktretne priepuste na HU a Sk kanál?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2018 - 19:27 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1394
Poděkoval: 98 krát
Poděkováno: 247 krát
paloo napsal:
Mal by som obdobny problem ako autor danej temy s tym rozdielom, ze by som potreboval zlucit DVB-T SR signal v Nitry (Zobor) kanaly 21,48,50 s vysielacom HU z Gyoru (Szombathely) kanaly 22,35,42,46.
Mam taktiez dve samostatne anteny (sita) nasmerovane na tieto vysielace.
Kabel z anteny z NT je zapojeny do napajacej vyhybky adapter do siete, Kabel z druhej anteny Gyor je zapojeny do druhej napajacej vyhybky, adapter do siete. Obe tieto vyhybky - kable z anten mam zlucene zlucovacom Hama. 1 Vystup zo zlucovaca ide do TV.

Ak mam zapojeny do siete len adapter pre antenu NT (adapter HU nie je zapojeny) intenzita a kvalita signalu je nasledovna:
na
21k intenzita 96%- kvalita 100%
48k 96%-100%
50k 96%-100%

Ak mam zapojeny do siete len adapter pre antenu Gyor (adapter NT nie je zapojeny) intenzita a kvalita signalu je nasledovna:
na
22k intenzita 92%- kvalita 100%
35k 90%-51%
42k 82%-83%
46k 86%-62%

A ak zapojim sucasne oba adaptery do siete intenzita a kvalita sa meni len na kanaloch z Gyoru, kanaly z NT ostatvaju nezmenene:
NT
21k 96-100
48k 96-100
50k 96-100
Gyor
22k 92-24
35k 100-1
42k 0-0
46k 46-1

Rad by som poziadal o radu, da sa to nejako zapojit tak, aby som nemusel zakazdym behat k telke resp. vytahovat adapter NT zo zasuvky aby som mohol pozerat aj kanaly z Gyoru??? Aky zlucovac alebo priepust ........ si kupit aby som to rozbehal?

Dakujem krasne za kazdu radu, reakciu
Když to zapojíš pouze na anténu na HU (bez slučovače), tu budeš napájet, tak jaký to ukazuje signál z Nitry. Abys rozuměl, pokud je signál z Nitry dostatečně silný, měl by jít bez problému chytat odrazem, potom nevzniká problém se slučováním sousedních kanálů (případně širokopásmové sloučení dvou antén). Možná by stačilo je tu jednu anténu vhodně umístit a natočit a zajistila by příjem všeho naráz. Bylo by to podle mne pro tebe nejjednodušší řešení. Ale z procent nepoznám, zda má signál dostatečnou rezervu a také neznám umístění antén. Zda jsou na jednom stožáru nebo jinak umístěné. Ber to jako námět na pokus, mohlo by to fungovat.
Další věcí je to, že polské síto (předpokládám, že máš zrovna to) není příliš dobrá anténa a ten zesilovač v něm také nic moc. Ale pro zkoušku si myslím, že to stačí.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2018 - 19:30 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1394
Poděkoval: 98 krát
Poděkováno: 247 krát
paloo napsal:
Zabudol som napisat ze v antenach (sitach) nemam zosilovace -predzosilovac, v oboch je len symetricky clen.
Nepomohlo by ak by som dal vyrobiť konktretne priepuste na HU a Sk kanál?
Popiš přesně co a jak máš zapojené. Tvůj úvodní příspěvek v tom případě není dostatečný a celá diskuze je zmatečná.
Zapojení propustí nepomůže, neodstraníš problém se slučováním sousedních kanálů. Běžné propusti nemají takovou strmost, aby potlačily sousední kanál. V tom je ten problém. Obvyklý minimální odstup jsou 3 až 4 kanály. To tam nemáš.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2018 - 19:46 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 4941
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 20 krát
Podle zdrojů a napájecích výhybek na přiloženém obrázku to spíše vypadá na použité zesilovače v anténách.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Květen 2018 - 19:58 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3835
Poděkoval: 81 krát
Poděkováno: 316 krát
decik napsal:
Podle zdrojů a napájecích výhybek na přiloženém obrázku to spíše vypadá na použité zesilovače v anténách.




jasně taky podle rozdílné kvality , dle rozdílného napájení !!!

:good:


ale píše že má jen symetrizáky !!! no musíme si upřesnit pojmy a dojmy ale stejně nic nevyřešíme

ať si zavolá fy. váňa a two dozen lawyers !!!


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Květen 2018 - 0:45 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 29.Březen 2013 - 13:58
Příspěvky: 2939
Poděkoval: 679 krát
Poděkováno: 68 krát
hlustvisihaku,prečo ten sarkazmus

firma VATEN má v ponuke aj anténu "SITO" bez sita

pre také prípady ako je napr. na foto od nick jopo

tazatel potrebuje nitru a gyor a na foto je obdobná situácia

nitra aj gyor ide aj na kus drátu v určitých lokalitách

_________________
VŠETCI SME SI PRED BOHOM ROVNÍ,IBAŽE NEPLATÍ TO PRED BANKOMATOM

Spoločenská váženosť DEMOKRATA stúpa úmerne jeho kontám v danových rajoch


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Květen 2018 - 21:52 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3835
Poděkoval: 81 krát
Poděkováno: 316 krát
ivánku já přece nic nerozporuji !!!

jen prosím proveď měření : kus drátu
anténu vaten síto bez síta
péro z divanu

možná to bude zajímavější než cena kyšky v blave !!!!


a navíc jak jsem psal je to off-topic ! bo tahle nit se jmenuje slučovač na 2 antény !!!


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Květen 2018 - 11:32 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Červenec 2011 - 14:49
Příspěvky: 14
Poděkoval: 1 krát
Když to zapojíš pouze na anténu na HU (bez slučovače), tu budeš napájet, tak jaký to ukazuje signál z Nitry. Abys rozuměl, pokud je signál z Nitry dostatečně silný, měl by jít bez problému chytat odrazem, potom nevzniká problém se slučováním sousedních kanálů (případně širokopásmové sloučení dvou antén). Možná by stačilo je tu jednu anténu vhodně umístit a natočit a zajistila by příjem všeho naráz. Bylo by to podle mne pro tebe nejjednodušší řešení. Ale z procent nepoznám, zda má signál dostatečnou rezervu a také neznám umístění antén. Zda jsou na jednom stožáru nebo jinak umístěné. Ber to jako námět na pokus, mohlo by to fungovat.
Další věcí je to, že polské síto (předpokládám, že máš zrovna to) není příliš dobrá anténa a ten zesilovač v něm také nic moc. Ale pro zkoušku si myslím, že to stačí.[/quote]


Anteny mam na chalupe, kam sa chodi az na vikend. Lokalita Bodiky. GPS https://mapa-mapy.info.sk/mapa/suliansk ... slovensko/
Dakujem za vsetky reakcie, napady, kritiku...Som amater, hladam najjednoduchsie riesenie. Napisali ste dost moznosti, ide skusat.
Anteny nie su umiestnene na rovnakom stoziary, su na rozdielnych miestach, vzdialene od seba cca 5m. Antena Sk na Nitru je v podkrovi vo vyske 4m nad zemou, antena HU na Gyor je umiestnana zvonka pri okne vo vyske 2m nad zemou (v podkrovi nie je signal). Obe anteny maju POL H. (viem SK by mala byt V). v oboch antenach je symetr. clen. Nafotim cez vikend. Vysielac Gyor je vzdialeny 34km, azimut 151°. Vysielac Zobor NT je vzdialny 67km, azimut 46°.

Skusim najprv zapojit len na jednu antenu na HU (bez zlucovaca), napojit adapterom do siete a pozrem vtedy aky je signal z vysialaca HU a SK), Sk antenu zatial odpojim.

A ak by som namiesto NT nasmeroval antenu na BA Kamzik, ten je vzdialeny 39km, azimut 317°. Kanaly 27,44k,56.
Bol by tam vacsi rozostup medzi kanalmi z HU 22,35,42,46. Skusim aj tu variantu. BA ma este vacsi ERP ako NT.

Este taky napad, este nez sa pustim do toho, da sa take spravit, najprv oba kable z anten zlucim do jedneho dalsieho kabla a len ten jeden vzniknuty kabel budem napajat napaj vyhybkou, nevyskratujem symet. cleny?


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 24 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk