e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 18.Leden 2019 - 12:15

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 15.Duben 2013 - 23:08 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Červen 2011 - 17:36
Příspěvky: 27
Poděkováno: 2 krát
Jak flešnout rámeček (Pearl 320x240-čínský klon). Stáhněte si AX206_HW_Bootflasher. Obsahuje SPI programmer pomocí kterého nahrajete upravený fw do rámečku.
Flešnutí jsem dělal pomocí Windows. Existují způsoby přes Linux, nebo lze rámeček flešnout přes box, ale to jsem nezkoušel. Postup: Rámeček připojíte k vašemu PC.
Na zadní straně zmáčkete tlačítko"M" a zároveň jehlou (drátkem) tlačítko "Reset". Potom uvolníte nejdřív "Reset" a pak tlačítko "M". Tím je rámeček připraven příjmout nový fw.
Spustíte ProgSPI, potvrdíte zápis do systému, v settingu potvrdíte program a Reset, přes Browse se proklikáte do složky AX206_HW_Bootflasher a vyberete fw(bin).
V SPI Programmer vám zezelená Channel1 a pak kliknete na Execute. Pokud je vše ok tak vidíte jak vám Channel1 zmodrá a za chvilku (30s - 2min, podle velikosti fw) vám SPI ozámí, že je všechno hotovo(program complete).
Pak už jen rámeček připojíte k boxu, stáhnete a aktivujete plugin lcd4linux a můžete si hrát.
Může se vám stát, že SPI Programmer napíše, že nesedí ID rámečku. Musíte pak v AX206_HW_Bootflasher otevřít složku FlashLib.ini najít typ rámečku "Winbond 25P16" a to ID tam přepsat. Potom musíte postup flešnutí zopakovat.
Ve složce AX206_HW_Bootflasher je několik fw. Já používám fw taobao. Ostatní jsem také zkoušel a jsou funkční, ale sem tam nějak zlobily. Rámeček se neprobudil ap.
Já a kolega Tabi přikládáme nějaké fotky s postupem flešnutí a jak to vypadá v reálu.
Jinak rámeček jsme objednali v Číně u dx.com pod číslem SKU: 21334. Cena 350 kč i s dopravou. Přišlo to asi za 3 týdny. Je to sice blbina ale hračičky to potěší.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
VU+ UNO 4K SE/OPENPLI
Gigablue Quad Plus/OPENATV 6.1


Naposledy upravil(a) Repre dne 16.Duben 2013 - 6:39, celkem upraveno 2 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Duben 2013 - 23:16 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Červen 2011 - 17:36
Příspěvky: 27
Poděkováno: 2 krát
Ještě pár fotek z postupu fleše


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
VU+ UNO 4K SE/OPENPLI
Gigablue Quad Plus/OPENATV 6.1


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Duben 2013 - 23:22 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Červen 2011 - 17:36
Příspěvky: 27
Poděkováno: 2 krát
Samotný rámeček. V rámečku se doporučuje odpojit baterii. Bez ní běží spolehlivě.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
VU+ UNO 4K SE/OPENPLI
Gigablue Quad Plus/OPENATV 6.1


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Duben 2013 - 23:25 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 15.Červen 2011 - 17:36
Příspěvky: 27
Poděkováno: 2 krát
Konečný výsledek u kolegy Tabi


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
VU+ UNO 4K SE/OPENPLI
Gigablue Quad Plus/OPENATV 6.1


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Listopad 2014 - 14:27 
Doplnok k flashovaniu poslednych HW verzii ramika.
Napr. http://www.aliexpress.com/snapshot/6323048272.html /Style:K9024A /

Novsie ramiky maju uz inu FLASH / KH25L1606E / , vid obrazok.
Po pokusoch vyhovel fw z prilohy, inak plati vsetko co je uvedene vyssie.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2016 - 15:20 
Offline
Registrovaný
Registrovaný
Avatar uživatele

Registrován: 08.Leden 2008 - 15:44
Příspěvky: 12
Místo/Bydliště: Trenc.Teplice
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 3 krát
Kde sa dá kupiť takýto rámik? Mam VU+SOLO2SE a chcel by som k tomu displej, vie mi niekto poradit?

_________________
VU+ SOLO 2 SE, VU+ZERO, DM500HD, AB Cryptobox 600HD


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Listopad 2018 - 14:37 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 03.Duben 2012 - 22:28
Příspěvky: 34
satelitni prijimac: Linux
Da .. zde https://www.dx.com/p/2-4-lcd-desktop-di ... -WNYuJRdhE Jen to chtelo precist si ten text nahore od kluku.

_________________
jsem uplny zacatecnik v SAT technice, ale snazim se nebyt uplne blby :) radeji projedu google na patou stranu, nez se zeptam..

Optibox Raptor HD, 2xDVB-S2 + int. HDD
OpenBox S7 zmena na Atevio 7000 + licence Titan NIT :)
ICECRYPT S4000
HD BOX 9100
ex ARIVA 202E, IRDETO karta SKY v offline


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 09.Listopad 2018 - 15:17 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 780
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 58 krát
jb20 napsal:
Kde sa dá kupiť takýto rámik? Mam VU+SOLO2SE a chcel by som k tomu displej, vie mi niekto poradit?


Zhanaj fotorámik od Samsungu SPF 87 H , SPF 107 H

https://www.google.sk/search?q=lcd4linu ... =512&dpr=2

_________________
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD ,LCD4Linux Samsung SPF-107H


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 8 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: fanfan1 a 0 hostů


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk