Spotify opäť zvýši ceny. Týka sa zdražovanie aj Slovákov?

Jediné omezení: pouze vše kolem satelitní techniky, příjmu apod.
Pokud se chcete bavit o něčem jiném, tak to patří jinam!

Moderátoři: EnoSat, Steiner, cityglam1

Pravidla fóra
Upozornenie predajcom sat. techniky !
Toto fórum je založené pre užívateľov sat.techniky ! Akákoľvek, aj skrytá reklama ,smerujúca na stránky komerčných spoločností, bude po zásluhe odmenená .

A: V príspevkoch nieje možné žiadať o refresh kariet operátorov Skylink a CSlink.
1. Název příspěvku musí odpovídat obsahu otázky - (nepojmenovávat téma jako pomoc, žádost o radu apod.) To, že chce uživatel založením příspěvku požádat o pomoc, je všem jasné ...
Také pojmenování podle názvu přijímače moc nevypovídá o samotném dotazu.
2. Než položíte dotaz, zkuste využít funkci HLEDAT - hodně příspěvků je zde stále dokola a tak není potřeba vytvářet novou diskusi.
3. Pokud je pro konkrétní přijímač vytvořena na ABF samostatná kategorie, své dotazy pište přímo tam
4. Pre vkladanie logov a podobných súborov treba využiť možnosť vloženia ako prílohy a nie ich vkladať do príspevkov ako XX riadkové texty.
5. Nedodržování těchto základních pravidel může vést k tomu, že bude váš dotaz bez upozornění smazán!
6. Maximalna veľkosť prílohy - 1MB .
Odpovědět
Uživatelský avatar
Warder
Administrátor
Administrátor
Příspěvky: 653
Registrován: 05.duben 2007 - 9:32

Spotify opäť zvýši ceny. Týka sa zdražovanie aj Slovákov?

Příspěvek od Warder »

Ide o druhú vlnu zdražovania za veľmi krátke obdobie.

Spotify patrí medzi najväčšie hudobné streamovacie služby, čo dokazuje nielen obsahovo, ale aj počtom aktívnych používateľov. Platforme sa iba nedávno podarilo ich počet zvýšiť o 28 miliónov, čím prekonala svoje očakávania. Koncom roka 2023 Spotify používalo viac ako 602 miliónov používateľov. Toto číslo je impozantné aj z dôvodu, že Spotify týmto míľnikom stanovuje svoje nové maximum.

Streamovacia služba pritom nerastie iba počtom aktívnych používateľov, ale aj obsahovo. Keďže potrebuje pokryť licencie, ako aj tvorcov obsahu, ktorí pre Spotify predstavujú “náklady”, tak služba musí opäť siahnuť po nepopulárnom kroku, ktorým je zdražovanie. Horšie je to však vtedy, keď sa to deje príliš často. Posledné zdražovanie, ktoré sa dotklo aj slovenských používateľov bolo v lete 2023, kedy sa ceny za jednotlivé plány mierne zvýšili, čo však nemalo v žiadnom prípade zásadný dopad na Premium používateľov.

Hoci sa teraz zdá, že táto ďalšia vlna zdražovania sa zatiaľ nebude týkať slovenských používateľov, tak portál 9to5mac s odvolaním sa na agentúru Bloomberg informuje, že Spotify začne predplatiteľom účtovať o 1 až 2 doláre mesačne viac, v závislosti od ich plánu. Zdá sa, že spoločnosť plánuje čiastočne zvýšiť ceny preto, aby pokryla náklady na pridávanie audiokníh do služby. Okrem toho sa dozvedáme, že Spotify pravdepodobne uvedie nový plán, ktorý spomínané audioknihy neobsahuje.

Služba údajne do konca tohto mesiaca zvýši ceny na piatich trhoch vrátane Spojeného kráľovstva, Austrálie a Pakistanu. Neskôr v tomto roku zvýši ceny aj v USA a pravdepodobne aj na ďalších trhoch. Aj keď nie je známy celý plán spoločnosti Spotify so zdražovaním na jednotlivých trhoch, tak vyššie spomenuté zdražovanie dáva signál, že môže ísť o plošné zvyšovanie cien.

Na druhej strane, prečo by Spotify nezdvihlo ceny, keď sa platforme darí?

Zdroj Touchit SK a 9TO5Mac
------------------
Nosce te ipsum.
Odpovědět

Zpět na „Volná diskuse“