Zdravicko, pani. Kedze uz zacina byt na case vymena stareho boxu (Ruby Prismcube), resp. ta doba uz asi mala nastat davno

, chcel by som vas poprosit o rady pri vybere.
Najprv trochu popisem, ake su podmienky:
Na streche mam parabolu (bez motora) s quad lnb (so vstupom od terestrialnej anteny) a odtial dotiahnute 4 koaxy do izieb (s prerusenim v technickej miestnosti, ale to je teraz nepodstatne). Do obyvacky mam 2 koaxy, do ostatnych izieb po jednom kuse. Rovnako mam do izieb natiahnutu strukturovanu kabelaz, takze zosietovanie nie je problem.
Pozerame len ponuku Skylinku (mame este starsiu ICE kartu), platime si ju, ale par stanic "obcas testujeme" s dekodovanim "na dialku"

(co uz, ked SK a CZ stanice vymyslaju)
Moja predstava je nasledovna. Kludne ma dajte do obrazu, ak chcem blbosti:
V obyvacke mat dvojtuner a u syna v izbe nejaky jednotuner. Obyvacka by fungovala ako hlavny prijimac, ten v izbe by bol na obcasne pouzivanie a vyuzival kartu a to druhe z obyvacky (aby nebol problem s boxom naviac). Idealne by bolo, keby mali rovnake/podobne rozhranie, nech sa rodina nemusi ucit ovladat rozne. Box v obyvacke by mal mat moznost vlozenia disku, vyberam uz 4K, aj ked toho este vela vo vzduchu nie je.
Pozeral som nasledovne boxy (od najlacnejsieho, v zatvorke uvadzam nejake +/- voci ostatnym):
Zgemma H7S (+ uz s S2X tunermi a T2 tunerom), - 1GB RAM) - cca 170 EUR
Qviart Lunix3 4K (+ FBC tuner, - na fore je k nemu minimum info) - cca 200 EUR
Gigablue UHD UE 4K (+ FBC tuner) - cca 230 EUR
VU+ Uno 4K SE (+ S2X FBC tuner, HDR10, externe cidlo) - cca 270 EUR
FBC sa mi javi celkom zaujimavo, kedze pozerame len Skylink a planujem aj pozerat stream cez tablet/PC a pod. Ako som sa docital, tak v tomto pripade by som nemal byt podmienkami pre FBC az tak limitovany (zase ma kludne napravte).
Cenovo je to dost rozptylene, takze otazka je, co ma optimalny pomer ceny a toho, co za to dostaneme.
Co sa tyka toho mensieho boxu, tak tam zatial tapem. Mlady si bude urcite chciet nahravat, otazka je, ci to riesit s boxom s diskom, alebo sa to da nastavit tak, aby bol vyuzivany disk v boxe z obyvacky (co mi bude aj umoznovat pohodlnu spravu archivu) a kupit tak lacnejsi box. Nemusi byt 4K, nemusi mat citacku kariet/CI slot (kedze chcem vyuzivat na dekodovanie ten hlavny box). Len nech ma slusnejsi vykon.
Jo, co sa tyka nejakych multimedialnych vlastnosti, tak Kodi, Youtube atd. mam na MiBox-e, samozrejme mat to v jednom zariadeni je lakave (hlavne u syna v izbe), ale ultra vysoku prioritu to nema.
Terestrialny prijem vzhladom na ponuku na SK nie je pre mna az tak zaujimavy, takze to mam len ako zalohu a viem to riesit aj priamo do TV.
Ak ste mali silu to docitat az sem a chce sa vam pomoct, tak budem vdacny za kazdu radu.