e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 10.Prosinec 2019 - 9:53

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 33 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe
PříspěvekOdeslal: 27.Duben 2019 - 12:34 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4886
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
petik78 napsal:
https://sortec.sk/diseqc-2-0-prepinac-2-1-gt-sat-gt-ds21l_d377.html A čo tento keď je lacnejší ? Takže teraz kým nevymením diseqc prepínače tak to nebude fungovať hej ?

Pochop to, nemôžeš mať zapojené v kaskáde dva kusy rovnakých DiSEqC prepínačov, jeden musí byť OPTION a jeden POSITION.
Ono, od akého výrobcu a z akého obchodu si kúpiš ten OPTION DiSEqC prepínač je len a len na tebe!

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe
PříspěvekOdeslal: 27.Duben 2019 - 13:18 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Září 2017 - 15:32
Příspěvky: 14
Poděkoval: 2 krát
Takže kupujem odtiaľto keď mi to schválite hneď objednávam je to na istio option ano ? http://www.janckulik.sk/product/sk/DiSE ... 2-1-option pretože ja potrebujem 3 a ušetrím pri troch


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe
PříspěvekOdeslal: 27.Duben 2019 - 15:49 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Září 2017 - 15:32
Příspěvky: 14
Poděkoval: 2 krát
A keď už budem mať ten diseqc prepínač s option tak ako nastaviť v cryptoboxe ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe
PříspěvekOdeslal: 27.Duben 2019 - 16:08 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 15.Září 2018 - 20:18
Příspěvky: 18
satelitni prijimac: čierny
Poděkováno: 2 krát
Na vstup A option dáš monoblok, potom

19E port 1
23E- p2
tretia poz- p3 alebo 4

_________________
Aj tak raz budem posthunterom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
čiže legenda ako chlapček mirko


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe
PříspěvekOdeslal: 27.Duben 2019 - 17:24 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Září 2017 - 15:32
Příspěvky: 14
Poděkoval: 2 krát
Takže 19.2 LNB 1
23.5 LNB 2
16E LNB 3 ?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe
PříspěvekOdeslal: 28.Duben 2019 - 6:39 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4886
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
petik78 napsal:
Takže 19.2 LNB 1
23.5 LNB 2
16E LNB 3 ?

Presne tak!
Samozrejme za predpokladu, že výstup z monoblocku pripojíš na 1. vstup DiSEqC 2/1 option!

Poznámka na záver - aj pre iných, ktorí by možno chceli v budúcnosti pridávať na svoje paraboly ďalšie LNB pre prijem z ďalších sat pozícií by som pri kombinácii monoblock (môžu byť aj dva, alebo viac!) použil DiSEqC prepínač fungujúci v protokole 1.1.
Napr. V kombinácii DiSEqC prepínača 8/1 sa dá použiť ďalších až 8 ks DiSEqC prepínačov 4/1, 2/1 fungujúcich v protokole 1.0, čo v praxi znamená, že cez takéto kombinácie dokážete pripojiť na stb až 32 sat pozícií - a to si myslím, že takáto možnosť bohato vystačí aj pre náročného užívateľa!
:)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe
PříspěvekOdeslal: 28.Duben 2019 - 12:51 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Září 2017 - 15:32
Příspěvky: 14
Poděkoval: 2 krát
mmiriboy napsal:
petik78 napsal:
Takže 19.2 LNB 1
23.5 LNB 2
16E LNB 3 ?

Presne tak!
Samozrejme za predpokladu, že výstup z monoblocku pripojíš na 1. vstup DiSEqC 2/1 option!

Poznámka na záver - aj pre iných, ktorí by možno chceli v budúcnosti pridávať na svoje paraboly ďalšie LNB pre prijem z ďalších sat pozícií by som pri kombinácii monoblock (môžu byť aj dva, alebo viac!) použil DiSEqC prepínač fungujúci v protokole 1.1.
Napr. V kombinácii DiSEqC prepínača 8/1 sa dá použiť ďalších až 8 ks DiSEqC prepínačov 4/1, 2/1 fungujúcich v protokole 1.0, čo v praxi znamená, že cez takéto kombinácie dokážete pripojiť na stb až 32 sat pozícií - a to si myslím, že takáto možnosť bohato vystačí aj pre náročného užívateľa!
:)



Ďakujem pekne takže klasicky to len nastavím v cryptoboxe pretože tam v nastaveni diseqc 1.0 je možnosť nastaviť LNB 1,2,3,4 Burst A , Burst B ... a výstup z monobloku dám na vstup diseqc 1 a výstup z konvertora z eutelsat 16E dám na vstup diseqc 2... a ešte jedná vec môžem objednať z tejto stránky ? Pretože všade ide po 7 euro ten diseqc prepúnač a tú ide za 4 eurá http://www.janckulik.sk/product/sk/DiSE ... 2-1-option ... takže keď budem kupovať 3 ušetrím skoro 10 eur


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe
PříspěvekOdeslal: 28.Duben 2019 - 14:33 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4886
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
Veď objednať môžeš, len napr. ja s týmto predajcom nemám žiadne skúseností, t.j. hlavne dobu dodania by bola zaujímavé vedieť?! Ale možno ti niekto odpovie presnejšie?!
:)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe
PříspěvekOdeslal: 28.Duben 2019 - 18:47 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Září 2017 - 15:32
Příspěvky: 14
Poděkoval: 2 krát
o dodanie sa nebojím bojím sa aby neposlal position namiesto option :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe
PříspěvekOdeslal: 28.Duben 2019 - 19:25 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4886
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 107 krát
Ale, zas keď si objednal OPTION DiSEqC a je to tam jasne v popise výrobku napísané, tak to by musel byť na strane dodávateľa ozaj iba nejaký pako, ktorý by to domotal! A tiež je pravda, že v dnešnej dobe sa môže stať hocičo! :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe
PříspěvekOdeslal: 28.Duben 2019 - 19:41 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 15.Září 2018 - 20:18
Příspěvky: 18
satelitni prijimac: čierny
Poděkováno: 2 krát
presne tak! to sa stalo mne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
+1

_________________
Aj tak raz budem posthunterom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
čiže legenda ako chlapček mirko


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe
PříspěvekOdeslal: 28.Duben 2019 - 19:55 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Září 2017 - 15:32
Příspěvky: 14
Poděkoval: 2 krát
No objednal som je v popise napísane option takže ak pošle zlé pošlem mu ich naspať ale to nebude dáky dement hádam keď má 3 obchody v námestove a podniká v elektronike 25 rokov takže take veci si nemôže dovolt


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Nastavenie Monobloku na Cryptoboxe
PříspěvekOdeslal: 01.Červen 2019 - 16:22 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 01.Září 2017 - 15:32
Příspěvky: 14
Poděkoval: 2 krát
Dobre chlapi chcem sa vám všetkým poďakovať za vaše odborne rady... diseqc prepínače prišli po mesiaci a dneska som mal volno ešte k tomu vyšlo aj počasie založil som všetky 3... astru 19.2 som nastavil na LNB1 a astru 23.5 na LNB2 na všetkych 4 cryptoboxoch a funguje to na jednotku mám aj signál z eutelsat 16e ďakujem vám ešte raz


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 33 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk