e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 12.Prosinec 2019 - 3:51

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 8 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Formuler s turbo-EPG
PříspěvekOdeslal: 20.Duben 2019 - 19:40 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Červenec 2006 - 8:10
Příspěvky: 17
Místo/Bydliště: LM
Prosím čo spraviť aby mi EPG na tomto prímači šlapalo tak ako má. Niekedy ide inokedy bohužiaľ nejde. Je tam ponuka stiahnuť dáta z družice no neviem to rozchodiť.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler s turbo-EPG
PříspěvekOdeslal: 04.Červenec 2019 - 12:01 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 22.Srpen 2008 - 21:56
Příspěvky: 4
Poděkováno: 1 krát
Ahoj sprav nanom restart.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler s turbo-EPG
PříspěvekOdeslal: 04.Červenec 2019 - 17:15 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Červenec 2006 - 8:10
Příspěvky: 17
Místo/Bydliště: LM
Áno na určitý čas to pomôže no nie na stálo.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler s turbo-EPG
PříspěvekOdeslal: 29.Srpen 2019 - 17:17 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 25.Květen 2017 - 16:02
Příspěvky: 92
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 6 krát
Ak sa jedna o Skylink providera, tak ten ma udajne obcasne problemy s EPG uz asi niekolko mesiacov (sami to potvrdili v Skylinku), ze niekedy je nutne aj 2 hodiny cakat na prepnutom transponderi (resp. na satelitnom kanaly), nez sa podari stiahnut vsetky data pre konkretne stanice na prave naladenej frekvencii (na prave naladenom transponderi na ktorom mas viac streamov cize viac vysielanych televiznych kanalov).

Skus lepsie opisat tvoj problem, pretoze ja som mu tak celkom neporozumel. V com vlastne spociva tvoj problem ? Ked prepnes set top box do standby a za hodinu napriklad sa vratis a chces sledovat satelitne kanaly, tak uz tam nevidis EPG info ? Musis to lepsie vysvetlit, pretoze ja neviem co sa chape pod pojmami "ide to" alebo "nejde to". Nepouzivas aj nejake pluginy tretich stran akym je napriklad EPG-Import ? Ten by teoreticky tiez mohol poskodzovat EPG data, pokial obsahuje nejaky kratkodoby BUG napriklad. Ktoru distribuciu Enigmy resp. firmwaru v tvojom Formuleri pouzivas (nazov a verziu) ?

EPG sa logicky stahnuju a zobrazuju automaticky po prepnuti na niektory transponder (stiahnu sa vsetky EPG data pre vsetky kanaly dostupne na prave naladenom transponderi).

Jedine co ma napada je problem s rezimom standby, kedy by sa neprepol set-top box do rezimu standby, ale celkom by sa vypol (do takzvaneho "deep-standby" rezimu). Vtedy sa moze stratit "/etc/enigma2/epg.dat" subor do ktoreho sa uklada EPG cache pri vypinani alebo restartovani tvojho set-top-boxu. Tiez je dobre preverit vsetky nastavenia EPG a povolit obnovovanie dat ako aj ukladanie do cache (t.j. do suboru epg.dat).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler s turbo-EPG
PříspěvekOdeslal: 01.Září 2019 - 20:14 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Červenec 2006 - 8:10
Příspěvky: 17
Místo/Bydliště: LM
Ďakujem za ochotu. Problém sále trvá a aj u kamaráta na rovnakom prímaci. Práve keď reštartnem prímač tak EPG po chvíľke nabehne. Po určito čase neviem teraz povedať(budem to sledovať) sa straťí a nabehne až po reštarte. Prímač má najnovší soft. ale robilo to aj pri staršom .


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler s turbo-EPG
PříspěvekOdeslal: 01.Září 2019 - 20:32 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 20.Únor 2008 - 19:16
Příspěvky: 2554
satelitni prijimac: Dreambox - Dr.HD F16 - TBS5925
Poděkoval: 25 krát
Poděkováno: 141 krát
tak si odinstaluj tie pluginy pre EPG a nechaj si len aby box priamo nacitaval EPG data z transponderu (nie zo suboru EPG ktory vytvaraju pluginy)

_________________
ROVER AtomLight STC+
Gibertini OP100L /85E-53W/
WaveFrontier T90 /39E-36E-31E-28E-26E-23E-19E-16E-13E-9E-7E-5E-2E-1W-4W-30W/
Mutant HD51 , Ineos ZX4 , Coolstream Zee2 , Dreambox 900UHD/7020HD/500HD , TBS-5925 , TBS-5880 , TBS-5220


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler s turbo-EPG
PříspěvekOdeslal: 09.Září 2019 - 13:01 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 25.Květen 2017 - 16:02
Příspěvky: 92
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 6 krát
No a aky vobec pouzivas firmware (nazov distribucie Enigmy a jej verzia) ?

Podla toho co opisujes to nebude chyba Skylinku (resp. ineho satelitneho providera). Ked ti to zmizne hockedy aj samo a potom sa zase samo objavi, tak pricinou moze byt aj zla konfiguracia Enigmy. Skus sa pozriet do nastaveni EPG v tvojej Enigme. Menil si nieco v konfiguracii EPG ?

Pouzivas aj nejake dodatocne pluginy pre EPG spravovanie ako spomenul EnoSat ? Napriklad mas tam plugin EPG-Refresh ? Ten napriklad pri nespravnom nakonfigurovani moze /etc/enigma2/epg.dat subor aj vymazavat. Pripadne ine niektore EPG pluginy... ak obsahuju v sebe nejake chyby a podobne, tak mozu poskodzovat cache epg (subor /etc/enigma2/epg.dat).

Neviem ci ti to pomoze, no pri problemoch s EPG sa odporuca vymazat epg.dat subor pri zastavenej Enigme, aby sa vytvoril nasledne novy subor epg.dat. Moze mat napriklad poskodeny format (stava sa to napriklad pri aktualizovani firmwaru). Dokonca pre tento ucel sluzi v nastavenia EGP-Refresh pluginu aj zmazanie suboru vzdy pred nastevenym automatickym oskenovanim vsetkych kanalov. Skus sa pripojit k set top boxu (cez Putty) a napis toto do command-line:
Kód:
init 4 && rm -f /etc/enigma2/epg.dat && init 3

...to by malo zastavit Enigmu, zmazat epg cache subor a znova nastartovat Enigmu (vytvori sa zbrusu novy epg cache subor)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Formuler s turbo-EPG
PříspěvekOdeslal: 09.Září 2019 - 19:00 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Červenec 2006 - 8:10
Příspěvky: 17
Místo/Bydliště: LM
chcem podotknúť že ide o prímač s operačným systémom android


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 8 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk