e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Leden 2020 - 21:50

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 408 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 112 13 14 15 1621 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 31.Říjen 2018 - 18:45 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 12.Květen 2012 - 20:36
Příspěvky: 18
Poděkoval: 1 krát
od včerejška mi nefunguje příjem programů (ani čt24). vidím seznam kanálů skylinku ale nic nehraje. úroveň signálu to ukazuje 0 %. tak než polezu na střechu kontrolovat satelit jestli s ním vítr něco neprovedl, nevíte co ještě jiného se mohlo přihodit?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 31.Říjen 2018 - 19:41 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4801
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 234 krát
Poděkováno: 321 krát
Skontroluj ako prve pripojenie anteny k prijimacu.
Ak bol vietor, najpravdepodobnejsie je, ze sa pohla antena.
Ak mas este jeden prijimac, skusit medzi sebou prehodiť prijimace. Pripadne ak sa ti blbo lezie na strechu, daj si prijimac preskúšať u suseda alebo u predajcu.
Podla zlozitosti si urci poradie:
Nastaviť antenu.
Preskusat prijimac.
Otestovať antenu s inym prijimacom.
Skontrolovat pripojenia kabla k antene.
Vymeniť diseqc prepinac.
Vymenit lnb.

Porucha moze byt kdekolvek z vymenovaneho.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2018 - 17:51 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 12.Květen 2012 - 20:36
Příspěvky: 18
Poděkoval: 1 krát
tak jsem zkusil vyměnit přijímač - taky nemá signál
vylezl na střechu a zkontroloval satelit - drží pevně, kabely taky
ve skříňce kde se to rozvádí po baráku taky žádný vizuální problém
tak budu muset zkusit montážníky, já jsem u konce


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2018 - 17:57 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9467
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 138 krát
lnb :?: :!:

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2018 - 20:12 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1222
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 29 krát
beltsasar napsal:
tak jsem zkusil vyměnit přijímač - taky nemá signál
vylezl na střechu a zkontroloval satelit - drží pevně, kabely taky
ve skříňce kde se to rozvádí po baráku taky žádný vizuální problém
tak budu muset zkusit montážníky, já jsem u konce

Zapni box, nalad si nejaky kanal, a odmontuj kabel od LNB. Premeraj napatie na kably. Ak bude 13, alebo 18V, tak je to OK a caka ta nastavenie paraboly.
Ked budes manipulovat s kablom, tak daj pozor aby ta nekoplo :D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2018 - 18:23 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 20.Srpen 2011 - 22:13
Příspěvky: 42
satelitni prijimac: AB Cryptobox 650HD
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
beltsasar napsal:
tak jsem zkusil vyměnit přijímač - taky nemá signál
vylezl na střechu a zkontroloval satelit - drží pevně, kabely taky
ve skříňce kde se to rozvádí po baráku taky žádný vizuální problém
tak budu muset zkusit montážníky, já jsem u konce

Pokud se parabola nepohne (je dostatečně připevněná), na odšroubovaném konci koaxiálu od konvertoru naměříš 13V nebo 18V jak píše gusto1, pak to vidím na vadný LNB.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2018 - 20:13 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4801
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 234 krát
Poděkováno: 321 krát
Uz ostava len diseqc prepinac a lnb. Vymenit svojpomocne je lacnejsie, nez volat montaznika

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2018 - 20:32 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 15.Březen 2009 - 21:32
Příspěvky: 3946
Poděkoval: 80 krát
Poděkováno: 320 krát
peter54 napsal:
Uz ostava len diseqc prepinac a lnb. Vymenit svojpomocne je lacnejsie, nez volat montaznika



jak víš že tam má DiSEC ???


a co nastavení LNB !!! napájení , kmitočty oscilátorů ???

"ve skříňce kde se to rozvádí po baráku taky žádný vizuální problém" co tam je ????

zkus napojit přijímač na kabel od paraboly ( např. na HH pro ČT ???)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 16.Listopad 2018 - 20:45 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4801
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 234 krát
Poděkováno: 321 krát
Neviem, co tam ma, lebo sem chodia take truby, ze sa pytaju, ale ani za svet neprezradia co maju.
Ci byva v panelaku a ma mutiprepinac, alebo v chalupke ale vieme, ze ma skrinku v ktorej sa to rozvadza. A vieme, ze ma parabolu.

Mozno este fotka tej skrinky (otvorenej) a lnbciek by dačo prezradili.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2018 - 17:35 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Únor 2016 - 18:38
Příspěvky: 13
Poděkoval: 7 krát
Poradí niekto? Na HDD mám nakopírované všetky DVD čo mám. Keď si pozerám filmy na počítači je všetko v poriadku ale keď to pustím na F4 alebo F1 tak niektoré idú prehrávať a pri niektorých ostane iba čierna obrazovka. Pri stlačení tlačítka "stop" sa vrátim do zoznamu filmov bez problému. Na oboch prístrojoch mám nainštalovaný OpenPLi 6.2 a je tam nainštalovaný Prehrávač médií "Média Player" A niekedy sa stane že ostane na obrazovke počas celého filmu aj kurzor výberu z navigačného menu DVD filmu. Je to stále ten istý film nie že náhodne a robia to tiež oba prístroje. Existuje aj iný prehrávač okrem toho čo sa mi automaticky ponúka? A ešte som zistil že aj jeden film čo je avi tiež iba sčerná obrazovka. Alebo ide obraz a nejde zvuk. Ďakujem za reakcie.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 29.Listopad 2018 - 23:55 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 6669
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 83 krát
Pokud je video kódováno H.265 / HEVC, zůstane černá obrazovka. Takto kódovaná videa přehrají pouze boxy s cpu podporujícími kódování H.265 / HEVC. F1 to neumí, v případě F4 to umí jen model turbo.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 13.Prosinec 2018 - 11:30 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 02.Únor 2016 - 18:38
Příspěvky: 13
Poděkoval: 7 krát
Ďakujem za odpoveď ale v tom to nebude nakoľko mám F4 Turbo a skúšal som to na oboch zariadeniach. Ak nešlo na jednom tak som išiel skúsiť na druhom a chovalo sa to tak isto.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 13.Prosinec 2018 - 11:59 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4801
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 234 krát
Poděkováno: 321 krát
Mne prehral f4t zatial vsetko, co som mu podstrcil.
Příloha:
4097_0_0_0_0_0_0_0_0_0.jpg


Daj nejaky subor niekam na stiahnutie a otestujem.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 14.Prosinec 2018 - 5:16 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4915
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 111 krát
kavis napsal:
Poradí niekto? Na HDD mám nakopírované všetky DVD čo mám. Keď si pozerám filmy na počítači je všetko v poriadku ale keď to pustím na F4 alebo F1 tak niektoré idú prehrávať a pri niektorých ostane iba čierna obrazovka. Pri stlačení tlačítka "stop" sa vrátim do zoznamu filmov bez problému. Na oboch prístrojoch mám nainštalovaný OpenPLi 6.2 a je tam nainštalovaný Prehrávač médií "Média Player" A niekedy sa stane že ostane na obrazovke počas celého filmu aj kurzor výberu z navigačného menu DVD filmu. Je to stále ten istý film nie že náhodne a robia to tiež oba prístroje. Existuje aj iný prehrávač okrem toho čo sa mi automaticky ponúka? A ešte som zistil že aj jeden film čo je avi tiež iba sčerná obrazovka. Alebo ide obraz a nejde zvuk. Ďakujem za reakcie.

Okrem Media playeru mám nainštalovaný YAMP player - tiež podporuje prehrávanie videosúborov. A na audio je fajn Merlin player.
:)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
Formuler F4 Turbo Combo+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD (záloha)
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
AMIKO Mini Combo Extra
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Paraboly: 85E+120 + motor DG380S
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2018 - 6:14 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 06.Duben 2013 - 22:51
Příspěvky: 1
peter54 napsal:
Mne prehral f4t zatial vsetko, co som mu podstrcil.
Příloha:
4097_0_0_0_0_0_0_0_0_0.jpg





Ahoj. Prosim ta aky mas image na F4 Turbo a aky prehravac medii je odfoteny v tvojom prispevku. Mam openatv 6.1 s predinstalovanym prehravacom medii a stoji to za staru bačkoru. Hlavne posuvanie vo filme dopredu a dozadu, nemoznost nastavenia 24p atd.. KODI som cital, ze na 750MHz procesore nepobezi.. Dakujem

_________________
Formuler F4 Turbo


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2018 - 9:50 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 5599
satelitni prijimac: Všetko-4K
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 63 krát
Poděkováno: 132 krát
asi frčí v openpli ... #-o ako som ti písal na KODI zabudni v tom Formleri čo vlastníš . asi používaš blbé formáty súborov . mne tiež prehral takmer všetko čo som skúšal v Openatv... ale môžeš skúšať aj iné image ... ak si trúfaš nahraj si multiboot na USB- posťahuj všetky image čo nájdeš a môžeš skúšať len taký fukot ... každé image má svoje + aj - .... perfektne ide aj HDFREAKS . ani najlepší a najdrahší multiprehrávač neprehrá všetko ... :D

_________________
Všetko 4K


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 28.Prosinec 2018 - 10:00 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4801
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 234 krát
Poděkováno: 321 krát
Je to openpli 7, ale je to rovnake aj na openhdf a vsetkych verziach openpli od verzie 4 - tlacitko playlist, pripadne na hotkey funkcia nahrate subory.
Prezeras disk a kliknes na to, co chces prehrat.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 20:33 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 10.Květen 2009 - 18:55
Příspěvky: 10
Ahoj dokáže prosím někdo poradit..? F4 běž na openatv 6.3... Mám Skylink proladěn pomocí fastscan v seznamu kanálů se přepnu na poskytovatele a vidím krásně kompletní skylink a to 19,2 i 23,5, nicméně 19,2 je pořád zašedlý a když na něj přepnu tak nic... Proladil jsem si traspondéry 19,2 tedy ještě ručně a když se na daný satelit přepnu tak kanál normálně běží. Ale když se vrátím do poskytovatele, tak zase šedo, ale ukazuje to co hraje a jak je to daleko... když kliknu ukáže se číslo kanálu ale nic se nestane... signál 0.. ale když zas přepnu na satelit 19,2 tak to zas běží... tunery jsou nakonfigurované Diseq A/B (A 19,2; B 23,5).... díky


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 20:48 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 15.Listopad 2008 - 11:35
Příspěvky: 1172
satelitni prijimac: v podpise
Místo/Bydliště: Lednicke Rovne
Poděkoval: 18 krát
Poděkováno: 98 krát
A cam používaš aký? Máš monoblok diseq ....
Ešte poometat parabolu od snehu namrazy skontrolovať spoje kábel konektor zatečená voda....

_________________
--------------------------------------------------------
OCTAGON SF 4008 E2 4K UHD &
LCD4Linux Samsung SPF-107H
---------------------------------------------------------


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Instalacia noveho formuler F4 turbo
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2019 - 22:20 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4801
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 234 krát
Poděkováno: 321 krát
Prvu vec skontroluj, ci mas spravne nastaveny tuner.
By som povedal, ze v nastaveniach tunera na 19,2 nemas nic.

_________________
formuler f4 turbo combo , openpli, openhdf, orange pi zero, 0624, TBS3102, tanix tx6, chromecast


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 408 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 112 13 14 15 1621 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk