e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 17.Červenec 2018 - 9:51

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 7 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: positioner
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2018 - 19:55 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Duben 2007 - 6:44
Příspěvky: 47
satelitni prijimac: DM 800 pvr
Poděkováno: 2 krát
Nevíte někdo jak si udělat zálohu nastavení positioneru. Jde mi o to,aby jsem po instalaci image nemusel nastavovat všechny posice positioneru ručně .


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: positioner
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2018 - 20:21 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 3575
satelitni prijimac: formuler 4 turbo, pi zero
Místo/Bydliště: KE
Poděkoval: 189 krát
Poděkováno: 219 krát
jjiirka napsal:
Nevíte někdo jak si udělat zálohu nastavení positioneru. Jde mi o to,aby jsem po instalaci image nemusel nastavovat všechny posice positioneru ručně .

Ked si das usals, nemusis nastavovat ziadne pozicie. Staci zadat polohu.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: positioner
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2018 - 23:04 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Duben 2007 - 6:44
Příspěvky: 47
satelitni prijimac: DM 800 pvr
Poděkováno: 2 krát
peter54 napsal:
jjiirka napsal:
Nevíte někdo jak si udělat zálohu nastavení positioneru. Jde mi o to,aby jsem po instalaci image nemusel nastavovat všechny posice positioneru ručně .

Ked si das usals, nemusis nastavovat ziadne pozicie. Staci zadat polohu.


Pro táhlové motory usals není.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: positioner
PříspěvekOdeslal: 20.Únor 2018 - 17:41 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 21.Květen 2010 - 19:32
Příspěvky: 248
Místo/Bydliště: doma a okolie
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 26 krát
pozicioner žiadnu zálohu nepotrebuje, ten si pamatá polohy dokiaľ ho neresetuješ,alebo kým sa nepokazí.

ked meníš image tak si treba dať svoj setting , kde už su pridelené dis. 1.2 povely pre jednotlive satelity..

_________________
IBUprofen- vyrieši všetky vaše problémy(stačí uveriť).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: positioner
PříspěvekOdeslal: 21.Únor 2018 - 18:44 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Duben 2007 - 6:44
Příspěvky: 47
satelitni prijimac: DM 800 pvr
Poděkováno: 2 krát
marval napsal:
pozicioner žiadnu zálohu nepotrebuje, ten si pamatá polohy dokiaľ ho neresetuješ,alebo kým sa nepokazí.

ked meníš image tak si treba dať svoj setting , kde už su pridelené dis. 1.2 povely pre jednotlive satelity..


Bohužel tak jednoduché to není. Čísla jednotlivých satelitů pro positioner se v setingu nezadávají a tudíž je nelze do dreamu nahrát se zálohou setingu. Nastavení čísel satelitů se dělá v konfiguraci tuneru.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: positioner
PříspěvekOdeslal: 08.Červenec 2018 - 17:49 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Říjen 2011 - 8:37
Příspěvky: 4
Poděkoval: 1 krát
Zdravim!
Ma niekto skusenosti so samovolnym otacanim sat.anteny v mode stand-by?
Nemam to este presne zistene,kam sa otoci lebo po zapnuti boxu sa vrati na povodnu polohu,myslim,ze to bude na 0.
Zistim s druhym boxom

Tak som to zistil,antena bola otocena na 13°E Hotbird :unknown:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: positioner
PříspěvekOdeslal: 09.Červenec 2018 - 21:49 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 19.Červen 2012 - 19:25
Příspěvky: 64
Poděkováno: 2 krát
jjiirka napsal:
marval napsal:
pozicioner žiadnu zálohu nepotrebuje, ten si pamatá polohy dokiaľ ho neresetuješ,alebo kým sa nepokazí.

ked meníš image tak si treba dať svoj setting , kde už su pridelené dis. 1.2 povely pre jednotlive satelity..


Bohužel tak jednoduché to není. Čísla jednotlivých satelitů pro positioner se v setingu nezadávají a tudíž je nelze do dreamu nahrát se zálohou setingu. Nastavení čísel satelitů se dělá v konfiguraci tuneru.

Nastavení čísel satelitních pozic motoru najdeš v souboru etc/enigma2/settings, tak příště zkus příslušné řádky ze starého image nakopírovat do stejného souboru v novém image. Já to zkoušel, přepsal jsem soubor etc/enigma2/settings, ale po restartu GUI tam byl zase ten původní soubor před úpravou. Tak jsem to vzdal, ale možná, kdybych před úpravou zastavil enigmu, tak by se mi to podařilo.

_________________
DM 920, multib. (Exper. 21-03-2018 + GP3 a OpenATV 6.1 + TBS5925), dual FBC DVB-S2X-MS + dual DVB-T2/C, int. HDD Hitachi 320GB, dis. mot. Moteck Digipower SG-2100A + Gibertini 125Al (Ku 85,2°E - 45°W), Emme Esse 125Al (multifeed 36°E circular pol. + 23.5°E), Gibertini 125Al (fix 56°E circular pol.)


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 7 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk