e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 19.Listopad 2018 - 0:39

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 57 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 28.Únor 2015 - 18:53 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1693
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 96 krát
Do pohotovostního režimu se přepínáš z enigmy, takže se to dá v cronu spouštět přes webrozhraní.
http://dream.reichholf.net/wiki/Enigma2:WebInterface
Tady máš dokumentaci k webif pro dreambox. Na konci najdeš to co hledáš a příkladů jak si to nejdřív vyzkoušet v telnetu je tam dost. Samozřejmě pro openwebif to budeš muset najít jinde ,ale bude to asi téměř stejné.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Únor 2015 - 19:34 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 14.Duben 2011 - 20:09
Příspěvky: 411
satelitni prijimac: DM7080HD
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 28 krát
11chloe napsal:
Do pohotovostního režimu se přepínáš z enigmy, takže se to dá v cronu spouštět přes webrozhraní.
http://dream.reichholf.net/wiki/Enigma2:WebInterface
Tady máš dokumentaci k webif pro dreambox. Na konci najdeš to co hledáš a příkladů jak si to nejdřív vyzkoušet v telnetu je tam dost. Samozřejmě pro openwebif to budeš muset najít jinde ,ale bude to asi téměř stejné.


skusil som teda cez VTI do Cronu zadat 09 05 * * * wget -q -O /dev/null http://root:dreambox@localhost/cgi-bin/ ... nd=standby
dreambox a localhost som nahradil mojimi udajmi ale zatial to nefunguje
ani ked na miesto standby dam 5
ani takto to nefunguje
* 5 * * * wget -q -O /dev/null http://x.x.x.x/web/powerstate?newstate=5
* 5 * * * http://x.x.x.x/web/powerstate?newstate=5

prosim nevie mi niekto poradit kde robim chybu


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Únor 2015 - 20:18 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1693
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 96 krát
Funguje ti tohle přes telnet ?
Kód:
 wget -q -O /dev/null http://127.0.0.1/web/powerstate?newstate=5

Mě to na openwebif funguje.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Únor 2015 - 21:10 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 14.Duben 2011 - 20:09
Příspěvky: 411
satelitni prijimac: DM7080HD
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 28 krát
11chloe napsal:
Funguje ti tohle přes telnet ?
Kód:
 wget -q -O /dev/null http://127.0.0.1/web/powerstate?newstate=5

Mě to na openwebif funguje.


vdaka uz to funguje :thankyou:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Březen 2015 - 10:49 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 14.Duben 2011 - 20:09
Příspěvky: 411
satelitni prijimac: DM7080HD
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 28 krát
trochu som googlil
Kód:
http://dreambox/web/powerstate?newstate={powerstate_number}
0 = Toogle Standby
1 = Deep standby
2 = Reboot Dreambox
3 = Restart Enigma2
4 = Wakeup form Standby (na nete som nasiel aj 116 mozno preklep)
5 = Sleep


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 14:33 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Srpen 2008 - 12:24
Příspěvky: 19
cau, pred casem jste tu resili automatické vypínání dremaboxu po startu,
máte příkaz, kterým ho cron dá do standby ?

vím, že to jde z telnetu nebo z webu, ale když jsem na dovolené nebo na služebce a vypnou elektřinu, dream (800se) najede a hraje až než přijedu

velké díky


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 14:49 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 05.Únor 2015 - 17:11
Příspěvky: 200
Poděkováno: 5 krát
adamicaopica napsal:
cau, pred casem jste tu resili automatické vypínání dremaboxu po startu,
máte příkaz, kterým ho cron dá do standby ?

vím, že to jde z telnetu nebo z webu, ale když jsem na dovolené nebo na služebce a vypnou elektřinu, dream (800se) najede a hraje až než přijedu

velké díky

To si nedal moc dobrý príklad s tou dovolenou alebo služobkou.
Ale ak ti to ide z telnetu, tak potom kde je problém?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 14:58 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Srpen 2008 - 12:24
Příspěvky: 19
no takový, že při moři v egyptě se na telnet moc nedostanu ...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 15:03 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 05.Únor 2015 - 17:11
Příspěvky: 200
Poděkováno: 5 krát
Ale v tom telnete to predsa vypínaš nejakým príkazom, tak si to hoď do cronu a vuala zápisy nejedou.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 15:05 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1394
Poděkoval: 98 krát
Poděkováno: 247 krát
Nepoužívám na to cron, ale plugin StartUpToStandby.
Po zapnutí z hlubokého spánku nebo po nahození elektřiny přístroj po bootu přepne do pohotovostního režimu.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 15:09 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Srpen 2008 - 12:24
Příspěvky: 19
dík,

takže takhle ?

*/10 * * * * wget -q -O /dev/null http://127.0.0.1/web/powerstate?newstate=5

výše píše kolega že nejede, pak že jede ... nemám to ted možnost otestovat.


Ď.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 15:31 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3261
Poděkoval: 37 krát
Poděkováno: 125 krát
@adamicaopica, ale veď na to je ten plugin StartUpToStandby ako píše VTronik ,
tiež ho používam a funguje


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB XXX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 15:31 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1693
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 96 krát
Záleží jaký máš image.
Příloha:
standby.png


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 15:47 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9236
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 131 krát
V ATV je to uz zabudovane v zaklade... mozno aj inde neviem.

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Zruste si ten blby oznam na tapatalk !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Květen 2018 - 20:48 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Červenec 2011 - 5:34
Příspěvky: 105
satelitni prijimac: SF-4008, FS-Enibox
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Řeším taky cron ale na jiném boxu, a to Enibox s OpenATV 6.2. příkaz v telnetu funguje, a mám jej zapsaný v souboru /etc/cron/crontabs/root . Když se podívám v menu přijímače, v položce Časovače - Cron, tak ten zápis tam je a vidí to přijímač, ale za boha se to neprovede. Po zadání příkazu crond -e tak tam ty zápisy taky vidím.
Neví náhodou někdo co by s tím mohlo být?

_________________
Octagon SF4008, HD Box FS9200, HD Box FS7110, HD Box FS7119, HD Box FS-Enibox, Edision Argus Mini IP, Opticum 9600TS


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Květen 2018 - 6:33 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1693
Poděkoval: 19 krát
Poděkováno: 96 krát
Buď neběží crond a nebo je to blbě zapsané v crontab :poklona:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Květen 2018 - 7:33 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4035
satelitni prijimac: f4turbo, pi zero
Místo/Bydliště: EU
Poděkoval: 210 krát
Poděkováno: 260 krát
Pisat crond -e je nezmysel.
Na kontrolu co je v crone sluzi crontab -l
Väčšinou problem je, ze nezadas cestu k skriptu, testuje sa to tak, ze si nastavis spustenie o minutu a dovtedy skusas az to ide.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, citacky TBS3102
Budúcnosť EU je federácia.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 57 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk