e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 22.Srpen 2018 - 0:21

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 10 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: IPBox 9000 přestane hrát
PříspěvekOdeslal: 25.Leden 2017 - 20:47 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2009 - 9:01
Příspěvky: 25
Ahoj, po několika letech se mi objevil první problém, s kterým si nevím rady. Popíšu.

Koukám na TV, kvalita signálu SNR 78 %, AGC 55%. Najednou přestane hrát. Hláška Žádná data na transpondéru, SNR i AGC 0%. Nepomůže přepnout program, nehraje vůbec nic. Nepomůže restart enigmy, pouze restart boxu. Po restartu to hraje asi 5 minut a opět to samé. A tak pořád dokola. Mám oscam, Hyperion 4.5. Zkoušel jsem i na Hyperionu 5.4 - to samé. Není to tedy oscamem ani IMG.

Napadá vás něco? Že by mi box začal umírat?

_________________
Pane soudce, prisaham, to HBO jsem chytil uplne nahodou :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 9000 přestane hrát
PříspěvekOdeslal: 25.Leden 2017 - 21:04 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3665
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 2 krát
Ipbox 9000 je dost letity stroj. Na nem me delal revizi kondezatoru snad jeste Zorbas. IP9000 vzdy chtel kvalitnejsi signal /doladeni/.
Predpokladam, ze jsi nic nemenil. Takze musis hledat od LNB az po box. Idealne vyzkouset jiny box na stejne kabelazi. Zalezi jestli mas vice LNB, jak se to chova pri prepinani atd.

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 9000 přestane hrát
PříspěvekOdeslal: 25.Leden 2017 - 21:08 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Říjen 2007 - 16:31
Příspěvky: 67
satelitni prijimac: DM900UHD
ja som po 10. rokoch podotahoval f konektory a problem prestal.

_________________
DM900UHD, parabola 120, motor 45E-30W,


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 9000 přestane hrát
PříspěvekOdeslal: 25.Leden 2017 - 21:18 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 4111
Poděkoval: 33 krát
Poděkováno: 124 krát
spideross napsal:
Ahoj, po několika letech se mi objevil první problém, s kterým si nevím rady. Popíšu.

Koukám na TV, kvalita signálu SNR 78 %, AGC 55%. Najednou přestane hrát. Hláška Žádná data na transpondéru, SNR i AGC 0%. Nepomůže přepnout program, nehraje vůbec nic. Nepomůže restart enigmy, pouze restart boxu. Po restartu to hraje asi 5 minut a opět to samé. A tak pořád dokola. Mám oscam, Hyperion 4.5. Zkoušel jsem i na Hyperionu 5.4 - to samé. Není to tedy oscamem ani IMG.

Napadá vás něco? Že by mi box začal umírat?


Zkontrolovat elektrolyty... :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 9000 přestane hrát
PříspěvekOdeslal: 25.Leden 2017 - 21:56 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2009 - 9:01
Příspěvky: 25
Konektory v boxu OK, zítra vylezu na střechu a dám vědět jak to dopadlo..

_________________
Pane soudce, prisaham, to HBO jsem chytil uplne nahodou :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 9000 přestane hrát
PříspěvekOdeslal: 30.Leden 2017 - 17:49 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2009 - 9:01
Příspěvky: 25
Trochu se zpožděním, nebyl jsem doma, teď jsem slezl ze střechy, tam je kabeláž OK. Kabelem a konektorama to nebude, před chvilkou se mi sekl box při přehrávání filmu z HDD. Napadá mě třeba swap, ale ten mám na usb a to je v pořádku. Takže teď nevím..

_________________
Pane soudce, prisaham, to HBO jsem chytil uplne nahodou :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 9000 přestane hrát
PříspěvekOdeslal: 31.Leden 2017 - 8:11 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 835
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 14 krát
Treba opravit zdroj, kondenzatory nie vzdy su nafuknute a daju sa premerat jedine vonku alebo na doske osciloskopom. Ten prijimac ma uz svoje roky a co mam skusenost, pri kazdodennom pouzivani po 6 rokoch treba urobit servis. Potom bude sluzit pekne dalej.

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 9000 přestane hrát
PříspěvekOdeslal: 04.Březen 2017 - 9:14 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červen 2009 - 9:01
Příspěvky: 25
Tak po sundání krytu jsem se zaradoval, uviděl jsem podezřelé kondenzátory, myslel jsem, že jsou vytečené, odvezl do servisu, kde mi bez přeměření řekli, že nejsou vytečené, že to je lepidlo, aby se kondíky přepravou nepoškodily..


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Pane soudce, prisaham, to HBO jsem chytil uplne nahodou :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 9000 přestane hrát
PříspěvekOdeslal: 10.Květen 2017 - 17:37 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Březen 2009 - 22:16
Příspěvky: 138
satelitni prijimac: IP9000,AAF E2+1TB HDD
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Já už jsem měnil kondenzátory 2x.A to se snažím dávat kvalitní a hlavně na sekundární straně a hlavně od 5V sekce ale raději všechny ty větší,pokud tomu nerozumí člověk-ať to raději někomu svěří,já do toho dělám,tak vím.

_________________
IPbox9000,2xConnexant 24116,Flash-AAF-MCS,sda1-AAF-MMEV2-full,Oscam 6059 4e,1TB HDD HITACHI,2xLNB(23,5E;19,2E).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: IPBox 9000 přestane hrát
PříspěvekOdeslal: 15.Duben 2018 - 19:38 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 05.Září 2007 - 7:12
Příspěvky: 4
spideross napsal:
Ahoj, po několika letech se mi objevil první problém, s kterým si nevím rady. Popíšu.

Koukám na TV, kvalita signálu SNR 78 %, AGC 55%. Najednou přestane hrát. Hláška Žádná data na transpondéru, SNR i AGC 0%. Nepomůže přepnout program, nehraje vůbec nic. Nepomůže restart enigmy, pouze restart boxu. Po restartu to hraje asi 5 minut a opět to samé. A tak pořád dokola. Mám oscam, Hyperion 4.5. Zkoušel jsem i na Hyperionu 5.4 - to samé. Není to tedy oscamem ani IMG.

Napadá vás něco? Že by mi box začal umírat?



Ahoj, jsou to kondiky u tuneru na desce. Z


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 10 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk