e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
flash 468x60
Právě je 19.Leden 2017 - 11:52

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 2532 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1123 124 125 126 127 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 03.Leden 2017 - 21:38 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 29.Listopad 2010 - 21:55
Příspěvky: 17
HDD by ti mal ísť! Samozrejme tu odporúčam sformátovať (NTFS) ten HDD priamo cez stb!

Da sa to, aj ked po pripojeni ledka na HDD len v pravidelnych intervaloch zosiluje a zoslabuje a stb vobec nespristupni volbu USB v menu??? Asi nie podla mna.

A taktiež USB kľúč pôjde, tu je podstatné, aby takýto kľúč mal dostatočnú rýchlosť pre zápis - na tie lacné a pomalé kľúče zabudni, tie budú blbnúť!

Co si napisal, viem aj sam, a preto som sa pytal. Pytal som sa na rychlost, ktora sa da pri niektorych klucoch v parametroch vidiet. Je ich vela typov s roznymi rychlostami. Napriklad zaujimava by bola aj informacia, ci USB 3.0 alebo 3.1 kluce tento stb zoberie, resp. ci to nie je zbytocne taky tam pchat. Ale uz niekto napisal, ze USB 3.0 mu funguje bez problemov.

Veľkosť kľúča? To je otázne, pretože nikto z nás nevie, že do akej miery budeš ten kľúč využívať, ja osobne preferujem HDD - rýchlosť a veľkosť takéhoto média je zvyčajne dobrá a preto nieje s tým problém!

Velkost kluca som chcel vediet presne na moj ucel, ktory som napisal. Timeshift niekolko hodin. Nahravat si filmy nepotrebujem. Ale keby si napisal, ze napriklad 3 h HD zaznamu z JOJ HD je X GB, aj to by pomohlo. :-)

A ešte čosi! Keďže to Opticum 403p je už staršieho dáta výroby (starší a slabší procesor), tak mám taký dojem (kedysi som vlastnil tento stb), že tu bolo ohľadom pripojenia USB kľúča aj nejaké kapacitné obmedzenie - t.j. neporadil si zo všetkými veľkosťami kľúčov! :)

Myslim, ze na moje pouzitie to obmedzenie nebude problem. ;-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 04.Leden 2017 - 6:30 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Srpen 2009 - 21:02
Příspěvky: 4471
Místo/Bydliště: okr. Nitra
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 68 krát
fenno napsal:
HDD by ti mal ísť! Samozrejme tu odporúčam sformátovať (NTFS) ten HDD priamo cez stb!

Da sa to, aj ked po pripojeni ledka na HDD len v pravidelnych intervaloch zosiluje a zoslabuje a stb vobec nespristupni volbu USB v menu??? Asi nie podla mna.


Tu moja otázka znie! Keď pripojíš ten HDD k PC, počítač ho vidí? Ak áno, tak ako je naformátovaný, skúšal si ho naformátovať aj v PC?

fenno napsal:
A taktiež USB kľúč pôjde, tu je podstatné, aby takýto kľúč mal dostatočnú rýchlosť pre zápis - na tie lacné a pomalé kľúče zabudni, tie budú blbnúť!

Co si napisal, viem aj sam, a preto som sa pytal. Pytal som sa na rychlost, ktora sa da pri niektorych klucoch v parametroch vidiet. Je ich vela typov s roznymi rychlostami. Napriklad zaujimava by bola aj informacia, ci USB 3.0 alebo 3.1 kluce tento stb zoberie, resp. ci to nie je zbytocne taky tam pchat. Ale uz niekto napisal, ze USB 3.0 mu funguje bez problemov.

Veľkosť kľúča? To je otázne, pretože nikto z nás nevie, že do akej miery budeš ten kľúč využívať, ja osobne preferujem HDD - rýchlosť a veľkosť takéhoto média je zvyčajne dobrá a preto nieje s tým problém!

Velkost kluca som chcel vediet presne na moj ucel, ktory som napisal. Timeshift niekolko hodin. Nahravat si filmy nepotrebujem. Ale keby si napisal, ze napriklad 3 h HD zaznamu z JOJ HD je X GB, aj to by pomohlo. :-)


Rýchlosť potrebnú pre zápis na médium si zistíš, ak si pozrieš v menu stb parametre/nastavenia pripojeného média pre nahrávanie. Pokiaľ ma pamäť neklame, nemám už tento typ stb, tak tam to bolo aj dosť dobre graficky znázornené s popisom potrebných min/max rýchlostí!
Čo sa týka druhej časti tvojich otázok, tak na toto ti nedokážem zodpovedne odpovedať, pretože Opticum už nevlastním!
fenno napsal:
A ešte čosi! Keďže to Opticum 403p je už staršieho dáta výroby (starší a slabší procesor), tak mám taký dojem (kedysi som vlastnil tento stb), že tu bolo ohľadom pripojenia USB kľúča aj nejaké kapacitné obmedzenie - t.j. neporadil si zo všetkými veľkosťami kľúčov! :)

Myslim, ze na moje pouzitie to obmedzenie nebude problem. ;-)

:) Len si over aj túto skutočnosť, pretože aby si nebol nemilo prekvapený! :)

_________________
X-Trend ET10000+2TB HDD
2ks IPBox 9900HD Plus+2x 500GB HDD
Golden Media UNI-BOX 9080 combo
AB Cryptobox 652HD+ext.320GB
28,2°+23,5°+19,2°+13°+10/9°+4,8°E+1°W
Parabola-85E
Parabola 120+motor DG380S Speedy
SmartQuad LNBTitanium 0,1dB & LNB GI208+ octo &
MegasatQuad LNB 0,1dB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Leden 2017 - 14:04 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 29.Listopad 2010 - 21:55
Příspěvky: 17
Len pre info, ak by niekto potreboval pre kupu spravneho media:

Nahravka presne 1 h STV2 HD ma velkost 3,71 GB. Na mojom 32 GB USB to zabralo cca 10%.

Co sa tyka rychlosti, moj SanDisk Ultra Fit USB 3.0 32GB ma rychlost zapisu okolo 55 Mb/s, co je vysoko nad priemer inych USB Flashiek (podla http://usb.userbenchmark.com/ ) a tato rychlost ledva staci na nahravanie len jedneho HD programu ALEBO na timeshift jedneho HD programu. Ak chce niekto jeden HD nahravat a jeden timeshiftovat, potrebuje rychlost ovela viac Mb/s. Toto splni podla toho benchmarku len SanDisk Extreme USB 3.0 64GB. Ak ho niekto ma, rad by som vedel skusenosti. :-)

Mozno info niekomu pomozu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 06.Leden 2017 - 22:49 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 240
satelitni prijimac: amiko shd 8000, opticum 7100cx
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 7 krát
Ja mam do opticuma pichnuty usb2 adata c008/16gb. Hlavne kriterium pri nakupe bola cena. A ide to. Zvlada timeshift aj nahrávanie hd kanala.

_________________
formuler f3, amiko shd-8000, amiko shd-8340, opticum x403p. multifocus 19, 23 a 28


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2017 - 15:06 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 29.Listopad 2010 - 21:55
Příspěvky: 17
fenno napsal:
Len pre info, ak by niekto potreboval pre kupu spravneho media:

Nahravka presne 1 h STV2 HD ma velkost 3,71 GB. Na mojom 32 GB USB to zabralo cca 10%.

Co sa tyka rychlosti, moj SanDisk Ultra Fit USB 3.0 32GB ma rychlost zapisu okolo 55 Mb/s, co je vysoko nad priemer inych USB Flashiek (podla http://usb.userbenchmark.com/ ) a tato rychlost ledva staci na nahravanie len jedneho HD programu ALEBO na timeshift jedneho HD programu. Ak chce niekto jeden HD nahravat a jeden timeshiftovat, potrebuje rychlost ovela viac Mb/s. Toto splni podla toho benchmarku len SanDisk Extreme USB 3.0 64GB. Ak ho niekto ma, rad by som vedel skusenosti. :-)

Mozno info niekomu pomozu.


Este jeden postreh, Zakupeny USB kluc bol naformatovany na FAT32, po preformatovani v stb na NTFS, jeho rychlost zapisu sa zvysila takmer na dvojnasobok na vyse 130Mb/s!!! :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 07.Leden 2017 - 18:30 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 240
satelitni prijimac: amiko shd 8000, opticum 7100cx
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 7 krát
To ti ide asi 10 krat rýchlejšie než je nutné.

_________________
formuler f3, amiko shd-8000, amiko shd-8340, opticum x403p. multifocus 19, 23 a 28


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 12:09 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 29.Listopad 2010 - 21:55
Příspěvky: 17
peter54 napsal:
To ti ide asi 10 krat rýchlejšie než je nutné.


Zly postreh, ked som mal 15, vtedy to ani zdaleka na HD nefungovalo. ;-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 15:11 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Listopad 2010 - 23:42
Příspěvky: 102
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 7 krát
Ak nahravka presne 1 h STV2 HD ma velkost 3,71 GB, tak to predstavuje bitrate 3.71*1024*8/3600 = 8.44 Mbit/s,
co je celkom realisticka hodnota. Vyssi bitrate som videl len na nemeckych HD kanaloch, a bolo to max. okolo 13 Mbit/s.
Takze spominanych 130Mb/s je naozaj 10x viac, nez je nutne.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 08.Leden 2017 - 17:08 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 08.Leden 2017 - 16:54
Příspěvky: 1
Ahojte,
kvôli tomu že markízu a domu už nechytia rodičia na anténe som im chcel dať môj starý x403p.
Používal som ho pred zhruba dvoma rokmi a išiel výborne, avšak keď som dal vyhľadať programy, našlo len zopár, resp. vôbec nenašlo a ani nemá signál žiadny z DVB-S2 (ukazuje od 13% do 35% a nenájde žiadny). Idú len tie na DVB-S (tam je 80% a viac).

Podotýkam že satelit je 100% nastavený dobre, pretože keď som tam dal svoj AB IPBox PRISMCUBE RUBY tak signál aj všetko ukazuje na výbornú a všetky programy frčia.

Čo som prelistoval tak mám problém ako kolega pár strán dozadu, avšak nenašiel som žiadnu odpoveď ako túto chybu opraviť? Moc sa mi nechce kupovať ešte aj ďalší príjímač :( Prípadne niekto z okolia Žiliny čo by to vedel opraviť na fľašu? :D

Ďakujem Vám

cephelec napsal:
Ahojte,

Mam rovnaky problem,

Vsetky nonHD programy mi idu na cca 80% kvality signalu, ale ostatne HD programy sekaju maju cca 20% signalu a ked pridu burky, hromy tak to uz celkom spadne na 0%. Skusal som na streche doladit antenu, ale stymto pijmacom Opticum x403p sa mi nepodarilo dostat cez viac ako 33% :o tak som si od kamosa pozical/vymenil druhy prijmac a s jeho prijmacom idu HD programy na krasnych 80% tak ako tie moje nonHD programy :unknown:

Prijmac mam cca 3 roky, (predchadzajuci majitel tiez asi 2-3 roky ho mal),a nieje na nom vidno naznaky rozoberania, mal aj zaplombovanu pasku. Je mozne ze na tychto prijmacoch odchadzaju postupne vsetky kondenzatory ?

Doteraz som DVB-S2 signal neriesil, ale kedze uz DVB-S rusia, tak uz je nutne prejst
Akurat som otvoril skrinku aby ste videli creva, kunut sa na neho co by trebalo prepajkovat, ale to mozno by ste vycitali aj z technickeho manualu.

Obrázek


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 10.Leden 2017 - 4:55 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 03.Únor 2011 - 8:35
Příspěvky: 226
Poděkoval: 3 krát
Poděkováno: 58 krát
Lopuch napsal:
Ahojte,
kvôli tomu že markízu a domu už nechytia rodičia na anténe som im chcel dať môj starý x403p.
Používal som ho pred zhruba dvoma rokmi a išiel výborne, avšak keď som dal vyhľadať programy, našlo len zopár, resp. vôbec nenašlo a ani nemá signál žiadny z DVB-S2 (ukazuje od 13% do 35% a nenájde žiadny). Idú len tie na DVB-S (tam je 80% a viac).

Podotýkam že satelit je 100% nastavený dobre, pretože keď som tam dal svoj AB IPBox PRISMCUBE RUBY tak signál aj všetko ukazuje na výbornú a všetky programy frčia.

Čo som prelistoval tak mám problém ako kolega pár strán dozadu, avšak nenašiel som žiadnu odpoveď ako túto chybu opraviť? Moc sa mi nechce kupovať ešte aj ďalší príjímač :( Prípadne niekto z okolia Žiliny čo by to vedel opraviť na fľašu? :D

Ďakujem Vám

cephelec napsal:
Ahojte,

Mam rovnaky problem,

Vsetky nonHD programy mi idu na cca 80% kvality signalu, ale ostatne HD programy sekaju maju cca 20% signalu a ked pridu burky, hromy tak to uz celkom spadne na 0%. Skusal som na streche doladit antenu, ale stymto pijmacom Opticum x403p sa mi nepodarilo dostat cez viac ako 33% :o tak som si od kamosa pozical/vymenil druhy prijmac a s jeho prijmacom idu HD programy na krasnych 80% tak ako tie moje nonHD programy :unknown:

Prijmac mam cca 3 roky, (predchadzajuci majitel tiez asi 2-3 roky ho mal),a nieje na nom vidno naznaky rozoberania, mal aj zaplombovanu pasku. Je mozne ze na tychto prijmacoch odchadzaju postupne vsetky kondenzatory ?

Doteraz som DVB-S2 signal neriesil, ale kedze uz DVB-S rusia, tak uz je nutne prejst
Akurat som otvoril skrinku aby ste videli creva, kunut sa na neho co by trebalo prepajkovat, ale to mozno by ste vycitali aj z technickeho manualu.

Obrázek

S tím samým jsem se setkal před 2-3mi lety. V servisu měnili 2 kond. , z nichž jeden byl už vypouklý a další měl sníženou kapacitu. Dodnes příjimač hraje na chatě.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2017 - 15:00 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1788
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkováno: 1 krát
Neni ten velky kondenzator na 400v vyduty?Raz som mal ten velky kondenzator vadni v opticum4100c a prijimač neukazoval kvalitu signanu po jeho vymene všetko ok.

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to http://jopo166.webovastranka.sk/


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2017 - 18:27 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Listopad 2010 - 23:42
Příspěvky: 102
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 7 krát
Vie niekto povedat presne, ktore kondenzatory treba vymenit? Skusil by som opravit aj ten moj, je mozne, ze je to ten isty problem.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2017 - 19:11 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 19.Květen 2011 - 15:26
Příspěvky: 145
satelitni prijimac: Formuler_F3, Opticum_HD_S20
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 8 krát
Vsak otvor a uvidis, jezisi... :). Vypukly kondik = vadny kondik. Povrchove casti kondikov sa naschval ryhuju, aby nevybuchovali pod tlakom, a aby mal kde unikat pripadny tlak. V pripade ze by aj kondik "strelil", tak je tam vlastne spravena "unikova cesta" na povrchu :) a on skor zasičí, nez aby vybuchol jak dynamit a rozmetal vsetky suciastky vo vnutri :D. To je fuk. Nebudem tu teraz rozoberat somariny a filozofovat :). Rozober skrinku a uvidis, ktory je zly... kupis nahradny a hlavne ten isty druh kondiku s rovnakymi vlastnostami a vymenis ho... ale ak sa potrebujes pytat, ze "ktory kondik vymenit", tak bez urazky ale podla mna by si to radsej ani nemal otvarat.

_________________
Obrázek
- OpenATV - OpenPLi - OpenHDF -


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2017 - 19:33 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Listopad 2010 - 23:42
Příspěvky: 102
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 7 krát
Uz som to mal otvorene hned vtedy, ked ten problem zacal, a vypukly nebol ani jeden. To samozrejme neznamena, ze su vsetky
v poriadku. Rozhodnutie o tom, co mozem otvorit, mozes spokojne prenechat mne, nemusis sa tym vobec zaoberat.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2017 - 20:54 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 19.Květen 2011 - 15:26
Příspěvky: 145
satelitni prijimac: Formuler_F3, Opticum_HD_S20
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 8 krát
Klidek ok ?! Nasranyyyyyyy si "jako bejk"... ach jaj... ako keby som na teba chcel nejak utocit ci co.

Kondiky sa daju aj odmeriat, ked si si nie isty ze ktory je vadny... treba vypajkovat a odmeriat... beztak si myslim, ze pre teba je zbytocne ten box rozoberat, ked NEVIES, ze ktore treba odmeriat... alebo rovno vymenit ale aby si vedel ze kondik ozaj stratil svoje vlastnosti tak ho aj odmeriat (opotrebovanim sa samozrejme zmenia casom jeho vlastnosti). Iba vymenit alebo "vediet ktore" by trebalo vymenit, ti podla mna nepomoze. Neviem preco si hned nasrdeny. To ty nevies co chces a nie ja. Kondik ktory nieje vypukly samozrejme moze byt tiez vadny, ale nie v pravom slova zmysle. Skor je to vada konstrukterov a architektov, ked navrhli taky odpad ! Pretoze kondiky bezne zmenia svoje vlastnosti po nejakom case, pri castom pouzivani, jednoducho sa opotrebuvavaju a meni sa tym padom ich kapacita. Dost im skodia vyssie teploty. Konstrukteri mohli pocitat s tym, ze napr. uzivatelia si umiestnuju boxy pod TV alebo na nejaky iny SetTopBox a do ztiesnenych priestorov a ze sa tam nakumuluje vyssia teplota a ze tym padom treba osadit kondiky s lepsiou tepelnou rezervou. Su rozne kvalitativne kategorie aj v percentualnej odchylke zmien vlastnosti kondenzatorov. To je bezna prax. Ak s tym konstrukteri nepocitali, trebalo by box hodit do kontajnera a bude to vybavene. Cely X403p moze stat najviac takych 50 EUR a nejaky kvalitny jeden novy kondik, ktory tam pouzijes aby sa to nestalo znova, moze mat cenu napriklad 5 EUR. Oplati sa ti to opravovat ?! Uz mam podobne dva boxy doma a nikto ich nechce (Opticum HD 9600 / HD S20 + ten podobny tvojmu ale je to model X402p).

_________________
Obrázek
- OpenATV - OpenPLi - OpenHDF -


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2017 - 22:03 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 309
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 10 krát
trgtrhty2 napsal:
Vie niekto povedat presne, ktore kondenzatory treba vymenit? Skusil by som opravit aj ten moj, je mozne, ze je to ten isty problem.


Elektrolytické kondenzátory dnes udávají životnost elektroniky... Delším odstavením přístroje z provozu ale i stářím, provozní teplotou, mechanickým a elektrickým namáháním dochází ke snížení kapacity, jmenovitého provozního napětí a současně zvýšení zbytkového proudu...
Při dnešní průměrné ceně cca 2,50 Kč / ks a počtu cca 40 ks v přístroji je u takto nefunkčního přístroje (staršího 4 a více let) nejjistější vyměnit všechny elektrolyty. Při pečlivé práci bude odměnou opět funkční přijímač... No a pokud ne, ztratíme max trochu času a drobných... :-) Takže asi tak. :-)
Každý musí zvážit, jestli mu to stojí za to... Samozřejmě odnesením do servisu se taková akce nevyplatí...
:-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 11.Leden 2017 - 23:27 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 19.Květen 2011 - 15:26
Příspěvky: 145
satelitni prijimac: Formuler_F3, Opticum_HD_S20
Poděkoval: 7 krát
Poděkováno: 8 krát
No tak ten "tlsťoch", ktory je v napajaciom zdroji, tak ten isto nebude mat cenu 2,50 Kc a pokial bude nahradeny nejakym podobnym lacnym obycajnym sracom za 30 Kc, tak uz o mesiac moze byt vyduty znovu :-P . Kondenzatory jak je znamo, su elektronicke suciatky v zariadeniach, na ktorych sa najviac setri :-P pretoze sa da na nich setrit :-) pretoze sa predpoklada, ze po 2 rokoch si clovek aj tak kupuje zase novsi spotrebic - takze ako cely kus za novy kus je vymeneny :-) . Ak by sme zili pre 30 rokmi co ale nezijeme, tak by tam bola nejaka velka TESLA co by fungovala aj 30 rokov :-) . Dnes je to bohuzial tak, ze co je lacne, to je dobre :-( . Clovek ked kupuje novy znackovy ATX zdroj za 100 EUR, tak aby hned kupoval za dalsich 50 EUR aj nove kondenzatory a vymienal ich uz rovno pri kupe ATX zdroja :-( . Ale to je ina tema a to sem nepatri :-( .

_________________
Obrázek
- OpenATV - OpenPLi - OpenHDF -


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 12.Leden 2017 - 1:36 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 309
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 10 krát
miked napsal:
No tak ten "tlsťoch", ktory je v napajaciom zdroji, tak ten isto nebude mat cenu 2,50 Kc a pokial bude nahradeny nejakym podobnym lacnym obycajnym sracom za 30 Kc, tak uz o mesiac moze byt vyduty znovu :-P . Kondenzatory jak je znamo, su elektronicke suciatky v zariadeniach, na ktorych sa najviac setri :-P pretoze sa da na nich setrit :-) pretoze sa predpoklada, ze po 2 rokoch si clovek aj tak kupuje zase novsi spotrebic - takze ako cely kus za novy kus je vymeneny :-) . Ak by sme zili pre 30 rokmi co ale nezijeme, tak by tam bola nejaka velka TESLA co by fungovala aj 30 rokov :-) . Dnes je to bohuzial tak, ze co je lacne, to je dobre :-( . Clovek ked kupuje novy znackovy ATX zdroj za 100 EUR, tak aby hned kupoval za dalsich 50 EUR aj nove kondenzatory a vymienal ich uz rovno pri kupe ATX zdroja :-( . Ale to je ina tema a to sem nepatri :-( .


Zmiňoval jsem průměrnou cenu. Na Aliexpresu "tři tlusťoši" za dolar a poštovné grátis (je třeba vystihnout správný okamžik objednávky)... A i kdyby šlapaly jen 2roky...
Takhle "zrepasované" jedou bez závady "stařičké" octagony 918HD, rovněž SF1008HD... Do dílny, garáže dědovi apod. dobré... :-)


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 12.Leden 2017 - 18:26 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 06.Listopad 2010 - 23:42
Příspěvky: 102
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 7 krát
decik napsal:
trgtrhty2 napsal:
Vie niekto povedat presne, ktore kondenzatory treba vymenit? Skusil by som opravit aj ten moj, je mozne, ze je to ten isty problem.


Elektrolytické kondenzátory dnes udávají životnost elektroniky... Delším odstavením přístroje z provozu ale i stářím, provozní teplotou, mechanickým a elektrickým namáháním dochází ke snížení kapacity, jmenovitého provozního napětí a současně zvýšení zbytkového proudu...
Při dnešní průměrné ceně cca 2,50 Kč / ks a počtu cca 40 ks v přístroji je u takto nefunkčního přístroje (staršího 4 a více let) nejjistější vyměnit všechny elektrolyty. Při pečlivé práci bude odměnou opět funkční přijímač... No a pokud ne, ztratíme max trochu času a drobných... :-) Takže asi tak. :-)
Každý musí zvážit, jestli mu to stojí za to... Samozřejmě odnesením do servisu se taková akce nevyplatí...
:-)


Hej, ona ta velka kapacita a male rozmery nie su zadarmo, len za cenu pouzitia velmi tenkej dielektrickej vrstvy. Vymenit vsetky je samozrejme ciste a spolahlive riesenie, ale prave do toho sa mi nechce, za to ten prijimac nestoji. Myslel som, ze ak su tam niektore, ktore odchadzaju castejsie, ako ine, bolo tu spominane, ze stacilo vymenit 2, tak by som ich vymenil, ale zrejme to necham tak. Prijimac som povodne chcel vyhodit, ked prestal fungovat, a asi to bude aj najlepsie riesenie.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Opticum HD X403p
PříspěvekOdeslal: 14.Leden 2017 - 23:18 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 29.Listopad 2010 - 21:55
Příspěvky: 17
trgtrhty2 napsal:
Ak nahravka presne 1 h STV2 HD ma velkost 3,71 GB, tak to predstavuje bitrate 3.71*1024*8/3600 = 8.44 Mbit/s,
co je celkom realisticka hodnota. Vyssi bitrate som videl len na nemeckych HD kanaloch, a bolo to max. okolo 13 Mbit/s.
Takze spominanych 130Mb/s je naozaj 10x viac, nez je nutne.


Logiku to ma, no prax je ina. Ked som mal usb kluc s rychlostou cca 20 Mb, HD timeshift totalne zlyhal. Aj test rychlosti pise pozadovanu rychlost 60 Mb pre nahravanie jedneho HD. Takze preco nefunguje teoria, neviem. ;-)


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 2532 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1123 124 125 126 127 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk