Novinky v Skylinku

Moderátoři: EnoSat, Steiner, toprun, Farell

Odpovědět
Uživatelský avatar
ROSTA1
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 136
Registrován: 30.červenec 2009 - 16:34
satelitni prijimac: ARIVA 202 e
Bydliště: RVA

Re: Novinky v Skylinku

Příspěvek od ROSTA1 »

Skylink pripravil viacero akcií pre nových, súčasných, ako aj bývalých zákazníkov
V týchto dňoch spúšťa satelitný operátor Skylink niekoľko nových ponúk a to nielen pre nových či súčasných, ale dokonca aj bývalých, zákazníkov s už deaktivovanými kartami.
Každý nový záujemca bude môcť získať komplet s HD prijímačom, dekódovacou kartou a inštaláciou za 1 €, podmienkou je samozrejme aktivácia plateného balíčka s povinnými mesačnými poplatkami. Druhou akciou je dvojročné predplatné balíčka Smart za jednorazovú investíciu 199 €, kde zákazník získa okrem predplateného balíčka Smart na 24 mesiacov v cene aj satelitný prijímač, kartu a inštaláciu. Následne počas dvoch rokov tak už nebude musieť nič platiť.
Bývalí zákazníci operátora s deaktivovanou kartou Skylink ICE, alebo Irdeto budú môcť reaktivovať svoju kartu v rámci akcie bezplatne, ušetria tak 10,99 € za reaktivačný poplatok. Akcia je platná do 31. januára 2017. Navyše im bude ponúknutý aj balíček Smart na 12 mesiacov za 49,8 €. Bežná cena balíčka je pritom 96,8 €.
Nová ponuka je pripravená aj pre zákazníkov Skylinku, ktorí by chceli rozšíriť príjem programov na ďalšom televízore v domácnosti pomocou druhej karty Next. Zákazníci s platenými balíčkami budú môcť získať kartu Next za štandardných podmienok, pričom na hlavnej karte získajú možnosť aktivácie balíčka Mixbox na 6 mesiacov zadarmo.
Kartu Next budú môcť získať za štandardných podmienok aj zákazníci so zaplateným Servisným poplatkom, pričom na hlavnej karte získajú možnosť aktivácie balíčka Mixbox na 6 mesiacov zadarmo. Okrem toho na materskej karte môžu získať zvýhodnený balíček Smart na 12 mesiacov za 49,80 €. Pri tejto migrácii na Smart sa navyše zákazníkovi prenesie nespotrebovaný kredit zo Servisného poplatku a doplatí tak iba rozdiel do 49,80 €, ponuka teda bude výhodná aj pre zákazníkov, ktorí si práve Servisný poplatok zaplatili.

zdroj: satelitnatv.sk
Uživatelský avatar
svaco
Odborník
Odborník
Příspěvky: 383
Registrován: 22.srpen 2011 - 20:49
satelitni prijimac: AB Cryptobox 800
Bydliště: Trenčín

Re: Novinky v Skylinku

Příspěvek od svaco »

Konec TV Nova a TV Prima v SD, přelaďte na HD verzi
Komerční programy TV Nova a TV Prima skončily na platformě Skylink v klasickém SD rozlišení. Obě stanice mohou zákazníci sledovat v kvalitnější HD distribuci. Programy jsou nadále součástí balíčku DIGITAL.
V souladu s dřívějším oznámením skončily na satelitní platformě Skylink české komerční programy TV Nova a TV Prima v zastaralém formátu MPEG-2/SD. Konec vysílání ve starém formátu se týká především zákazníků se starými MPEG-2/SD set top boxy. Tito klienti musí vyměnit přijímače za nové, které podporují MPEG-4, HD a DVB-S2.
Majitelé novějších MPEG-4/HD set top boxů mohou vysílání TV Prima a TV Nova sledovat na Skylinku i nadále ale už jen v HD rozlišení. Stačí v seznamu programů vyhledat programové pozice Nova HD, resp. Prima HD na níže uvedených parametrech. Zákazníků Skylinku s certifikovanými přijímači Skylink READY s funkcí FastScan nemusí řešit přeladění přijímače - přístroj si vždy stahuje aktuální parametry programů z domovského transpondéru operátora.
technické parametry:
satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 11,876 GHz
polarizace: horizontální
SR: 29900
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK
Na původních SD pozicích TV Prima a TV Nova se nyní vysílá textová informace o ukončení staré distribuce a možnosti příjmu programů v HD rozlišení. Uvolněná kapacita po SD bude využita pro nové programy Skylinku.

zdroj: parabola.cz
Uživatelský avatar
k.o.h.u.t.
Moderátor
Moderátor
Příspěvky: 412
Registrován: 03.květen 2009 - 17:26

Re: Novinky v Skylinku

Příspěvek od k.o.h.u.t. »

Operátor česko-slovenské satelitní platformy Skylink umístil na svůj nový transpondér dvě nové programové pozice, které pojmenoval Test 1 a Test 2. Obě pozice jsou zakódované systémem Irdeto (CAID 0624, 0D96) a nejsou dostupné pro DTH.
Co se na pozicích vysílá zatím není jasné. Může se jednat o technické testy před chystaným startem nových programů. Skylink pro své zákazníky chystá 8 nových programů. Zatím jsou potvrzené jen dvě pozice Film+ HD a Sport1 HD. Co se objeví na dalších pozicích zatím operátor neprozradil.
Kdy Skylink představí programové novinky? ""Pravděpodobně na počátku prosince"," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která vlastní DTH službu Skylink.
technické parametry - Test 1, Test 2:
• Astra 3B (23,5°E), freq. 12,344 GHz, pol. H, SR 29900, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK

zdroj: parabola.cz
----------------------------------------
Raspberry Pi 3 Model B 64-bit
Gigablue Trio UHD, openATV
VU+ ZERO 4K, openATV
HD-BOX Enibox, openATV
VU+ ZERO, openATV
Prismcube Ruby, Black Hole
Showbox 5000HD, openATV
AB IPBox 91/55/99/9900HD

----------------------------------------
Uživatelský avatar
svaco
Odborník
Odborník
Příspěvky: 383
Registrován: 22.srpen 2011 - 20:49
satelitni prijimac: AB Cryptobox 800
Bydliště: Trenčín

Re: Novinky v Skylinku

Příspěvek od svaco »

Skylink představí novinky a svoji strategii 7.12.2016
Operátor satelitní platformy Skylink, lucemburská mediální skupina M7 Group, představí svoje programové novinky a strategii firmy za týden - ve středu 7.12.2016 během tiskové konference.
Společnost M7 Group na příští středu naplánovala tiskovou konferenci. Během ní představí trendy a informace ohledně směřování a strategie satelitní platformy Skylink, poslední horké novinky v oblasti služeb pro zákazníky plus programové změny. Očekává se, že Skylink oznámí zařazení programů Film+ HD a Sport1 HD. Vstup těchto programů do Skylinku byl nedávno uveden v časopisu operátora.
Firma zároveň představí svůj pohled na plánovanou strategii rozvoje zemského digitální televizního vysílání (DVB-T/DVB-T2).
Konference se zúčastní Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, zástupci partnerské společnosti Eviso a další hosté.

zdroj: parabola.cz
Uživatelský avatar
svaco
Odborník
Odborník
Příspěvky: 383
Registrován: 22.srpen 2011 - 20:49
satelitni prijimac: AB Cryptobox 800
Bydliště: Trenčín

Re: Novinky v Skylinku

Příspěvek od svaco »

M7 Group vypnula původní SD pozice ČT, TV Nova a TV Prima
Poslední památky po původním vysílání hlavních českých programů v klasickém standardním rozlišení (SD) zmizely. Společnost M7 Group, provozovatel česko-slovenské satelitní platformy Skylink, vypnula původní programové pozice předních českých SD programů.
M7 Group z DVB-S multiplexu na satelitu Astra 3B vypnula původní SD pozice programů ČT1 (ČT1 SM, ČT1 JM), ČT2, ČT24, ČT Sport, ČT:D/ČT art, TV Nova, TV Prima a všech stanic Českého rozhlasu (ČRo).
Aktuálně se v multiplexu na kmitočtu 12,070 GHz, pol. H nachází 5 přichystaných programových pozic (Novinka 4 až 8) šířené fakticky jako jeden program, dále rozhlasové programy Country Rádio (3 verze), rádio Beat (5 regionálních verzí) a BBC CZ. Dále je v multiplexu tabulka FastScan a rovněž OTA upgrade pro vybrané satelitní přijímače Skylink READY.
Multiplex je tak připraven pro zařazení programových novinek. Ty ale operátor oficiálně představí příští středu odpoledne během ohlášené tiskové konference.

zdroj: parabola.cz
Uživatelský avatar
svaco
Odborník
Odborník
Příspěvky: 383
Registrován: 22.srpen 2011 - 20:49
satelitni prijimac: AB Cryptobox 800
Bydliště: Trenčín

Re: Novinky v Skylinku

Příspěvek od svaco »

Moduly a karty Viaccess zatím bez objednávek
Nový a zatím jediný hybridní set top box Skylinku - Samsung EVO-S - je na trhu již 2 měsíce. První klienti mohou sledovat programovou nabídku operátora v novém kryptovacím systému Viaccess Orca. V další fázi se na trhu objeví moduly a přístupové karty Viaccess.
Zatím si ale CAM moduly Viaccess Orca s novými Viaccess kartami Skylinku žádný distributor neobjednal, ačkoliv má provozovatel platformy již 4 zájemce.
"O distribuci modulů projevili zájem 4 distributoři. Dosud však nikdo moduly neobjednal, předpokládám, že první objednávky přijdou v příštích dvou týdnech," uvedl na dotaz webu Parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která platformu Skylink provozuje.
Oproti systému Irdeto dojde v případě karet Viaccess k jedné zásadní změně - samostatné karty nebudou v prodeji. Zákazník si vždy musí pořídit modul spolu s kartou Skylink.
"Karty jsou přímo součástí modulu, zvláště se nedodávají," zdůrazňuje Jaromír Glisník.
Stávajících klientů Skylinku, kteří sledují programovou nabídku v kódovacím systému Irdeto, se nic nemění. Nadále zůstávají programy dostupné prostřednictvím Irdeto i ICE karet.

zdroj: parabola.cz
Uživatelský avatar
pistok153
Odborník
Odborník
Příspěvky: 348
Registrován: 12.březen 2010 - 19:10
satelitni prijimac: 3x Opticum 9500HD Plus

Re: Novinky v Skylinku

Příspěvek od pistok153 »

Multiplex na 11,836 GHz skončí :D :D :D
Společnost Towercom nebude od Nového roku provozovat svůj stávající satelitní DVB-S multiplex na kmitočtu 11,836 GHz na družici Astra 3B na pozici 23,5°E. Operátor bude poskytovat své služby klientům z jiných frekvencí.
""Vypínanie DVB-S transpondéru na frekvencii 11,836 GHz je dlhodobo plánované k 31.12.2016 a nebudeme ho využívať po tomto termíne"," uvedl na dotaz webu Parabola.cz Michal Šuran, marketing manager ze společnosti Towercom.
""Vysielatelia sú o tomto kroku informovaní a určite budú informovať aj svojich divákov o týchto zmenách. Niektoré zmeny sa už udiali napríklad presun vysielania okruhov Slovenského rozhlasu alebo TV8 HD a zvyšné budú nasledovať"," vysvětluje Michal Šuran.
Konec pronájmu transpondéru na satelitu Astra 3B s frekvencí 11,836 GHz připadá na období konce distribuce slovenských programů v klasickém SD rozlišení. K 31.12.2016 skončí v SD programy slovenského veřejnoprávního vysílatele RTVS (Jednotka, Dvojka) a též komerčních broadcasterů TV Markíza, TV JOJ a JOJ PLUS. Právě tyto programy se vysílají na vypínané frekvenci.
Towercom provozuje na pozici 23,5°E také vlastní DVB-S2 platformu na kmitočtu 12,363 GHz, pol. V, SR 29500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK. Ta obsahuje programy Jednotka HD, Dvojka HD, TV Barrandov HD, Kino Barrandov HD, Barrandov HD, TV8 HD (TV Osem HD), Noe TV, Šlágr TV, ČT1 a ČT2. Programy ČT1 a ČT2 jsou poskytovány zákazníkům platformy Plustelka, stejně tak i kanály Jednotka HD a Dvojka HD. Ty jsou dostupné i klientům karet RTVS a zákazníkům Skylinku. Pro Skylink se vysílají i HD stanice skupiny Barrandov.
Pro své zákazníky Towercom se využívá i část DVB-S multiplexu na kmitočtu 12,168 GHz, pol. V. Firma zde šíří programy Barrandov Plus, Barrandov Muzika, TV LUX a WAU.
Na vypínané frekvenci 11,836 GHz jsou již zajištěny náhradní distribuce všech programů, s výjimkou slovenské zpravodajské televize TA3. Ta by měla začít vysílat ve vysokém rozlišení (HDTV) a pravděpodobně se brzy objeví na kmitočtu 12,363 GHz, pol. V.
V současné době DVB-S platforma Towercomu na frekvenci 11,836 GHz obsahuje následující programy:
televizní služby:
- Jednotka (STV1)
- Dvojka (STV2)
- TV JOJ
- JOJ PLUS
- TV Markíza
- TA3
- TV Barrandov
- Kino Barrandov
- TV8
rozhlasové služby:
- Anténa Rock
- Rádio 7
- Rocková republika
- Jemné melodie Sever
- Jemné melodie Východ
- Jemné melodie Západ

zdroj: parabola.cz
Pišťok
Uživatelský avatar
ROSTA1
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 136
Registrován: 30.červenec 2009 - 16:34
satelitni prijimac: ARIVA 202 e
Bydliště: RVA

Re: Novinky v Skylinku

Příspěvek od ROSTA1 »

Problematický příjem nového TP na některých přijímačích se řeší
Na některých set top boxech a televizorech se satelitním tunerem se objevily problémy s příjmem nového transpondéru operátora satelitní platformy Skylink. Provozovatel situaci řeší s výrobci a importéry přijímačů.
Před měsícem operátor česko-slovenské satelitní platformy Skylink uvedl do komerčního provozu nový transpondér na satelitu Astra 3B. Nový DVB-S2 multiplex pracuje na kmitočtu 12,344 GHz, polarizace horizontální, SR 29900, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK. Multiplex slouží pro distribuci programů České televize (ČT) ve vysokém rozlišení (HDTV) - tedy okruhy ČT1 HD (včetně ČT1 SM HD, ČT1 JM HD), ČT2 HD, ČT24 HD, ČT Sport HD a ČT:D HD/ČT art HD. Vedle HD programů ČT se zde vysílají také programové služby Českého rozhlasu a zřejmě brzy i další programy na vyčleněných pozicích Novinka 1, Novinka 2 a Novinka 3.
Nová HD distribuce programů ČT nahradila původní verzi v klasickém SD i rovněž starou distribuci stanic ČT1 HD, ČT2 HD a ČT Sport HD. Souběh probíhal pouhý jeden týden. Během té doby si museli zákaznici přeladit své přijímače na nové parametry. Na certifikovaných přístrojích Skylink READY s funkcí FastScan proběhlo přeladění na nové HD programy automaticky. Během přechodu na nové parametry se na některých přístrojích objevily komplikace.
"Problémy s novým transpondérem se vyskytly na různých zařízeních, zpravidla z roku 2013/2014," vysvětluje Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která satelitní platformu Skylink provozuje. Podle něj se jedná řádově o stovky jednotlivých případů, které se řeší:
- některé přijímače GoSAT 7056, Optibox Zebra a Zebra mini (výrobce Opentech) … hardwarová chyba, stárnoucí kapacitory … řeší importéři
- televizory Panasonic … hardwarová chyba, řeší výrobce/importér
- televizory Philips … hardwarová chyba, řeší výrobce/importér
"Ještě víme o problémech některých přijímačů Topfield. Jedná se o dlouhé přepínání z programu na program. Důvody problémů neznáme, spolupracujeme však s výrobcem a importérem na analýze problému," popisuje situaci Jaromír Glisník.
Majitel satelitní platformy Skylink dělá vše pro vyřešení problematického příjmu na některých přístrojích a tedy pro spokojenost všech svých zákazníků.
"Vysílací řetězec jsme několikrát kontrolovali, vše je v pořádku. Přístroje, které mají problém s touto frekvencí mají zpravidla stejný problém s podobnou frekvencí na jiných satelitech," dodává Jaromír Glisník.

zdroj: parabola.cz
Uživatelský avatar
svaco
Odborník
Odborník
Příspěvky: 383
Registrován: 22.srpen 2011 - 20:49
satelitni prijimac: AB Cryptobox 800
Bydliště: Trenčín

Re: Novinky v Skylinku

Příspěvek od svaco »

Skylink zařazuje Sport1 HD, Prima +1 HD, JOJ +1 HD a JOJ Cinema HD
Provozovatel česko-slovenské satelitní DTH platformy Skylink rozšiřuje programovou nabídku o další stanice ve vysokém rozlišení (HDTV) - Prima +1 HD, JOJ +1 HD a placené programy JOJ Cinema HD a Sport1 HD. Přidává také nový produkt Skylink Ochutnávka.
Vlastník satelitní služby Skylink dnes na tiskové konferenci odhalil programové novinky, které souběžně vstupují do nabídky. Balíček DIGITAL se rozšiřuje o stanice Prima +1 HD a JOJ +1 HD. Dále se posiluje placená nabídka - sportovní kanál Sport1 HD a filmový program JOJ Cinema HD. Obě tyto stanice byly doposud klientům dostupné jen v SD rozlišení. Nyní si mohou zmíněné programy vychutnat ve více detailech.
Vysílání původních SD verzí stanic Sport1 a JOJ Cinema bude ukončeno v dohledné době. Zákazníci by si proto měli naladit kvalitnější HD verze co nejdříve. Zařazení kanálů do programových balíčků zůstává nezměněno – JOJ Cinema HD bude i nadále součástí balíčku Smart (a vyšších) a Sport 1 HD součástí balíčku Multi (a vyšších).
Mezi novinkami nefiguruje stanice Film+ HD, která byla zmíněna ve firemním časopise Skkylink magazín. Údajně se tato stanice v magazínu objevila omylem. Program Film+ zůstává pro klienty Skylinku jen v SD rozlišení.
Prima +1 HD a JOJ +1 HD jsou zbrusu novými programy české skupiny Prima, resp. slovenské JOJ. Oba programy poskytnou stejný obsah jako Prima HD, resp. JOJ HD ale s hodinovým časovým posunem. To znamená, že pořady se na těchto nových pozicích budou vysílat o hodinu později proti jejich mateřské programové verzi. Zákazníci Skylinku tak mohou sledovat například hlavní zpravodajskou relaci Primy nikoliv v 18:55 hodin ale až v 19:55 hodin, hlavní večerní pořad na +1 verzi Primy stanice začne ve 21:15 hodin. Obdobně na slovenské JOJ HD.
„Naši předplatitelé tak nepřijdou o svoje oblíbené pořady, které by jim jinak utekly,“ říká Jaromír Glisník, člen představenstva skupiny M7 Group, která provozuje satelitní platformu Skylink. „Nová funkce potěší téměř třetinu obyvatel České republiky a Slovenska, kteří přijímají satelitní televizi přes službu Skylink,“ dodává. Oba programy budou součástí základního balíčku Digital a diváci je mohou naladit s níže uvedenými parametry.

zdroj:parabola.cz
Uživatelský avatar
svaco
Odborník
Odborník
Příspěvky: 383
Registrován: 22.srpen 2011 - 20:49
satelitni prijimac: AB Cryptobox 800
Bydliště: Trenčín

Re: Novinky v Skylinku

Příspěvek od svaco »

Co je to Skylink Ochutnávka?
Zákazníci Skylinku si možná vzpomenou na nepravidelné promo akce provozovatele, kdy zákazníkům umožnil volný přístup k některému placenému programu. Tuto promo akci se operátor platformy rozhodl posílit a poskytovat ji pravidelně - stále. Nová programová pozice ve vysílání Skylinku s názvem "Skylink Ochutnávka" je určena k pravidelnému představení jednoho z placených programů provozovatele zákazníkům s balíčkem DIGITAL.
Každý měsíc bude na programové pozici "Skylink Ochutnávka" se měnit program, jenž bude nabízen na všech aktivních kartách Skylink. Znamená to, že během ochutnávky bude program šířen na dvou různých frekvencích - na původní a též v multiplexu s pozicí "Skylink Ochutnávka".
Programová pozice Skylink Ochutnávka si klade za cíl poskytnout jednoduchý přístup k placenému programu zákazníkům bez složitého vyhledávání promo programu mezi vysílanými programy.
Skylink začne s ochutnávkou programu AMC Channel. Právě tato stanice bude v tomto měsíci dostupná všem zákazníkům.

zdroj: parabola.cz
Uživatelský avatar
svaco
Odborník
Odborník
Příspěvky: 383
Registrován: 22.srpen 2011 - 20:49
satelitni prijimac: AB Cryptobox 800
Bydliště: Trenčín

Re: Novinky v Skylinku

Příspěvek od svaco »

TV8 přechází do HD
Z nedávných změn připomeňme i přechod slovenské volně šířené privátní televize TV8 z MPEG-2/SD do MPEG-4/HD.
Skylink tak zůstává lídrem v zavádění programů ve vysokém rozlišení. Po dnešním spuštění 4 nových HD programů lze na Skylinku naladit již 61 programů v HD kvalitě, což představuje téměř polovinu programové nabídky.

zdroj: parabola.cz
Uživatelský avatar
ROSTA1
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 136
Registrován: 30.červenec 2009 - 16:34
satelitni prijimac: ARIVA 202 e
Bydliště: RVA

Re: Novinky v Skylinku

Příspěvek od ROSTA1 »

Skylink Live TV vyzkoušelo již 60 tisíc zákazníků
Novou službu Skylink Live TV operátora česko-slovenské satelitní platformy Skylink si již vyzkoušelo 60 tisíc zákazníků. Uvedl dnes na tiskové konferenci Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která Skylink provozuje.
Skylink má již 1 tisíc zákazníků s hybridním set top boxem Samsung EVO-S. Jde o první hybridní přijímač s novým kódovacím systémem Viaccess Orca.

zdroj: parabola.cz
Naposledy upravil(a) ROSTA1 dne 07.prosinec 2016 - 15:32, celkem upraveno 2 x.
Uživatelský avatar
svaco
Odborník
Odborník
Příspěvky: 383
Registrován: 22.srpen 2011 - 20:49
satelitni prijimac: AB Cryptobox 800
Bydliště: Trenčín

Re: Novinky v Skylinku

Příspěvek od svaco »

Přeladění programů Hustler TV a Brazzers TV Europe
Menší přeladění nyní čeká zákazníky Skylinku s placenou televizí, kteří sledují kanály pro dospělé - konkrétně stanice Hustler TV a Brazzers TV Europe. Oba MPEG-2/SD programy se budou nadále vysílat na hlavním evropském satelitním systému Astra na pozici 19,2°E ale z nové frekvence. Čas na přeladění set top boxu na nové parametry mají diváci do konce tohoto roku (tj. do 31.12.2016).

zdroj: parabola.cz
Uživatelský avatar
ROSTA1
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 136
Registrován: 30.červenec 2009 - 16:34
satelitni prijimac: ARIVA 202 e
Bydliště: RVA

Re: Novinky v Skylinku

Příspěvek od ROSTA1 »

Bude Prima +3 a Prima +7?
Na včerejší tiskové konferenci operátora česko-slovenské satelitní platformy Skylink byly představeny programové novinky a také zhrusu nový projekt s časově posunutými verzemi programů české Prima +1 HD a JOJ +1 HD.
Divákům umožňují sledovat pořady o hodinu později. V čase, který jim více může vyhovovat.
"Plusjedničkové" verze si kladou za cíl získat další diváky pro svoji komerční skupinu a tím tedy i zvýšit příjmy z reklam. Reklama je totiž jediným způsobem financování komerčních stanic.
Prima +1 HD a JOJ +1 HD budou zpočátku zcela kopírovat hlavní mateřské programy s hodinovým posunem a to včetně reklam. Později se mohou na nových verzích reklamní bloky lišit.
Prima přiznala, že jde o nový pilotní projekt ve spolupráci se Skylinkem. V případě, že bude úspěšný, mohou vzniknout i stanice Prima +3 a Prima +7.
Programy s hodinovým, dvouhodinovým i 24 hodinovým posunem se často používají zejména u operátorů placených platforem. Mezi bezplatnými programy se těší největší oblibě ve Velké Británii, kde tamní satelitní platforma Freesat UK nabízí divákům přístup k timeshiftovým programům ITV (ITV1 +1, ITV2 +1, ITV3 +1, ITV4 +1), Channel 4, Movies4Men, Trur Crime, CBS Reality, Food Network a řada dalších.

zdroj: parabola.cz
Uživatelský avatar
caldix
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Příspěvky: 67
Registrován: 09.květen 2011 - 12:02
satelitni prijimac: Anaconda, x403p

Re: Novinky v Skylinku

Příspěvek od caldix »

Odštartovala TA3 HD
Spravodajská televízia TA3 dnes spustila na satelite celkom nečakane HD vysielanie. Ešte v polovici novembra pritom tvrdila, že prechod do HD odložila a verziu vo vysokej kvalite príde až v máji 2017. Dnes je už situácia celkom iná...viac
Technické parametre pre naladenie TA3 HD:
satelit: Astra 3B (23,5°E)
kmitočet: 12 363 MHz
polarizácia: vertikálna
symbolová rýchlosť: 29 500
FEC: 3/4
norma: DVB-S2.

zdroj: zive.sk
Uživatelský avatar
ROSTA1
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 136
Registrován: 30.červenec 2009 - 16:34
satelitni prijimac: ARIVA 202 e
Bydliště: RVA

Re: Novinky v Skylinku

Příspěvek od ROSTA1 »

Skylink zapojil DVB titulky pro 3 kanály skupiny Nova
Na česko-slovenské satelitní platformě Skylink jsou dostupné další programy s volitelnými DVB titulky. Provozovatel této DTH služby přidal DVB titulky k programům Nova International, Nova Cinema HD a Fanda HD.
Všechny vyjmenované stanice jsou součástí nejnižšího programového balíčku DIGITAL. První je v nabídce pro zákazníky na Slovensku, zbývající pro české domácnosti.
Skupina Nova vysílá vybrané pořady s tzv. skrytými titulky. Ty jsou běžně dostupné na teletextové stránce 888. Skylink ale u programů skupiny Nova (vyjma TELKA a TV Smíchov) nevysílá teletext ani skryté titulky. Místo nich nabízí DVB titulky. Ty si může divák - v případě zájmu - zaktivovat. Postup najde divák v návodu od svého satelitního přijímače.

zdroj: parabola.cz
Uživatelský avatar
ROSTA1
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 136
Registrován: 30.červenec 2009 - 16:34
satelitni prijimac: ARIVA 202 e
Bydliště: RVA

Re: Novinky v Skylinku

Příspěvek od ROSTA1 »

Konec vysílání v SD rozlišení se blíží
Operátor česko-slovenské satelitní platformy Skylink, společnost M7 Group, upozorňuje své zákazníky, že brzy bude ukončena satelitní distribuce dalších veřejnoprávních i komerčních stanic ve standardním rozlišení (SD).
K 1.1.2017 bude ukončeno satelitní vysílání dalších programů v SD rozlišení. Tentokrát se bude vypnutí týkat programů slovenského veřejnoprávního vysílatele RTVS - Jednotka a Dvojka a rovněž i dalších slovenských a českých programů - konkrétně TV Markíza, TV JOJ, JOJ PLUS, WAU, TV Barrandov, Kino Barrandov, TA3 a TV8 (TV Osem).
Zákazníci Skylinku mohou všechny vyjmenované programy sledovat již jen v kvalitnější HD distribuci. HD verze se nacházejí na jiných kmitočtech - pokud zákazník Skylinku ještě sleduje programy v SD, musí si programy naladit z parametrů, které uvádíme v níže uvedené tabulce.
Programy Satelit Astra Frekvence (MHz) Polarizace Symb. r. (KS/s) FEC Norma Pilot
TV JOJ HD, PLUS HD 23,5°E 11 876 H 29 900 3/4 DVB-S2/8PSK ON
WAU HD 23,5°E 11 973 V 29 900 2/3 DVB-S2/8PSK OFF
Markíza HD 23,5°E 12 109 H 27 500 3/4 DVB-S2/8PSK ON
Jednotka HD, Dvojka HD, TV Barrandov HD, Kino Barrandov HD, TA3 HD, tv8 HD 23,5°E 12 363 V 29 500 3/4 DVB-S2/8PSK ON
Pro sledování programů v HD rozlišení je nutný set top box s podprou MPEG-4, HD a DVB-S2.

zdroj: parabola.cz
Uživatelský avatar
ROSTA1
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 136
Registrován: 30.červenec 2009 - 16:34
satelitni prijimac: ARIVA 202 e
Bydliště: RVA

Re: Novinky v Skylinku

Příspěvek od ROSTA1 »

Další novinky přijdou v roce 2017
Další programové pozice Novinka na česko-slovenské satelitní platformě Skylink budou obsazeny až po Novém roce. Na další programové novinky si tak musí klienti této DTH služby nějakou dobu počkat.
"Letos už nic nového nerozjedeme. Nechceme do technologie zasahovat," uvedl na dotaz webu Parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která platformu Skylink provozuje. "Takže novinky přijdou až někdy po Novém roce," doplnil.
Provozovatel platformy Skylink rozšířil programovou nabídku 7.12.2016 a zařadil další programy v HD rozlišení - konkrétně JOJ Cinema HD, Sport1 HD a časově posunuté verze Prima +1 HD a JOJ +1 HD.
Aktuálně jsou na transpondérech Skylinku volné další tři programové pozice a to Novinka 1, Novinka 2 a Novinka 8. Další pozice se uvolní po vypnutí SD distribucí programů Sport1 a JOJ Cinema a také po překlopení multiplexu na kmitočtu 12,070 GHz do DVB-S2.

zdroj: parabola.cz
Uživatelský avatar
ROSTA1
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 136
Registrován: 30.červenec 2009 - 16:34
satelitni prijimac: ARIVA 202 e
Bydliště: RVA

Re: Novinky v Skylinku

Příspěvek od ROSTA1 »

O pár dní vypneme 11 programov. Ostanú iba v HD
Zákazníci satelitnej služby Skylink sa musia pripraviť na to, že už o pár dní prídu o príjem jedenástich kanálov – ak ešte nemajú prijímač s podporou HD rozlíšenia.
Na konci tohto roka bude ukončené šírenie SD programov Jednotka, Dvojka, Markíza, JOJ, Plus, Wau, TV Barrandov, Kino Barrandov, Barrandov Plus, TA3 a tv8.
Základné stanice v HD kvalite:
JOJ HD, PLUS HD, Wau HD, Markíza HD, Jednotka HD, Dvojka HD, TV Barrandov HD, Kino Barrandov HD, Barrandov Plus HD, TA3 HD, tv8 HD
Pre sledovanie kanálov v HD kvalite potrebujete televízor alebo set-top-box s podporou formátu MPEG-4/HD. Tie sú za ceny od 60 eur.
V základe 29 HD kanálov
Skylink bude od nového roka v rámci základného balíka Digital ponúkať 48 televíznych staníc. Až 29 z nich vysiela vo vysokom rozlíšení. Cena balíčka začína na úrovni 2,6 eura mesačne.
V najbližších mesiacoch má pribudnúť ďalší program v HD – Lux HD.

zdroj: zive.sk
Uživatelský avatar
ROSTA1
Pokročilý
Pokročilý
Příspěvky: 136
Registrován: 30.červenec 2009 - 16:34
satelitni prijimac: ARIVA 202 e
Bydliště: RVA

Re: Novinky v Skylinku

Příspěvek od ROSTA1 »

Barrandov Muzika ukončí k 31.12.2016 satelitní distribuci
Hudební a zábavní kanál Barrandov Muzika televizní skupiny Barrandov ukončí na konci tohoto roku svoji satelitní distribuci. Program opustí satelit Astra 3B a o program tak přijdou zákazníci česko-slovenské satelitní platformy Skylink.
"Změna je způsobena přechodem satelitních operátorů na normu DVBS-2 a HD vysílání," uvedl jako důvod ukončení satelitní distribuce provozovatel programu Barrandov Muzika.
Přes satelit Astra 3B budou od Nového roku pokračovat už jen programy Barrandova v HD rozlišení - tedy Barrandov HD, Barrandov Plus HD a Kino Barrandov HD. Znamená to, že skončí vysílání programů skupiny Barrandov ve starém formátu MPEG2/SD. Od 1.1.2017 bude pro příjem HD programů Barrandova nutný novější satelitní přijímač, podobně jako pro jiné české a slovenské programy.
technické parametry - Barrandov HD, Barrandov Plus HD a Kino Barrandov HD:
• Astra 3B (23,5°E), freq. 12,363 GHz, pol. V, SR 29500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Irdeto

zdroj: parabola.cz
Odpovědět

Zpět na „Skylink, Antena+“