e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 19.Duben 2019 - 21:00

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 66 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 28.Únor 2015 - 18:53 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1721
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 101 krát
Do pohotovostního režimu se přepínáš z enigmy, takže se to dá v cronu spouštět přes webrozhraní.
http://dream.reichholf.net/wiki/Enigma2:WebInterface
Tady máš dokumentaci k webif pro dreambox. Na konci najdeš to co hledáš a příkladů jak si to nejdřív vyzkoušet v telnetu je tam dost. Samozřejmě pro openwebif to budeš muset najít jinde ,ale bude to asi téměř stejné.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Únor 2015 - 19:34 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 14.Duben 2011 - 20:09
Příspěvky: 476
satelitni prijimac: DM7080HD
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 28 krát
11chloe napsal:
Do pohotovostního režimu se přepínáš z enigmy, takže se to dá v cronu spouštět přes webrozhraní.
http://dream.reichholf.net/wiki/Enigma2:WebInterface
Tady máš dokumentaci k webif pro dreambox. Na konci najdeš to co hledáš a příkladů jak si to nejdřív vyzkoušet v telnetu je tam dost. Samozřejmě pro openwebif to budeš muset najít jinde ,ale bude to asi téměř stejné.


skusil som teda cez VTI do Cronu zadat 09 05 * * * wget -q -O /dev/null http://root:dreambox@localhost/cgi-bin/ ... nd=standby
dreambox a localhost som nahradil mojimi udajmi ale zatial to nefunguje
ani ked na miesto standby dam 5
ani takto to nefunguje
* 5 * * * wget -q -O /dev/null http://x.x.x.x/web/powerstate?newstate=5
* 5 * * * http://x.x.x.x/web/powerstate?newstate=5

prosim nevie mi niekto poradit kde robim chybu


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Únor 2015 - 20:18 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1721
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 101 krát
Funguje ti tohle přes telnet ?
Kód:
 wget -q -O /dev/null http://127.0.0.1/web/powerstate?newstate=5

Mě to na openwebif funguje.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Únor 2015 - 21:10 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 14.Duben 2011 - 20:09
Příspěvky: 476
satelitni prijimac: DM7080HD
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 28 krát
11chloe napsal:
Funguje ti tohle přes telnet ?
Kód:
 wget -q -O /dev/null http://127.0.0.1/web/powerstate?newstate=5

Mě to na openwebif funguje.


vdaka uz to funguje :thankyou:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Březen 2015 - 10:49 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 14.Duben 2011 - 20:09
Příspěvky: 476
satelitni prijimac: DM7080HD
Poděkoval: 5 krát
Poděkováno: 28 krát
trochu som googlil
Kód:
http://dreambox/web/powerstate?newstate={powerstate_number}
0 = Toogle Standby
1 = Deep standby
2 = Reboot Dreambox
3 = Restart Enigma2
4 = Wakeup form Standby (na nete som nasiel aj 116 mozno preklep)
5 = Sleep


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 14:33 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Srpen 2008 - 12:24
Příspěvky: 23
cau, pred casem jste tu resili automatické vypínání dremaboxu po startu,
máte příkaz, kterým ho cron dá do standby ?

vím, že to jde z telnetu nebo z webu, ale když jsem na dovolené nebo na služebce a vypnou elektřinu, dream (800se) najede a hraje až než přijedu

velké díky


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 14:49 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 05.Únor 2015 - 17:11
Příspěvky: 200
Poděkováno: 5 krát
adamicaopica napsal:
cau, pred casem jste tu resili automatické vypínání dremaboxu po startu,
máte příkaz, kterým ho cron dá do standby ?

vím, že to jde z telnetu nebo z webu, ale když jsem na dovolené nebo na služebce a vypnou elektřinu, dream (800se) najede a hraje až než přijedu

velké díky

To si nedal moc dobrý príklad s tou dovolenou alebo služobkou.
Ale ak ti to ide z telnetu, tak potom kde je problém?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 14:58 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Srpen 2008 - 12:24
Příspěvky: 23
no takový, že při moři v egyptě se na telnet moc nedostanu ...


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 15:03 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 05.Únor 2015 - 17:11
Příspěvky: 200
Poděkováno: 5 krát
Ale v tom telnete to predsa vypínaš nejakým príkazom, tak si to hoď do cronu a vuala zápisy nejedou.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 15:05 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 1706
Poděkoval: 113 krát
Poděkováno: 291 krát
Nepoužívám na to cron, ale plugin StartUpToStandby.
Po zapnutí z hlubokého spánku nebo po nahození elektřiny přístroj po bootu přepne do pohotovostního režimu.

_________________
Vu+ Duo2, 2x single DVB-S2, Western Digital 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 15:09 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Srpen 2008 - 12:24
Příspěvky: 23
dík,

takže takhle ?

*/10 * * * * wget -q -O /dev/null http://127.0.0.1/web/powerstate?newstate=5

výše píše kolega že nejede, pak že jede ... nemám to ted možnost otestovat.


Ď.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 15:31 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 10.Prosinec 2011 - 15:05
Příspěvky: 3310
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 133 krát
@adamicaopica, ale veď na to je ten plugin StartUpToStandby ako píše VTronik ,
tiež ho používam a funguje


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
„Cross of Iron“
Som človek ktorý v kaviarni sedí pri stole, neprehliada si telefón, ani tablet, ani notebook - len pije kávu - ako nejaký psychopat. : )
Pre AB-CB 6XX pripojené na internet FW s dátumom vyšším ako február 2016 neodporúčam !!! , 02/2016 OK.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 15:31 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1721
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 101 krát
Záleží jaký máš image.
Příloha:
standby.png


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Prosinec 2017 - 15:47 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Červen 2010 - 20:36
Příspěvky: 9406
Poděkoval: 43 krát
Poděkováno: 137 krát
V ATV je to uz zabudovane v zaklade... mozno aj inde neviem.

_________________
VU UNO openATV, plna skrina kramov ;)
Tento cely prispevok bol napisany bez financnej pomoci EU a tapatalku!


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Květen 2018 - 20:48 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Červenec 2011 - 5:34
Příspěvky: 109
satelitni prijimac: SF-4008, FS-Enibox
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
Řeším taky cron ale na jiném boxu, a to Enibox s OpenATV 6.2. příkaz v telnetu funguje, a mám jej zapsaný v souboru /etc/cron/crontabs/root . Když se podívám v menu přijímače, v položce Časovače - Cron, tak ten zápis tam je a vidí to přijímač, ale za boha se to neprovede. Po zadání příkazu crond -e tak tam ty zápisy taky vidím.
Neví náhodou někdo co by s tím mohlo být?

_________________
Octagon SF4008, HD Box FS9200, HD Box FS7110, HD Box FS7119, HD Box FS-Enibox, Edision Argus Mini IP, Opticum 9600TS


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Květen 2018 - 6:33 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 18.Listopad 2014 - 18:03
Příspěvky: 1721
Poděkoval: 20 krát
Poděkováno: 101 krát
Buď neběží crond a nebo je to blbě zapsané v crontab :poklona:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Květen 2018 - 7:33 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4447
satelitni prijimac: formuler f4 turbo combo
Místo/Bydliště: KE
Poděkoval: 227 krát
Poděkováno: 295 krát
Pisat crond -e je nezmysel.
Na kontrolu co je v crone sluzi crontab -l
Väčšinou problem je, ze nezadas cestu k skriptu, testuje sa to tak, ze si nastavis spustenie o minutu a dovtedy skusas az to ide.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, 0624, citacky TBS3102


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Březen 2019 - 19:34 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Srpen 2008 - 12:24
Příspěvky: 23
ahoj,

proč se nechce provést fungující script na přepnutí Dreamboxu do Standby

wget -O /dev/null -q http://localhost/web/powerstate?newstate=0

po restartu boxu, když si ho dám jako np. myscript.sh -755 do /etc/init.d a namountuju do rc3.d nebo rc5.d, kde jiné scripty bez problému chodí ?

Přes telnet jde bez problému, nechci používat Crond.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Březen 2019 - 20:11 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 4447
satelitni prijimac: formuler f4 turbo combo
Místo/Bydliště: KE
Poděkoval: 227 krát
Poděkováno: 295 krát
Tvoj skript sa pravdepodobne vykoná este skôr ako nabehne enigma web interface.
Urob si pomocny skript:
#! /bin/bash
sleep 120
wget -O /dev/null -q http://localhost/web/powerstate?newstate=0

Až tento skript odstartuj z myscript.sh
prikazom
/root/scripts/pomocnyscript.sh &

A daj vediet, ci zabralo.

_________________
formuler f4 turbo combo, opi zero, 0624, citacky TBS3102


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Březen 2019 - 7:47 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Srpen 2008 - 12:24
Příspěvky: 23
Ahoj,
dík za radu, ale ten zvýšený timeout nepomůže.
GUI se totiž pustí vždy až po vykonání tohoto scriptu a pak už se nehodí do Standby.
mám to na 800SE, není tam /root/scripts ale /etc/init.d a /etc/rc3.d

Prostě ten 120 s sleep udělá to, že běží další 2 minuty bootovací žlutý progress bar a bliká modrá diodka..

dík


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 66 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk