e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 13.Listopad 2018 - 19:56

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 116 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 21.Červenec 2011 - 10:44 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1856
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 6 krát
ten zosilovač skus tak ja pišeš zapojiť tich 18db je oddelovaci utlm udava vlastne to o kolko decibelou je oddelana jedna antena od druhe . skus však najskor zapojenie jednej anteny a omrkni signal potom druhej anteny a omrkni signal ak sa takymto sposobom nevysomariš stoho ostava uš len ta posledna možnosťv a to stymi yagi antenami.podla mna však bude problem v nedostatočnej selektivite zlučovača a jedna antena zruši druhu.pripadne nevyrovnana uroven z anten.ten 29k ti pojde lepšie jak vypnu ten sprosti prevadzač su boxy ktore analog nedetekuju na takych by ten digital mohol isť lepšie a ten priebežny tieš možeš vyskušať a to presne tak jak pišeš zapoj ho na vstu zlučovača tej colorky

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to http://jopo166.webovastranka.sk/


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Červenec 2011 - 17:15 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Květen 2011 - 22:17
Příspěvky: 40
Tak pohral som sa s pár vecami a máme tu výsledok :)

Povedali by ste, že 30dB zosilovač od RTV na kanaly 29 a 40 je horší ako 25dB SWA-3? Teda aspoň pri konečnom zlúčení antén. Som bol prekvapený, pred tym mi, ako tak, niekedy prešiel 40. kanal cez zosilovač RTV 30dB a teraz cez SWA-3 mi ide super 40. kanal takisto sa napravil prijem aj na 52. kanaly z Bojnic, ktory uz kanalovy zosilovac na 59. kanal nezosiloval adekvatne, a ked neprsi dokonca ide bez sekania 29. kanal krasne.

Konečné zapojenie:
x-Color, SWA-3 zosilovač 25dB, zlučovač 1-44
Yagi 30 prvkova na kanaly 56-60, RTV 30dB na 59. kanal, zlučovač 48-69
- pred vstupom do TV mam ešte 12dB zosilovač pasmovy od VFtechu

Hodnoty:
29. kanal (Brno,Kojal - MUX1), signal 47%, kvalita podľa počasia 10-60%
40. kanal (Brno,Kojal - MUX2), signal 53%, kvalita 76%
52. kanal (Bojnice - MUX2), signal 50%, kvalita 88%
57. kanal (Bojnice - MUX1), signal 52%, kvalita 97%
59. kanal (Brno,Kojal - MUX3), signal 40%, kvalita 70%

Teraz som si helfol aj tuto antenu http://www.vftech.sk/eshop/index.php?ro ... uct_id=313 , ktora ma zisk 14dB na kanaloch 27-30. So zosikom RTV 30dB na kanaly 29 a 40 dosiahla nasledujuce v celku kvalitne vysledky:
29. kanal - (Brno,Kojal - MUX1), signal 49%, kvalita stabilnych 62% (bez zlučovača)

Preto rozmyšlam o trojvstupovom zlučovači ale tento krat na kanaly 21-33, 37-53 a 56-69. Myslite si že zapojenim ešte aj tejto kanalovej anteny do zlučovača sa tento signal na 29. kanaly zosilni?

Ďakujem za odpoveď


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Červenec 2011 - 18:40 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1856
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 6 krát
osobne je aj mne zahadov prečo ti to stym zosilovačom swa-3 ide predpokladam že preto nakolko ma menšie zosilnenie a po zlučeni bol signal stychto dvoch anten lepšie vyrovnany lebo inač ma nenapada nič ine prečo by to mohlo byť tak osobne neni prave najspravnejšie tu swa-3 tam nechavať ak použivaš viacere anteny lebo aj ked ti to ide pri zlučeni dalšej anteny ti to može robyť problemy napr take že po zlučeni spadne signal na druhej do zlučovača pisal som ti že ked experimentuješ poskušaj každu antenu samostatne v zlučovači skušal si??Pri zlučovani by tam pri takych extremnych podmienkach nikdy nichto nenechal ten zosilovač avšak ak dospeješ ktomu že nijaky iny zosilovač ti fungovať nebude jedine tento bolo by dobre ak by si na vstup tej swa-3 dal priepusť na kanal ktory chceš aby cez nu prešiel.Davaš sa na cestu velmy zložitu ked chceš prilučiť ešte jednu antenu aj ked vysledok može byť prave s takou variantou a to su smerove anteny prave najlepši.Nikdy antena nesmie prijimať signal pre ktory je určena druha antena lebo budeš mať stym važne problemy kitore sa nemusia prejavyť hned po zlučeni možu aš po dlhšiom čase sledovania telky. Použitim širokopasmoveho zosilovača cesta nevedie nikam!!!Prakticky ak chceš aby si dostal čo najlepši vysledok musiš to urobyť tak použiť najlepšie aš štiry anteny nas tie tvoje bojnice aj to sito bez zosilovača otočene vertikalne na 59k yagi s kanalovym zosilovačom,na 29yagi z dalšim kanalovym zosilovačom,a na 40 kanal aj tu kolorku čo maš ak stači ale tieš z dalšim kanalovym zosilovačom na 40k a aš 4 vstupovy zlučovač a to taky jeden vstup 52,57 druhy vstup 40k,3vstup 29k a štvri vstup59k .ten zosilovač ktory maš 29,40 by som vymenil za 2 kanalove ak by ťi ho vymenili.Ak si mal v colorke zosilovač 29,40 mal si skusiť utlmiť signal stejto anteny ladiacim utlmovym člankom či by ti signal nenaskočil aj cez zlučovač tym utlmovim člankom ladiacim by si vlastne lepšie vyrovnal urovne signalou medzi timito 2 antenami colorkou a tou YAGI na 59k Moja domienka je založena na domienke že signal 29 a 40 kanalu je podstatne silnejši ako signal 59k a potrebuješ aby boli vyrovnane zosilovač swa3 ma slabšie zosilnenie a tym sa signaly z oboch anten lepšie vyrovnali nič ine ma nenapada prečo to može byť tak že swa-3 ti ide lepšie ako ten kanalovy.Swa 3 zosilnenie 25db a ten kanalovy 30db toto je moj nazor nech sa vyjadria ešte druhy šak aj vyspe a iny možu radiť možno niečo vymislime. ak by ta swa-3 v antene musela ostať treba znej spravyť kanalovu a basta.Obe zosilovače su 2 stupnove obe maju 2 tranzistory swa3 tranzistory bfr93 minijaturne a na druhom stupni spetnu vezbu a možno trošku inač nastavene pracovne body zosilovač od rtv ma na oboch stupnoch tranzistory z malim šumom bfg 67 a priepusť na vstupe na cele pasmo uhf a medzi tranzistorami kanaLOVU PRIEPUSť AK SI DOBRE PAMETAM uš davno som nemal od rtv trenčin rozobrati zosik ale jak som opravoval mislim že takto bolo zapojene pracovne bodi uš neviem ako boly nastavene.Možno by sa dali zredukovať zo štiroch anten na anteny len 3 v zapojeniu a to takto na bojnice polske sito,2 antena YAGI ktora by bola na 40k ona by však utiahla aj 29k som si isti a to bez zmenšenia dajakeho velkeho zisku musela by včak byť aš do 40k u yagi toje totiš tak že ked kupiš yaginu na 40 kanal ona potiahne aj 29k ale nikdy nie opačne nape antena na 29k nepotiahne niky 40k vieš a dalšu yaginu by si použil na 59k colorku by si vynechal.Mal si si kamarat zohnať yagi na 40 kanal a tu oskušať a nie na 30 chapeš?? inač ak by aj yagi bola malo a tvoja spokojnosť by bola mala že ta yagi akosi slabučko ide mohol by si skusiť namiesto reflektorovej steny nanej tej zadnej použiť sito s colorky aj taketo niečo by ti mohlo dvyhnuť signal osobne stym sitom prijima jeden pan signal kojalu a ma to sito na každej yagi antene dlhej a prijima to takimto sposobom aš v dunajskej strede čo je tieš asi posledne miesto k madarsku kde ten signal doleti.

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to http://jopo166.webovastranka.sk/


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Červenec 2011 - 19:40 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Květen 2011 - 22:17
Příspěvky: 40
S tým sitom je to dobrý nápad! To sito pri najbližšej možnej príležitosti vyskúšam nahodiť na tú YAGI 27-30 a uvidime čo to povie. Možem ho nahodiť aj vo vertikalnej polohe na horizontalne upevnenu antenu? Rozhodol som sa pre ňu preto, lebo 40tka ide dobre na tej colorke a zaroveň bohužial nemali YAGI antenu na 40ty kanal. Tak som sa s nimi dohodol že ak mi nepojde tak ju vratim.

A prosim ta neviem ako je to teraz. Vzdy som sa snazil uprednostnovat pasmove zlučovače pred kanalovimi zlučovačmi z jedneho dvovodu, a to pretože som si myslel že pasmove maju straty 2dB a kanalove 4dB na danych kanaloch. Je moja domnienk o najmenšich stratach vhodna aj v tomto pripade alebo?

Ďakujem


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Červenec 2011 - 19:56 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1856
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 6 krát
to sito musiš umiestniť tak ako je na colorke nie inak. čo sa tika toho zlučovača viacvstupovy zlučovač ma samo vedšie straty ako 2 vstupovy tvoja domienka že zlučovače ktore su pasmove na vic kanalou je spravna to plati však pre 2 vstupove pre 4 vstupove uš nie a najlepšie je použiť taky ktory ma vstupi na f konektory podobne ako vydiš pri mapojeni paraboli k sat prijimaču. Z yagi na 30 sa da spravyť skratenim prvkou yagi na na 40 kanal avšak by si prišiel samo o zaruku taketo yagini maju ludia povyhadzovane len sa musiš v okoli popitať v minulosti ich použivali na prijem suchej hori na 32k stv2 ked ešte markiza nešla.dobry zlučovať musi mať poriadny oddelovaci utl to je dvoležite aby dobre oddelil jednu antenu od druhej uteba to je to čislo 18db u zlučovača čo maš.Ak by boli straty priliš velke tak musiš na vstup dať ešte jeden jednotranzistorovy zosilovač z malim ziskom takych 10db aby si ich vykril inač si nepomožeš tie viacvstupove maju straty mal by si použiť čo najmenej anten škoda že nemaš tu yagi na 40k aby si vyskušal ako by cez nu prešiel 29k a vedl by si načom si nooo velka škoda zredukoval by si to ak by to dobre šlo na 3 anteny a na ten blizky prijem bojnic vertikalne sito zo simetrakom to musi isť aj bez predzosilovačov.Aj kable su dvoležite vyhni sa tim najlacnejšim a hlavne takym čo maju na strednom vodiči umelu izolaciu tie su najhoršie z penovou su oniečo lepšie v tvojom pripade hra ulohu každy strateny DB pri kojale a tak isto je dobre ak je kabel poriadny tieneni nelezie doneho rušenie z vonku.Tie 8 korunkove su na 2 veci :D uš pri preťahovani sa lamu a po roku spukaju a pretečie do vnutra kabla voda.Netvrdim však že ja take 8korunove kabli nepouživam použivam hej pre miestny vysielač na vzdialenosť trebarz 30km bo ludia mi povedia že mam dajak spravyť tak dajak spravym stym čo maju ale pre dialkovy prijem som take kable nikdy nepoužil.CO sa tiky signalu box každe zvyšenie sili signalu nezobrazi napr .može ukazovať 40percent aj pre 50db signal a kludne aj pre 40db signal stupnice su len na orientaciu ohladne širenia vln by mal is najlepšie 29k a najslabšie 59k v tvojom pripade to však tak nieje lebo babre ti dotoho ten vykrivač stv2 ktory kuligani ešte nevypli a rušia 29k.Ten 29k ti ide na yagi podla mna lepšie nie koli zisku anteny ale podla mna koli smerovosti yagi na ovela vedšiu smerovosť a potlači ti ten 29k analogovy


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to http://jopo166.webovastranka.sk/


Naposledy upravil(a) jopo33 dne 27.Červenec 2011 - 15:02, celkem upraveno 2 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Červenec 2011 - 21:09 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Červen 2011 - 0:52
Příspěvky: 5
geoge046 napsal:
S tým sitom je to dobrý nápad! To sito pri najbližšej možnej príležitosti vyskúšam nahodiť na tú YAGI 27-30 a uvidime čo to povie. Možem ho nahodiť aj vo vertikalnej polohe na horizontalne upevnenu antenu? Rozhodol som sa pre ňu preto, lebo 40tka ide dobre na tej colorke a zaroveň bohužial nemali YAGI antenu na 40ty kanal. Tak som sa s nimi dohodol že ak mi nepojde tak ju vratim.

A prosim ta neviem ako je to teraz. Vzdy som sa snazil uprednostnovat pasmove zlučovače pred kanalovimi zlučovačmi z jedneho dvovodu, a to pretože som si myslel že pasmove maju straty 2dB a kanalove 4dB na danych kanaloch. Je moja domnienk o najmenšich stratach vhodna aj v tomto pripade alebo?

Ďakujem


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Červenec 2011 - 15:00 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Květen 2011 - 22:17
Příspěvky: 40
Hm, zaujimave a to sito musim aj presne tak ohnut ako je na colorke? či musi to byť v nejakom uhle presnom.

No a po par dňoch robenia v robote som sa dostal aj k uvažovaniu o vhodnom riešeni pre tuto antennu sustavu. Kedže som na zahrade obmedzený šťavou z auto-batérie, tak musim hľadať spôsob ako mať pri pozeraní televizie pustený len jeden anténny-zosilovač. Na toto som zatiaľ našiel len jedno riešenie a to prepínač antén z csat-u. Lenže je nevýhoda že je len dvojvstupovy, preto sa chcem opýtať že či náhodou neviete o nejakych 3-vstupovych prepinačoch antén?

Ďakujem


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Červenec 2011 - 15:09 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1856
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 6 krát
na slovensku len 2 vstupovy aj ten prepinač ma dajaky utl nemysli si že je bez utl všetko na svete ma utl minimalny ale ma taky isty prepinač aj rtv trenčin roby.ktora roby aj predzosilovače.MANUALNY PREPINAč ANTEN TAKY 3 STUPOVY SA NIEKEDY DODAVAL AJ K HRAM NO ZIAL Uš NEVIEM AKO SA VOLAL

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to http://jopo166.webovastranka.sk/


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Červenec 2011 - 15:20 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Květen 2011 - 22:17
Příspěvky: 40
Hmm, takže keď predpokladame že ma prepinač utlm 2dB tak v zapojeni dvoch za sebou by bol utlm až 4dB a bolo by to ovela stratovejšie než zlučovač, správne sa domnievam? Ak áno tak bolo by tu pre mňa ešte nejaké riešenie na domáce vyrobenie?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 28.Červenec 2011 - 15:39 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1856
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 6 krát
najlepšie zlučenie a najmenšie straty ma asi prepinač ale podla ma tich 3db stale stratiš bez strat sa zlučovať neda tu maš odkaz ale zase len na pripojenie 2 anten cez rele sa prepinaju a na ovladanie sti stači barz jaky ovladač od telky ale zrovna lacne to nieje:možno skusiť zlučiť 2 anteny a ešte ich potom pichnuť do prepinača: http://www.avelmak.sk/index.php?lm=666& ... icle=47479 a tu je na 3 ale manualny: http://www.avelmak.sk/index.php?lm=666& ... icle=10596

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to http://jopo166.webovastranka.sk/


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Červenec 2011 - 1:16 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Duben 2010 - 17:52
Příspěvky: 642
Poděkováno: 1 krát
Kedysi sa používala na prepínanie antén /max.12 antén / upravená predvolba TV MATRA
Fungovalo to tak,že po stlačení predvolby č.1 sa pustilo napätie do antény
č.1
po stlačení predvolby č.2 sa pustilo napätie do antény č.2
po stlačení predvolby č.3 sa pustilo napätie do antény č.3 atd...
Podobný princíp je možno použiť na prepínanie n-počtu antén avšak musí
byť splnená podmienka,že každá anténa je osadená zosilovačom,antény sú
zlúčené širokopásmovým zlučovačom napr.VTF 8824,potom to funguje tak,že
do a zo zlučovača ide len signál s tej antény u ktorej sa zapol zosilovač.Takže
s každého zosilovača sa privedú káble pre napätie do viacpolohového prepínača
a prepína sa len napätie pre tú ktorú anténu.
Bežný širokopásmový zlučovač napr.VTF 8824 vyhovie preto,že ak je zosilovač v anténe vypnutý tak sa správa ako útlmový člen a prepustí iba zanedbatelnú
úroven signálu,naopak zapnutý zosilnovač prepustí minimálne o 35 dB silnejší signál než vychádza s ostatných vypnutých zlúčených antén-ako keby ani neboli v zlučovači.
Samozrejme,že pri takomto prepínaní antén sa medzi anténu a zlučovač vloží
napájacia výhybka / napr.PNV-F PREVIS / a napäťové káble z výhybky sa zapoja do viacnásobného prepínača napätia napr. typ F-KV12KEY BLACK
alebo jednoduchší napr. typ P-B068H alebo P-DS2PC,tiež možno použiť
spínaciu skrinku z auta,motorky a pod.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Červenec 2011 - 17:49 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Květen 2011 - 22:17
Příspěvky: 40
Ďakujem veľmi pekne za dobrú metódu ktorú ste mi poradili :)

V Prievidzi máme aj obchod kde sa predáva aj takýto tovar. Vašu myšlienku som si prisposobil pre svoje učely a chcel by som si kupiť tento rozbočovač/zlučovač + 3x napájacie výhybky + nejaky takyto 4polohy prepinač. Čo na to vravíte?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 29.Červenec 2011 - 18:38 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1856
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 6 krát
nechapem načo ti je ten rozbočovač a načo su ti tri vyhibky a nen prepinač neviem či bude dobry

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to http://jopo166.webovastranka.sk/


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Červenec 2011 - 1:01 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 30.Duben 2010 - 17:52
Příspěvky: 642
Poděkováno: 1 krát
Základný princíp prepínania antén osadených zosilnovačom pre 1TV
Prepínanie medzi 3 anténami

-3 kusy napájacia výhybka napr. typ PNV-F PREVIS
-1 kus napájací zdroj napr.MW 773 GS
-1 kus mechanický prepínač napr.P-B0961 / GM Elektronik/
-1 kus zlučovač napr. VTF8823 pre 3 antény
-3 ks F- spojka, Fk/Fk-FR 6 pre spojenie výhybiek so zlučovačom VTF8823

Všetky zosilnovače v anténach by mali byť na rovnaké napätie napr.12 volt


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Srpen 2011 - 18:46 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Červenec 2011 - 16:55
Příspěvky: 6
Skus Iskra P-47n alebo DTX 92F doporucujem kupit cez net aby si ju mohol vratit keby nesplnala poziadavky ale podla mna je to strata casu a penazi aj tak towercom urobi vsetko aby neprisiel o ksefti napriklad zkoordinovanie kanalov napriklad od povazskej bystrice je 32kanal a cesky mux1 od valaskich klobukov vysiela 33k viem to z vlastnej skusenosti chytal som ho a teraz nic odkedy zapli 32 kanal od povazskej a to som mal DTX 92 F najsilnejsiu antenu na trhu predal som ju susedovy on je radioamater a vyuzije ju na radioamaterske frekvencie stala ma 60uro predal 45e unas je tolko rusenii sito kolabuje slabsi signal je potlaceny tawercom ma aj ski link a ponuka zakladny balik aj cz muxy komplet 100 alebo samotna karta 40eur aj slovenske tv zaplatili markiza joj joj plus aby im neklesala sledovanost je to na tebe treba skusit potlaceny tawercom ma aj ski link a ponuka zakladny balik aj cz muxy komplet 100 alebo samotna karta 40eur aj slovenske tv zaplatili markiza joj joj plus aby im neklesala sledovanost je to na tebe treba skusit mozno budes mat viacej stastia ako ja ja uz nemam peniaze ani cas a zase netravim vela casu pri tv ine priority rodina manzelka


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Srpen 2011 - 22:57 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Květen 2011 - 22:17
Příspěvky: 40
Super!
Teraz môžem konštatovať, že sme našli najlepšie riešenie z hľadiska najlepšieho signálu a najmenšieho odberu energie z auto-batérie.
Dnes som toto riešenie aplikoval v praxi a môžem povedať že cez tento zlučovač to krásne prechádza.
Týmto dňom sme sa teda dostali ku konečnej fáze riešenia a teda môžem povedať že z okraja Prievidze je možné kanálovými anténami + colorkou chytať Brno,Kojál (29,40,59).

Všetkým by som ešte raz chcel poďakovať za ochotu pomôcť.
Na záver ešte prikladám štatistiky.

YAGI 27-30, 23prvková, 14dB, anténny zosilovač SWA-3 25dB
K29 - Čt1, Čt2, Čt24, Čt4 - 35% signál, 73% kvalita
K52 - Stv1, Stv2 - 53% signál, 89% kvalita
K57 - Joj, Markiza, Joj Plus, Doma - 53% signál, 82% kvalita

YAGI 56-60, 30prvková, 18dB, kanalovy zosilovač K59 30dB, pasmovy 12dB
K52 - Stv1, Stv2 - 53% signál, 96% kvalita
K57 - Joj, Markiza, Joj Plus, Doma - 36% signál, 75% kvalita
K59 - Prima Love - 39% signál, 70% kvalita

x-Color, 14dB, kanalovy zosilovač K40+29 30dB
K29 - Čt1, Čt2, Čt24, Čt4 - 42% signál, 40-65% kvalita
K40 - Nova, N Cinema, Prima, P Cool, Barrandov - 44% signál, 75% kvalita
K52 - Stv1, Stv2 - 33% signál, 67% kvalita
K57 - Joj, Markiza, Joj Plus, Doma - 34% signál, 74% kvalita


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Srpen 2011 - 12:55 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1856
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 6 krát
a aky zlučovač si použil? aha ten podla vyspeho dalo sa inač riešiť napr použitim jednej vyhibky a prepinanim anten a to tak že jedna vyhibka pod prepinačom ktori aj zaroven ako zlučovač a nanom je prepinač a tak sa prepinaju anteny ale aj toto je dobre čo navrhol vyspe a tieš nie zložite hlavna vec že to ide bohužial pre viac teliek uš by to bol problem ale na jednu telku v pohodeutlm toho zlučovača je 6,5db ktory navrhol vyspe vam sa to zda malo???!!! problem ktory tam bol že vypadol sognal z jednej anteny po zlučeni bol kvoli nevyrovnanej urovni na vstupe zlučovača pri taom slabom signali je dvoležite to vyrovnať

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to http://jopo166.webovastranka.sk/


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Srpen 2011 - 15:01 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Květen 2011 - 22:17
Příspěvky: 40
On má ako aj zlučovač útlm 6,5dB? Lebo to som myslel že je iba pre rozbočovač. Sú tym pádom aj nejaké menej stratové vhodné na môj účel?

A na toto riešenie prepínania antén som pristúpil hlavne kvôli tomu že na záhrade mám len autobatériu a tým pádom potrebujem čo najviac obmedziť napájanie aktuálne nevyužitých antén.

Mimochodom neskôr pridám aj fotografie.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Srpen 2011 - 15:06 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra
Avatar uživatele

Registrován: 06.Leden 2009 - 16:14
Příspěvky: 1856
satelitni prijimac: malo miesta
Místo/Bydliště: Michalovce
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 6 krát
tie zosilovače ti nepopapaju tu energiu aj ked budu všetky zapnute možno tento prepinač: http://www.avelmak.sk/index.php?lm=666& ... icle=10596 ale všetko ma isty utlm samozrejme aj on

_________________
nikdy nehovor ze sa nieco neda, lebo stale sa najde blbec co nevie ze sa neda a urobi to http://jopo166.webovastranka.sk/


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Srpen 2011 - 15:12 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 18.Květen 2011 - 22:17
Příspěvky: 40
Fuha, ale do tohto riešenia som zainvestoval toľko, že by to v mojej pozícií prerábať asi vhodné už nebolo. Jedine ak by sa našiel nejaky zlučovač f-konektorovy, ktorý by bol menej stratovejši ako tento tak by som to ešte poriešil.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 116 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk