e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 15.Prosinec 2017 - 9:09

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 14 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: OCTAGON HD SF918 - umřel - co s tím?
PříspěvekOdeslal: 30.Prosinec 2013 - 16:31 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Duben 2009 - 16:37
Příspěvky: 3
Dobrý den potřebuji poradit. Začal se mi nejdříve sám vypínat a zapínat OCTAGON. Pak umřel úplně - svítí displej "červené čárky" a píše "boot". Za radu předem děkuji.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Prosinec 2013 - 17:09 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 21.Červenec 2008 - 9:59
Příspěvky: 340
Místo/Bydliště: JN98AV
skontrolovat a pripadne opravit zdroj :wink:

_________________
AB IPBox 9900HD+


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 30.Prosinec 2013 - 19:20 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 17.Březen 2009 - 14:31
Příspěvky: 2604
satelitni prijimac: rôzne šunty
Místo/Bydliště: Trnava-malý Rím
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 8 krát
Ako píše bibo tn,najčastejšia závada je u týchto STB závada zdroja.Skontrolovať a prípadne vymeniť v zdroji všetky kondíky(elity)na rovnakú kapacitu,rovnaké napätie(môže biť aj o niečo vyššie)a aj na teplotu 105°C.Nestačí vymeniť jeden,ale všetky v sekundárnej časti zdroja,môžu biť vyschnuté,bez kapacity,alebo sú nafúknuté.Ak si na to netrúfaš,nájdi si machra na takéto veci,aby si to nerozhasil načisto,alebo neutrpel úraz.Nech sa darí.

_________________
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 31.Prosinec 2013 - 10:33 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 21.Prosinec 2008 - 23:24
Příspěvky: 19
Také se mi to stalo a byl to kondík na zdroji.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2014 - 19:43 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Duben 2009 - 16:37
Příspěvky: 3
Díky za rady!!!!! Zdroj jsem nechal opravit, ale stále píše boot. Možná se stala i chyba, když jsem zkoušel přehrát software a on se mi uprostřed přehrávání sám vypnul. Teď jsem ještě zkoušel nahrát soft kabelem RS232, bez úspěchu. Tedy opět mi došla fantazie a přišel jsem na rady, za které předem díky :good:!!!!!!


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2014 - 20:31 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 17.Březen 2009 - 14:31
Příspěvky: 2604
satelitni prijimac: rôzne šunty
Místo/Bydliště: Trnava-malý Rím
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 8 krát
JUPICEK napsal:
Díky za rady!!!!! Zdroj jsem nechal opravit, ale stále píše boot. Možná se stala i chyba, když jsem zkoušel přehrát software a on se mi uprostřed přehrávání sám vypnul. Teď jsem ještě zkoušel nahrát soft kabelem RS232, bez úspěchu. Tedy opět mi došla fantazie a přišel jsem na rady, za které předem díky :good:!!!!!!
No tak si si,neúmyselne vyrobil mrtvolku z Octagona.Pomôže jedine J-tag,ale to asi sám nezvládneš,mám doma jeden takýto umrtvený Optibox 7750(klon Octagonu) a bude asi len na súčiastky,nikto zo známych servismenov sa tomu nechce venovať,že sa to neoplatí,tak čo stým?No píšem ti SS,keby niečo.Nech sa darí.

_________________
DM-800SE-Parabola Gibertini 100cm- motor Digi Power SG-2100A,a kopa iných šuntov.


Naposledy upravil(a) vlado.ucho dne 01.Leden 2014 - 20:36, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2014 - 20:35 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 17.Květen 2009 - 13:39
Příspěvky: 654
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Místo/Bydliště: Vysočina
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 2 krát
Tomu nerozumím, nechal sis opravit STB a oni ti ho neopravili? Funguje ten zdroj? Nedávno jsem klon octagonu také opravoval, vyměnil všechny elektrolyty ve zdroji -cena asi 300 Kč a funguje to. A nahrávání přes RS 233 se dělá zkříženým null modem kabelem, kde se to seklo? Máš na to správný loader a FW? Už jsi to dělal?
Tady: posting.php?mode=reply&f=96&t=56564
jsem kdysi dával návod a EmbreOnyx jej dále upravoval na další verze FW

_________________
VU+ Solo2, Gigablue quad plus-openATV 5.3-doscam 0.25, Amiko Alien-openATV 5.3-oscam current, Optibox 8750 HDCICX-cccamd 2.1.4, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Leden 2014 - 22:27 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Duben 2009 - 16:37
Příspěvky: 3
Tak pánové - všem velký dík za pomoc a rady. Asi se stal nakonec novoroční zázrak - mě se toho hajzlíka podařilo teď rozchodit!!!!!
Ještě jednou díky všem =D> !!!!!!!!!


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 03.Leden 2014 - 18:59 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 30.Prosinec 2011 - 20:51
Příspěvky: 8
Pridam sa do tohto vlakna - tiez mi asi zakapal moj octagon hd sf918.

Bol som na tyzden prec na dovolenke, tak som ho vypol z elektriky kym som bol prec - normalne ho nikdy nevypinam len ked idem na dlhsiu dobu prec.

Uz pred par mesiacmi ked som tiez, takto na dlhsiu dobu bol prec, tak som mal problem dost ho zapnut nazad - proste som ho musel asi 5-6x vypnut a skusit zapnut, nez nabehol napis booting a potom sa ukazal cas.

Teraz som uz skusal asi 20x vypnut zapnut (vzdy s prestavkami - nieze stuk stuk... skor tak stuk 20-30 sekund - stuk) a nechce bootovat. Cervene svetielko sa zapne hned, napise boot ale potom ostane ten display cierny - nepokracuje to ako normalne zvyklo boot-> booting, proste len napise boot a hned potom vypne display. Cervene svetielko ostane stale svietit ale display je tmavy a s ovladacom ho samozrejme nezapnem - kedze pristroj nebol nabootovany.

Firmware na nom je originalny najposlednejsi co bol releasovany a ziadne updaty/upgrady sa nerobili uz par rokov na nom.

Takze neviem co s nim :(

Sam ho rozoberat nedokazem - ak to je ten zdroj ako pisete v radach tuto kolegovi - vedeli by ste mi odporucit niekoho v BA kto by sa mi na to mohol kuknut? Nechcem do toho zas moc investovat - ale predpokladam, ze ked to uz minule haprovalo a teraz vobec nechce nabehnut - ze to neni len tak.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 03.Leden 2014 - 19:18 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 17.Květen 2009 - 13:39
Příspěvky: 654
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDCICX
Místo/Bydliště: Vysočina
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 2 krát
Tak to dej nějakému radioamatérovi nebo do běžné opravny elektrospotřebičů. Stačí to rozebrat, vyndat zdroj, koupit elektrolytické kondenzátory ve zdroji a přepájet je. Nic těžkého.

_________________
VU+ Solo2, Gigablue quad plus-openATV 5.3-doscam 0.25, Amiko Alien-openATV 5.3-oscam current, Optibox 8750 HDCICX-cccamd 2.1.4, MULTIBEAM 85 (13E, 19,2E, 23,5E, 28,2E), 4x INVERTO Quatro LNB 0,2dB, 4x DiseqC DSC-304D 4x1, Skylink ICE


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Leden 2014 - 7:15 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 2884
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 348 krát
Poděkováno: 619 krát
:D To je pravda - opravdu nic těžkého :D
Jenom nesmíš mít gramlavé ruky jako Havana , který byl potom rád, že mu stroj potom odborníci vzali do opravy :(

Nestačí jen vědět co vyměnit, ale taky to umět udělat :( Jinak můžeš mašinku umrtvit definitivně...
:poklona:

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Leden 2014 - 18:33 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 30.Prosinec 2011 - 20:51
Příspěvky: 8
No nakoniec sa chudak nejako pozviechal a rozbehol - nechal som ho najskor zapnuty len s tym cervenym svetielkom a skapatym displayom a po nejakej hodine som si nanho spomenul, spravil restart a on nabehol. (inac ta sekvencia spravna je boot-loading-run protect a potom sa zobrazi cas, ten napis booting je az potom ked sa zapina uz s dialkovym).

Tak ci onak nie je to normalny jav, aby sa nerozbehol hned ako je zapnuty - takze opravit ho budem musiet dat. Ja do toho urcite pichat nebudem, pohladam v zlatych strankach teda nejaku elektro-opravovnu a zanesiem to tam, hadam ta vymena kondenzatorov tomu pomoze.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 04.Leden 2014 - 19:56 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra

Registrován: 05.Srpen 2013 - 13:16
Příspěvky: 2900
satelitni prijimac: Vu4k; DM820; Šrotbox5000
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 14 krát
kupony napsal:
pohladam v zlatych strankach teda nejaku elektro-opravovnu a zanesiem to tam, hadam ta vymena kondenzatorov tomu pomoze.


jj, najlepsie to dat nejakemu dedulovi co sa na tom odbavi s trafopajkou..
zrovna taky jeden pripad riesim z podobnej elektroopravovne z trebisova kde sa niekto odbavoval na topfielde 2050


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Leden 2014 - 6:25 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 2884
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 348 krát
Poděkováno: 619 krát
:( Kdo by probůh šel do zařízení s čipem trafopákou ](*,) ](*,)
Od čeho jsou mikropájky (dokonce plynové) :?:

I tak to ale chce šikovné ručky, co umějí dobře pájet....
:poklona:

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 14 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk