e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 21.Listopad 2017 - 9:07

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 5 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 26.Duben 2013 - 13:21 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 2866
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 349 krát
Poděkováno: 621 krát
:( Tak mi kolega opět donesl k údržbě můj starý falešný octagon (optibox 8750 , flash GI)
a při třídění programů na Astra 19,2°E jsem narazil na problém:
Provedl jsem nový update softcam, scan 19,2°E (se síťovým vyhledáváním) a při odmazávání neodkodovaných programů se STB po najetí na některé programy okamžitě vypne a restartuje. To samé udělá pokus se na ten samý program pokusím přepnout normálně v provozu...
Nevíte někdo co to může způsobovat :?: :?:
Při scan Astra 23,5°E a následném třídění bylo vše OK.

:poklona:

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Duben 2013 - 21:25 
Offline
Expert fóra
Expert fóra

Registrován: 04.Říjen 2007 - 18:33
Příspěvky: 781
Poděkoval: 194 krát
Poděkováno: 101 krát
Ahoj havano, nemám ponětí o příčině takových vylomenin při editaci. Mně napadá jen udělat to supr vyčištění v továrním nastavení přijímače ala Fuzak, to včetně paměti.
Vloni na olympiádu jsem půjčil sestře Octagona, koncem roku se mě po něm zastesklo a chtěl jsem ho vrátit. Ségra ale, že ne, že mně ho zaplatí, neodradilo jí, že jsem jí informoval o původní ceně 7 tis. atd. Ale vzápětí jsem využil nabídky ke koupi stejného Difference a stejně starého, tj. jednoho z posledních typů 918ky a za velmi slušnou cenu si ho pořídil. Ale proč se o tom rozkecávám: tenhle můj "nový" exemplář naprosto nezná "Q=10"! Co je tu zachovaných spekulací, stížností a info o pokusech na odstranění tohoto nešvaru Octagona a klonů. Je pravda, že na přijímači je patrná pečlivost bývalého majitele, ale my postižení jsme přístroje taky extra netrápili a přesto se Q=10 ukazovalo každou chvíli. A nevěřili jsme těm, co se zaříkali, že jim to Octagon nebo klon nedělá.
Promiň, že jsem se rozpovídal na staré téma. Ať se Ti podaří oprava.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Duben 2013 - 0:38 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 2866
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 349 krát
Poděkováno: 621 krát
:) Nevím přesně co jsi měl na mysli tím kompletním vyčistěním a la Fuzak
Je fakt , že bych to asi měl znova přeflashovat a začat od začátku, ale není toho času...
Ani přeně nevím co je tam flasnutý za FW a z jakého stroje - bohužel toto FW se neukáže pod systém info (ani když je skryté menu vypnuté - tento problém znám) jen tuším podle typu menu , že to bude asi GI....
Samozřejmě bylo potřeba poopravovat všechny TP, protože síťové vyhledávání sice najde nové TP, ale staré TP u kterých byla změna FEC, nebo změněn na DVB-S2 si nedokáže opravit...
No nakonec se mi podařilo neodkodované stanice odmazat a vše funguje relativně jak má.
Taktéž Softcam.kdb jsem někde nalezl, jen jsem musel přidat ručně kody na Sk..ink - kolega má ještě stále starou kartu :D
Až to donese příště kvůli instalaci nové karty a nových programů, tak to udělám komplet - vložím tam nějaký starší FW - na příjem aster z monobloku nepotřebuje mít poslední FW, Všechny TP zkontroluju podle King of sat a bude dále sloužit...
Kondíky už vyměněny jsou.... :)

Jinak na stejný problém - vypínání a opětovný reeboot jsem už narazil i u Ferguson Ariva 200 (taky na astře 19,2) ale i na optiboxu koala, který se vypnul zcela nečekaně vždy při třídění kanálů pokud jsem se dostal na program čt4 ](*,)
:poklona: :poklona:

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Duben 2013 - 7:13 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 26.Září 2011 - 16:03
Příspěvky: 4709
satelitni prijimac: xtrend10000,8500,gigablue,solo
Místo/Bydliště: chlpatá dedinka okres pupok .
Poděkoval: 31 krát
Poděkováno: 54 krát
podobný problém som mal ale na ipboxe-400 v enigme-1 . pri prepnutí na niektoré programy na thore začal tiež reboot . 3 x som stiahol online poslednú enigmu-1 s roku 2010 a nič nepomohlo . tak som tam praskol enigmu-1 s roku 2009 a už ide bez problémov . :cry: skúsil by som tam nahrať iný soft .

_________________
Xtren-10000, 8500, Solo-4K, Solo2, Zero, Optimus OS3, Gigabule Quad Plus


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Duben 2013 - 13:59 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 2866
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 349 krát
Poděkováno: 621 krát
:( Asi opravdu nebude vyhnutí,
až si koupí kartu výměna a přijde opět s přijímačem na přeladění, tak to rovnou udělám - práce na celou noc :cry:
Znovu si z opakovat jak se dělá flash přijímače (vrátím tam origo - optibox 8750),
Zprovoznit starý stolní PC - na NTB nemám seriový port a redukci taky nemám :(
Přeflashovat
Opravit seznamy TP
Nový Softcam + aktualizace Softcamu
Proscanovat a vytvořit nový setting (sice existuje konverter na setting mezi stroji, ale stejně je nejspolehlivější udělat nový :cry: )

Co bych pro kamaráda neudělal :smoke: Ještě že pálí najlepší slivovicu v dědině - tam si vyberu honortář :glasses7: :occasion5:
:thankyou: :poklona:

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 5 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk