e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 23.Listopad 2017 - 23:14

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 236 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 512 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2009 - 7:33 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 11.Červenec 2006 - 10:00
Příspěvky: 53
Mam problem a v priebegu tyzdna uz na stvrtom Octagone SF 918. Pri prepnuti na stanice vysielane zo slabsieho transpordera napr. Astra 1E/3A tr. 15 - STV1 atd. mi proste vypise kvalitu signalu 10%, cize nic. Musim vstupit do Menu-Instalacia-Vyhladavanie-dany tr. a tuner sa bez toho ze by som spustil vyhladavanie chyti. Potom len opustim Menu a uz to ide. Pricom kvalita je aj dost vysoka napr. 80%. Deje sa to hlavne pri motoroch. Zaujimave, ze sa mi na to uz stazovali nejaky ludia a tvrdia ze je to odvtedy co boli vypadky na Skylinku, minuly tyzden. Mate niekto podobne problemy?


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2009 - 10:35 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 07.Červenec 2007 - 13:15
Příspěvky: 505
U mne Octagon jede jak po másle,mimo sdílení,to neumím.Natáčí,ladí,nahrává-přehrává,s kartama spolupracuje,s modulmy(diabolo+REX),vše v naprostém pořádku.Nemohu jemu nic vytknout,až na malé chybičky.Pro normálního spotřebitele,je to dobrý přijmač.Kdo umí(má možnost)Share,tak si jej jistě pochvaluje o to více.Tak nějak si myslím,že jeho možností jsou v nás samých.Fandím každému,co něco umí a dokáže se o své poznatky podělit. :good: :thankyou:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2009 - 13:51 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 11.Červenec 2006 - 10:00
Příspěvky: 53
Toto myslim nie je odpoved na moju otazku. Keby som nebol s nimi doteraz spokojny, tak by som ich asi vo vacsom mnozstve nepouzival. Pred chvilou som mal v rukach SF 908 a mala ten isty problem co som hore popisal u SF 918. Takze poprosim ak viete a chcete pomoct, pomozte. Ale poprosim k veci i ked je pravda, ze kazdy ma pravo vyjadrit svoj nazor. Dakujem


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2009 - 13:57 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 29.Prosinec 2008 - 15:21
Příspěvky: 173
satelitni prijimac: Octagon SF 918HD, AB DSR 320sk
Místo/Bydliště: 48,4° N-017,7°E
Ak si to tu prečítaš tak zistíš, že tento problém je v spojitosti s octagonom asi najviac spominany. Tak isto ako zrýchlené presúvanie záznamov na HDD a neschopnosť korektného EPG a TXT.
Ja som to vyriešil alebo aspon si myslím ,že v mojom pripade to tak je zmenou FW z octagon na Koscom.
Samozrejme čakám ,že sa tu ozve zopár odporcov na môj príspevok.

_________________
Obrázek
Oct@gon SF 918HD patch Kosc@m Stab HH90 Ø80, AB DSR 320skci Ø80, SkyLink SK Multi, PDP Philips 107 cm, NETGEAR WGR 614, Glitel GT-318RI, MAGIO Internet Turbo2


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2009 - 19:27 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 11.Červenec 2006 - 10:00
Příspěvky: 53
Ano mas pravdu uz som to tu cital. Prekvapuje ma ale to, ze ak ide o softwarovy a nie hardwarovy problem preco to uz nevyriesili. Predsa bezproblemovy prijem ma najvyssiu prioritu. Zaznam na HDD a podobne su podla mna az na druhom mieste. A toto predsa nie je prvy firmware ani druhy.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 30.Říjen 2009 - 19:48 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 29.Prosinec 2008 - 15:21
Příspěvky: 173
satelitni prijimac: Octagon SF 918HD, AB DSR 320sk
Místo/Bydliště: 48,4° N-017,7°E
Ak jeden fw nejde a druhy ano tak asi je ozaj problem niekde inde a nie medzi ovladacom a stoličkou.

_________________
Obrázek
Oct@gon SF 918HD patch Kosc@m Stab HH90 Ø80, AB DSR 320skci Ø80, SkyLink SK Multi, PDP Philips 107 cm, NETGEAR WGR 614, Glitel GT-318RI, MAGIO Internet Turbo2


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 31.Říjen 2009 - 0:14 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Leden 2008 - 16:07
Příspěvky: 292
janik 1971: ako si to odstranil? Nepochopil som to.

_________________
DM8000,DM800HD, DM 820 HD, Gibertiny 105cm


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 31.Říjen 2009 - 0:17 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Leden 2008 - 16:07
Příspěvky: 292
to zzaner. Nepíš tu zavádzajuce info. Všetky Octagony tento problém majú. Ak ho nemáš, tak iba preto, lebo ho nepoužívaš tak, ako sa tu popisuje.

_________________
DM8000,DM800HD, DM 820 HD, Gibertiny 105cm


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 31.Říjen 2009 - 0:22 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 29.Prosinec 2008 - 15:21
Příspěvky: 173
satelitni prijimac: Octagon SF 918HD, AB DSR 320sk
Místo/Bydliště: 48,4° N-017,7°E
asi by bolo dobre aby to nainstalovali viaceri a tak by sa to potvrdilo alebo vyvratilo.
Jednoducho som pouzil fw z koscom-u.
A skutocne som doteraz padnute Q nemal.

_________________
Obrázek
Oct@gon SF 918HD patch Kosc@m Stab HH90 Ø80, AB DSR 320skci Ø80, SkyLink SK Multi, PDP Philips 107 cm, NETGEAR WGR 614, Glitel GT-318RI, MAGIO Internet Turbo2


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 31.Říjen 2009 - 1:15 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 07.Červenec 2007 - 13:15
Příspěvky: 505
lubo32 napsal:
to zzaner. Nepíš tu zavádzajuce info. Všetky Octagony tento problém majú. Ak ho nemáš, tak iba preto, lebo ho nepoužívaš tak, ako sa tu popisuje.
Octagon provozuji nepřipojený na síť.Při připojení byli problémy s přehráváním.Toto jsem zde ale už psal.Jinak mám poslední soft,nepoužívám na natáčení USALS,Seting používám svůj a běží mě i ITV na 28E se zvukem.Používám 15 pozic.V tomto nastavení nemám momentálně žádný problém.Pokud jsem měl nějaký problém,vždy jsem se o něm zmínil.Problémy,co jsem měl,jsem řešil s "HERY" nebo "MISUT",ale nebylo to Většinou o Octagonu.Nejsem prodejce,jen se s tím bavím.Čtu také recenze na jiné přijmace a ty problémy jsou jak přes kopírák a jsou i na Linuxu(kdyby byl na scéně 1 pořádný bezproblémový příjmač,kdo by pak kupoval Ty ostatní,je to stejné,jako hledat ideální ženu,když každý chce něco jiného).Tak že ,hlavně zdraví,nohy v suchu,pevné nervy při experimentování a klidnou noc. :poklona: :good: :good: :good:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 31.Říjen 2009 - 9:15 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2009 - 11:16
Příspěvky: 35
satelitni prijimac: Octagon SF3038 (triple)
Místo/Bydliště: Trnava
Poděkoval: 5 krát
Osobne som problém s padaním Q ešte nemal. Jediná stanica, kde mávam Q 30 je History Chanell (nie HD). Niekto v tomto fóre uvažoval, že môže byť rozdiel aj medzi jednotlivými výrobnými sériami.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 31.Říjen 2009 - 9:20 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 29.Prosinec 2008 - 15:21
Příspěvky: 173
satelitni prijimac: Octagon SF 918HD, AB DSR 320sk
Místo/Bydliště: 48,4° N-017,7°E
Ak by si čítal aj inde tak som to tu už nespočetne krat napisal.
Ze nie je serie ako seria. No kazdy to tu vzdy rad zvrhne na problem user-DO-stolicka.

_________________
Obrázek
Oct@gon SF 918HD patch Kosc@m Stab HH90 Ø80, AB DSR 320skci Ø80, SkyLink SK Multi, PDP Philips 107 cm, NETGEAR WGR 614, Glitel GT-318RI, MAGIO Internet Turbo2


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 31.Říjen 2009 - 12:25 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 11.Červenec 2006 - 10:00
Příspěvky: 53
Zaujalo ma zzaner, ze nepouzivas USALS ja som tento problem Q10 nepozoroval pri prepinani cez prepinac, takze.... asi vyskusam bez USALS a uvidim. Je ale pravda, ze som uz mal rozne serie v rukach a u niektorych sa to neobjavilo ani pri motore. Setting pouzivam len svoj. Sietujem len pri zdielani a to bolo bez problemov lebo islo o prepinac sat. pozicii.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 31.Říjen 2009 - 22:59 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Leden 2008 - 16:07
Příspěvky: 292
janik1971 napsal:
Ak by si čítal aj inde tak som to tu už nespočetne krat napisal.
Ze nie je serie ako seria. No kazdy to tu vzdy rad zvrhne na problem user-DO-stolicka.

Toto je najväčší problém tychto debát. Postupne sa prekrútia na inu tému. Takže si tam dal soft z Koscomu? Teda priznám sa, toho sa obávam.
K tým seriam: Vlastný mám z Nemecka viac ako rok a postupne mi preslo cez ruky viac ako 15 kusov. Všetky, podotýkam všetky problém s Q:10% mali! Jediný rozdliel som postrehol v komunikácii s HDD. Neviem posudiť, či to bolo softom alebo hardwarom. Ale nechajme HDD tak, sústredme sa na to Q.

_________________
DM8000,DM800HD, DM 820 HD, Gibertiny 105cm


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 31.Říjen 2009 - 23:08 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 29.Prosinec 2008 - 15:21
Příspěvky: 173
satelitni prijimac: Octagon SF 918HD, AB DSR 320sk
Místo/Bydliště: 48,4° N-017,7°E
Chapem ,že to je neuveritelne no zatial Q drzi. I ked pri prepinani ma snahu na chvíľu padnúť čiže bar ide na 10% a potom vyskočí na normál. Vždy mi to robilo z thor na astru a pri preladeni na STV1 a teda tp 12 656.
Navyše neviem či je to podstatné je tento fw so settingom ale bez key.
Tabulka je prazdna a key treba dohrat.
A ano soft je pouzity z Koscom.

_________________
Obrázek
Oct@gon SF 918HD patch Kosc@m Stab HH90 Ø80, AB DSR 320skci Ø80, SkyLink SK Multi, PDP Philips 107 cm, NETGEAR WGR 614, Glitel GT-318RI, MAGIO Internet Turbo2


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2009 - 11:21 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra
Avatar uživatele

Registrován: 18.Říjen 2007 - 8:46
Příspěvky: 573
Poděkováno: 4 krát
lubo32 napsal:
to zzaner. Nepíš tu zavádzajuce info. Všetky Octagony tento problém majú. Ak ho nemáš, tak iba preto, lebo ho nepoužívaš tak, ako sa tu popisuje.

Ani ja problém s padajúcim Q=10 nemám a ani som nikdy nemal,takže iba softom to nebude.

_________________
GI Xpeed LX3,CST Trinity,Ariva102,STAB HH 120,T 90.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2009 - 11:32 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 29.Prosinec 2008 - 15:21
Příspěvky: 173
satelitni prijimac: Octagon SF 918HD, AB DSR 320sk
Místo/Bydliště: 48,4° N-017,7°E
A ani ľuďmi. Zaujímave že mi to s tym FW od Koscomu ide.
Ja vravim hardware vs. software.

_________________
Obrázek
Oct@gon SF 918HD patch Kosc@m Stab HH90 Ø80, AB DSR 320skci Ø80, SkyLink SK Multi, PDP Philips 107 cm, NETGEAR WGR 614, Glitel GT-318RI, MAGIO Internet Turbo2


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2009 - 14:05 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 07.Červenec 2007 - 13:15
Příspěvky: 505
Mít na zkoušku jiný Octagon,tak bych si to zkusil,ale nerad vrtám do věcí,které mně dobře běží.Toto se nechá dělat u toho,co se tím živý a má těch přístrojů více a na to bude dobrý Octagon-Linux,tam by těch možností mělo být více.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2009 - 14:14 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 29.Prosinec 2008 - 15:21
Příspěvky: 173
satelitni prijimac: Octagon SF 918HD, AB DSR 320sk
Místo/Bydliště: 48,4° N-017,7°E
Alebo kto nie je spokojny.
A na ten Linux je tu SF 1018 HD Alliance.

http://www.youtube.com/watch?v=-zrKDgUoG7A

_________________
Obrázek
Oct@gon SF 918HD patch Kosc@m Stab HH90 Ø80, AB DSR 320skci Ø80, SkyLink SK Multi, PDP Philips 107 cm, NETGEAR WGR 614, Glitel GT-318RI, MAGIO Internet Turbo2


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Tuner sa nechyti - Q 10%
PříspěvekOdeslal: 01.Listopad 2009 - 14:38 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 12.Leden 2008 - 16:07
Příspěvky: 292
Janik 1971, pošli mi ten soft, ja to skusim bez problemov, mam doma 2 kusy

_________________
DM8000,DM800HD, DM 820 HD, Gibertiny 105cm


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 236 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 512 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk