e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 12.Prosinec 2018 - 16:25

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 101 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 15.Červenec 2009 - 15:18 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 21.Září 2008 - 20:15
Příspěvky: 232
__Pavel napsal:
to Aldo: ale pro nás, co to máme propojený přes HDMI, je VBI teletext na dvě věci ...


Rovněž mám OCTAGON připojen přes HDMI. Tak zase vím o něco víc :) netušil jsem, že HDMI nepřenese podporu VBI teletextu.

Mne ovšem teletext OCTAGONu nevadí, ať je jakýkoli, nepoužívám jej, jelikož mám do TV přiveden i signál pozemního vysílání, což se ukazuje velmi praktické, když se chce žena dívat na některý její oblíbený seriál a já si souběžně něco nahrát někde jinde. Kupodivu totiž i na běžnou širokopásmovou TV anténu u nás na venkově běží s dostatečným signálem jak Multi1, tak i Multi2.

_________________
OCTAGON SF918 HD, HOMECAST S 5001 CICR, Monoblok INVERTO 0,2dB Twin, FTE maximal 105 Al, motor SM3D12, PHILIPS 8404, PHILIPS 7403


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Červenec 2009 - 15:28 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 13.Listopad 2008 - 17:13
Příspěvky: 123
Aldo napsal:
__Pavel napsal:
to Aldo: ale pro nás, co to máme propojený přes HDMI, je VBI teletext na dvě věci ...


Rovněž mám OCTAGON připojen přes HDMI. Tak zase vím o něco víc :) netušil jsem, že HDMI nepřenese podporu VBI teletextu.

Mne ovšem teletext OCTAGONu nevadí, ať je jakýkoli, nepoužívám jej, jelikož mám do TV přiveden i signál pozemního vysílání, což se ukazuje velmi praktické, když se chce žena dívat na některý její oblíbený seriál a já si souběžně něco nahrát někde jinde. Kupodivu totiž i na běžnou širokopásmovou TV anténu u nás na venkově běží s dostatečným signálem jak Multi1, tak i Multi2.


Šťastný to člověk u nás zatím pokud mluvíš o DVB-T zatím v nedohlednu
a původní analog pod psa.
Nabízí se mě otázka do jaké vzdálenosti by mohl být ještě slušný příjem
DVB-T při přímé viditelnosti /za slušného počasí/na klasickou anténu bez nějakých dalších zesilovačů.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Červenec 2009 - 16:24 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 22.Duben 2009 - 10:23
Příspěvky: 256
Zalezi odkud jsi, mrkni na http://www.digitalnitelevize.cz/, tam mas podrobne rozebrane kde jde co chytit a uzitecne diskuse. Ja jsem pri laborovani s DVB-T chytil rakousky mux ze Sankt Polten na kus dipolu, ale nase nehraly zadne. Po koupi nejlevnejsiho sita za 350Kc, jede Mikulov ve Vyskove bez problemu...

_________________
HD-BOX 9200 FW 1.11.57, Octagon 918 HD @ NEXT YE-2000 FW 109.53, Multibeam E-85, 3xLNB Chess Edition III 0.1dB, 1xQuad LNB Edision QSL-6 0,2dB, 1xLNB Head Digital 0.1dB, P.168-W V1, TV Samsung LE46B650, 1.0°W, 13.0°E, 19.2°E, 23.5°E, 28.2°E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Červenec 2009 - 16:29 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 07.Červenec 2007 - 13:15
Příspěvky: 505
Je to lepší jak analog,mám to ale přes zesilovač na starou Collorku a cpe se mě tam 8 muxů,ještě že se to netluče mezi sebou.Ca28 programů a mám to horizontálně(U PHA,to bere i sever).Tak že pokud tomu nebrání terén,řekl bych 150-200KM.(se zesilovačem).Jak jsem na tom chytal analog,bez toho abych na to šáhnul,tak to tak běží. :poklona:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Červenec 2009 - 16:46 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 13.Listopad 2008 - 17:13
Příspěvky: 123
EmbreOnyx napsal:
Zalezi odkud jsi, mrkni na http://www.digitalnitelevize.cz/, tam mas podrobne rozebrane kde jde co chytit a uzitecne diskuse. Ja jsem pri laborovani s DVB-T chytil rakousky mux ze Sankt Polten na kus dipolu, ale nase nehraly zadne. Po koupi nejlevnejsiho sita za 350Kc, jede Mikulov ve Vyskove bez problemu...



Je to sice mimo téma.Jaký je tedy rozdíl u toho vysílače rakouského a našeho u digitálu.Dříve to bylo vysílačem a vyzařováním vždyť tady basnili o tom jak bude stačit jako anténa kousek tyčky pro DVB-T a dneska skoro všude doporučují výměnu stávající antény za novou včetně svodů.
Tam z té stránky to mám již naštudované co kde postupně bude.Dík.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Červenec 2009 - 17:28 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 22.Duben 2009 - 10:23
Příspěvky: 256
Nerozebiral bych to tady, pokud je zajem tak zaloz nove vlakno at to Fuzak nemusi mazat nebo presouvat, jinak ve vysilaci zadny rozdil neni jen ve vysilanem kanale, kdy na ten rakousky 21K zrovna pasoval ten zbastlenej dipol, tj. na sita chytnes vsechno a pokud chces jen jeden kanal tak musi antena odpovidat rozmerove na konkretni pasmo.

_________________
HD-BOX 9200 FW 1.11.57, Octagon 918 HD @ NEXT YE-2000 FW 109.53, Multibeam E-85, 3xLNB Chess Edition III 0.1dB, 1xQuad LNB Edision QSL-6 0,2dB, 1xLNB Head Digital 0.1dB, P.168-W V1, TV Samsung LE46B650, 1.0°W, 13.0°E, 19.2°E, 23.5°E, 28.2°E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Červenec 2009 - 11:07 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 29.Září 2008 - 12:22
Příspěvky: 1
Jestli bych mohl, tak bych se přidal s návrhem, byť si myslím, že nebude splnitelný. Při přehrávání SD signálu jsem zjistil, že Upscaler TV ukazuje lepší obrázek než upscaler STB. Použité propojení kabel HDMI. Takže když se chci dívat na lepší obraz přepínám na STB rozlišení SD a když na HD obraz tak rozlišení 1080i. Nešlo by nastavit výstup rozlišení pro každý kanál jiné, resp. pro SD v SD, pro HD v HD. Mimo to, když na TV dám příkaz pouze skenovat tak obraz z STB v rozlišení 1080i nevyplňuje celou obraovku ze všech stran je cca. 1 cm černý rám, pokud to nechám dopočítat Tv obraz se vyplní, ale už zas je tam další přepočet ( vše platí při příjmu SD ) v HD je vše OK.

Použitá TV SAMSUNG PS50B850


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Červenec 2009 - 13:25 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 29.Prosinec 2008 - 15:21
Příspěvky: 173
satelitni prijimac: Octagon SF 918HD, AB DSR 320sk
Místo/Bydliště: 48,4° N-017,7°E
Skus na SD použiť prepojenie scart ja to tak mám a obraz oproti HDMI je kdesi úplne inde. Na HD už samozrejme len HDMI. Ale takéto osobité nastavenie by nebolo zlé no v tom prípade je to asi o komunikácii medzi STB a TV.

_________________
Obrázek
Oct@gon SF 918HD patch Kosc@m Stab HH90 Ø80, AB DSR 320skci Ø80, SkyLink SK Multi, PDP Philips 107 cm, NETGEAR WGR 614, Glitel GT-318RI, MAGIO Internet Turbo2


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Červenec 2009 - 14:24 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 20.Červenec 2009 - 18:26
Příspěvky: 2985
satelitni prijimac: Optibox 8750 HDClCX,, Opensat
Místo/Bydliště: perla moravy-slovácká slivovice
Poděkoval: 381 krát
Poděkováno: 615 krát
Nevím zda je to chyba, ale trochu mne štve, že na všech výstupech se mění úroven zvuku dle DO myslím, že by výstup pro VCR/DVD-REC/ měl mít stálou /maximalní/ úroven Hlasitosti. No a kdyby to ještě v tomto výstupu neukazovalo OSD tak by to bylo báječné. :) 8)

_________________
Proevropský demokrat, zarputilý ANTIKOMUNISTA


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Srpen 2009 - 8:59 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 14.Březen 2009 - 9:51
Příspěvky: 50
satelitni prijimac: Octagon SF918 HD
Poděkoval: 1 krát
Asi pre nas programtor chysta prekvapenie, lebo vydavanie novych fw sa spomalilo, dufam, ze tam zaparcuje aspon 3 nove poziadavky:
- upravena spotreba v standby
- octagon pouzitelny ako server na sharing
- pouzitie externych tituliek !!!!
za poslednu moznost hlasujem dvoma hlasmi akoze dvoma rukami aj lavou a aj pravou.
Drzim palce Fuzak

_________________
VU+ Zero, Golden Interstar Single, Optibox DM 3800, Emme Esse AL 82 cm


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Srpen 2009 - 10:27 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 22.Duben 2009 - 10:23
Příspěvky: 256
Zpomaleni je logicke vzhledem k nastupu prodeje 1018, jinak je uz hotovy novy FW 10623, vyjde v nejblizsich hodinach..

_________________
HD-BOX 9200 FW 1.11.57, Octagon 918 HD @ NEXT YE-2000 FW 109.53, Multibeam E-85, 3xLNB Chess Edition III 0.1dB, 1xQuad LNB Edision QSL-6 0,2dB, 1xLNB Head Digital 0.1dB, P.168-W V1, TV Samsung LE46B650, 1.0°W, 13.0°E, 19.2°E, 23.5°E, 28.2°E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Srpen 2009 - 10:58 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 09.Květen 2006 - 10:14
Příspěvky: 1148
satelitni prijimac: DM800 HD
Místo/Bydliště: Trnava
Zatiaľ viem, že v novom SW je toto :
- rýchlejšie EPG
- SSSP Protokol - novinka
- FREE X-BOX SAT CS - novinka
- zdokonalený Homesharing
- zdokonalený CCCAM

Ešte sa testuje, každú chvíľu by mal byť k dispozícii : V10623
:wink:

_________________
DM800 HD - Fritzbox server CCcam 2.1.1 - SG 2100 A - Mascom 90 AL - GI-201 PLATINUM X 0,2dB - LCD SONY KDL40W4000K


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Srpen 2009 - 14:30 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 02.Listopad 2008 - 10:32
Příspěvky: 51
fuzak napsal:
Zatiaľ viem, že v novom SW je toto :
- rýchlejšie EPG
- SSSP Protokol - novinka
- FREE X-BOX SAT CS - novinka
- zdokonalený Homesharing
- zdokonalený CCCAM

Ešte sa testuje, každú chvíľu by mal byť k dispozícii : V10623
:wink:


Tak to mne moc nepotěší. Na PVR zase není sáhnuto. :D

_________________
AB Cryptobox 700 HD, HD-BOX 9105, Monoblok INVERTO Twin 0,2dB, parabola 80 Fe, Philips 7603, Philips 8404


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 26.Srpen 2009 - 19:54 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 14.Březen 2009 - 9:51
Příspěvky: 50
satelitni prijimac: Octagon SF918 HD
Poděkoval: 1 krát
Ani na titulky

_________________
VU+ Zero, Golden Interstar Single, Optibox DM 3800, Emme Esse AL 82 cm


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Srpen 2009 - 10:45 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 07.Červenec 2007 - 13:15
Příspěvky: 505
Jen dotazek,už ten nový přijmač někdo má?Ať hodí zkušenost(má linux,tak jestli to pujde vývojově a la Dream,nebo to zkončí jak hromada jiných,také linux)???? :wink:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 01.Září 2009 - 1:39 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 20.Červen 2009 - 1:54
Příspěvky: 1
Ja mam tiez pripomienku k vystupu HDMI. SD programy su vysielane vacsinou 576i a prijimac ma vystup iba 576p. Na tychto programoch je nekludny (jemne sa trasuci) obraz. Velmi dobre to vidiet napr. na logu EUROSPORTu. Ak je to mozne ja by som sa prihovaral za dorobenie 576i vystupu. Uplne idealne by bolo keby sa vystup prepinal podla toho v akom formate je vysielany konkretny kanal. Mam TV PANASONIC TH-37PX80E.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2009 - 19:34 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Březen 2009 - 22:02
Příspěvky: 41
satelitni prijimac: VU+ UNO 4KSE, VU+ ZERO4K
Poděkoval: 2 krát
Poděkováno: 11 krát
Já mám připomínku k časovači-vypínání přes půlnoc.Stále se mašina sama nevypne.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Říjen 2009 - 8:40 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 14.Březen 2009 - 9:51
Příspěvky: 50
satelitni prijimac: Octagon SF918 HD
Poděkoval: 1 krát
Myslite, ze fw 632 je uz absolutne dokonaly? Vyvoj sa zastavil? Alebo ked uz vysiel 1018 ostatne stb od octagonu budu stagnovat? Aka je prognoza?

_________________
VU+ Zero, Golden Interstar Single, Optibox DM 3800, Emme Esse AL 82 cm


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Říjen 2009 - 9:42 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 16.Prosinec 2008 - 22:47
Příspěvky: 168
Poděkoval: 1 krát
Stanley73 napsal:
Myslite, ze fw 632 je uz absolutne dokonaly? Vyvoj sa zastavil? Alebo ked uz vysiel 1018 ostatne stb od octagonu budu stagnovat? Aka je prognoza?

To, jestli je 632 úplně poslední poznáme, až cigi změní algoritmus kódování a naše AU si s tím nebude vědět rady.

_________________
VU+Solo4k (parabola 105Al, motor DM3800, OpenATV6.1, FHDglass17 skin), VU+Duo, Octagon918HD


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Říjen 2009 - 11:04 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 09.Květen 2006 - 10:14
Příspěvky: 1148
satelitni prijimac: DM800 HD
Místo/Bydliště: Trnava
Momentálne sa testuje nový SW, ale sú tam ešte nedostatky, tak sa odstraňujú, v priebehu týždňa by mal byť vonku, ale čo rieši, neviem zatiaľ...

_________________
DM800 HD - Fritzbox server CCcam 2.1.1 - SG 2100 A - Mascom 90 AL - GI-201 PLATINUM X 0,2dB - LCD SONY KDL40W4000K


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 101 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk