e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 23.Květen 2017 - 12:42

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: formát 16:9
PříspěvekOdeslal: 10.Červenec 2008 - 15:52 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Květen 2008 - 12:24
Příspěvky: 7
Mám ten problém že sa mi zle prepinaju formáty na TV. Mám plazmu 16:9. Sem tam mám obraz na celej obrazovke a sem tam mám hore aj dolu čierne pásy a nech nastavim v setingu hocičo tak stale tam sú. Na TV mám stale prepnuté na automatiku a doteraz to fungovalo ok a prepínalo ako bolo treba. Kde je zrada?
Ďalej by ma zujímalo ako je to s automatickým prepínaním TV cez HDMI konektor. Prečo to negunguje ako na scart...zapnem Box prepne na box, vypnem box prepne na TV. :thankyou:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: formát 16:9
PříspěvekOdeslal: 11.Červenec 2008 - 8:43 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17258
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 16 krát
Poděkováno: 108 krát
Akurat tu by som bol vo vyjadreniach maximalne opatrny. Kedze sa jedna o IP9000. Moze to byt sposobene aj providerom (vysielanie 4:3 s "pasmi" hore aj dole -UPC DigiTV ale aj mnohe zahranicne), alebo to moze byt aj zavada konkretneho image. Skusene oko dokaze rozoznat pohladom , ci sa jedna o "vysielane" pasy, alebo pasy ,ktore generoval videodekoder v prijimaci.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: formát 16:9
PříspěvekOdeslal: 11.Červenec 2008 - 17:28 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 28.Květen 2008 - 6:48
Příspěvky: 27
Převádím často video z IPBOXu do PC a mohu potvrdit, že i u vysílání 16:9 jsou opravdu nahoře a dole černé pruhy a to velmi často. Asi se ty filmy točí ve více než jen 16:9 (ta 16 asi není 16 :-) ). Já ten poměr nepočítám, protože pro mě jsou to jen body v rozlišení při komprimaci :-).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: formát 16:9
PříspěvekOdeslal: 11.Červenec 2008 - 21:26 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 05.Květen 2008 - 12:09
Příspěvky: 6
tady je takovej prehled: http://en.wikipedia.org/wiki/Aspect_ratio_(image) :poklona:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: formát 16:9
PříspěvekOdeslal: 14.Červenec 2008 - 12:36 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Květen 2008 - 12:24
Příspěvky: 7
fiona777 napsal:
Z toho co píšeš nejde zradu detekovat. Nepíšeš co je zdroj signálu, jestli tuner TV, satelit, settopbox, DVD, video... Chce to detailní popis co máš kde nastavené, jak propojené na jakém signálu, stanici atd... je v tom džungle. Bez dalších informací nelze říct nic...


Ja si myslím že som na fore IPBOX 9000, takže ide o 9000. Mám ho prepojený s TV hdmi konektorom s TV plasma 16:9. Na TV mám nastavené utomatické prepínanie fotrmátu, takže mi ho vždy natiahlo na celú obrazovku. Ale v poslednom čase sú hore a dolu pásy a nech prepnem 9000ku akokolvek stale tam sú, nie na všetkých staniciac ale sú..A to už nehovorím že sa TV automaticky neprepne na zroj signálu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: formát 16:9
PříspěvekOdeslal: 14.Červenec 2008 - 12:52 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17258
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 16 krát
Poděkováno: 108 krát
To co opisujes volaju v abcome detske choroby. :) Pokial clovek zrovna nema ten box, tazko sa posudzuje. vld sa zacal vyhrazat, ze si ho kupi, aby vedel aspon pomoct. Ja tiez uvazujem o HD - ale asi zoberiem ponuku od Play a bude to DM800. SD iPboxy dodnes nedokazu preniest obycajny txt do zobrazovaca .. Ak nedokaze box korektne rozoznat format, a, alebo ho spravne zobrazit, je to uz nie na riesenie cez forum,ale hadam aj pre SOI. Chyb a bludov v manualy ako aj v reklamnych materialoch je uz tolko , ze to celkom kludne vyda aj na zakaz predaja ,alebo preradenie do nizsej akostnej skupiny.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: formát 16:9
PříspěvekOdeslal: 14.Červenec 2008 - 13:56 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 29.Duben 2006 - 22:10
Příspěvky: 3671
satelitni prijimac: IPbox
Poděkováno: 3 krát
uz ho mam doma a musim rict, ze doopravdy "nezklamal" - vic se nebudu vyjadrovat - musim si nechat chvilku odstup pro rozdychani a navic se musim adaptovat do "noveho" prostredi.

_________________
IPbox400 :) : AB enigma, Dreambox8000 :) : OoZooN, IPbox99 :) : ABenigma
Parabola: Multibeam 85, Alix.3D3 Voyage linux, Dlink DNS-323, HTC Desire


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: formát 16:9
PříspěvekOdeslal: 14.Červenec 2008 - 14:06 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 28.Květen 2008 - 6:48
Příspěvky: 27
revis napsal:
To co opisujes volaju v abcome detske choroby. :) Pokial clovek zrovna nema ten box, tazko sa posudzuje. vld sa zacal vyhrazat, ze si ho kupi, aby vedel aspon pomoct. Ja tiez uvazujem o HD - ale asi zoberiem ponuku od Play a bude to DM800. SD iPboxy dodnes nedokazu preniest obycajny txt do zobrazovaca .. Ak nedokaze box korektne rozoznat format, a, alebo ho spravne zobrazit, je to uz nie na riesenie cez forum,ale hadam aj pre SOI. Chyb a bludov v manualy ako aj v reklamnych materialoch je uz tolko , ze to celkom kludne vyda ja na zakaz predaja ,alebo preradenie do nizsej akostnej skupiny.


Máš pravdu. Osobně až mi dojde trpělivost, tak sepíši všechny závady na papír a pošlu jim to zpět s tím, aby je do 30 dní odstranili a nebo vrátili peníze a vydám se asi taky cestou DM800.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: formát 16:9
PříspěvekOdeslal: 14.Červenec 2008 - 14:44 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17258
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 16 krát
Poděkováno: 108 krát
vld napsal:
uz ho mam doma a musim rict, ze doopravdy "nezklamal" - vic se nebudu vyjadrovat - musim si nechat chvilku odstup pro rozdychani a navic se musim adaptovat do "noveho" prostredi.

Predpokladam, ze je na nom este povodne riesenie vetracika.... tak si pripocitaj aj naklady na upravu. %)

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: formát 16:9
PříspěvekOdeslal: 14.Červenec 2008 - 19:50 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 08.Listopad 2006 - 11:52
Příspěvky: 1120
Poděkováno: 6 krát
No a to som mal výčitky svedomia, keď som tu asi trikrát napísal, že je to stále nepoužiteľný box. Ale ešte by som chvíľú vydržal a počkal na Enigmu2 (hovorí sa všeličo).
P.S. Čo sa týka prepínanie formátov, skúste na TV AUTO (mne sa na LCD Samsung cez HDMI ani iné nastaviť nedá) a na boxe tzv. Pillar Box.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: formát 16:9
PříspěvekOdeslal: 15.Červenec 2008 - 9:48 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 31.Květen 2008 - 12:24
Příspěvky: 7
slavo napsal:
No a to som mal výčitky svedomia, keď som tu asi trikrát napísal, že je to stále nepoužiteľný box. Ale ešte by som chvíľú vydržal a počkal na Enigmu2 (hovorí sa všeličo).
P.S. Čo sa týka prepínanie formátov, skúste na TV AUTO (mne sa na LCD Samsung cez HDMI ani iné nastaviť nedá) a na boxe tzv. Pillar Box.



Na TV mam auto a ked to dam na Pillar box tak mi z toho urobi obyčajny TV 4:3 s uhlopriečkou asi 20 palcov...a nielenže sú pasy hore a dolu ale ešta aj po stranách..takže tadial cesta nevedie..radšej mám roztiahnuté ksichty ako pasy na TV....


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: formát 16:9
PříspěvekOdeslal: 15.Červenec 2008 - 10:09 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2362
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 3 krát
Moj TV nepodporuje v HDMI iny format ako 16:9 a 4:3. Preto bohuzial som ipbox prepol na vystup na scart a tam to mam v pohode (ked si odmysim fakt ze takto nevyuzijem hdmi vystup a teda ani nepozeram HD programy v HD kvalite ale len v sd kvalite). Tam mam na TV moznost zapnut format Plny a ten si sam prepina 16:9 a 4:3 a ked je treba robi wide a ked su hore pasy (tak to vysiela napr UPC NOVA, UPC nevysiela v 16:9 ale 4:3 s pasmi hore, na Gitalke to vysielaju 16:9 a TV sa prepne), tak rezim Plny mi tie pasy oreze a automaticky roztiahne obraz. Kedze TV v HDMI nepodporuju tieto specialne formaty, tak nam neostava nic ine ako cakat ze raz pre ipboxy dorobia viac formatov ako len 16:9 a 4:3. Nieco som videl v prispevku o scripoch tu na fore, ze sa da rucne prepinat format obrazovky cez DO, ale neviem ako funguje ani ci je to to co by sme chceli.

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: formát 16:9
PříspěvekOdeslal: 15.Červenec 2008 - 19:40 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 27.Únor 2008 - 23:14
Příspěvky: 4
Billy-sk napsal:
Nieco som videl v prispevku o scripoch tu na fore, ze sa da rucne prepinat format obrazovky cez DO, ale neviem ako funguje ani ci je to to co by sme chceli.


Ten script je skvělá věc. Umí změnit velikost a polohu obrazu podle parametrů. Pokud by to někdo ještě vylepšil, myslím že to pokryje všechny ty zoom módy, které chybí...

Třeba pro 14:9 řežim v SD jse to upravil řádek skriptu takto:

echo "vid_pig -60 -48 840 672" >/dev/commander

(první dvě čísla určují posun obrazu vůči jeho výchozí poloze (x y), další dvě je cílová velikost obrazu (x y). Všechny hodnoty v pixelech.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: formát 16:9
PříspěvekOdeslal: 15.Červenec 2008 - 20:44 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2362
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 3 krát
Tak to je super, chcelo by to upravit tak aby sa to po kazdom stlaceni tlacitka preplo na dalsi mod a tych modov tam spravit niekolko. Alebo este lepsie by bolo keby vybehlo okno s vyberom a sypkami sa vybral ten, ktory chceme. Nieco ako takto: AUTO, 16:9, 4:3, WIDESCREEN, WIDE-SUBTITLE, 14:9, adt ... (AUTO by bolo ze sa automaticky prepina rezim 16:9 ak je vysielany signal)

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: formát 16:9
PříspěvekOdeslal: 22.Listopad 2016 - 14:51 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 31.Říjen 2007 - 8:14
Příspěvky: 122
Caute
Vedeli by ste mi poradit ako nastavim obraz napr. CT1 HD na celu obrazovku? Teraz mam na boku cierne pasy. Trebars Dicovery atd idu v pohode. STB mam VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.3 a smart tv samsung 120cm
Dik

_________________
DM 800se ver. 2.10
VU+ Solo SE V2 (1xDual DVB-S2) E2 VTI 11.0.1


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 15 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk