e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 23.Listopad 2017 - 23:21

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 64 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 30.Duben 2008 - 23:43 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 01.Říjen 2007 - 22:52
Příspěvky: 140
satelitni prijimac: AB IP BOX 250S HDD WD 400GB
Nemá někdo vyzkoušeno jakou maximální velikost HDD "pobere" IP BOX 9000HD? Jde mi o to jestli, že výrobce uvádí libovolnou velikost HDD a přitom se dočtete že to neumí nic jinýho než seagate, tak bych nerad koupil 1TB disk a zjistil, že to přizná třeba jen polovinu apod. psí kusy. Nezkoušel tedy již někdo TB disk? Díky za info.

_________________
AB IP BOX 250 PVR HDD WD 400 GB / AB IP BOX 910 HD / Asus WL-500gP V2 Oleg + WD 500GB


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Květen 2008 - 20:20 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 03.Leden 2008 - 20:50
Příspěvky: 396
mam tam 500GB Samsung a nema s tym ziadny problem; myslim si ze 1TB tiez nebude problem

_________________
IPBOX 9000HD - IPBOX 350S Prime: AB Enigma - 2x SmartMouse USB reader + newcs1.61 na Ubuntu 10.04 x86_64


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 18.Květen 2008 - 20:49 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17155
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 16 krát
Poděkováno: 111 krát
ipbox nieje PC. ten 1TB tam nebude fungovat.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Květen 2008 - 22:23 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Duben 2007 - 23:07
Příspěvky: 32
otazka na opacny smer velkosti - bude slapat aj s 2.5'' diskom?

Viem, ze v manualy je uvedena podpora len pre 3.5'' a dokonca aj dierky vo vodiacich listach pasuju len na 3.5'' ale ak tam dopasujem uchyty, je dovod preco by mi nemal akceptovat aj tichsi 2.5'' kusok ??


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Květen 2008 - 22:48 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 01.Prosinec 2007 - 23:56
Příspěvky: 189
To si pis fiono777, ze by tam vesel i vetsi nez 3,5" a aj tie dierky by se prizpusobily. Drussi byt tebou, tak tam pisknu klasickej Seagate ten je znatelne tizsi nez Western. Neres HD spise se zamer na hluk ventilatoru.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Květen 2008 - 23:59 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 17.Duben 2007 - 23:07
Příspěvky: 32
Ventilator som preventivne vypol ... ten vydaval najvacsi hluk

zatial som pokusne namontoval 2.5'' 250 GB Samsung - zatial v ofiko firmware slape :D


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 10.Září 2008 - 15:33 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Květen 2008 - 22:48
Příspěvky: 66
Mam bez problemu vyzkouseny 1 TB disk - Seagate (je videt cela kapacita):
typ: SEAGATE BARRACUDA 7200 1TB SATAII/300 7200RPM, 32MB cache (SV35.3 Series) Part. No: ST31000340SV

Prijimac IPBOX podporuje jen SATA I, tento je SATA II, ale je na nem propojka (jumper) a ten disk prepne i do pomalejsiho modu. 8)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2008 - 7:40 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 26.Květen 2008 - 14:01
Příspěvky: 122
Místo/Bydliště: BN
Poděkoval: 1 krát
2,5" 250 GB od Western Digital mi neslapal - podla ABcomu nekompatibilny, teraz pouzivam 2,5" Samsung a spokojne jazdi s DGS/ABcom image, ale aj s NLB a Sif verziami. Disk odporucam najskor odskusat pripadne vymenit, potom kupit. Niekedy udajne treba aplikovat mostikove prepojky na rezim SATA1.

_________________
._._._._._._._.
• IpBox9kHD •


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2008 - 15:03 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 28.Květen 2008 - 6:48
Příspěvky: 27
Zdravím. Jen pro info. Já tam mám Samsung 640GB SATAII. Nemám s tím žádný problém. Co se týká hluku není slyšet HDD, ale větrák. Ten jsem vypnul a je klid. Sice to je horký, ale zjevně to disk vydrží.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Září 2008 - 15:08 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 28.Červen 2008 - 10:06
Příspěvky: 2370
satelitni prijimac: VU+ Solo 2
Místo/Bydliště: Čadca
Poděkováno: 4 krát
vydrzat to vydrzi ale podstatne skratis jeho zivitnost. S tym vetrakom by som to moc nerobil. Ja som disk dokonca radsej vybral von polozil na vrch na prijimac a kable vytiahol cez dieru po tom stlpiku von a zapojil do disku. Cize mam disk navrchu na krabici a tam je chladeny bez vetraka lepsie ako zavrety vnutri v prijimaci, takto kolo neho prudi vzduch a este vrchny kovovy kryt prijimaca tiez sluzi ako chladic, lebo teplo odvadza tiez a ventilator mam takto uz naozaj vypnuty.

PS: toto som urobil hned potom co mi raz prijimac zamrzol a po restarte nenabehol disk, nech som robil co som robil. 4x restart a nic. Uz som sa bal ze vsetky data su fuc a disk bol horuci nejak moc. Ale nastastie po chvili ked sa vychladil som ho znova pripojil a potom uz isiel. Tak som si povedal ze riskovat nebudem a takto mozem disk kedykolvek odpojit bez rozoberania prijmaca (napr. ked som daval SifTeam a musel som dat najprv verziu 7043, keby som ho neodpojil, tak mi ho prijimac formatne, lebo 7043 nepodporovala ext3, po nahrati SifTeamu 8022 som ho pripojil nazad.)

_________________
VU+ SOLO2 (2x DVB-S2) E2 VTI 9.0.2
AB IPBox PRISMCUBE RUBY
AB Cryptobox 600HD
Pozicie: 19E,23.5E,13E,0.8W


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2008 - 22:57 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 24.Červen 2008 - 16:06
Příspěvky: 74
satelitni prijimac: AB IPBox 9900HD Plus
Já doufám, že brzy půjdou dolů ceny SSD disků. Pak už nebude žádnej problém s přehříváním. Otázkou ale bude výdrž.

_________________
AB IPBox 9900HD Plus, 2 x DVB-S2


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Listopad 2008 - 23:04 
Offline
Pokročilý
Pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 30.Listopad 2006 - 21:40
Příspěvky: 221
Místo/Bydliště: SK
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 1 krát
Podla toho čo tu čítam , tak už len kvôli chladeniu nebude vhodné tam napojit externý HDD ked už je na to IP BOX 9000 prispôsobený :?: pýtam sa preto lebo uvažujem o kúpe 9000 a neviem sa rozhodnút ktorý HDD bude vhodnejsi. Podobný problém som riesil v DM7000 a tam som chladenie upravil prídavným ventilátorom vo vnútri Dreamboxu.
Dik za každú dobrú radu :thankyou:

_________________
-Vu+DUO2 vti-image ,Xpeedlx3 DVBT,DVBS2 -egami-7.2.12 - Xtrend ET9500 DVBT , DVBS2 tuner - Gigabluehdquadplus- openatv-5.3 - AB Cryptobox 652HD Combo, AB Cryptobox700, - Toroidal 90 , 8xLNB Golden Interstar GI202 Twin .


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Listopad 2008 - 23:08 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17155
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 16 krát
Poděkováno: 111 krát
 Cuberevo IP9000 HD

▶ Supporting Harddisk List
▷ 2.5 inch
1) Samsung
- Model :
2) Western Digital
- Model :
3) Seagate
- Model :

▷ 3.5 inch
1) HITACHI
- Model : Model : HDP725050GLA360 / 500GB / 7200rpm / SATA
- Model : Model : HDT725032VLA360 / 320GB / 7200rpm / SATA
2) Samsung
- Model : SP2504C / 250GB / 7200rpm / S-ATA II
3) Western Digital
- Model : WD1600AAJS / 160 GB / 7200rpm / ATA II
- Model : WD2500AAJS / 250GB / 7200rpm / S-ATA II
- Model : WD2500AVJS / 250GB / 7200rpm / SATA 3Gb
4) Seagate
- Model : ST3160811AS / 160GB / 7200rpm / S-ATA II
- Model : ST3250824AS / 250GB / 7200rpm / S-ATA II ( Mainboard Ver.G Not Working )

▶ Non-Supporting Harddisk List
▷ 2.5 inch
1) TOSHIBA
- Model : MK1652GSX / 160 GB / 5400rpm / ATA-8
2) Western Digital
- Model : WD3200BEVT / 320GB / 5400rpm / SATA 3Gb
- Model : WD2500BEVS / 250GB / 5400rpm / SATA
- Model : WD1600BEKT / 160GB / ????rpm / SATA

▷ 3.5 inch
1) HITACHI
- Model :

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Listopad 2008 - 15:18 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 08.Listopad 2008 - 16:11
Příspěvky: 43
satelitni prijimac: IP BOX 9000, IP BOX 99HD
Můj názor je tento:
Pokud do přijímače vložíte 2,5" disk s 5400ot/min., tak ten se podstatně méně hřeje než normální počítačový disk. Navíc je i mnohem tišší. Stačí jenom pro upevnění použít redukční plechy (= cca 50Kč). Nehrozí tedy přehřívání a ventilátor může být vypnutý.

_________________
IP BOXy: 250, 9000, 99HD, Dreamboxy: DM500, DM800HD, Sat: 23.5E + 19.2E + 13.0E + 0.8W


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Listopad 2008 - 20:19 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 02.Prosinec 2007 - 20:25
Příspěvky: 160
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
prosím o radu. Mám ipbox 9000 HD soft mám official images 8340.
nejdříve jsem si koupil HDD 2,5 WD 7200 320 GB a nenašel ho.
Tak jsem ho vyměnil za stejný, akorád s menší kapacitou (160 GB) a zase nic. má se třeba nějak upravit ? Nebo nahrát jiný soft ? Díky


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Listopad 2008 - 20:50 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17155
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 16 krát
Poděkováno: 111 krát
No - vies - celkom presne, ktory HDD tam funguje na 100% nevie ani dovozca a v tomto okamihu ani vyrobca.
Hlavne take vseobecne oznacenie ,ako uvadzas ty, moze viest k nakupu aj 20 typov HDD, kym natrafis na ten spravny.
On HDD disk ma totiz celkom presne oznacenie a ak najdes to oznacenie uvedene vyssie medzi Supporting Harddisk List - mas velku sancu, ze ho box spozna.
Takze - ziadne tipovanie. Hladaj medzi tymi hore- na testy kompatibility je tu vyrobca- ten nech si testuje na vlastne naklady.
Iste - je moznost aj nuteneho formatovania HDD pri boote- tato volba ovsem nedokaze nahradit driver s biednou databazou HDD, ktore tvorca driverov pozna, za novy. Modlime sa za osvietenie jeho mozgu a pouzivajme zatial to , co ide.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Listopad 2008 - 21:16 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 02.Prosinec 2007 - 20:25
Příspěvky: 160
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
Tak jsem ho našel v hornim sezamu kde je označeni " Western Digital" Scorpio. ten mám jak 320 GB SATA 7200 , tak i 160 GB SATA 7200 .
Měl jsem za to, že lze teba pomoci propojky (jumper) aby jel třeba pomalejí.
Někde jsem to tu četl. To se , ale zřejmně jednalo o disky 3,5 že ?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Listopad 2008 - 21:22 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17155
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 16 krát
Poděkováno: 111 krát
ano - 2,5" nemaju Jumper a maju ozaj presnejsie oznacenie ako si napisal ty. Len si to dobre pozri. nemas AVJS .
Mimochodom - WD neposkytuje ziadnu sw moznost prepnutia do ineho rezimu a 2,5" HDD nedeli na SATA1 a SATA2 .
Keby si isiel na eshop dovozcu - zistil by si,ze 2,5" HDD neponuka ziadne - aj ked predava IP910 , kde ako interny HDD nemozno iny pouzit. Dovod je jednoduchy - ani dovozca nevie ,aky HDD tam vlastne funguje na 100%. Tak co sa bude strapnovat :)

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Listopad 2008 - 21:55 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 02.Prosinec 2007 - 20:25
Příspěvky: 160
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 2 krát
označeni je 160 GB WD 1600BEKT. Pro zajimavost , mám ješte 400S s enigmou a taky dovozce neuvádi žádny 2,5 disk. Přesto jsem do něj vložil IDE 160 WD 7200 a hned naskočil bez problému. Jede daleko tiší a bez větráku. Je daleko přijemnější mít u televize satelit , který nedáva o sobě vědět svím hlukem. Jen proto jsem se ptal jestli má někdo stejnou kombinací a jede mu to.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Listopad 2008 - 22:04 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17155
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 16 krát
Poděkováno: 111 krát
Vidis- a teraz mozme medzi nepodporovane zaradit aj ten tvoj. Vies, ked bude IP9000 tak dlho na trhu ako IP400 (4 roky ? ), tak uzrcite to pojde aj v nom. Len ci vydrzis cakat .....
Ten 160 GB WD 1600BEKT je 2,5" ? Zapisem ho medzi nepodporovane.

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 64 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 Další

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk