e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 25.Květen 2019 - 3:29

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 19 příspěvků ] 
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2015 - 8:21 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Listopad 2009 - 18:18
Příspěvky: 9
satelitni prijimac: 910HD
Vlastním tento legendární :shock: stroj od 2010, poslední dva roky po nahrání image E2 dont cry aaf jel bez problému,HD programy-nahrávání na hard disk vše ok :D
Až do letošního přeladění Astra 23 TP na Skyliku na 12 207 V DVB-S2/8PSK Pilot-ON FEC 5/6 SR 27 500.
Na uvedeném TP vypadává signál, kostičkuje.
Už 14 pátrám na fórech po závadě, možné důvody závady-
1 -Špatně naladěná parabola - už jsem jí nechal nastavit technikem s prof. měřákem,
nastaveno a proměřeno až k přijímači, vše ok. Moje původní nastavení bylo v pořádku.

2 - Možná závada na tuneru, doplnění o nějaké kondenzátory na odrušení?

3 - Vada na image ? Celou dobu bez problému. Už jsem ho přeinstaloval a nic.

Nebo koupit jiný přístroj, ale jaky? Už jsem sním strávil opravdu hodne dlouho dobu nastavováním :shock:

Volal jsem do servisu ABCOMCZ, ale bohužel nic. Servisák který opravoval tyto přístroje už tam nepracuje a jedná se o starý model nikdo nic neporadil.

Předem díky za případnou pomoc a radu.

Pavel



Moje parametry
AB IP BOX 910HD - tuner S2-Sharp
E2 Dont cry naistalovano v flash image- Oscam
Parabola 80cm- 1 LBN - Astra 23


Naposledy upravil(a) sonyred dne 22.Leden 2015 - 12:14, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2015 - 10:26 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 836
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Daj fotku toho tunera zo strany spojov, nie zo strany suciastok.
Mam 3 ks tunerov SHARP, sice na 9000-ku, ale su v podstate tie iste. Pomohli mi dva kondenzatory.

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2015 - 12:12 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Listopad 2009 - 18:18
Příspěvky: 9
satelitni prijimac: 910HD
Díky za reakci, odpoledne ho hned nafotím. Tu možnost s kondíkama jsem taky hledal na fórech, ale nic jsem nenašel přesně na 910HD. Ale ty tunery asi budou stejné. Opravu snad zvládnu sám, jsem elekro a vybavení na letování součástek mám. Už jsem bezradný, toto je poslední možnost jak ho oživit. Volal jsem i do Sapra, ale nic moc, prý jen HD Box a když jsem to tam nekoupil ...
Tu frekvenci potřebuji na HBO HD,HBO Comedy,HBO 2. Kdyby byl problém na jiném TP třeba kde je NOVA - PRIMA HD atd. která mě jede na 100% bez problému tak to vůbec neřeším ,protože se na to nekoukám.

Ještě dotaz, když to nerozchodím, co za příjmač koupit? Abych se předběžně podíval.


Díky.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2015 - 12:33 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 836
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Pozrel som si zle TP ale mozno to pomoze. Na 3 tuneroch mi to pomohlo, ale s TP kde su CD HD - 12 363. Hodnotu kondenzatorov z hlavy neviem, vytiahol som ich z vadnej dosky openboxu 800. Vecer to mozem odmerat. Na HDBOX sa davaju k tunerom na posilnenie napatia 3,3V elektrolyty. Tu to nepomohlo. Kondiky su na dvoch pinoch s napatim napajajucim tuner - kostra. Odvtedy BER=0. Odfotene mobilom :(


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2015 - 16:00 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Listopad 2009 - 18:18
Příspěvky: 9
satelitni prijimac: 910HD
Kondenzátory už mám jen kam je napájet.
Díky


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2015 - 19:36 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 836
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Tak isto ako je na tom druhom tuneri


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2015 - 19:48 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Listopad 2009 - 18:18
Příspěvky: 9
satelitni prijimac: 910HD
Už jsem to zkusil , na netu jsem to taky našel ale překlad nic moc

" 22uF 6.3V. Nemohu připojit obraz tady. Tento mod byl dnes potvrzen AB Com. Mohu mailem fotku mod, pokud to tak někdo chce. V podstatě při vyjímání modul tuneru na zadní straně PCB bude pozemní pole a řadu 7 kolíků s následným prostorem a další 3 kolíky. Jak se díváte na to, že kolíky budou nad GND pole v blízkosti okraje PCB. 2 kondenzátory musí být umístěny mezi pin 7 a GND pole a další kolík po prostoru a GND pole. Doufám, že pomůže. Bart "


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2015 - 19:53 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Listopad 2009 - 18:18
Příspěvky: 9
satelitni prijimac: 910HD
Ale nejsem si jist hodnotu kondíku, na první pokus 2 kusy 2200 mq 10V , problém pořád.
Ted jeden 1000mq 10V na jen jeden pin v řadě 7 a poruchy se dost snížily chvílemi BER 0


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2015 - 19:55 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 836
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Ale tam nie su elektrolyticke kondenzatory... Ale keramicke s hodnotami ratam ze tak 100nf,take ako C6 a C7 z druhej strany. Ked chces menit elektrolyty, tak tie dva na doske.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2015 - 20:03 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Listopad 2009 - 18:18
Příspěvky: 9
satelitni prijimac: 910HD
Tak tam mám dát 2 keramické cca 100nf ???
Ty elektrolity jsem nasel návod na netu. Musím se podívat jestli teď něco doma najdu.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2015 - 20:09 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 836
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Uz som aktualizoval fotku

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2015 - 20:11 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Listopad 2009 - 18:18
Příspěvky: 9
satelitni prijimac: 910HD
Ok, diky v tech keramických už teda mám jasno. Ale to zitra ,doma nic nemám.
A ty elektrolity na desce ? mám měnit? ale které?


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2015 - 20:46 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Listopad 2009 - 18:18
Příspěvky: 9
satelitni prijimac: 910HD
Dal jsem tam na ty piny podle tve fotky, na pokus kondiky elektrolyt 1000mq 10V a ono to jede bez problému :D :D ,teda zatím. BER je na 0 :D na tom problémovém TP HBO HD.
Přikládám aktuální foto.

Tak zatím moc děkuji za ochotu a pomoc.
Pavel


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2015 - 20:55 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 836
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Som rad ze Ti to pomohlo... Jeden z tych elektrolytov na doske je mozno problemom. Merakom zistis, ktory z nich - plusovy pin kondenzatoru ide na tie dva piny tunera. Ten ked vymenis za 1000 mf efekt bude rovnaky.

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Leden 2015 - 21:04 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 04.Listopad 2009 - 18:18
Příspěvky: 9
satelitni prijimac: 910HD
Ješte jednou díky, už sem ho chtěl vyhodit ale strávil jsem sním tolik času laděním image a oscamu a těch nervů ](*,) Prodloužil se mu život :D
Už je to skoro člen rodiny :D


Pavel

:thankyou: :thankyou: :thankyou: :thankyou:


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Leden 2015 - 11:45 
Po dlhej dobe sa mi dostal do ruk IP BOX 910HD, niektore frekvencie vcitane 12207 nesli dobre.
Vymenil som elyt 100M/16V vedla tuneru za 1000M/16V a po nahrati BPanther's Neutrino
viewtopic.php?p=603045#p603045 je to stroj na 1 a ako paradne naraba s tym malo co ma.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Leden 2015 - 19:48 
Offline
Moderátor
Moderátor

Registrován: 06.Listopad 2007 - 21:45
Příspěvky: 836
Místo/Bydliště: Ubuntu 12.04
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 15 krát
Skoda, ze nevie 2 tunery a ani nevidi dvb-t. Inak pre prijimac s 1 tunerom asi lepsie nic nie je.

_________________
Na otazky pouzivajte forum a nie SS !!!

AMIKO VIPER COMBO, IPBOX9000, ABIpbox Prismcube Ruby, Multibeam 85, 23,5E-19,2E-13E-1W, SG-2100


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Březen 2015 - 10:27 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 05.Září 2009 - 1:56
Příspěvky: 21
Zdravim panove. Mam stejny problem a rad bych vymenil nebo pridal ty 2 keramicke kondiky. Muzete se pls postnout primo link (nejaky eshop) kde se da bez problemu sehnat? Jde mi hlavne o parametry at pouziju spravny. Diiky moc za pomoc.
Katalog mam http://www.ecom.cz/files/documents-catalogue/51.pdf, ale nejak se v tom ztracim :-(


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Březen 2015 - 8:46 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 05.Září 2009 - 1:56
Příspěvky: 21
Tak na keramicke kondiky jsem se vyprdnul. S kolegou jsme vymenili elektrolyt 100M/16V (ten u tuneru) za 1000M/16V jak psal alfsvk a Sharp tuner je jedna basen. Konecne chytam vsechny HD programy.
Dekuji vsem za tohle vlakno a k nakopnuti. Uz jsem chtel kupovat novy prijimac. Takhle moje 910ka jeste poslouzi dobre :-).


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 19 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk