e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 23.Listopad 2017 - 21:12

Všechny časy jsou v UTC+01:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 9 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: problem so sietou pri vypadku prudu
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2011 - 21:17 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Listopad 2007 - 21:47
Příspěvky: 865
satelitni prijimac: IP Box200/250, SS1,SS2
Poděkoval: 1 krát
V IP boxe 9000 mam zasunuty usb kluc na ktorom je E2 (pkt). Stalo sa mi to uz 3x, ze ak vypadne prud a potom znova nabehne, tak zacne bootovat E2, ale ak pri bootovani znova vypadne prud a znova nabehne, tak znova bootuje enigma aj nabehne, ale je nefunkcna siet.
Skusal som rebootovat, nepomohlo. V menu ak sa pozrem na nastavenie siete, tak sietovka je zakazana (DHCP nepouzivam) nastavim parametre, dam zelene, vyskoci hlaska, ze ak chcem nastavit siet, dajte ano atd .... ak si spominam, tak aj vypise, ze siet je OK, ale ani tak nefunguje.
Ak dam znova nastavit siet, tak znova je adapter vypnuty a nepomoze ani dalsie nastavenie, stale ak ho zapnem, tak ostane vypnuty.
Zatial to riesim tak, ze preinstalujem E2 a potom to zase funguje, az pokym sa nezacnu hrajkat nasi slavny elektrikary (pozdravujem cele RWE)
A teraz tie kratkodobe vypadky su trocha castejsie a to typu vypne zapne, vypne zapne , vypne a o hodinu zapne.
Nema niekto podobne problemy ?

_________________

IP Box 9000HD | E2 PKT 1.0.0 | Stab HH90 | LNB Strong Twin
IP Box 9900HD | E2 HD |
SS HD2 | SG2100 | DVBViewer | hadu
Ubuntu 12.04 | phoenix usb2x | oscam 1.20 build 83xx
SS2 rev 2.3 | SS1 rev 1.3 | uz nepouzivam
Network http://network.mysteria.cz/


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem so sietou pri vypadku prudu
PříspěvekOdeslal: 13.Září 2011 - 21:41 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 26.Květen 2008 - 14:01
Příspěvky: 122
Místo/Bydliště: BN
Poděkoval: 1 krát
zalozny zdroj by nepomohol?

_________________
._._._._._._._.
• IpBox9kHD •


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem so sietou pri vypadku prudu
PříspěvekOdeslal: 14.Září 2011 - 2:19 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 07.Duben 2008 - 18:50
Příspěvky: 414
satelitni prijimac: IPBox 9xxx
Poděkoval: 10 krát
Poděkováno: 30 krát
@jany

Mama taky PKT a nestava se mito ze by sit tak blbla ,ale mam DHCP .
Mas moznost to nejak vyzkouset s DHCP ?

Rekl bych ze to je zeseni co ti pomuze :-D


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem so sietou pri vypadku prudu
PříspěvekOdeslal: 14.Září 2011 - 7:06 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Listopad 2007 - 21:47
Příspěvky: 865
satelitni prijimac: IP Box200/250, SS1,SS2
Poděkoval: 1 krát
jasne, mozem to vyskusat aj s DHCP, na routry mam zapnuty DHCP ale IP mam zviazane s MAC, takze preto nezapinam v boxe DHCP.
No ci to pomoze, tak neviem, pretoze DHCP prideli presne tie iste parametre.
edit:
takze ak zapnem DHCP, tak to neprideli nic

_________________

IP Box 9000HD | E2 PKT 1.0.0 | Stab HH90 | LNB Strong Twin
IP Box 9900HD | E2 HD |
SS HD2 | SG2100 | DVBViewer | hadu
Ubuntu 12.04 | phoenix usb2x | oscam 1.20 build 83xx
SS2 rev 2.3 | SS1 rev 1.3 | uz nepouzivam
Network http://network.mysteria.cz/


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem so sietou pri vypadku prudu
PříspěvekOdeslal: 14.Září 2011 - 7:27 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Březen 2009 - 22:16
Příspěvky: 138
satelitni prijimac: IP9000,AAF E2+1TB HDD
Poděkováno: 1 krát
Uplne stejne problemy jsem zazil.Kdyz doslo k vypadku pri behu SAT.Pomohla jen preinstalace(kdyz jsem jel z flash tak to nedelalo,jinak jedu z int.HDD).Stejne problemy jsem mel i u PC s linuxem,kdyz doslo k vypadku,najednou sit mrtva(sitovka neexistovala),pomohlo uplne odpojeni od site a obcas nutna reinstalace(pouzivam livelinux,reinstalace je tedy rychla)......stvalo me to,po instalaci zalozniho napajeni je po problemech.Takze pri tak"skvele" elektrice bych asi volil UPS...

_________________
IPbox9000,2xConnexant 24116,Flash-AAF-MCS,sda1-AAF-MMEV2-full,Oscam 6059 4e,1TB HDD HITACHI,2xLNB(23,5E;19,2E).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem so sietou pri vypadku prudu
PříspěvekOdeslal: 14.Září 2011 - 8:17 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Listopad 2007 - 21:47
Příspěvky: 865
satelitni prijimac: IP Box200/250, SS1,SS2
Poděkoval: 1 krát
Na servery ups samozrejme mam, ale k boxu ... hmmm no neviem.
Vo flash mam sifteam, preinstalaciu robim tak, ze nabootujem s flash, tam sietovka funguje, cez telnet potom rozbalim do boxu E2 a pokracujem instalaciou v boxe, ale je to pracne, kym to vsetko ponastavujem

_________________

IP Box 9000HD | E2 PKT 1.0.0 | Stab HH90 | LNB Strong Twin
IP Box 9900HD | E2 HD |
SS HD2 | SG2100 | DVBViewer | hadu
Ubuntu 12.04 | phoenix usb2x | oscam 1.20 build 83xx
SS2 rev 2.3 | SS1 rev 1.3 | uz nepouzivam
Network http://network.mysteria.cz/


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem so sietou pri vypadku prudu
PříspěvekOdeslal: 14.Září 2011 - 10:58 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Březen 2009 - 22:16
Příspěvky: 138
satelitni prijimac: IP9000,AAF E2+1TB HDD
Poděkováno: 1 krát
Delam to uplne stejne,jen ve flash mam PGI,ale to je jedno.Je to sice luxus davat k boxu UPS ale kdyz nic jinyho nezabere....jedine zkusit trebas jinou verzi img.Ja ted pouzivam AAF MME2 a ikdyz jsem obcas nucen dat tvrdy restart(kdyz se prekroci urcity pocet prepnuti kanalu se to hryzne-to kdyz zensky nevi na co se divat :)) ),ale jinak zatim to jede.S tim nastavovanim je to"drbacka" ale nastesti je tu dreamboxedit a vetsinu nastaveni obnovim pres nej.Nebo by to mozna slo i tak,ze si clovek udela zalohu cele flashky(USBFlasky,kdyz to ma clovek vse nastavene)a pak jen nasekat kopie.

_________________
IPbox9000,2xConnexant 24116,Flash-AAF-MCS,sda1-AAF-MMEV2-full,Oscam 6059 4e,1TB HDD HITACHI,2xLNB(23,5E;19,2E).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem so sietou pri vypadku prudu
PříspěvekOdeslal: 14.Září 2011 - 12:52 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 12.Listopad 2007 - 21:47
Příspěvky: 865
satelitni prijimac: IP Box200/250, SS1,SS2
Poděkoval: 1 krát
prave som urobil zalohu pomocou dd
Kód:
dd if=/dev/sdx of=/path/usb_backup 
a teraz skusam obnovu
Kód:
dd if=/path/usb_backup of=/dev/sdx bs=4M
ale ta obnova trva neskutocne dlho, myslim, ze skor by to bolo vsetko rucne nahodene

_________________

IP Box 9000HD | E2 PKT 1.0.0 | Stab HH90 | LNB Strong Twin
IP Box 9900HD | E2 HD |
SS HD2 | SG2100 | DVBViewer | hadu
Ubuntu 12.04 | phoenix usb2x | oscam 1.20 build 83xx
SS2 rev 2.3 | SS1 rev 1.3 | uz nepouzivam
Network http://network.mysteria.cz/


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: problem so sietou pri vypadku prudu
PříspěvekOdeslal: 14.Září 2011 - 14:23 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Březen 2009 - 22:16
Příspěvky: 138
satelitni prijimac: IP9000,AAF E2+1TB HDD
Poděkováno: 1 krát
Ja to kdysi zkousel zapakovat "TAR"em do jednoho souboru,uz nevim presne jak dlouho to trvalo,ale myslim,ze do 10 minut.Jen uz si nepamatuju presnou syntaxi toho prikazu,musel bych zkouset.Normalne to zabalilo celou slozku i podslozky do jednoho souboru(najel jsem image v interni flash,namountoval USB flesku treba do /mnt/usb a pak jen tuto slozku"zabalil".To ale clovek dela jednou,pak uz se jen rozbaluje...a to je rychly.

_________________
IPbox9000,2xConnexant 24116,Flash-AAF-MCS,sda1-AAF-MMEV2-full,Oscam 6059 4e,1TB HDD HITACHI,2xLNB(23,5E;19,2E).


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 9 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+01:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk