e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 18.Říjen 2017 - 15:17

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 77 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 Další
Autor Zpráva
PříspěvekOdeslal: 04.Duben 2009 - 23:58 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 24.Listopad 2007 - 7:34
Příspěvky: 765
satelitni prijimac: AB IPBox 910 HD, DM800 HD
Místo/Bydliště: pod Pátrovom
Poděkoval: 3 krát
Do prílohy som dal skutočne podrobný návod pre IPBox 910 HD aj s nejakými doplnkami, ktoré sa mi zdajú byť vhodné.
Ak niekto bude podľa návodu inštalovať box, je potrebné postupovať v takej postupnosti ako som to napísal. Všetko čo som písal, som zároveň na boxe vykonával. Čítajte pozorne.
Ďalej je v prílohe pár doplnkových scriptov, popis k čomu slúžia je v návode.
Všetky prílohy okrem návodu sú zbalené formátom zip, takže ich treba najprv rozbaliť a až potom použiť.

Myslím, že je to napísané tak, aby k tomu nemuseli byť žiadne dotazy.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Skype: libcokamo


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Duben 2009 - 9:37 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 24.Listopad 2007 - 7:34
Příspěvky: 765
satelitni prijimac: AB IPBox 910 HD, DM800 HD
Místo/Bydliště: pod Pátrovom
Poděkoval: 3 krát
Dopĺňam inštaláciu a úpravu skinu.
Vzhľadom na to, že skin ktorý je v ponuke panel.pluninu spôsobuje panic, pridávam do prílohy Skin-Crash_DeepBlue-3.5Final, ktorý sa mi páči viac ako pôvodný v img.
- siahnuť Skin-Crash_DeepBlue-3.5Final.tar.gz
- rozbaliť, vznikne adresár /var
- cez TCMD nakopírovať súbory do boxu tam kde sú v predlohe
- súborom Skin-Crash_DeepBlue-3.5Final_skin a Skin-Crash_DeepBlue-3.5Final_delfile.sh zmeniť atribúty na 755
- červeným alebo modrým tlačítkom na DO (podľa toho čo používate) otvoriť plugin.panel
- DO > 1 Set Skin, Skin-Crash_DeepBlue-3.5Final_skin, OK, Reboot > reboot musí byť vždy po zmene skinu!
Ak si chce niekto zmeni veľkosť písma aj v EPG (nielen vo favpip), robí sa to nasledovne:
- otvoriť box cez PSPad editor, na ceste /var/skin/ otvoriť zložku Skin_Crash_DeepBlue-3.5Final, nájsť súbory začínajúce textbox_epg..... s príponou info.
- po jednom ich otvoriť, v každom sa nachádzajú po 2 riadky v ktorých je font=15 (nejaké číslo), tieto čísla zmeniť ako vám to vyhovuje (dal som všade 20), nezabudnúť po zmene každý súbor uložiť.
- reštart boxu cez DO

Systémom pokus-omyl si kažný môže nastaviť veľkosti písma ako mu to vyhovuje.
Ak sa náhodou niekto nechce zabávať s úpravou cez PSPad editor, dávam do prílohy upravený súbor.
- rozbaliť Skin-Crash_DeepBlue-3.5Final.zip a zložku, ktorú dostanete nakopírovať cez TCMD do boxu do /var/skin
- odporúčam restart cez DO


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Skype: libcokamo


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 05.Duben 2009 - 11:16 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 24.Listopad 2007 - 7:34
Příspěvky: 765
satelitni prijimac: AB IPBox 910 HD, DM800 HD
Místo/Bydliště: pod Pátrovom
Poděkoval: 3 krát
Použitie mgcamd clienta + keysupdater na testovanie digi tv.

Keď chce niekto pozerať digi tv, napríklad keď nejde net a tým pádom nefunguje share, tu je postup:

- nainštalovať mgcamd: DO > panel.plugin, červené Package, modré Online, CAM:mgcamd-1.31.online, OK, EXIT
- stiahnuť, rozbaliť var.zip (v prílohe), nakopírovať do boxu do zložiek podľa predlohy a súboru scrplg-keysup.sh dať atribúty 755
- zastaviť beh incubus: DO > panel.plugin, modré Set Cam, červené Stop Cam
- zvoliť mgcamd ako defaultný CAM: DO > panel.plugin, modré Set Cam, mgcamd-1.31_cam.sh, OK, zelené Start Cam
Zatiaľ ešte digi nejde, lebo SoftCam.key, ktorý ste dali do boxu nemá aktuálne kódy (pre informáciu, obsahuje len údaje potrebné pre digi, čiže nič navyše).
- spustiť keysupdater: DO > panel.plugin, zelené Skripts, scrplg-keysup.sh, OK, niečo to vypíše na obrazovku, riaďte sa tým, za chviľku digi nabehne. :wink:

Vždy, keď sa zmenia kódy, treba skúsiť či sú už na serveri nové, čiže spustiť scrplg-keysup.sh. Možno to nebude hneď, ale určite za krátky čas.

Otázky nastavnie zdielania v newcamd.list tu riešiť nebudem, popísané je toho strašne veľa.
Moja karta SkyLink je u svory v IPBox200s a nemôžem ju od nej vziať, tak nemám možnosť vyskúšať kartu v 910-ne.
Ak má niekto chuť, môže urobiť na tieto témy ucelený návod, aby všetko bolo na jednom mieste.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Skype: libcokamo


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Duben 2009 - 15:39 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 24.Listopad 2007 - 7:34
Příspěvky: 765
satelitni prijimac: AB IPBox 910 HD, DM800 HD
Místo/Bydliště: pod Pátrovom
Poděkoval: 3 krát
Stalo sa mi za posledné dni asi 2 krát, že share zamrzlo a samo sa nerozbehlo.
Aby to bolo pre manželku jednoduchšie, pridal som do panel.plugin script scrplg-restart_incubus.sh.(v prílohe, zpakovaný)
Kto chce, nakopírovať do /var/bin (atrib 755) a spúšťať DO > plugin.panel, zelené Scripts, scrplg-restart_incubus.sh, OK, EXIT

Všimol som si, že to sem tam urobí PANIC, zmente si obsah súboru cez PSPad takto:
Citovat:
#!/bin/sh

kill `pidof incubusCamd-0.80`
sleep 6
/var/bin/incubusCamd-0.80 1>/dev/null 2>/dev/null

exit 0



Nezabudnúť uložiť.


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Skype: libcokamo


Naposledy upravil(a) libco dne 07.Duben 2009 - 19:13, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 06.Duben 2009 - 20:09 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 24.Listopad 2007 - 7:34
Příspěvky: 765
satelitni prijimac: AB IPBox 910 HD, DM800 HD
Místo/Bydliště: pod Pátrovom
Poděkoval: 3 krát
Ďalší problémik vyriešený.
Manželka zásadne zaspáva pri telke a tá potom zbytočne spolu s boxom žerie elektriku až do rána.
Riešenie je micrond, ale ten mi nejak nefunguje, tak som spravil scriptík, ktorý vypne box v stanovený čas.(v prílohe)
Rozbaliť, cez TCMD nakopírovať súbory do boxu tam kde sú v predlohe, dať obidvom atrib 755, vypnúť a zapnúť box.

Čas vypnutia je nastavený na 02:00 hod. Zmeniť si ho môže každý cez PSPad editor v súbore /var/bin/vypnut.sh. Mení sa len červený čas. (samozrejme, že nie je červený aj v originál scripte :D ) Po každej zmene času myslím treba reštartovať box.
Tu je jeho obsah:
Citovat:
#!/bin/sh

vypnut=02:00

while true; do
aktualny_cas=$(date +%R)

if [ "$vypnut" = "$aktualny_cas" ]; then
front_ioctl --job poweroff
fi
sleep 1
done


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Skype: libcokamo


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 07.Duben 2009 - 9:48 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 24.Listopad 2007 - 7:34
Příspěvky: 765
satelitni prijimac: AB IPBox 910 HD, DM800 HD
Místo/Bydliště: pod Pátrovom
Poděkoval: 3 krát
V súbore /var/bin/vypnut.sh si upravte sleep 1 na sleep 60.
Ide o to že 1 znamená priebeh cyklu scriptu 1 x za sekundu a 60 znamená priebeh cyklu scriptu 1 x za minútu (60 secúnd), teda sa menej zaťažuje procesor.
Citovat:
#!/bin/sh

vypnut=02:00

while true; do
aktualny_cas=$(date +%R)

if [ "$vypnut" = "$aktualny_cas" ]; then
front_ioctl --job poweroff
fi
sleep 1
done

_________________
Skype: libcokamo


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Duben 2009 - 12:24 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 24.Listopad 2007 - 7:34
Příspěvky: 765
satelitni prijimac: AB IPBox 910 HD, DM800 HD
Místo/Bydliště: pod Pátrovom
Poděkoval: 3 krát
Ďalší malý nedostatok vyriešený. :wink:
Doteraz som neprišiel na to, ako prednastaviť defaultný program (ten čo sa spustí automaticky po štarte boxu).
Malou úpravou scriptu /var/etc/rcS.d/S99user_start.sh som ho prednastavil.(v mojom prípade Hallmark na UPC 19,2E)
Ďalší problém vznikne, keď napríklad pozerám niečo na CS Link (23,5E) a vypnú prúd. Po štarte boxu Hallmark nenabehne, ostane prázdna obrazovka. Najprv musím spustiť nejaký program na CS Link (23,5), až potom sa dá prepnúť na inú družicu.
Vyriešil som to ďaľšou úpravou uvedeného scriptu. Celá uprava vyzerá nasledovne:
(pridané na koniec scriptu + prázdny riadok na koniec)
Citovat:
sleep 3
#1W CT 1
echo cc 6264 > /dev/commander
sleep 3
#13,0E All music
echo cc 282 > /dev/commander
sleep 3
#23,5E CT 1
echo cc 4582 > /dev/commander
sleep 3
#19,2E Hallmark
echo cc 2960 > /dev/commander


(u nás doma sa prepínajú len uvedené družice)
Ako vidieť, najprv sa prepne na 1W, potom 13,0E ; 23,5E a nakoniec na 19,2E konkrétne na Hallmark.
Teraz sa mi vždy po štarte spustí Hallmark.
(štart boxu trvá trošku dlhšie, ale mám istotu, že sa mi zapne vždy čo chcem)

Bohužiaľ uvedené čísla progarmov v jednotlivých riadkoch (echo cc 6264 > /dev/commander) nemusia byť u vás také isté ako u mňa.
Ukážeme si, ako sa k nim dostať. (díky vld) :)
- otvoriť webinterface CubeRewo, tam Remote Control a po ukázaní myšou na program sa v ľavom dolnom rohu ukáže číslo programu.
Citovat:
javascript:remote_change_channel(2960)

Po výbere upraviť podľa svojej potreby script S99user_start.sh a uložiť ho.
Dobrú zábavu. \:D/

_________________
Skype: libcokamo


Naposledy upravil(a) libco dne 13.Duben 2009 - 7:52, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 11.Duben 2009 - 18:06 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 24.Listopad 2007 - 7:34
Příspěvky: 765
satelitni prijimac: AB IPBox 910 HD, DM800 HD
Místo/Bydliště: pod Pátrovom
Poděkoval: 3 krát
Zatiaľ posledné úpravy.
V prílohe je zablená zložka /var. Sú v nej súbory:
/var/bin (na všetky *.sh treba atribúty 755)
green.sh => restart incubus, spúšťa sa zeleným tlačítkom, spúšťa sa pri štarte boxu
keysup.sh => používa sa na automatickú obnovu keksov raz za hodinu, výstup ide aj do súboru /tmp/keysup.log
scrplg-keysup.sh => opravený keysupdater, spúšťa sa z panel.plugin, scripty
vypnut.sh => časované vypnutie boxu, spúšťa sa pri štarte boxu
yellow.sh => vypnutie boxu, spúšťa sa žltým tlačítkom

Nasledujúce scripty slúžia na to, že keď vypadne internet, je samozrejmé že nepôjde share, ale ak sú dobré keksy na digi, tak to pôjde aj bez internetu. Samozrejme, že sa to dá prepnúť aj iným spôsobom, toto mi však pripadá pohodlnejšie a hlavne prijateľné pre moju polovičku. :wink:
scrplg-start-mgcamd.sh => vypne incubus, zapne mgcamd, spustí ČT1 na digi tv, spúšťa sa z panel.plugin, scripty
scrplg-start-incubus.sh => vypne mgcamd, zapne incubus, spustí Hallmark na UPC, spúšťa sa z panel.plugin, scripty

/var/keys
AutoRoll.Key => súbor potrebný k mgcamdu
SoftCam.Key => len digi keksy

Spúšťanie časovaného vypínania a keysupdateru pri štarte boxu:
/var/etc/rcS.d/S99user_start.sh
na koniec pridať riadky
/var/bin/vypnut.sh &
/var/bin/keysup.sh &
za nimi prázdny riadok, uložiť a restart boxu.

Cez telnet si môžte pozrieť, či uvedené scripty bežia.
Príkaz: ps (alebo ps -aux)
636 ? S 0:00 /bin/sh /var/bin/vypnut.sh
925 ? S 0:00 \_ sleep 60
637 ? S 0:00 /bin/sh /var/bin/keysup.sh
914 ? S 0:00 \_ sleep 3600
803 ? Ssl 0:03 /var/bin/incubusCamd-0.80
-sh-3.00#
Nech sa páči testovať. :smoke:


Nemáte dostatečná oprávnění pro zobrazení souborů připojených k tomuto příspěvku.

_________________
Skype: libcokamo


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 13.Červenec 2009 - 12:53 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Březen 2009 - 22:16
Příspěvky: 134
satelitni prijimac: IP9000,AAF E2+1TB HDD
Zdravim odborníky! a prosim o radu.
Pres PC nejsem uplny amater ale v linuxu jeste "plavu".Potřeboval bych změnit heslo u WEB interface meho boxu.Když to dělám přes DGS tak mi to napíše uloženo a že mám udělat restart,ale jak to udělám je tam zpět to původní.Sice ani FTP přístup přes to změnit nejde,to mě ale netíží,to jsem vyřešil přes telnet,ale ten WEB... tam nemůžu zvítězit.Je tu nějaká možnost přes telnet?

Tak už se mi to povedlo přes WEB...člověk nesmí vymazat původního uživatele root.

_________________
IPbox9000,2xConnexant 24116,Flash-AAF-MCS,sda1-AAF-MMEV2-full,Oscam 6059 4e,1TB HDD HITACHI,2xLNB(23,5E;19,2E).


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 14.Červenec 2009 - 21:53 
Offline
Znalec fóra
Znalec fóra

Registrován: 06.Listopad 2008 - 18:28
Příspěvky: 710
priste /etc/httpd.conf


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 15.Červenec 2009 - 7:54 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 20.Březen 2009 - 22:16
Příspěvky: 134
satelitni prijimac: IP9000,AAF E2+1TB HDD
Dik Ti moc!Pomalu do toho pronikám!Teď jsem se rozešel se ženskou,tak budu mít víc času do toho proniknout! :wink:

_________________
IPbox9000,2xConnexant 24116,Flash-AAF-MCS,sda1-AAF-MMEV2-full,Oscam 6059 4e,1TB HDD HITACHI,2xLNB(23,5E;19,2E).


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 17.Červenec 2009 - 21:45 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 16.Červenec 2009 - 18:24
Příspěvky: 1
nevite prosim nekdo proc mne nefunguje script update_keys na ipbox 910HD? Pise hostname failed a nic nezaktualizuje Diky P.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 20.Červenec 2009 - 13:39 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Avatar uživatele

Registrován: 18.Prosinec 2008 - 11:09
Příspěvky: 46
Pokud chcete svou 910 ztišit, sw cestou to nepůjde, protože je větrák přímo napájen ze zdroje.

Proto doporučuji:
ACUTAKE ACU-FAN50
Koupil jsem ho s dopravou a dobírku za 230 s DPH zde:
http://www.onlineshops.cz/pocitace-komp ... n-de-luxe/

Jediný problém byl konektor, doma jsem nenašel ani stejné dutinky, takže jsem musel připájet ten konektor ze starého větráku na tenhle. Klasicky červeny na červený, černý na černý a žlutý není potřeba (používá se pro měření počtu otáček).
Tento větrák je naprosto tichý, nyní (ne)slyším pevný disk.


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 21.Červenec 2009 - 18:20 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 30.Červenec 2008 - 4:38
Příspěvky: 133
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
libco
Veterán fóra

to jako tento prijimac si nezapamatuje naposledy spusteny program? Mam ho v supliku a chystam se 910 otestovat.

_________________
Levný SAT+DVBT:
OPTICUM 4000TSCXE LAN DVB-S+T, nejlevněji a do druhého dne!
CPU 200MHz ST20 32bit VL-RISC (STi5119),16M SDRAM,4M FlashEprom, SR: 2~45 Ms/s
FW: 5119_cool_net_2.4.57Obrázek
Skylink CRYPTOWORKS sleva 500Kč!!!


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 22.Červenec 2009 - 21:38 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 05.Únor 2007 - 16:38
Příspěvky: 17155
satelitni prijimac: vsetky
Místo/Bydliště: okr.Prievidza
Poděkoval: 16 krát
Poděkováno: 111 krát
S klasickym image si zapamata- ak sa vobec dostanes do stavu nejakeho naposledy sledovaneho programu. :)

_________________
Nezabudnite! Dnes aspon jeden restart !


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Červenec 2009 - 17:15 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 11.Prosinec 2006 - 16:49
Příspěvky: 18
Zdravim
Jsem zacatecnik a mam dotaz, zda se tento navod da pouzit i pro IPB 9000HD pripadne 91HD, nabo zda jsou nekde navody k temto IPB k dispozici ?
Moc dekuji. :)


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Červenec 2009 - 17:26 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 03.Květen 2009 - 9:21
Příspěvky: 323
260370 napsal:
Zdravim
Jsem zacatecnik a mam dotaz, zda se tento navod da pouzit i pro IPB 9000HD pripadne 91HD, nabo zda jsou nekde navody k temto IPB k dispozici ?
Moc dekuji. :)

Ja mám 910-nu a ide to v pohode, na iné typy sa dúfam ozvú ostatní. :roll:

_________________
DM700; 2 x DM800HD klon; IPBox200; IPBox910HD
******** ;) ešte sme stále frajeri ;) ********
ICQ 563 123 279


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 23.Červenec 2009 - 17:39 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 24.Listopad 2007 - 7:34
Příspěvky: 765
satelitni prijimac: AB IPBox 910 HD, DM800 HD
Místo/Bydliště: pod Pátrovom
Poděkoval: 3 krát
maraka napsal:
libco
Veterán fóra

to jako tento prijimac si nezapamatuje naposledy spusteny program? Mam ho v supliku a chystam se 910 otestovat.

Vytiahni zo šuplíku a daj tam E1.
http://www.cssf.cz/showthread.php?t=33129&page=2
Pozri si posledné 2 príspevky. :wink: Na tom chodím teraz.

_________________
Skype: libcokamo


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 24.Červenec 2009 - 10:32 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 30.Prosinec 2008 - 14:38
Příspěvky: 38
libco napsal:
maraka napsal:
libco
Veterán fóra

to jako tento prijimac si nezapamatuje naposledy spusteny program? Mam ho v supliku a chystam se 910 otestovat.

Vytiahni zo šuplíku a daj tam E1.
http://www.cssf.cz/showthread.php?t=33129&page=2
Pozri si posledné 2 príspevky. :wink: Na tom chodím teraz.



no ja som ho kupil v pondelok praskol som tam image od SiFTeamu 0.2.0 r9341 prihodil Mgcamd+newcs aby siel SKYLink sice troska dlhsie to reaguje na dialkove ovladanie to sa dufam zlepsi ale inak no problem programy mam zoradene pamata si posledny spusteny po vypnuti

shutdown zatial robim kompletny nie iba standby rozculuje ma ventilator

podla reakcii na fore som mal troska obavy ze to nebude chodit ale som spokojny po dovolenke vyskusam aka je enigma 2 bude viacej casu na hranie

_________________
IPBox S200, IPBox 350; IPBox 910HD
Astra 19.2E /23.5E


Nahoru
   
PříspěvekOdeslal: 27.Červenec 2009 - 13:22 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 30.Červenec 2008 - 4:38
Příspěvky: 133
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 1 krát
co je v tom stroji za cpu? Podle vlakna o vyvoji E1 E2 hadam ze je tam nejaky STi CPU.

pujde tam nekdy E2, aby umela uni ctecku a oba CI sloty?

jakou doporucujete aktualni napln?

_________________
Levný SAT+DVBT:
OPTICUM 4000TSCXE LAN DVB-S+T, nejlevněji a do druhého dne!
CPU 200MHz ST20 32bit VL-RISC (STi5119),16M SDRAM,4M FlashEprom, SR: 2~45 Ms/s
FW: 5119_cool_net_2.4.57Obrázek
Skylink CRYPTOWORKS sleva 500Kč!!!


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 77 příspěvků ]  Přejít na stránku 1 2 3 4 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: viktorinek a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk