e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 09.Srpen 2020 - 22:21

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 19 příspěvků ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: backupsuite nefunguje
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2020 - 13:50 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1322
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 36 krát
Mam nainstalovanu ver. openpli-6.2-release-lunix3-4k-20200211_usb + backupsuite z feedu.
Zalohy robim na USB kluc 4GB. Pri zalohovani sa to tvari uplne normalne, ale obnovit zalohu nejde.
Ked si dobre spominam, tak v zalohe sa nevytvori initrd_run.bin a tym padom to nechce z kluca bootovat.
Skusil som initrd_run.bin nakopirovat do zalohy. Bootovanie zacne, ale data sa do flash nekopiruju. Na displeji svieti updating, ale konca sa nedockam.

Spominam si, ze na formuleroch, ked som robil zalohy cez backupsuite v openpli 4, tak nebol nikdy problem s obnovou.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: backupsuite nefunguje
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2020 - 16:19 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 7134
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 110 krát
Jestli Ti to pomůže, tak u formuleru f4
se mi při zálohování vytvoří na USB:
- adresář fullbackup_formuler4 a
- nulový soubor backupstick.txt
K tomuto přidám instalační sw (adresář formuler4), přejmenuji noforce na force a
spustím instalaci. Takto se spustí instalace a obnoví celá záloha.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: backupsuite nefunguje
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2020 - 17:04 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1322
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 36 krát
u formuleru f4 som robil casto backupy cez backupsuite a nemal som nikdy problem (hlavne pri openpli 4 (ako je to v novych >6.2 neviem).
Co si spominam, tak pred zalohou bolo potrebne na usb vytvorit prazdny subor backupstick, alebo backupstick.txt a vtedy sa k zalohe vytvorila dalsia zaloha "update".
Ak sa noforce nepremenuje, tak pri obnove boxa sa vyzaduje stalacenie buttonu power.
Ak noforce premenujeme na force, tak obnova zacne po spusteni boxu automaticky (domnievam sa, ze ak sa box obnovi a po obnove nevytiahneme usb kluc z boxu, tak obnova zacne znova). Cize lepsie je asi noforce nechat tak a pri obnove stlacit button power.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: backupsuite nefunguje
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2020 - 17:34 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 09.Říjen 2011 - 15:01
Příspěvky: 379
satelitni prijimac: Xtrend,Gigablue,Dm900
Místo/Bydliště: SK
Poděkoval: 36 krát
Poděkováno: 38 krát
backup, cez plugin Backup suite musíš nahrávať týmto spôsobom ako to píšem na octagone 8008
viewtopic.php?f=464&t=74362&p=787660#p787660

_________________
Xtrend,Gigablue,Dm900


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: backupsuite nefunguje
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2020 - 19:25 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1322
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 36 krát
Tu ide o to, ze zaloha s backupsuite je bootovatelny IMG, cize ked vlozis do boxu kluc na ktorom je tato zaloha, tak sa ti do boxu rozbali cely IMG ako keby si instaloval novy IMG.
Tvoj postup hovori o tom ako obnovit zalohu vytvorenu cez backupsuite, ale v existujucom IMG.

Teraz som robil zalohu cez backupsuite vytvorenu v openpli-6.2-release-lunix3-4k-20200211_usb a podla vizualneho reportu to dopadlo takto.
Příloha:
1_0_19_3723_C8E_3_EB0000_0_0_0_20200217185943.jpg
1_0_19_3723_C8E_3_EB0000_0_0_0_20200217185943.jpg [ 28.77 KiB | Zobrazeno 884 x ]

Struktura zalohy vyzera nasledovne
Kód:
/fullbackup_lunix34k/20200217_1857/update/lunix3-4k

a obsahuje tieto subory
Kód:
imageversion
oe_kernel.bin
rootfs.tar.bz2

Zatial co original IMG obsahuje
Kód:
initrd_run.bin
imageversion
oe_kernel.bin
rootfs.tar.bz2
splash.bmp

A dalsia zaujmavost je, ze zalohovany IMG ma 69MB a original 69.9MB co je tiez somarina (je jasne, ze zaloha sa nerobi korektne).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: backupsuite nefunguje
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2020 - 20:05 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 09.Říjen 2011 - 15:01
Příspěvky: 379
satelitni prijimac: Xtrend,Gigablue,Dm900
Místo/Bydliště: SK
Poděkoval: 36 krát
Poděkováno: 38 krát
Tvoj postup hovori o tom ako obnovit zalohu vytvorenu cez backupsuite,
nie nie môžeš nahrať zálohu vytvorenú povedzme i v openATV,ale spôsobom obnovenia zálohy z usb...
už spomínaným spôsobom

ale v existujucom IMG.
áno v existujúcom img., ale v tom by som problém nevidel

no tá záloha čo si vytvoril je pravdepodobne neúplná,chybná
nemám taký box nemám ako vyskúšať

_________________
Xtrend,Gigablue,Dm900


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: backupsuite nefunguje
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2020 - 20:08 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 7134
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 110 krát
Pokud na usb se zálohou přihraješ i adresář s originál sw,
začne instalace a zeptá se, jestli chceš obnovit zálohu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: backupsuite nefunguje
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2020 - 20:43 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1322
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 36 krát
Pisal som to v prvom prispevku, ze som to urobil. Nahral som tam initrd_run.bin (mozno je potrebny aj splash.bmp, ale ten som tam myslim nenahraval).
rudich napsal:
...
no tá záloha čo si vytvoril je pravdepodobne neúplná,chybná
nemám taký box nemám ako vyskúšať

Myslim, ze problemy som mal aj na formuler f4 turbo. To uz bolo ale davno a myslim, ze som to ani neriesil.
Vsetko perfektne fungovalo vo ver. OpenPLi 4 potom co prisli tie 6.2, 7.x sa vsetko serie a cim dalej tym viac.
Z OpenPLi webu uz bola odstranena z downloadu ver 4.0, ale nie nadarmo ju tam vratili


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: backupsuite nefunguje
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2020 - 21:08 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 09.Říjen 2011 - 15:01
Příspěvky: 379
satelitni prijimac: Xtrend,Gigablue,Dm900
Místo/Bydliště: SK
Poděkoval: 36 krát
Poděkováno: 38 krát
Áno aj ja som nedávno robil na formuler3 backup openPLi 6.2,7x
a z USB žiadna záloha nenabotovala
bolo možné ju nahrať iba spôsobom ako som písal.

_________________
Xtrend,Gigablue,Dm900


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: backupsuite nefunguje
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2020 - 21:09 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2008 - 21:11
Příspěvky: 5077
satelitni prijimac: Formuler F4 Turbo
Místo/Bydliště: Košice
Poděkoval: 243 krát
Poděkováno: 366 krát
Myslim, ze initrd je nieco ako bios vo windows. Možno si vystačí pri flasovani s tym co uz je v pristroji. Splash.bmp je obrazok, ktory sa bude používať pri boote. Ak ho tam nemas, bude sa používať ten co tam uz je. Takze šupy šup, neleniť, ale vyskúšať a potom sa podeliť s ostatnými o získané vedomosti a skúsenosti.

_________________
formuler f4 turbo combo, openpli, openhdf, orange pi, TBS3102, gemalto pc twin, tanix tx6, x403p, skylink, antiksat


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: backupsuite nefunguje
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2020 - 21:33 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 09.Říjen 2011 - 15:01
Příspěvky: 379
satelitni prijimac: Xtrend,Gigablue,Dm900
Místo/Bydliště: SK
Poděkoval: 36 krát
Poděkováno: 38 krát
v Backupsuite je to zadefinované takto:
Kód:
Qviart Lunix   lunix   Qviart Lunix   /update/lunix/cfe   /fullbackup_lunix   /update/lunix   -m 2048 -e 126976 -c 4096 -F   -m 2048 -p 128KiB   oe_rootfs.bin   oe_kernel.bin   none
Qviart Lunix4K   lunix4k   Qviart Lunix4K   /update/lunix4k   /fullbackup_lunix4k   /update         rootfs.tar.bz2   oe_kernel.bin   none
Qviart Lunix3 4K   lunix3-4k   Qviart Lunix3 4K   /update/lunix3-4k   /fullbackup_lunix34k   /update         rootfs.tar.bz2   oe_kernel.bin   none


@gusto1 takže tie súbory zálohe by mohli byť v poriadku
ale to je verzia:git 451
Kód:
Changelog
=========

Git 451-465
- GigaBlue IP 4K support
- IZIBox X3/Eco Twin HD support
- Remove superfluous usage of skin_default in image paths.
- Ferguson Ariva ATV Combo/Twin support
- JamesDonkey HD Duo support
- Protek 4K X1 support
- Spycat Mini V2 support
- Reduce hd60/hd61 code.
- Fix flash/backup hd60, Thanks to https://github.com/betacentauri
- Use proper kernel filename (can also be uImage) to get kernel size , Thanks to https://github.com/betacentauri
- Vivant Dinobot U43 support
- AX Ultra support
- Fix HiSilicon model detection.

Git 442-450
- Zgemma H10 support
- Anadol Pro HD5 support
- AXAS His Twin fix image folder
- Amiko Viper 4K support
- Fix identification for lunix4k, Thanks to https://github.com/Dima73
- Edision OS mio4kplus support

Git 430-441
- AXAS His C 4K support
- AXAS His Twin support
- Don't chmod executable files anymore, bitbake should do that.
- Travis CI support.
- Open Vision uses MACHINE names so we have vusolo4k instead of solo4k.
- Be more accurate for Open Vision.
- Use getBoxType which is more accurate, reduce code size and be faster.

Git 422-429
- Beyonwiz V2 support
- Gigablue Trio 4K support
- Vu+ Duo 4K kernel detection fixed.
- Vivant Dinobot H265 support
- Octagon SF8008 kernel detection fixed, Thanks to https://github.com/athoik

Git 416-421
- Update no_backup_files regarding "uImage" and "rootfs.ubi"
- Mutant HD61 support
- MaxyTec Multibox support
- Ultra Box V8Plus Combo support
- Octagon SF8008 fix kernel name
- Qviart Lunix2 4K fix action
- Ustym 4K Pro fix kernel name
- Update setup.py (Version fix)
- Vivant Dinobot U55 support
- Use Open Vision name instead of PLi-metas and pli-extras

Git 403-415
- Vivant Dinobot 4K Pro support
- findkerneldevice.py: Support devices other than mmcblk0, Thanks to https://github.com/athoik
- Dutch translation updated, Thanks to https://github.com/Hains
- Zgemma H9 Combo support
- Vu+ Duo 4K support
- Try fix restore problem for h9, h9 combo and i55plus, Thanks to https://github.com/betacentauri
- Protek 9920LX support
- Add "ForceMode" for Zgemma h9, h9 combo and i55plus (I hope it helps).

_________________
Xtrend,Gigablue,Dm900


Naposledy upravil(a) rudich dne 17.Únor 2020 - 21:51, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: backupsuite nefunguje
PříspěvekOdeslal: 17.Únor 2020 - 21:35 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 7134
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 110 krát
gusto1 napsal:
Pisal som to v prvom prispevku, ze som to urobil. Nahral som tam initrd_run.bin (mozno je potrebny aj splash.bmp, ale ten som tam myslim nenahraval).


Asi si nerozumíme.
Do adresáře zálohy v USB nic nekopírovat a nechat ji jak je.
Pouze na to samé USB se zálohou přidat (nakopírovat) do root-u kompletní adresář s instalačním sw

Tím bude vlastně USB obsahovat adresář se zálohou, dále adresář s originálním sw a soubor backupstick.txt. Po vložení tohoto USB do boxu začne jakoby nová instalace, ovšem s obnovením zálohy.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: backupsuite nefunguje
PříspěvekOdeslal: 18.Únor 2020 - 10:04 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1322
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 36 krát
@decik
Boxy Qviart (konkretne lunix3-4k) bootuju z adresarovej struktury
Kód:
/update/lunix3-4k/

Udajne ak bootloader nenatrafi na adresar /update/lunix3-4k tak sa nic nedeje a box bootuje system z flash.
Ak vsak pri starte najde adresar /update/lunix3-4k zisti co je tam a podla toho spusti podmienku a opyta sa co ma robit dalej. Ty bud stlacis power zacne mazat a zapisovat flash, alebo nestalacis nic a zacne bootovat z flash
Ako som uz uviedol, tak moja adresarova struktura po pouziti backupsuite je taka
Kód:
/fullbackup_lunix34k
└── 20200217_1857
    ├── BackupSuite.log
    ├── imageversion
    └── update
        └── lunix3-4k
            ├── imageversion
            ├── oe_kernel.bin
            └── rootfs.tar.bz2

3 directories, 5 files

z toho vypliva ze adresar /update je vnoreny az ako treti adresar. Kedze box si vsima ci existuje adresar update (ostatne co je na kluci ho nezaujma) a na zaklade toho sa rozhoduje dalej.

Ked urobim to co si mi poradil, tak k tej strukture pridam original FW
Kód:
/update
└── lunix3-4k
    ├── initrd_run.bin
    ├── oe_kernel.bin
    ├── rootfs.tar.bz2
    └── splash.bmp

Spravi sa to, ze sa do boxu nahra cisty OpenPLi. Potom prejdem uvodnymi nastaveniami a pri ponuke ci chcem instalovat balicky reagujem kladne a doinstalujem len plugin backupsuite.
Nasledne backupsuite spustim a vyhladam zalohovany IMG a spustim restore.
Restoring prejde do niekolkych sekund a po reboote mam skutocne plne nastaveny IMG.

To je naozaj super. Takto pisal o tom aj rudich.

Problem nastava vtedy, ked niekomu robim img na dialku. Ako som uz spominal vyssie. Nainstaloval som cisty IMG. Box som komplet nastavil a spravil som cez backupsuite zalohu.
Tuto zalohu som ulozil na privatny cloud a dal som link cloveku, ktory si zalohu stiahol. Nakopiroval to na USB, strcil do boxu a nemusel sa viac start.
Teraz by vsak musel spravit toho omnoho viac vid co som oznacil kurzivou a farebne.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: backupsuite nefunguje
PříspěvekOdeslal: 18.Únor 2020 - 18:01 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 7134
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 110 krát
Zkoušel jsi to takhle?


Přílohy:
obnova ze zálohy qviart.jpg
obnova ze zálohy qviart.jpg [ 16.08 KiB | Zobrazeno 734 x ]
Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: backupsuite nefunguje
PříspěvekOdeslal: 18.Únor 2020 - 20:29 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1322
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 36 krát
Dufam, ze som ta dobre pochopil tu je vypis s tree
Kód:
└── update
    ├── backupstick.txt
    ├── fullbackup_lunix34k
    │   └── 20200217_1857
    │       ├── BackupSuite.log
    │       ├── imageversion
    │       └── update
    │           └── lunix3-4k
    │               ├── imageversion
    │               ├── oe_kernel.bin
    │               └── rootfs.tar.bz2
    └── lunix3-4k
        ├── initrd_run.bin
        ├── oe_kernel.bin
        ├── rootfs.tar.bz2
        └── splash.bmp

prip. tu je to farebne
Příloha:
tree.png
tree.png [ 23.53 KiB | Zobrazeno 675 x ]

Ale aj tak sa nainstaloval len cisty IMG


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: backupsuite nefunguje
PříspěvekOdeslal: 18.Únor 2020 - 20:43 
Offline
Legenda Fóra
Legenda Fóra
Avatar uživatele

Registrován: 08.Květen 2010 - 13:02
Příspěvky: 7134
Poděkoval: 38 krát
Poděkováno: 110 krát
Zkus ještě upravit název zálohy podle obrázku (chybí pomlka).
U F4 a OpenPLi 6.2 obnova fungovala (jenom sw ani záloha nebyla
vnořena v adresáři /update a u adresářů zálohy a sw byl stejný název).


Přílohy:
tree.png
tree.png [ 99.72 KiB | Zobrazeno 668 x ]
Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: backupsuite nefunguje
PříspěvekOdeslal: 18.Únor 2020 - 20:52 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1322
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 36 krát
Skusim, ale asi az zajtra :)
Ale Backupsuite tu zalohu spravil bez pomlcky.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: backupsuite nefunguje
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2020 - 10:58 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1322
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 36 krát
nefunguje to ani tak, ale nevadi. Staci aj obnova vnutri IMG


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: backupsuite nefunguje
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2020 - 13:44 
Offline
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1322
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 36 krát
Teraz som skusil urobit cez backupsuite zalohu v IMG openpli-7.2-release-formuler4turbo-20200217_usb a uplne normalne prebehla zaloha a aj obnova. Asi bude problem s ver. pre qviart lunix3 4K


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 19 příspěvků ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk