e-shop Sapro BENDR SK

AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 03.Duben 2020 - 5:29

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 3 příspěvky ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Ako vyriesit pridelovanie tunerov
PříspěvekOdeslal: 20.Březen 2020 - 17:16 
Online
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1255
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 30 krát
Box: Qviart lunux3 4K (1x dual FBC tuner)
LNB: twin (z LNB twin 2 nezavisle koaxialy)

Ako je uz zname dualny FBC tuner ma 2x fyzicky tuner a z toho kazdy fyzicky tuner ma 3 virtualne tunery.
Spolu dokaze teda dualny FBC tuner prijimat nezavysle kanaly z 8 TP sucasne bez ohladu na polarizaciu (HV) a pasmo (H/L).

Zatial som nestudoval velmi nastavenia (openpli/openatv). Nastavil som tuner A pre jeden LNB a tuner B pre duhy LNB (je to sice twin, ale LNB su oddelene). dalej su tunery prepojene cez slucku (vid obr.).

Z toho plynie, ze by som jednym tunerom pokryl pasmo L a jednu polarizaciu a duhym tunerom pasmo H a druhu polarizaciu. Skusil som teda cez VLC naladit 6 kanalov z roznych TP + jeden kanal v boxe a ono to vsetko fungovalo bez problemov.
Drobny problem bol v tom, ze v boxe kockoval obraz pri prepinani, alebo nastaveni niektorych kanalov vo VLC.

Zatial neviem ake su dalsie moznosti nastavenia tunerov v openatv a ani v openpli aby to islo korektne.
Situacia je teraz taka, ze dost casto sa stava, ze pri prepinani na VLC (resp. KODI) zastavi obraz aj v TV a vypise, ze ladenie zlyhalo. Pripada mi to tak, ze tuner si zobral nasilim klient VLC/KODI.

Kedze nemam viac ako 8 klientov, tak sa domnievam, ze by to eventualne malo fungovat korektne. Vzdy by jeden klient vyuzival jeden tuner. Ak by dalsi klient nahodou naladil kanal na TP, ktory uz je vyuzity, tak by bol dalsi tuner k dobru atd ... To by fungovalo max pre 8 TP. Ak by bolo TP viac a aj klientov, tak by to uz nefungovalo.

Ako mate nastavene tunery aby sa nijako neovplivnovali klienti?


Přílohy:
1_0_19_3398_C89_3_EB0000_0_0_0_20200320163804.jpg
1_0_19_3398_C89_3_EB0000_0_0_0_20200320163804.jpg [ 24.98 KiB | Zobrazeno 123 x ]
Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ako vyriesit pridelovanie tunerov
PříspěvekOdeslal: 20.Březen 2020 - 17:45 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 19.Září 2013 - 1:39
Příspěvky: 451
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 120 krát
Spolu dokaze teda dualny FBC tuner prijimat nezavIsle kanaly z 8 TP sucasne bez ohladu na polarizaciu (HV) a pasmo (H/L)..................to sice plati, ale iba ak mas pripojeny 2x unicable konvertor (na kazdy vstup pripojeny jeden unicable konvertor). (Neskusal som moznost: 1ks unicable, prepojenie dvoch tunerov vnutornou sluckou a vybrat pre kazdy tuner 4 rozne prenosove kanaly. Teoreticky problem nevidim, ale nemam to fyzicky odskusane)

Ked so mnou nesuhlasis, tak mi potom napis, ako by si prijimal kanaly (a co a ako zapojil) na jednom dual FBC tuneri, ked by si chcel pozerat:
kanal 1: LOW BAND - HORIZONTAL
kanal 2: LOW BAND - VERTICAL
kanal 3: HIGH BAND - HORIZONTAL
kanal 4: HIGH BAND - VERTICAL

So vselijakou kombinaciou twin, quad atd aj tak vzdy dojdes k obmedzeniu u jedneho (twin)FBC tuneru bud na pasmo, alebo na polaritu. Aby si to obsluzil s QUAD konvertormi, tak by si potreboval 2 kusy (twin)FBC tunerov.

Pre lepsie pochopenie si skus predstavit, co ti ide v kabli po prvej medzifrekvencii...a co ti vlastne tie "virtualne" tunery su schopne z kabla naladit....: 1. u standardneho konvertora 2. u unicable konvertora

_________________
POHROMA = Matovič™ (™ - Trnavský Megak...t ) + Čapatá trockistická pezinská jaternica + 5g bieleho webdizajnu + Kočnerov plešatý teplý rožok zo SASky + Steinhubelov poskok + Bábkoherečka


Naposledy upravil(a) ctiforum dne 20.Březen 2020 - 18:48, celkem upraveno 1 x.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: Ako vyriesit pridelovanie tunerov
PříspěvekOdeslal: 20.Březen 2020 - 18:44 
Online
Veterán fóra
Veterán fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 1255
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 30 krát
Mas pravdu. Kedze som ladil na 23.5E konkretne kanaly skylink a tam je najnizsia frekvancia pre skylink 11739, ktora uz patri do High band. Cize pre kanaly skylinku viem na jednom LNB naladit HH a na druhom LNB VH.
Tak som to teda myslel. Ak by niektore kanaly boli pod 11.7 GHz tak uz by to nefungovalo a potreboval by som viac tunerov.

Ale aj tak neviem, preco mi obcas zblbne box (ked prepinam na kodi klientovy v sieti) a vypise, ze ledenie zlyhalo. Predpokladal som, ze pri prepinani ci uz klienta, alebo aj samotny box sa vzdy vyuzije volny tuner (prip. tuner na ktorom uz je naladeny dany TP)


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 3 příspěvky ] 

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk