AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 10.Srpen 2022 - 13:58

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 613 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 125 26 27 28 2931 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 15.Leden 2022 - 15:56 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
Machr to je trochu přehnané, ale když chci, dokážu být docela šikovný.
Ale věřím tomu, že pokud se do toho člověk ponoří a obětuje tomu volný čas, dokáže podobné věci kdokoli.
Ta změna názvů, to je dobré vědět. Děkuji. Až budu mít víc času, zkusim to nějak pořešit.
To větvení, to asi nedokážu. I když jsem zkoušel zapnout fantazii, jak by se to dalo udělat, bez potřebných zkušeností a znalostí to nedokážu. Momentálně nemám v hlavě žádné vylepšení. Zatím myslím jen na to, že musím za chvilku frčet do práce na noční sobotní dvanáctku, kterou mě stejně nezaplatěj a skončí v jejich takzvaném fondu. Až třeba jednou, pokud mě to nedají vybrat. Dostanu jen příplatek za sobotu, tak budu mít na benzín do motorky :-) Je to hold bordel a vše je legální.
A už jsem nějak zlenivěl, po dvaceti letech zkoušet něco nového. I když umím spoustu věcí v ničem nejsem odborník, takže už nechci zbytečně riskovat a znova začínat od nuly.
Mějte se.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 15.Leden 2022 - 16:09 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
Ještě mě napadla taková hloupost. Zkoušel jsem takto pouštět i JPG fotku. Ale bohužel bez úspěchu.
Třeba by se fotka zobrazila, kdyby se přejmenovala na například MPG4.
Ale to je jen taková hloupá myšlenka. I takto občas přijdu nevinným testem na něco, díky čemu vznikne nová funkce.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 20.Leden 2022 - 17:42 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Po mnoha hodinách hledání ....přidány dva nové servery + jeden staronový
Přidáno pouze do stažení všech serverů, samostatně už je nedělám, zabere to dost času a asi už to ani nemá smysl.
Pro přidání, .....aktualizovat ZOOM
Hezký večer.
:poklona:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 21.Leden 2022 - 15:59 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Dnes se mi podařilo během odpočinku před prací, zprovoznit další server.
Je to tip serveru, který se hůř stahuje a je potřeba před stažením v PC vyplnit kolonku. Není jednoduché to vyřešit ve skriptu. Navíc jsem myslel, že dá jen jeden řádek denně. Nakonec dává neomezeně. Přidal jsem ho do stažení všech serverů, hned na druhé místo. Řekl bych že by mohl zásadně ovlivnit prvotní náběh obrazu k lepšímu, možná i celkovou stabilitu. Mám vyzkoušeno, že čím složitěji se nějaký server získává, tím je pak lepší.
Tuto složitost během stažení nepostřehnete. Nejsložitější je na to přijít, jak to stáhnout, když je to hotové, stažení se pak může rovnat pouhé vteřině. Otestovat nestíhám. Musím do práce.
Každý další server je v podstatě malý zázrak, který už se dlouho nemusí opakovat.
Řekl bych že tento server, je spíš větší zázrak.
Pro přidání, .....aktualizovat ZOOM
Hezký den.
:poklona:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 26.Leden 2022 - 9:35 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Přemýšlel jsem jak zkusit v staženém seznamu serverů odfiltrovat ty nefunkční. Nevím jestli to má smysl, ale mohlo by to zlepšit plynulost chodu. Jelikož mě nenapadá žádná varianta, jak otestovat funkčnost serverů, přicházejí v úvahu jedině dvě varianty.
První varianta je seznam serverů odeslat na zkušební www stránku, která je k tomu určená a dát otestovat. Poté stáhnout zpět a použít. Bohužel veškeré testovací stránky které znám, mají nějaké potvrzovací pravidlo, které bez speciálního opsání kodu do políčka atd. prostě nijak obejít nejde. Stránku bez potvrzení neznám. Takže tato varianta padá.
Pak je tu druhá varianta. A to. Použít k vyhodnocení funkčnosti serverů Ncam, nebo Oscam. Tudíž jsem to zkusil a výsledek můžete vyzkoušet. Jak to funguje? Pokud používáte webové rozhraní v prohlížeči a vidíte seznam aktivních serverů, tak právě tento seznam jsem využil k vyhodnocení funkčnosti serverů. Jak probíhá tato mnou vytvořená funkce?
Tam kde se stahují servery je úplně nahoře nápis ...INFO. Již delší dobu. Po jeho stisknutí, tak uvnitř, na spodním řádku naleznete funkci na odfiltrování nefunkčních serverů. Po stisknutí .....
Zobrazí se vám aktuálně používaný kompletní seznam stažených serverů, čili prvotní soubor /etc/CCcam.cfg od něho se vždy vše odvíjí. Po zobrazení tohoto seznamu se přístroj složitě pokusí zjistit přístup na webové rozhraní právě běžícího CAMu.
Čili musí zjistit IP adresu přístroje a PORT na kterém daný CAM běží. Pokud se mu to povede, tak z něho okopíruje seznam serverů který například Ncam vyhodnotil jakože jsou funkční. Pak proběhne rotační filtrování, postupně řádek po řádku porovná servery s servery v původním seznamu /etc/CCcam.cfg a v tomto souboru ty nefunkční vymaže a zapíše jen funkční. Toto vše není nijak vidět. Na TV se zobrazí až výsledný uložený, ořezaný seznam. Pokud by přístroj nevypátral tu IP a PORT daného CAMU tak seznam neořeže a zůstane beze změny a vypíše ho tak jak byl. Pokud to dokáže seznam bude mít jen pár řádků. Na konci proběhne converting... seznamu pro Oscam,Ncam atd. Dále ještě restart CAMu. Ten už není nijak znázorněn, ale je tam. Pokud vám toto restartování nefunguje, můžete pak ručně. Toť vše. Je to takové spíš plácnutí do vody než nějaká extrémně dobrá funkce.
Berte to převážně spíš jako test. Zkoušel jsem přefiltrovaný seznam serverů na testovací stránce na internetu a řekl bych že to odfiltrovalo nefunkční servery tak na víc jak 90%.
Tuto funkci jsem ani nedával do INFO co je u aktualizace. Je to spíš test. Ukáže až delší provoz, jestli to v něčem pomůže.
Pro přidání funkce do ZOOMu, je potřeba ...aktualizovat ZOOM
Pokud budete testovat, vyzkoušejte i jiný CAM. Mě nejlépe fungoval ...Ncam nainstalovaný ze ZOOMu.
Na podobném principu získávání informací z webového rozhraní, pracují i funkce ...info CAM* a ..info status.
Pokud se jim například nepodaří zjistit jednu z potřebných hodnot, funkce potom nevygeneruje informace které má zjistit a vypsat na obrazovku.
Takže se může stát, že na nějakém přístroji vypíše vše super, na jiném nenapíše nic, jen předem předepsané, doprovodné, informační hlášky o průběhu.
Klidně dejte vědět jak to pracuje a jestli to v provozu pomohlo. Nebo pokud by byl nějaký nápad, tak klidně sem snim.
Jen prosím pozor!!!! Pokud dáte třeba ....neviditelné stažení všech serverů během vysílání
Tak určitě hned potom nezkoušejte dávat ten FILTR. Protože tam v ten moment běží skript a tím FILTRem by jste pustili okamžitě další skript a pohádalo by se to mezi sebou. A za druhé.... Po stažení serverů použitý CAM potřebuje nějaký čas aby servery projel a otestoval ke kterým se připojí atd. což netrvá tak dlouho, ale to stažení všech serverů chvilku zabere.
Takže FILTR jedině v moment kdy už máte jistotu že už se nic nestahuje.
Hezký den.
Jsem po noční, jdu sebou fláknout.
:poklona:

ps. ještě doplním, fotka zde znázorněná byla, když jsem ten filtr použil asi po druhé nebo potřetí, takže ten původní seznam byl už stejný jako ten odfiltrovaný. Prvotní seznam bude mít cca do 50 řádků a ten odfiltrovaný podstatně méně.
Takže jak jsem naznačil, filtr jde použít klidně i vícekrát po sobě.

Příloha:
FILTR.jpg
FILTR.jpg [ 16.25 KiB | Zobrazeno 2118 x ]


Příloha:
FILTR2.jpg
FILTR2.jpg [ 22.35 KiB | Zobrazeno 2118 x ]


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2022 - 9:27 
Offline
Moderátor
Moderátor
Avatar uživatele

Registrován: 04.Listopad 2007 - 17:58
Příspěvky: 850
Poděkoval: 65 krát
Poděkováno: 468 krát
ahoj, priznavam se jsem se ti nedival jak to delas, ke stazeni tu nic nemas(chyba). Ale napada mne ze mozna nevis ze existuje neco jako oscam xml api. Jednoznacna vyhoda je ze se roky nezmenilo a tudiz to co budes hleadat pres xml najdes a bude to fungovat na docela hodne moc verzich oscamu. Narozdil od oscam webif. A nevyhoda je ze tam toho neni az tak moc. Pac vlastne to ze se hrozne dloho nic nemenilo tak tam nic s novinek neni a ani se tam nic nepridava.
No a jeste jedna rada rikas ze hledas Ip no prece lokalni IP hledat nemusis pouzij 127.0.0.1, hledej jen port.

https://wiki.streamboard.tv/wiki/OSCam/en/XML_API

_________________
Vrchní velitel pro boj ve vysoké trávě nebo zde


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2022 - 14:11 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Dnes jsem FILTR a ostatní funkce v INFO poopravil. Tam kde bylo potřeba hledat IP přístroje nahrazeno ..127.0.0.1
Nyní jsem zkušebně zařadil funkci Aktivace FILTRU který se automaticky zapne po ...stažení všech serverů.
Po stažení všech serverů počká 10 vteřin aby CAM (Ncam, Oscam) otestoval servery a pak začne filtrovat a vše uloží a restartuje CAM.
Tato funkce už zůstane aktivní pořád. Můžete ji zrušit další volbou pod Aktivací ....Deaktivace, nebo když budete aktualizovat ZOOM. Po aktualizaci ZOOMU ...Vše se vrátí na původní hodnoty. Jediné co zůstává původní je soubor CCcamDATAx.cfg v /etc/
a ještě OscamDATAx.cfg Co si do nich dáte to vám tam stále zůstává. To jsou Vaše soukromé servery a čtečky atd.
Ale to už s funkcí FILTR nijak nesouvisí.
Dále jsem trochu přeskládal pořadí serverů po stažení. Mělo by to zlepšit chod.
Funkce FILTR by mohla pomoct někomu, komu se to při sledování kouše.
Hezký den.
:poklona:

ps.
Pro upřesnění. Už sem nedávám žádné soubory. Stačí vždy pouze aktualizovat ZOOM
Pro průběžnou kontrolu poslední změny použijte v aktualizacích nápis ...INFO online

Příloha:
aktivFILTR.jpg
aktivFILTR.jpg [ 13.07 KiB | Zobrazeno 1969 x ]


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 27.Leden 2022 - 17:26 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Tak jsem si stím dnes ještě trochu pohrál a upravil čekací čas + ještě něco.
Zjistil jsem že to na Octagonu filtrovalo špatně. Takto to funguje pěkně a zobrazuje vše.
Pro vyzkoušení .....Aktualizujte nyní znovu ZOOM.
Pak si v INFO aktivujte tu funkci na filtrování.
Ten filtr nad tím je pouze pro ruční filtrování, když to nechcete mít nastálo. Dále ...
Pak se vraťte a dejte (viditelné!! stažení všech serverů a pozorujte)
Stáhnou se první servery, proběhne převod a restart aby šel obraz. Dále...
Stáhnou se všechny ostatní servery, proběhne Konverze (převod pro Oscam,Ncam) na závěr restart CAMu.
Pak vás upozorní na čekání 30 vteřin. Pak udělá filtr serverů. Pak převod a restart.
Ukáže Vám předchozí seznam serverů a hned potom odfiltrovaný seznam serverů.
Vyzkoušejte a klidně dejte vědět.
Udělal bych video o průběhu, ale nějak tady s dětma nemám podmínky.
Možná jsem v popisu průběhu něco přeskočil, nebo prohodil, ale vše je na TV lehce pochopitelné.
Hezký večer.
:poklona:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 30.Leden 2022 - 17:49 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
V ....ZOOMU
Do ....instalace dalších pluginů
úplně dole, přidány dva nové funkční pluginy s tématikou pro dospělé

Testováno pouze na Octagonu. Nemám vyzkoušeno, zda se nainstalují, na nějaký starší přístroj.
Pokud budete chtít pluginy odinstalovat, tak v ZOOMu ....ODINSTALACE
Též se tam dostanete přes tlačítko nula (0) Zkrácená volba pro vstup do odinstalačního menu
Zde můžete pluginy odinstalovat.
Nezbyl čas odinstalaci vyzkoušet, ale mělo by to fungovat.
Pokud chcete pluginy vyzkoušet, nezapomeňte nejprve ...aktualizovat ZOOM
Hezký večer.
:poklona:

ps. jen ještě doplním, pro představu. Přidání dvou pluginů ke stažení, znamenalo ...uložit pluginy na server, vytvořit dvě skripta pro stažení a instalaci pluginů, vytvořit dvě skripta na odinstalaci pluginů a přidat cesty na čtyři skripta do osmy menu všech jazyků. Jak už jsem řekl, spíš pro představu, že i maličkost, která se projeví jen jako další nápis v menu, může zabrat dost času a soustředění, aby člověk neudělal chybu, která může mít za následek, například absolutní nemožnost spuštění pluginu.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 01.Únor 2022 - 19:37 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Do stažení všech serverů, jsem přidal další dva. Jen mají trochu háček.
Jde stáhnout z každého, vždy jen jeden server denně. Pozná to stejnou IP adresu. Proto jsem nemohl otestovat stažení opakovaně. Měl jsem na to jen jeden pokus. Nejspíš by to vyřešilo použití VPN. Dokonce jsem slyšel o zázračném použití VPN kdy servery fungují snad opakovaně, nepřetržitě. Ale potvrdit to nemohu, protože s VPN v enigmě nemám žádnou zkušenost. Nebo jsem to spíš nerozchodil, protože ...
Nemám žádnou takovou službu zaplacenou a nějakou (free) neumím zprovoznit. Ale byl to jeden z bodů kterých jsem chtěl dosáhnout a zatím se mě to nepodařilo.
Jinak pokud budete chtít u vás otestovat a budete chtít vědět, zda se skutečně stáhli, doporučuji ...dát stáhnout všechny servery. Ten výsledek si třeba v PC otevřít a spočítat si řádky. Tím výsledkem myslím soubor v .../etc/CCcam.cfg Počet řádků. Ale nesmíte mít zapnutý ten filtr co jsem dělal naposled, jinak tam místo cca 47 řádků budete mít třeba jen 6. Potom si aktualizujete ZOOM. A dáte stáhnout všechny servery znova a otevřete si znovu výsledek. Počet řádků by měl být o dva víc. Nebo alespoň o jeden. Nejsem si jist s oběma. Předpokládám, že mohu vyzkoušet až zítra, pokud je to na den.
Ale vše co jsem teď popsal je spíš pro hračičky. Ostatní jen aktualizují ..ZOOM pokud chtějí a koukají dál na TV.
Hezký večer.
:poklona:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 06.Únor 2022 - 19:52 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Po celodenním pokoušení se rozchodit OpenVPN se nakonec zadařilo.
A mohu potvrdit když mi to konečně změnilo IP adresu, šlo poté opět stáhnout ty dva servery, které jdou stáhnout pouze jednou denně. Uvažoval jsem vytvořit funkci pro zpřístupnění VPN pro všechny a ač to není zas tak složité, hrál jsem si stím až do teď.
Základem pro zprovoznění VPN je sehnat funkční VPN server, v mém případě (FREE VPN server). Ale bohužel to asi nebudu přidávat do ZOOMu, protože, co přístroj to originál. Na Open ATV jsem to zprovoznil, na OpenPLI ne. Dále si nejsem jist, jestli by to mělo nějaký smysl, jen proto aby bylo možné stáhnout dvakrát za den servery, které jdou stáhnout jednou denně a vydrží den.. Maximálně by to pomohlo někomu, kdo má v jeho zemi blokovaný nějaký multimediální obsah, například (videa)
Toť asi vše k mé zkušenosti s VPN. Byla to má první zkušenost s VPN v enigmě2. Stále je spousta věcí kde mám, dá se říct ...nulovou zkušenost.
Hezký večer


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 07.Únor 2022 - 17:10 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Tak se mě konečně zadařil poslední bod toho, čeho jsem chtěl na ...ZOOMu docílit.
Tam kde se stahují servery je první položka ....INFO
Zde nyní naleznete možnost (stažení a zapnutí) ...FREE VPN
Vytvořil jsem tam dva servery, čili dvě možnosti.
Třetí možnost je pro ukončení VPN a mělo by vás to přepnout zpět na Vaši IP.
Jelikož je to (FREE) VPN čili zdarma, tak nečekejte nějaké zázraky.
Nezkoumal jsem přenosovou rychlost atd. Vytvořil jsem to jen pro možnost dalšího stažení serverů přes jinou IP adresu.
Ty dvě volby jsou ošetřeny tak, že pokud nenaleznou nainstalovaný OpenVPN tak se nestáhne nic.
Pokud Vám OpenVPN funguje, napíše Vám to Vaši aktuální IP a poté ...novou VPN adresu.
Pokud bude adresa stejná, VPN vám nefunguje, nebo nefunguje server.
Odzkoušeno na Octagonu 8008 OpenPLI 6.4 Nic jsem tam nemusel doinstalovávat. OpenVPN tam byl.
Na AZBOXu ...OpenPLI 7.0 mě to nefungovalo i když jsem doinstaloval ...OpenVPN. OpenPLI je na VPN prevít.
Hezký večer.
:poklona:

ps. pokud chcete vyzkoušet, ....aktualizujte ZOOM

Příloha:
1.jpg
1.jpg [ 19.1 KiB | Zobrazeno 1337 x ]


Příloha:
2.jpg
2.jpg [ 19.44 KiB | Zobrazeno 1337 x ]


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 07.Únor 2022 - 19:50 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Teď večer ještě doplněno o dva.
Kdyby nějaký nešel, může jít jiný.


Přílohy:
3.jpg
3.jpg [ 19.16 KiB | Zobrazeno 1301 x ]
Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 12.Únor 2022 - 13:51 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Nedávno jsem upravil VPN na trochu jiný systém vyhledání serveru.
Teď jsem přidal ještě jeden server do ...stažení všech serverů.
Tam kde je seznam serverů, tak ty první dva stahují jen jeden denně.
První stáhne dva a když budete stahovat znovu v ten den, tak nestáhne nic.
Pokud by jste měli možnost změnit svoji IP kterou máte od poskytovatele, tak můžete stáhnout server znovu.
Na to můžete zkusit použít tu VPN co jsem tam dal. Jen nevím, co se stane, když to bude chtít stáhnout víc lidí se stejnou přidělenou IP od VPN.
Ten druhý server, ten stahuje v jeden den, znovu ten samý server. Po změně vaší IP adresy se řádek změní na jiný.
Tyto dva servery u sebe mají označení ....(once a day)VPN?
Informaci o změnách do INFO u aktualizace dávat nebudu.
Oni na hodně forech po světě, každou blbost co přidám, považují za novou verzi pluginu a stále pak všude vystavují novou verzi.
Takže vám raději teď píšu jenom sem. No, není to sranda, mít takovou zodpovědnost. Každá chyba kterou klidně můžu udělat, obletí během chvilky celý svět.
Hezký sobotní den.
:poklona:

....aktualizujte ZOOM


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 15.Únor 2022 - 14:37 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Dnes jsem zaznamenal velkou pozornost, když jsem na linuxsatu jednomu tamnímu kolegovi poradil můj starší nápad, jak testovat skripta bez nutnosti použití přístroje s enigmou. Stačí k tomu použít nějaký, ne úplně hodně starý telefon.
Já vlastním ...a k testu jsem použil ....Xiaomi redmi note 5
Jelikož je Android v podstatě Linux, tak obsahuje klasické příkazy.
Můj telefon má v základu i ...curl
U vás bude třeba v základu také, pokud telefon nebude hodně starý.
K čemu to celé lze použít a co budete potřebovat?
Dva základní důvody použití jsou ....
Můžete si zkoušet psát svoje skripty a učit se na nich
Druhá možnost je, pokud máte přístroj kde zadáváte CCcam server ručně, třeba Ariva, může se vám toto hodit na zkoušení a hraní si. Řádek se serverem opíšete do Arivy. Nebo stím můžete machrovat, že máte Linux stahovač CCcam serverů v telefonu :-)

Budete potřebovat jak už jsem zmínil ...telefon s Android a nějaký skript. Ten přikládám.
Vytvoříte si v telefonu složku a tam si dáte skript, ale dá se použít i složka ...downloads dobře se pak hledá
Nainstalujete si aplikaci ...Script Manager - SManager z Android Marketu
Spustíte aplikaci a najdete v zařízení vložený skript a spustíte pomocí ...Run.
Pokud u vás proběhne vše v pořádku, bude to vypadat podobně jako na obrázku.
Po úspěšném průběhu se vám do složky ../Download/ vytvoří i soubor ...CCcam.cfg
Vše co jsem tady rozepsal můžete mít vyzkoušené po instalaci aplikace ....cca do minuty.
Nic složitého to není.
Na test přikládám dvě skripta.
Pozor!! Jsou upravena pro android!! Tam jsou totiž jinak rozvržené adresáře.
V enigmě je nepoužívejte. Bylo by to k ničemu.
Po stažení to rozbalte, skripta jsou zabalena, aby šla umístit na forum.
Hezký den.

Příloha:
28f0618844d5.jpg
28f0618844d5.jpg [ 13.41 KiB | Zobrazeno 970 x ]


Příloha:
DSC07792.JPG
DSC07792.JPG [ 18.3 KiB | Zobrazeno 970 x ]


Příloha:
sh.rar [918 Bytů]
Staženo 19 x


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 15.Únor 2022 - 22:40 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 06.Květen 2013 - 13:18
Příspěvky: 81
satelitni prijimac: vu zero 4k
Poděkoval: 9 krát
Poděkováno: 6 krát
pre ATV Image existuje pekne graficke zobrazenie (vlajka) VPN.
subor nakopiruj do:
Kód:
\usr \ share \ enigma2 \ MetrixHD \ skinpart


Přílohy:
SambaVpnIp.zip [75.86 KiB]
Staženo 20 x

_________________
vu zero 4k, ATV 7.1
Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2022 - 15:30 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
Až bude čas určitě vyzkouším.
Teď by mě bodlo jak zprovoznit OpenVPN na OpenPLI 7.0

Mám ho tam, funguje, ale vždy vyhodí původní IP.
Jako by tam něco chybělo.

Na ATV na jiném přístroji OK. Vyhodí IP novou z VPNky.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2022 - 15:44 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Na popud jednoho uživatele z Linuxsatu, který má Dreambox a dokázal si ručně do něj nakopírovat ZOOM a používá ho.....
Chtěl po mě ...... že prý mu v tom chodí, ale nefunguje mu aktualizace, že se mu jen odinstaluje.
Tak jsem upravil aktualizační skript a vytvořil v něm něco jako umělou instalaci na Dreambox.
Ta spočívá v tom, že když skript pozná dreambox, tak stáhne ZOOM.ipk a ten pak rozbalí a soubory nakopíruje a přidá práva.
Pokud nenajde Dreambox, tak postupuje jako předtím a nainstaluje stažený ...ipk soubor.

Čistě teoreticky by se pomocí toho samého skriptu dal ZOOM nainstalovat do ...Dreamboxu ve kterém ještě není.
Pokud má někdo Dreambox a chce vyzkoušet, bude postupovat následovně. Jediná podmínka je, že musí mít v přístroji ...nainstalovaný (curl) bez něj se ZOOM nestáhne.

Vložíte tento skript do přístroje do .../tmp/
Následně dáte do příkazového řádku tyto příkazy.
První dá skriptu práva aby šel spustit.
Druhý skript spustí.
Pokud by někdo vyzkoušel a napsal zda to funguje, byl bych rád. Dreambox nemám.
Skript je zabalen. Nejprve ho rozbalte.

ps. přepokládá se, že máte v Dreamboxu enigmu2!!!

chmod 755 /tmp/Plugin-Update.sh
/tmp/Plugin-Update.sh

Příloha:
Plugin-Update.rar [3.09 KiB]
Staženo 12 x


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 19.Únor 2022 - 17:32 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
Komu by psalo že nezná příkaz ...ar tak zde náhradní skript by měl zabrat
Dělám vše na slepo, nemám Dreambox

Příloha:
Plugin-Update.rar [3.13 KiB]
Staženo 15 x


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 20.Únor 2022 - 15:18 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Přidána jedna funkce. Dalo by se říct, že jsem si ji přidal tak trochu spíš pro sebe.
V ZOOMu je rubrika ....Doplňky a v té je .....pro AZBOX
Mám tam seřazené instalace které provedu na AZBOXu když chci aby dobře fungoval od čisté instalace OpenPLI 7.0
První bod je ...curl přímo pro tento přístroj a tento IMAGE OpenPLI 7.0
Druhý bod je ...několik věcí najednou, ale jen v případě, že nemáte pouze klasický DOM ale například větší DOM nebo enigmu na USB. Pak se nainstaluje ...funkční feed a exteplayer3
Pak tam je znovu druhý bod a ten je pro přístroje kde je málo místa a je tam jen klasický DOM. Nainstaluje se pouze feed.
Třetí bod nainstaluje setting ...(pouze) skylink. Funguje i na jiných přístrojích.
čtvrtý bod nainstaluje picons (loga kanálů) zabere 5Mb místa, kdo má málo místa, ...neinstaluje
No a poslední bod pátý... nainstaluje pseudo FAST SCAN. Je to nějaká starší verze co dobře funguje na AZBOXu.
Nevím čím se liší novější verze a jak to vlastně funguje. Důležité je, že vám to v nastavení, tam kde máte ladění kanálů, přidá další možnost pokud jí tam už nemáte ...pseudo FAST SCAN. Je to nejspíš něco jako imitace klasického FAST SCAN.
Nastavíte si tam pouze poskytovatele jakého chcete ....v mém případě ...skylink czech a potvrdíte.
Ono to potom jakože skenuje a pak je hotovo. Pak musíte ručně restartovat přístroj a máte poměrně pěkně srovnaný a vyfiltrovaný jen skylink. Nedávno jsem to potřeboval, když na můj setting přestal jít tchýni ....TV Barandov
Já že na tento kanál nekoukám, tak jsem to ani nepostřehl.
Pro přidání funkce ...aktualizujte ZOOM

ps. Momentálně se zabývám, jak ZOOM bez komplikací instalovat a používat na Dreamboxu.
Poslední skript který jsem sem dal, by vám měl nainstalovat ZOOM i na Dreambox. To už mám snad ověřené. Druhá je otázka jak dobře tam bude pracovat. Momentálně dávám dohromady informace, které všechny příkazy nepodporuje a kde všude hází chybu. Nemám dreambox, tak jsem odkázán na informace od lidí co ho mají. Pokud máte ZOOM nainstalovaný v Dreamboxu z toho skriptu, měla by vám jít i aktualizace.... čili se ZOOM smaže, stáhne a znovu nainstaluje.
Připomenu, pro správnou funkce (všeho) musíte mít nainstalovaný curl.

Popřípadě můžete zkusit nainstalovat ručně v příkazovém řádku z feedu... pomocí těchto příkazů
Ale teď mě tak napadá že Dreambox asi nemá opkg, tak jedině zkusit nahradit pak opkg za ...dpkg
Poslední příkaz je restart enigma.

opkg update
opkg install curl

killall -9 enigma2

Příloha:
fast.jpg
fast.jpg [ 27.41 KiB | Zobrazeno 600 x ]


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 613 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 125 26 27 28 2931 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk