AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 10.Srpen 2022 - 12:51

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 613 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 126 27 28 29 30 31 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 20.Únor 2022 - 20:29 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Dnes mi uživatel ....sami62 umístil na Linuxsat verzi ZOOMu (.deb) pro Dreambox
Tak jsem mu poděkoval, ale to je tak všechno, co dál mohu udělat krom toho, že to sem dám ke stažení pro Vás.
Nemám jak vyzkoušet, nemám Dreambox.
Pokud se Vám instalace povede, tak ho pak raději aktualizujte. Je tam pak ode mě pár oprav.
Odstraněné některé chybové hlášení.
Pokud Vám tato instalačka ...deb bude fungovat a ZOOM se vám z ní nainstaluje, napište to prosím sem.
Mockrát děkuji.
Hezký večer.

ještě doplním informace o testu uživatele ....sami62
ja Dreambox 920 uhd

getestet orgimal image ok

merlin4 ok

newnigma2 ok

Příloha:


Příloha:
8f0bd598760b4f1773da58.jpg
8f0bd598760b4f1773da58.jpg [ 26.27 KiB | Zobrazeno 2426 x ]


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 21.Únor 2022 - 16:47 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 24.Červenec 2010 - 12:20
Příspěvky: 376
Poděkoval: 6 krát
Poděkováno: 31 krát
zdravím : instalace proběhla OK při stahování CURL při první , ale i druhé instalaci CURL se CURL.deb nenainstaloval a tak jsem se chtěl podívat na CURL(feed) a jenom to probliklo a CURL byl nainstalovanej,ale po aktualizaci ZOOM se ZOOM jenom odinstaloval a zmizel.Musel jsem ho znova nainstalovat CURL už zůstal a zatím Stahování serverů OK. Dál jsem se nedostal.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2022 - 14:32 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
Mockrát děkuji. Toto vše jsem potřeboval vědět. Jen to raději ještě trochu upřesním a malinko se pozeptám.
Předpokládám, že ZOOM byl nainstalován z přiložené instalačky ...(deb) ?
Protože kdyby se to povedlo pomocí přiloženého skriptu ....(Plugin-Update.sh)
Dalo by se předpokládat, že by se měla povést i aktualizace, protože jí vykonává tentýž skript.
Trochu mě ty Dreamboxi dělají starosti, nemám s jejich instalací žádné zkušenosti a tak jsem odkázán na testy ostatních.
Také to vypadá že se ne každý chová stejně. Chtělo by to ještě vyzkoušet instalaci i pomocí toho skriptu.
Pokud tam už ZOOM je, tak ho postupně vymaže a pak stáhne a rozbalí soubor DATA.tar.gz a všechny soubory nakopíruje zpět a skriptům přidělí práva 755. Předem se omlouvám za ty instalace curl ...deb také je nemám jak vyzkoušet. Ale na druhou stranu je zvláštní že se chytla instalace ...curl z feedu, protože Dreambox má (dpkg) a zde na této volbě je použito ...(opkg) Zdá se že některý přístroj dokáže použít i OPKG který není pro Dreambox. Asi budeme muset rozlišovat přesně přístroje.
Ten uživatel z Německa vytvořil tu instalačku (deb) a zkoušel jí na ....Dreambox 920 uhd
A pokud jsem ho dobře pochopil, tak mu funguje asi i aktualizace. Ale tam je ta komunikace trochu horší, musím používat překladač a čekat déle na odpověď, která většinou nikdy není úplně jednoznačná.
Pak tam mám jiného uživatele, jeho původ neznám, ale ten psal, že mu zase funguje jen instalace ze skriptu a z té instalačky (deb) ne. Takže mu jde i aktualizace.
Opravdu budeme muset rozlišovat přístroje a druh systému v něm.
OK.... (grund) ještě jednou díky za test.
Jsme zas o něco chytřejší.
Do budoucna je dobré to, že se dá ZOOM na Dreambox nainstalovat. Použít buď instalačku (deb) nebo vytvořený skript.
Když nepomůže jedno, mělo by, to druhé. Pak bude stačit do budoucna doladit ten skript, aby detailněji rozpoznal přístroje. Jen budu muset nějak zjistit, proč nějaký přístroj ze skriptu jen odinstaluje a jiný i nainstaluje.
Také je otázka jestli přístroje ZOOM odinstalují, nebo jen smažou. Je tam totiž raději použito obojí.
Mazání tam mám použito hlavně z důvodu proto.... kdyby náhodou někdy chyběl nějaký skript, během mazání by se to vypsalo na obrazovku. Takto jsem díky tomu už párkrát poznal, že jsem omylem smazal nějaký skript ze složky v PC odkud vytvářím instalačku kterou dávám na internetové úložiště odkud vlastně aktualizace stahuje ...aktuálně poslední verzi.

ještě ps. pokud by ještě kdokoli chtěl vyzkoušet jak instalačku deb nebo instalaci ze skriptu a narazil na jakýkoliv problém, nejideálnější by bylo vyfotit z TV průběh instalace. Ač se to nezdá, z toho co to tam píše se dá opravdu hodně problémů odhalit jejich příčinu. Například pokud to začne psát že odinstalovává verzi jako (root) a nějaké číslo
Tak je vidět že se normálně odinstalovává instalačka IPK. Což by například Dreambox psát neměl, když neumí IPK nainstalovat, tak nemůže ani odinstalovávat .ipk


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2022 - 14:58 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Do stažení všech serverů jsem přidal jeden ...dobrý (staronový) server.
Kdysi přestal fungovat, tak jsem ho odstranil. Netuším zda jsem ho smazal i z seznamu jednotlivých.
Každopádně jeho skript jsem našel a opravil. Ve staženém seznamu ho poznáte v textu podle ...linux24.tk
Hezký den.
:poklona:

pro přidání aktualizujte ...ZOOM


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 23.Únor 2022 - 15:40 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:!: :arrow: Ještě budu reagovat na prosbu jednoho uživatele. Napíšu to i zde pro všechny. Kdo chce, čte, kdo nechce, nečte. ....Omouvám se, ale nejsem odborník na nastavení ...Oscamu atd.
Pokud se při používání těchto (FREE) serverů obraz někdy kousne, důvodů může být mnoho. Jeden z hlavních důvodů je, že tyto servery jsou opravdu jen FREE, čili zkušební a zadarmo, takže se nedá předpokládat, že budou tak kvalitní, jako například nějaký ....jeden zaplacený.
Dále, ač to jsou hlouposti, je dobré je také zkontrolovat.... koncovky na obou koncích koaxiálu. Musí být pevně dotažené, jak na přístroji, tak i na koaxiálu.
Ne na krev, ale nesmí být volné. Dochází pak k špatnému vodivému kontaktu, někdy i jiskření, které může mít vliv na sekání, kostičky a životnost přístroje.
Koaxiální kabel by neměl být nikde zlomený či rozlomený, neměla by se nikam dostat voda. Taktéž zkontrolovat koncovku u konvertoru. Jak dotažení, tak i aby se tam nedostala voda. Já mám postup kterým dávám koncovky (F konektory). Nemusíte souhlasit, ale mě se to osvědčilo. Když obříznu první izolaci z koaxiálu i případnou folii, vezmu si svazek měděných drátků a na ty kovové chlupy z kabelu, které se přehýbají, zatočím svazek těchto jemných drátků a to celé oboje dohromady, prsty obtočím kolem kabelu po směru hodinových ručiček. Odříznu prostřední izolační plast aby hlavní středový vodič koaxiálu koukal asi, teď z hlavy nevim, asi 5-10mm. Pak vezmu koncovku a našroubuji ji na kabel. Pohledem do prostřed koncovky kontroluji aby se mě ty kovové chlupy nedostali k středovému vodiči. Pokud chcete mít jistotu že už koncovka neupadne, dáte před našroubováním okolo kabelu trochu vteřiňáku. Ale mě se osvědčilo raději po našroubování koncovky, vzít gumovou izolační pásku a přechod mezi kovem a koaxiálem párkrát obtáhnout touto páskou s mírným napínáním. Nedostane se tam žádná vlhkost a je menší pravděpodobnost uvolnění kabelu z koncovky. Ještě doplním že těch pár drátků, které přidám na ty stínící chlupy, pomáhají při vodivém spojení kabelu a koncovky. Tímto způsobem jsem odstranil problém s nápisem ....ladění selhalo, doprovázené kolečkem.
...........................
Další důležitá věc je správně nastavený internet, aby se nehádali IP adresy přístrojů v bytě. Dále pozor na rušení wifi. Nic nenahradí kvalitní LAN kabel.
............................
Pokud Vám i tak dochází k častým zásekům obrazu, ....nainstalujte si a vyzkoušejte ...Ncam
Je skoro stejný jako Oscam. Servery které, má Oscam v ...oscam.server tak Ncam má ...ncam.server
Já už používám jen ...Ncam a zásek minimální. Pokud ani to nepomůže, vyzkoušejte aktivovat FILTR serverů. v ...INFO
Buď ho vyzkoušejte a používejte (jednorázově) a vyfiltrujte pouze funkční servery. A nebo ho aktivujte na trvalo do ....stažení všech serverů.
Také docela pomohlo když se to sekalo. Ale jak už jsem řekl, ....jsou to vše jen FREE servery. Už to že to celé funguje tak dlouho a jede na to spousta lidí je malý zázrak. Hezký den.

ps. případné zkušenosti a nápady k bez-kostičkovému a bez-zásekovému provozu jsou vítané


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 24.Únor 2022 - 15:54 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Přidán server do stažení všech i samostatně.
Je hned pod těma dvěma s ...vpn
Stáhnou se dva řádky.
aktualizujte ...ZOOM nebo přeinstalujte pomocí instalačky zde.
Je to to-samé.
Hezký den.
:poklona:

Příloha:
Zoom.png
Zoom.png [ 1.9 KiB | Zobrazeno 2196 x ]


Příloha:
cfg_Zoom_Final_FIX7x_all.ipk [589.84 KiB]
Staženo 88 x


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 01.Březen 2022 - 19:22 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Řeknu Vám popravě, že v posledních dnech nemám moc myšlenky na nějaké vylepšení.
Nebudu se vyjadřovat k tomu, zda ta či ona strana je v právu. Každá mince má dvě strany, rub i líc.
Každopádně mi je líto, všech zmařených životů a to vše jen kuli zabedněným hlavám všech mocností, kteří jsou hrdí na to a je pod jejich úroveň se v klidu dohodnout.
Budu jenom doufat, že uvidím vyrůstat své děti. ..... a nebudu muset,
pokud teda budu ještě na živu, pro ně shánět nekontaminované potraviny bez radiace.
Zajisté si mnoho zvás již všimlo, že nové logo ZOOMu má za úkol upozornit na válku na Ukrajině.
Tento plugin používá spousta lidí na celém světě. Pokud alespoň jednomu člověku otevře oči, jeho úkol byl splněn.
.................................................................
Přidán jeden server, do stažení všech serverů.
Dále jsem upravil upozorňovací hlášku neviditelného stažení.
Je doplněna o hlášení, že je aktivní funkce FILTR. FILTR ...ON (zapnuto)
Ale pouze jen pokud máte v INFO aktivovanou funkci FILTR OK serverů.
Po deaktivaci funkce, bude hláška zase krátká jako předtím.
Ona není zase až tak krátká, ale nebude tam informace o zapnutém FILTRU.
Hezký večer.
:poklona:

ps. ....aktualizujte ZOOM

Příloha:
Zoom.png
Zoom.png [ 1.9 KiB | Zobrazeno 2008 x ]


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 13.Březen 2022 - 14:02 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Červen 2008 - 17:49
Příspěvky: 2
Poděkoval: 2 krát
Ahoj, mám Formuler F4 Turbo s OPENATV 6.4. Zoom se mi podařilo nainstalovat a taky všechno dokola podle návodu. CCCam.cfg jsem postupne prostřídal ve všech možných složkách. Chtěl bych rozjet Multi-stalker, ale bohužel, pořád mi to vyhazuje "Unhandled exeption". Nevíte, kde najdu návod step by step pro lamy?
Díky moc to BextrH!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 14.Březen 2022 - 12:17 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
Ahoj. Neber to prosím špatně, ale musíš vždy dokončit jeden dotaz a nemíchat několik různých věcí do sebe.
Z dotazu jsem nepochopil, jestli ti tedy fungují free servery? Proč jsi stěhoval CCcam.cfg všude možně a jestli to vyřešilo nějaký problém, který neznám.
........................................
Když dáš stáhnout v ZOOMu nějaký server, buď jeden, nebo všechny, to už je jedno, tak se ti do adresáře .../etc/ vytvoří soubor CCcam.cfg v kterém se vytvoří řádky s FREE servery. Co řádek to server. Tento soubor pak používá CAM zvaný ...CCcam
(A aby se ti to stažení mohlo vůbec podařit, musíš mít nainstalovaný ....curl Je to prvek který obstarává veškeré stahování v tomto pluginu. Některé přístroje ho mají nainstalovaný už v základu. Předpokládám že ho tam již máš.)
Po tomto stažení serveru-ů automaticky dojde k převodu serverů pro další CAMy. Například Oscam, Ncam, Gcam
A uloží se to do umístění .../etc/tuxbox/config/ ..... jako .... oscam.server nebo ... ncam.server atd.
Proto pokud by ti náhodou nenaskočil obraz pomocí CCcamu, tak si nainstaluj v menu ZOOMu například Ncam a aktivuj ho, poté znovu stáhni servery.
.........................................
Pokud jde o .....Multi-stalker
Je to plugin který jsem já nevytvořil. Já jen vytvořil instalaci, která pomůže ho nainstalovat ze zdroje jeho tvůrce.
Popravdě jsem ho dlouho nezkoušel, momentálně na to ani nemám čas a chuť v současné době.
Tento plugin když se nainstaluje, je v podstatě prázdný. Jeho tvůrce k němu nic nedal, jakože najdete si to samy.
Proto jsem do ZOOMu přidal možnost, že se tam dají stáhnou servery pro tento plugin. Netuším zda jsou ještě funkční.
Je to mnou vyhledaný server po serveru a poskládaný seznam. Po jeho stažení se pak musí v tom pluginu dát načíst, nějaký nápis asi ...load
Po načtení si jen pak vybereš jeden server, ten aktivuješ a z toho se ti pak načítá multimediální obsah v těch vrchních oknech.
Netuším co znamená ta hláška co jsi psal a v které fázi to píše.
Jinak nějaký základní postup určitě zde někde najdeš, ale v podstatě jsem ti ho teď napsal.
.......................................
Třeba to někdy vyzkouším znovu jestli to ještě funguje, ale teď na to nemám ani čas ani myšlenky.
Spousta starostí, jak v osobním životě, tak mě i trápí co se děje ve světě.
A i když vyhraje ta či ona strana, nebude to pro nás do budoucna znamenat nic dobrého. Bude jen víc a víc draho.
Když se vyhrabeme z jednoho průseru, přijde jiný. Stále se budeme znovu a znovu stavět zpět na nohy.
Snad se někdy dožiju toho, že si zase budu moc ušetřit na něco pěkného a ne na to, abych měl já a má rodina za co žít.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 14.Březen 2022 - 14:46 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
oskarenko napsal:
Ahoj, mám Formuler F4 Turbo s OPENATV 6.4. Zoom se mi podařilo nainstalovat a taky všechno dokola podle návodu. CCCam.cfg jsem postupne prostřídal ve všech možných složkách. Chtěl bych rozjet Multi-stalker, ale bohužel, pořád mi to vyhazuje "Unhandled exeption". Nevíte, kde najdu návod step by step pro lamy?
Díky moc to BextrH!


Tak jsem to nakonec vyzkoušel i když se mě moc nechtělo. Předpokládám že ta hláška bude znamenat že již server nefunguje, nebo vypršela jeho doba. Tím nemyslím přesný doslovný překlad.
Po instalaci pluginu ze ZOOMu je zapotřebí ještě stáhnout ze stejného místa o řádek níže soubor se servery, což předpokládám že asi máš. V tom pluginu máš 6 ikon. Vybereš ....Portals. V seznamu serverů vyber třeba druhý nebo číslo 27. Ty mě šly. A potvrď že ho chceš používat. Pak se vrať a vedle v ....Settings přepni přehrávač na ....Player 4097 a ulož. Tady to nastavení je trochu alchymie a je to o zkoušení. Každému může fungovat něco jiného. Mě funguje dobře toto nastavení přehrávače.
Dále často pomůže pokud máš nainstalovaný exteplayer3 v serviceapp a aktivovaný. Ale to už je zase věc na delší vyprávění. To ty nejspíš řešit nemusíš pokud máš přístroj který nemá problém s FullHD streamem.
No a nyní už můžeš koukat. Vybereš ...Live TV najdeš si (NAPŘÍKLAD) Českou republiku a pustíš.
Odzkoušeno před 10 minutami.
Shánění dalších jiných serverů už je na každém. Ty co jsem tam dal jsou spíš na vyzkoušení pluginu a poznání jeho funkcí.
Live TV je převážně seznam IPTV streamů a Video Ondemand je spíš na seznamy filmů z filmoték VOD.
Pokud by tě zajímaly filmy s Českým dabingem, nainstaluj si raději můj plugin ....(Stream Hunter)
Ve spodní části tam jsou filmy z různých stránek, převážně s Českým dabingem a po přesunutí do horní části seznamu, skrytým nahoře, jsou filmy s tématikou ...P pro dospělé. Tento plugin má jednu jedinou nevýhodu. Po zapnutí filmu, musíte z pluginu vyskákat a můžete koukat. Pro ukončení přehrávání se musí opět plugin zapnout a zmáčknout PLAY ...STOP. Přehrávání se ukončí. Vybraný film se po sléze později dá pustit ještě ze settingu, kde se vytvoří nabídka. Nebo také pomocí mediaplayeru spuštění souboru (m3u) ze složky .../movie/
Dále plugin ....Stream Hunter dokáže přehrávat filmy z počítače kde se musí nainstalovat jednoduchý server. Ale to už je zase jiný příběh. Všechny informace se dají na těchto několika podstránkách věnovaných ZOOMu dohledat.
Hezký den.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 14.Březen 2022 - 20:50 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 13.Červen 2008 - 17:49
Příspěvky: 2
Poděkoval: 2 krát
Ahoj, děkuji mockrát za ochotu se věnovat mému dotazu takhle podrobně. Klobouk dolů! Budu mít čas až zítra, tak se pokusím ZOOM zprovoznit a budu referovat. Přečtu ještě pořádně podstránky, ať se mi trochu rozsvítí, ale to tvoje shrnutí je super. Jsem už starší ročník, tak mi to pomaleji zapaluje.. Díky za tvé dílo a ať se daří, na co sáhneš!!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 03.Duben 2022 - 19:32 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Momentálně mám za sebou několik dnů horečky a zimnice, šílené bolesti hlavy a dalších nepříjemností.
Netuším jestli to byl kovid, důležitý je že mě je lépe. Už netuším co už jsem měl a neměl hotovo.
Do stažení všech serverů přidán jeden server.
Opravené stahování v ...stažení (veřejných) serverů. Stažení (všech) zde nepoužívejte. Je to blbost. Časem zruším.
Používejte jen těch prvních 9 voleb, nebo kolik jich tam je.
U převodu serverů použito ....disablecrccws=1
Byla to prosba na ...linuxsatu. Snad by to mělo v něčem pomoct.
Hezký večer.
:poklona:

aktualizujte ....ZOOM


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 04.Duben 2022 - 12:29 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Ke včerejší úpravě, jsem dnes provedl ještě jednu, protože to ještě nebylo na 100% dle přání z ...linuxsatu
Jak těmto nastavení moc nerozumím, připadá mě, možná že to je jen subjektivní dojem, ale ....zatím jsem nezaznamenal žádný zásek obrazu a přepínání bych řekl také rychlejší, ale jak říkám, možná si to jen sugeruji.
Jinak pro některé uživatele, které by trápilo zasekávání, nebo sekání obrazu. Občas mi v minulosti pomohlo používat Ncam a někdy jindy mě zase pomohlo ho jen přepnout zpět na Oscam ....a samozřejmě ho restartovat.
aktualizujte ....ZOOM
Na delší dobu asi naposled.
Uvidíme jak mi bude, jestli něco zkusím vymyslet a přidat.
Hezký den.
:poklona:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 04.Duben 2022 - 12:34 
Offline
Registrovaný
Registrovaný

Registrován: 18.Únor 2007 - 10:30
Příspěvky: 8
Poděkoval: 94 krát
Poděkováno: 3 krát
Děkuji a přeji hlavně zdravíčko a brzké uzdravení


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 06.Duben 2022 - 15:50 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Do ....zobrazit aktuálně používané (cfg)
jsem dovnitř přidal dvě volby na zobrazení souboru 2...CCcamDATAx a 3...OscamDATAx.
První volba 1. je na .../etc/CCcam.cfg zobrazí na konci i počet řádků (serverů).
Při stažení všech serverů (viditelně) vám na konci také spočítá stažené řádky (servery)
Takto jsem se snažil přidat další užitečné funkce, když zrovna nemáte momentálně k dispozici počítač a potřebujete zjistit nějaké informace, ....jen za pomocí dálkového ovladače.
Opraveny asi dva servery.
Jiné věci mě momentálně nenapadají a popravdě nemám na větší akce sílu a chuť. Děkuji.
Hezký den.
:poklona:

aktualizujte ...ZOOM


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 11.Duben 2022 - 14:36 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Občas tady trochu laboruji s tím nastavením convertoru pro Oscam, Ncam ...
Popravdě se opravdu moc nevyznám v těch různých nastavení CAIDu a dalších čísel.
Vždy když se začne sekat obraz tak to nějak předělávám. Začal jsem se v tom hrabat na popud lidí z Linuxsatu. Že prý jim blbnul Sky DE. Já nikam netočím tak netuším co vše může jít nebo nejít. Mám jen skylink.
Teď na závěr jsem jeden řádek vymazal. Ale co mě osobně pomohlo a může se vám to také stát, ale nemusí.
Mám sice dobrý router se silnou wifi, ale občas si trochu dělá co chce.
Začal se mě nepravidelně zasekávat obraz. Tak jsem přepínal Oscam, Ncam, restartoval atd. Nic nepomohlo.
Nakonec mě pomohlo v přístroji, tam kde se nastavuje IP. Mám nastavenou pevnou, abych se mohl kdykoli připojit pomocí PUTTY nebo Total Commanderu. Změnil jsem IP na DHCP a nechal si přidělit jinou IP adresu a poté jsem zase přepnul na pevnou IP a tu adresu kterou mě router přidělil už jsem pak nechal jako pevnou. Od té doby konec sekání a je klid.
Asi se mě ta IP adresa dostala do konfliktu s nějakým jiným zařízením.
Dnes jsem přidal jeden server. Tak pokud chcete, tak aktualizujte ...ZOOM.
Hezký den.
:poklona:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 12.Duben 2022 - 9:21 
Offline
Expert fóra
Expert fóra
Avatar uživatele

Registrován: 21.Srpen 2012 - 20:12
Příspěvky: 959
Poděkoval: 30 krát
Poděkováno: 93 krát
Lepší je si konkrétní IP adresu vyhradit přímo na routeru a na přístroji nechat zapnuté DHCP. Zařízení potom dostane vždy konkrétní vyhrazenou IP adresu a router (DHCP) ví, že ji používá pro konkrétní zařízení. Ke konfliktu duplicitním přidělením potom nedojde.

_________________
Vu+ Duo4K SE, Dual DVB-S2, Dual DVB-T2, SSD Patriot 1TB, MAX T90, Skylink


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 13.Duben 2022 - 11:24 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
Toto už mě někdo radil. Ale nejsem IT expert a nechci ten router rozšťourat. Už jsem tam na to jednou nejspíš koukal. Ale momentálně jsem rád že teď neblbne a vše chodí.
Možná do budoucna. Toto bylo spíš upozornění pro ostatní, co se jim může stát, kdyby se jim zasekával obraz.
Jedna z možných variant. I tak děkuji za reakci.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 13.Duben 2022 - 13:47 
Offline
Expert fóra
Expert fóra

Registrován: 07.Září 2011 - 22:32
Příspěvky: 778
Poděkoval: 1 krát
Poděkováno: 45 krát
Ak mas vlastnu LAN siet a mas nad nou dohlad, tak v zavislosti od routeru sa to nastavuje +/- vsade rovnako. Napr. na tp-linku je to moznost
Kód:
DHCP --> Address Reservation

Tam si pre konkretnu MAC adresu zvolis konkretnu IP adresu. Bez ohladu na to ci mas v boxe nastavenu IP na pevno, alebo DHCP, stale budes komunikovat na rovnakej IP.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 16.Duben 2022 - 18:13 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:arrow: Tak jsem včera zkusil dát ty rezervované IP na MAC adresy přístrojů.
Byla to trochu divočina, když v routeru v seznamu připojených zařízení jsou jen MAC a občas název zařízení.
Také mě přišlo, že ty co jsem našel v PC přímo na síťovce se neshodovaly s těma v seznamu.
Ve finále to tak nějak chodí. Na jeden satelit jsem si dal na konce 150 a na druhý 160.
Už to mám tak nějak zažité. A v satelitech jsem dal DHCP a tyto adresy jsou jim automaticky přiděleny.
Zatím dobrý. Takže díky za postrčení.


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 613 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 126 27 28 29 30 31 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk