AB-FÓRUM - Satelitné fórum (Satelity, DVB-T, DVB-C)

Česko-Slovenské diskusní fórum nejen o satelitním příjmu televizních programů.
Právě je 11.Srpen 2022 - 14:07

Všechny časy jsou v UTC+02:00




Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 613 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 127 28 29 30 31 Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 16.Duben 2022 - 18:20 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Dnes jsem našel a přidal dva servery do .....stažení všech serverů.
Dále jsem jeden nefunkční odstranil a na jiný vytvořil časový limit, protože dnes nejde a brzdí to, příště jít může.
Celkově je rychlost stahování (všech) docela svižná.
Takže pokud chcete ....aktualizujte ZOOM
Občas dělám nějakou úpravu a ani to sem nepíšu, když to není velká změna.
Občas to napíšu alespoň do INFO záznamu, alespoň změnu datumu.
Takže se občas mrkněte na (INFO) tam kde se aktualizuje ZOOM (uvnitř), nápis ...INFO, myslim že žluté kolečko u toho je.
Pokud se změní datum, byla provedena nějaká změna v ten den. Například, dnes tam bude dnešní datum.
Hezké svátky.
:poklona:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 18.Duben 2022 - 13:55 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Přidal jsem možnost instalace Ncam 12.5 nahradí po instalaci, automaticky původní verzi.
Popravdě jsem teď vyzkoušel a nainstaloval ze ZOOMu i starý ....Gcam
Na delší dobu jsem na něj zapomněl. Nejspíš to bude asi nějaká slepenina ten Gcam, protože jeho vývoj nějak utichl.
Ale zase na druhou stranu, ....nainstaloval jsem ho, aktivoval a dobrý, několik hodin bez záseku.
Modernější přístroje asi záseky vůbec netrápí, ale tento můj stařičký AZBOX rozhodí každá chybička, jak internetu, tak serveru.
Vše je hned vidět na obrazu. Takže pokud by někdo měl také problém, vyzkoušejte Gcam.
Hezký den.
:poklona:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 18.Duben 2022 - 15:48 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: :arrow: Dále dnes přidáno do mého pluginu Stream Hunter něco do XXX žánru. Po otevření Stream Hunteru ....zajet úplně nahoru, nad hlavní menu, až na konec. Je tam také VK ...P a VK ...Music. Tyto dva nemusí jít každému.
Pokud by někdo ještě plugin ...Stream Hunter neměl, tak ho naleznete v ZOOMU. Kde?
...instalace dalších pluginů, úplně dole. Nyní jsem nově vedle něj v seznamu umístil ikonu s číslem (1) pro lepší nalezení.
Ta ikona tam bude až po aktualizaci ZOOMu. Pokud plugin ....Stream Hunter máte, nemusíte odinstalovávat, stačí dát znovu instalovat a ono se to přepíše automaticky na novou verzi. Docela mě překvapilo, kolik rubrik funguje. Řekl bych že snad všechny. Na OpenPLI mě jde vše. Na OpenATV asi 3 rubriky házejí smrt. Zatím neumím vyřešit.
Určitě vyzkoušejte, nalezl jsem tam spoustu novinek současných filmů.
Hezký den.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 19.Duben 2022 - 12:27 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Dnes asi nic nepřidám, jen malý postřeh.
Od včerejška provozuji ze ....ZOOMu nainstalovaný ....Gcam na stařičkém AZBOXu. Bez jediného záseku.
Zkoušel jsem ho nainstalovat i na Octagon, ale tam se mě po instalaci neobjevil. Nejspíš ta instalačka nepodporuje procesor ARM. Tak jsem tam nainstaloval Ncam 12.5 který jsem včera přidal do ...ZOOMu a ten na Octagonu pracuje také bez záseku.
Takže pokud by někdo měl podobný problém se záseky, tak na starší přístroj doporučuji Gcam a na modernější Ncam 12.5.
Ale každému může sedět jiný, někomu může pracovat dobře i starší Oscam. Také jsem sním měl dobrou zkušenost.
Hezký den.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 19.Duben 2022 - 20:12 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 23.Květen 2010 - 13:21
Příspěvky: 444
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 20 krát
U share a to ešte aj freeline nemá vplyv na zaseky oscam, ncam, gcam....

_________________
Niejake stb a tv a hlavne Lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 25 ročný! a no problém(je ako nový).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 20.Duben 2022 - 11:09 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
Kasr napsal:
U share a to ešte aj freeline nemá vplyv na zaseky oscam, ncam, gcam....


Popravdě přes toto nejsem odborník, ale myslím si že mají každý jinak nastavenou rychlost načítání, jak dalšího serveru v seznamu, po výpadku, tak přímo samotných key z karty. Ale hádat se nebudu. Dále některé dokážou automaticky načíst servery i bez restartu, například CCcam. Dokonce bych řekl že pro starší přístroj je lepší nějaký starší CAM. Zda je to pravda nebo není to už si musí, vyzkoušet každý sám. Přepnout na jiný CAM už je to nejmenší.
Proto také nedávám do ZOOMu na stažení další a další CAMy, protože ty vylepšené vlastnosti by nám nejspíš nikomu nebyly k užitku. Snažil jsem se tam dát pokud možno jen funkční ověřený základ, aby byl každý schopný pomocí jediného pluginu zprovoznit vysílání a začít koukat. Nemá smysl to zaflákat vším možným. Od každé věci, milion verzí.
Děkuji za připomínku a doufám že vám všem ZOOM pracuje dobře.
Pokud by někdo měl nějaký nápad na jakékoliv vylepšení, nebo změnu atd. klidně napište, pokud to bude v mých silách, pokusím se Váš nápad uskutečnit.
I když je to vylepšování tak trochu již mrtvé, na druhou stranu, ...plugin ZOOM stále pracuje.
Děkuji. Hezký den.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 20.Duben 2022 - 12:17 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 23.Květen 2010 - 13:21
Příspěvky: 444
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 20 krát
Ja mám doma internet od Tooway s veľmi zlým pingom.... Takže časy sa posúvajú ... U kvalitného servera nemám nikdy výpadky. U freecline áno!

_________________
Niejake stb a tv a hlavne Lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 25 ročný! a no problém(je ako nový).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 20.Duben 2022 - 13:39 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
Kasr napsal:
Ja mám doma internet od Tooway s veľmi zlým pingom.... Takže časy sa posúvajú ... U kvalitného servera nemám nikdy výpadky. U freecline áno!


Tak samozřejmě že to nebude natolik kvalitní jako placená služba. Berme to tak že to je FREE čili zdarma. V podstatě i jen na vyzkoušení. A my to používáme trvale. Já se snažím pokud možno nějak eliminovat časté a dlouhé výpadky. Když to dvakrát za den prokostkuje, to už neberu jako velkou závadu. Například teď mě běží AZBOX HD od rána na Gcam. Používám metodu, že zapnu přístroj současně i s TV přepínačem na prodlužce která je za TV. Po tomto zapnutí ZOOM se startem enigmy stáhne automaticky servery. (pokud máte aktivováno) A zatím od rána na tyto servery bez záseku i kostek. Internet 50Mb. Teda po letech provozu na internet asi 12Mb. Ve městech běžně 500 a víc. Já jsem na vesnici. Odezvu ti neřeknu. Ale i na těch 12Mb to chodilo tak nějak stejně. Na toto stačí i pomalý internet.
Popřípadě někomu může pomoct, aktivovat filtr serverů. Po stažení serverů nechá nějaký čas projet servery právě použitým CAMem a vytáhne si jen ty funkční a uloží je a ty pak používá. (vše automaticky)
Pokud bych dokázal nějak vytvořit filtr na bázi toho že vytáhne jen ty servery s dobrou odezvou, bylo by to nejlepší, ale nevím jestli dokážu někde tyto informace najít, abych je dokázal použít. Už ten filtr co je je pro mě malý zázrak, že jsem ho udělal a funguje. Chtělo by to do party víc odborníků, kteří by spolupracovali. Sebe za odborníka neberu. Jen jsem občas trochu šikovnej a nějaký ten nápad pomocí všech možných prostředků tak nějak realizuji. Postup je někdy trochu divoký, ale důležitý je výsledek, aby to dělalo co má. Doufám že si takto nedělám špatnou reklamu. Myslím to dobře, upřímně, na nic si nehraju, co nejsem. Děkuji.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 20.Duben 2022 - 16:57 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Únor 2008 - 17:06
Příspěvky: 97
satelitni prijimac: ab cryptobox 752
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 4 krát
No, mám octagon a po poslední aktualizaci zoomu mi zmizelo vše ze složky SCRIPT a v pluginech zmizel i Downloader. Na tlačítko, které spouštělo downloader, se objevovalo úplně něco jiného.
Ještě že jsem měl zálohovaný poslední obraz... :(

_________________
Golden Interstar, Golden Media 9080,Formuler 4 Combo, AB Cryptobox 752, Octagon SF8008


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 20.Duben 2022 - 17:22 
Offline
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Registrován: 23.Únor 2008 - 17:06
Příspěvky: 97
satelitni prijimac: ab cryptobox 752
Poděkoval: 12 krát
Poděkováno: 4 krát
Tak jsem to zkusil znova a podruhé se to podařilo, vše jede jak má. Takže asi nějaký šotek během přeinstalace zoomu...

_________________
Golden Interstar, Golden Media 9080,Formuler 4 Combo, AB Cryptobox 752, Octagon SF8008


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 20.Duben 2022 - 18:38 
Offline
Odborník
Odborník

Registrován: 23.Květen 2010 - 13:21
Příspěvky: 444
Poděkoval: 35 krát
Poděkováno: 20 krát
BextrH, nejde o zoom, presnejšie o tie servre, ale o tie emulatory...
Zbytočne špekulovať, či oscam, ncam, gcam...

_________________
Niejake stb a tv a hlavne Lnb Sharp,noise 1 a 1,2db 25 ročný! a no problém(je ako nový).


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 23.Duben 2022 - 17:41 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Může se Vám někomu hodit funkce pro přečtení posledních informací tohoto našeho pluginu na dvou nejznámějších www stránkách a to vše na TV bez počítače. Berte to tak nějak s rezervou, není to prohlížeč.
Mělo by to vzít vždy poslední stránku. Snad to bude správně fungovat.
Tyto dvě funkce naleznete, tam kde se aktualizuje ZOOM.
Posouvat se můžete v textu šipkami ovladače.
Pro představu přikládám foto. Porovnání TV a PC.
Nic víc jsem nevysmolil.
Hezký den.
:poklona:
ps. pro přidání funkcí ....aktualizujte ZOOM

Příloha:
1.jpg
1.jpg [ 23.39 KiB | Zobrazeno 1186 x ]


Příloha:
2.jpg
2.jpg [ 25.99 KiB | Zobrazeno 1186 x ]


Příloha:
3.jpg
3.jpg [ 25.1 KiB | Zobrazeno 1186 x ]


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 24.Duben 2022 - 18:00 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Přidána drobná informační pomůcka. Uživatel ....Bambule vždy přijde s nějakou bejkárnou.
Tentokrát musím uznat že jeho nápad nebyl úplná kravina. Říkal že by bylo šikovné, nějak vědět, že už bylo dokončené neviditelné stahování, třeba nějakým nápisem co vyskočí. Tak popravdě to nikdo moc nepotřebuje vědět, každému stačí že může koukat. Ba naopak například můj AZBOX má tak pomalý procesor, že je každý restart CAMu doprovázen zásekem obrazu na cca dvě vteřiny a to člověk moc nechce, raději o ničem nevědět. Na druhou stranu by bylo dobré vědět, že je stahování ukončeno.
Protože.... a teď musím malinko odbočit. Když jsem vymýšlel všechny funkce, často jsem u nich aplikoval podobný postup. Například vytvoření pracovního adresáře (test) do .../tmp/ a na konci dokončené práce, jeho smazání. A teď si vemte, že dáte stahovat všechny servery a hned na začátku se vytvoří složka (test) a mezitím co se vám to bude stahovat, se rozhodnete aktivovat nějakou jinou funkci a ta funkce zase vytvoří složku test a na konci ji smaže. To celé může trvat dvě vteřiny. A už je průšvih na světě. Stahování se přeruší, protože složka test už není. V horším případě bude stahovat dál a ukládat to jinam.
Takže vždy doporučuji, nechat stáhnout servery a až pak používat jiné funkce. A k tomu vám pomůže následující...
Bohužel nedokážu udělat to aby během vysílání vyskočil nějaký nápis. Proto jsem využil opět funkce dálkového ovladače, pomocí příkazů. Na konci ....neviditelného stažení všech serverů (vám na cca dvě vteřiny naskočí MENU a zase zmizí.)
Mohl jsem to řešit například vypnutím zvuku nebo jiným výstražným způsobem. Ale tento s menu neruší tolik sledování vysílání. Dále jsem včera přidal pod ty dvě informační tlačítka ABFORA a SATDIGITALNE ještě SATlinux. Ale to je v Angličtině, takže jen pro někoho, kdo to přečte a bude ho to zajímat, co se řeší tam. Popravdě se tam také řeší bejkárny. Každý chce podporu ZOOMu pro py3. A servery, který mají i karty na jiné družice. Přiznám se, že oboje jde už mimo mě.
Tak ať vám to funguje a dyštak dejte vědět.
Hezký den.
:poklona:

pro přidání funkcí ....aktualizujte ZOOM

oprava, jako indikátor naskočí INO o běžícím pořadu a zase zmizí!


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 24.Duben 2022 - 21:40 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Říjen 2019 - 21:51
Příspěvky: 179
satelitni prijimac: Dreamplex 8000
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 58 krát
Skus takto

Kód:
wget -O /dev/null -q "http://localhost/web/message?text=Toto%20je%20moja%20super%20sprava&type=1&timeout=30"

_________________
Dreamplex 8000


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 25.Duben 2022 - 10:35 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
mfpman napsal:
Skus takto

Kód:
wget -O /dev/null -q "http://localhost/web/message?text=Toto%20je%20moja%20super%20sprava&type=1&timeout=30"


Tak tohle je pecka. Já věděl že tu je spousta šikovných lidí. Děkuji. ....mfpman
Věřím že bych to časem mohl využít na víc místech jako informaci o nějakém ukončení běžícího procesu.
Popravdě mě to trochu mohlo i napadnout. Jen si nejsem jist, jestli to zabere na každý přístroj, včetně Dreamboxu.
Jen jsem teď nějakej vycucnutej abych to použil. Do večera než půjdu do práce to zkusím použít.
Není to nic na dlouho, ale jsem po tom kovidu nějakej na...vno
Včera jsem večer ještě na rychlo předělával to upozornění. Zjistil jsem že to info + vyskočení dělalo neplechu u viditelného stažení. Samo to nakonci vyskočilo, což se trochu dalo čekat. Zvláštní že jen na jednom přístroji ze dvou. Tak jsem vytvořil mezikrok, který se aktivuje pouze u neviditelného stažení a stažení po startu. Teď tam jen nahradím to info za hlášku, díky ....mfpman
Nevím jak se mě to povedlo, asi nebyla instalačka kompletní, tak se mě po aktualizaci zamknul AZBOX do nekonečného restartu. Tak jsem ho přeinstaloval a instalačku opravil. Doufám že to neudělalo bordel i někomu jinému. Nyní vše v pořádku. To je tak, když něco dělám na rychlo a nemám moc čas nebo možnost to pořádně vyzkoušet než to pošlu.
Takže jak už jsem napsal, dnes čekejte úpravu. Zatím tady mám děti atd.
Hezký den.
:poklona:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 25.Duben 2022 - 12:47 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Tak mám hotovo. Šel jsem si na to zakouřit a vše promyslet.
Nejprve jsem chtěl vytvořit upozornění které bude mít jazykové mutace.
Pak jsem si řekl, že už raději žádný složitý guláš a spoustu tunelů atd.
Zvolil jsem metodu upozornění v Češtině a podtím v Angličtině. To vše v jeden okamžik.
Narazil jsem na problém, jak je od sebe oddělit, neznám kod pro vynechání řádku.
Tak jsem to rozdělil hvězdičkama a budu doufat že bude text na (všech) zařízeních správně čitelný a nebude posunutý.
Mám otestováno zatím pouze na AZBOXu.
Když už jsem byl v tom, tak jsem vytvořil ještě upozornění o dokončení FILTROVÁNÍ serverů. (Jen pokud máte tuto funkci aktivovanou.) Dále bych vám chtěl poradit, nebojte se použít spoustu užitečných funkcí. Například pokud zapnete ....neviditelné stažení všech serverů, můžete si během čekání zmáčknout funkci ...zobrazit aktuálně používané (cfg)
Pokud vám to ukáže nějakých cca 5 serverů, je jasné, že kompletní stažení ještě není a je ukončena pouze první fáze. Pokud vám to zobrazí cca 50 serverů. Tak je jasné, že už máte staženo vše. Tuto funkci můžete používat během stahování.
Ostatním funkcím se během stahování raději vyhněte. A ještě jedno důležité upozornění!!! Nikdy nedávejte aktualizovat ZOOM během neviditelného stažení všech serverů. Aktualizujte ZOOM jen v době, kdy neprobíhá žádné stahování serverů!!!
Pro přidání funkce ....aktualizujte ZOOM
Ještě jednou díky pro uživatele ...mfpman =D>
Hezký den.
:poklona:

Příloha:
dokončeno.jpg
dokončeno.jpg [ 12.36 KiB | Zobrazeno 993 x ]


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 25.Duben 2022 - 14:06 
Offline
Pokročilý
Pokročilý

Registrován: 08.Říjen 2019 - 21:51
Příspěvky: 179
satelitni prijimac: Dreamplex 8000
Poděkoval: 4 krát
Poděkováno: 58 krát
Kód:
Sprava1%5CnSprava2

Cize: %5Cn = \n

Staci hladat: url encoder

_________________
Dreamplex 8000


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 25.Duben 2022 - 15:14 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:arrow: Děkuji. ....mfpman
Ale tím bych to pro dnes asi uzavřel.
Docela mě rozbolela hlava a za pár hodin musím do práce.
Jen ještě doplním informaci.
Všechna upozornění fungují momentálně dobře.
Jen jsem dnes zkoušel ten ...FILTR.
A bohužel jsem zjistil, že funguje dobře jen s ...Ncamem
Na ostatních buď odfiltruje vše, nebo nic.
Takže do budoucna. Pokusil bych se ten filtr upravit na jiný systém filtrace.
Teď už nic nedám. Už mě to nemyslí a ten filtr jsem udělal docela složitý.
Hezký den.


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 27.Duben 2022 - 17:07 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Dnes jsem zjistil, že některé servery se stahují hodně pomalu a brzdí tak stažení všech serverů.
Řekl bych že všechny ty servery mají stejný zdroj. Celkové stažení se natáhlo možná na 20 minut.
Už delší dobu zápasím stím jak upravit příkaz, aby pokud server nejde stáhnout, tak aby ho přeskočil.
Nakonec se mě to nejspíš povedlo. Nyní je opět stahování plynulé. Do budoucna možná aplikuji na všechny servery, zatím jen na ty co nejdou stáhnout rychle.
Dále jsem si trochu pohrál s funkcí ....FILTR a trochu jí upravil na jiný systém. Pokud by FILTR někomu nefungoval, napíše to že k němu není kompatibilní CAM. Fungoval mě na Ncamu i Oscamu. Na Gcamu ne.
Pro začátek vyzkoušejte jednorázově filtr a uvidíte, jestli vám odfiltruje nefunkční servery zhruba na půlku i méně.
Funkce FILTR je tam kde se stahují servery ....úplně nahoře když zmáčknete ....INFO tak uvnitř.
Je tam možnost spuštění filtru jednorázově a nebo ho nastavit na trvalo. Nejprve vyzkoušejte ten jednorázově, pojmenování z hlavy teď nevím. Ale vše je intuitivně uděláno, že se v tom vyznáte.
Pokud aktivujete filtr na pořád, tak ho uvidíte například při viditelném stažení všech serverů.
Při neviditelném to jen napíše hlášku o dokončení filtrování. Jak vypadá průběh viditelného.....?
Po stažení se servery převedou a restartuje se CAM. Pak se zobrazí seznam stažených serverů a pak se spustí filtr. Potom se zobrazí ořezaný seznam filtrem. POZOR!!! Po každé aktualizaci ZOOMu se všechny funkce vyresetují, takže i FILTR se vypne.
Řekl bych že budete se vším spokojeni, hlavně stím stahováním, které bylo zpomalené.
.......aktualizujte ZOOM
Hezký den.
:poklona:


Nahoru
   
 Předmět příspěvku: Re: by BextrH
PříspěvekOdeslal: 30.Duben 2022 - 16:15 
Offline
Odborník
Odborník
Avatar uživatele

Registrován: 24.Červen 2007 - 14:29
Příspěvky: 424
satelitni prijimac: IP BOX 250S AZ BOX HDElite
Místo/Bydliště: Pardubice
Poděkoval: 55 krát
Poděkováno: 275 krát
:idea: Vážení přátelé a kamarádi.
Jak už víme některé servery zpomalují, možná i záměrně, rychlost jejich stažení.
Už delší dobu jsem měl v hlavě otázku, zda by se nedalo ....stahovat několik věcí souběžně. Vlastně provádět několik operací najednou. Tedy například spustit dva skripty zároveň. Vždy mě zajímalo, jestli se musí počkat až skončí jedna operace a až pak možnost zpracovat další. V podstatě odpověď nevím doteď. Ale přesto jsem něco zkusil a je to zde.
Upravil jsem stažení všech serverů do dvou skript. Spustí se první (hlavní) a z něho se načte rourou druhý. Prvním je klasické stahování serverů plus průběžné zobrazení stažených řádků (serverů) na obrazovku, tak jako do teď. No a současně během toho běží druhý skript ve kterém se stahují klasickou metodou s čekáním servery, které omezují svou rychlost stažení. No a než se dostane první skript nakonec, tak do té doby je už ukončen ten druhý a na závěr prvního se stažené servery z druhého připojí ve finále toho prvního skriptu, kde je na konci klasika ....převod + restart CAM. Nejsem si jist jestli je to celé rychlejší než předtím, ale je tam pak o něco víc serverů. Uvažoval jsem do budoucna zkusit časem vytvořit adresář a do něj umístit pouze tento hlavní skript a rozdělit ho na několik, které by se pak zpracovávaly souběžně. Ale předpokládám, že se stejně nezpracují všechny příkazy v jeden okamžik, ale na přeskáčku, ale to se asi nikdy nedozvím, musel bych udělat spoustu pokusů a vše stopovat. Možná jedině tak.
A druhá věc, tentokráte přidaná, je..... Kdysi dávno jsem žádal Alžírského uživatele mino6060 zda bych ve svém pluginu mohl použít jeho skript na jeden určitý server. A dále jsem mu napsal že tento systém stažení neznám a jestli by se tento postup nedal použít i na jiné servery či jiné věci. Ani na jedno mě neodpověděl i když do těchto vět se mnou komunikoval. Možná ho to urazilo nevím. Nebudu to brát jako že mlčení je souhlas, ale byla by škoda to nezpřístupnit více lidem. Takže přidán server do jednotlivých serverů, hned pod ty dva co u sebe mají vpn. V seznamu bude až po ....aktualizaci ZOOMu.
Tento server je hodně dobrý a pro jeho stažení je potřeba další modul. Takže jsem tento skript upravil, aby se pokusil potřebný modul stáhnout z feedu, pakliže již není instalován. Takže stáhne a nainstaluje a potom už přistupuje ke stránce se serverem a ten stáhne, zobrazí a uloží. Pokud budete chtít stáhnout server příště.... Instalaci modulu už to přeskočí a hned stáhne server. Ale jen za předpokladu, že se předtím ten chybějící modul stáhnul. Takže funkce nemusí fungovat každému, ale většině asi ano. Půjde všem, kterým přístroj dokáže na feedu najít a stáhnout chybějící modul. Do budoucna bych se chtěl naučit tuto metodu používat a sám sestavovat, ale bohužel ne vše se dá jako samouk najít a naučit na internetu. Tento nový server je pouze samostatně. Ale pokud funguje, tak dá za všechny. Některý den, nemusí jít stáhnout! Do stažení všech ho prozatím dávat nebudu. Ukáže až čas jak bude fungovat samostatné stažení. Pokud se to tedy někdy od někoho dozvím
Jsem zvyklý na to že mě zahltíte informacemi a slovy nešetříte. ....sarkazmus :-)
pro přidání a změny ....aktualizujte ZOOM
Hezké čarodějnice.
:poklona:


Nahoru
   
Zobrazit příspěvky za poslední:  Seřadit podle  
Poslat nové téma  Odpovědět do tématu  [ 613 příspěvků ]  Přejít na stránku Předchozí 127 28 29 30 31 Další

Všechny časy jsou v UTC+02:00


Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 1 host


Nemůžete posílat nová témata
Nemůžete odpovídat v tématech
Nemůžete upravovat vlastní příspěvky
Nemůžete mazat vlastní příspěvky
Nemůžete posílat přílohy

Najít:
Přejít na:  
ellano.sk